Ukraine International Airlines

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUkraine International Airlines
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusaerolínia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1992, Kíiv Modifica el valor a Wikidata
Activitat
UtilitzaAMOS Modifica el valor a Wikidata
Aeroport de connexió
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuPrivat Group (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webflyuia.com… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: flyuia.worldwide Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Ukraine International Airlines (ucraïnès: Міжнаро́дні Авіалі́нії Украї́ни; transliterat amb el sistema científic: Mižnarodni Avialiniï Ukraïny; transcrit al català: Mijnarodni Avialíniï Ukraïni; Codi IATA: PS, ICAO: AUI) és una aerolínia estatal amb les seves oficines centrals a Kíiv, Ucraïna. Opera serveis domèstics i internacionals regulars amb passatgers, i transport de càrrega a algunes ciutats d'Europa Occidental. La seva base principal és l'Aeroport Internacional de Boryspil (KBP).

Història[modifica]

L'aerolínia va ser establerta l'1 d'octubre de 1992 i va iniciar les seves operacions el 25 de novembre d'aquest mateix any. Va ser una de les primeres joint ventures amb capital estranger en Ucraïna, i va ser la primera aerolínia de la CEI a introduir aeronaus Boeing 737 noves. Els originals accionistes van ser l'Associació Ucraïnesa d'Aviació Civil i Guinness Peat Aviation, una companyia irlandesa de lloguer d'aeronaus.

El 1996, Austrian Airlines i Swissair van passar a ser accionistes, invertint 9 milions de dòlars en noves accions. El 2000, el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament també es va integrar com accionista, invertint $5,4 milions. Actualment l'aerolínia està en mans d'Austrian Airlines (22,5%), Aer Cap (6%), EBRD (9,9%) i el Fons de Propietat de l'Estat d'Ucraïna (61,6%). El seu ambiciós pla de creixement que va incloure l'expansió cap a Europa Oriental i Amèrica del Nord va ser neutralitzat per la ràpida expansió de la seva rival domèstica, la privada Aerosvit Airlines. Quan les rutes estaven per ser llançades, generalment ja havien estat introduïdes pel seu agressiu competidor, pel que Ukraine International Airlines va haver de concentrar-se en les seves principals destinacions a Europa Occidental.

Destinacions[modifica]

Ukraine International Airlines Boeing 737-800 landing at Boryspil Airport.
Ukraine International Airlines Boeing 737-800.
Boeing 737 a Tel Aviv, Israel

Ukraine International Airlines opera els següents serveis (a desembre de 2006):

Vols domèstics[modifica]

Europa[modifica]

Àsia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ukraine International Airlines