Per explicar l'assumpte poso dos exemples: Caixabank i Bizum. Són empreses fundades a Catalunya i que tenen el web en català. Tot i això, la de Caixabank no té responsivitat de llengua (és a dir, si entres al genèric caixabank.com, surt per defecte en castellà) i el de Bizum és més descarat encara, perquè al final de la pàgina bizum.es té un selector de llengua bloquejat que només accepta el castellà, però en realitat els miserables tenen un bizum.es/ca que has de forçar per trobar que sí que hi ha la pàgina en la nostra llengua.
Per què dic això? Perquè les infotaules es nodreixen del que surt a Wikidata i a Wikidata el valor general de CaixaBank (Q847225) és caixabank.com (i no caixabank.cat, que sí que duu al català) i el Bizum (Q66106225) és bizum.es (jo hi vaig posar ahir bizum.es/ca com a segon valor, però xucla el primer de la llista). Estem perdent l'oportunitat de mostrar webs en la nostra llengua d'empreses que és evident que l'amaguen, però que el tenen.
Tenint en compte que això passa a tort i a dret en centenars de casos, hi ha cap manera d'importar el valor que tingui el qualificador Llengua del terme, de l'obra o del nom (P407) o, fent-ho més agressiu i eficient encara per no haver-les de fiscalitzar totes i actualitzar-les a Wikidata, que la infotaula afegeixi el /ca per defecte a tots els webs que no siguin un .cat per a forçar la versió en català? Diria que un /ca que no existeixi no dóna error, sinó que retorna a la pàgina principal, per tant hauria de ser innocu si no té versió en català.
Ping a usuaris potser interessats o amb coneixement tècnic: @Amadalvarez, @Quetz72, @Jove, @Paucabot, @Vriullop, @Wecoc, @Forat Negre