VHF marítim

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un VHF marítim portàtil estàndard, obligatori en vaixells marítims més grans segons les regles Hi
Un conjunt de VHF i un conjunt de canals VHF 70 DSC, el DSC a la part superior
Un radiotelèfon VHF marí d'època (76-89).

El sistema VHF marítim o ràdio VHF nàutica és un sistema mundial de transceptors de ràdio bidireccional en vaixells i embarcacions que s'utilitzen per a la comunicació de veu bidireccional de vaixell a vaixell, vaixell a costa (per exemple, amb capitans de port) i, en determinades circumstàncies, de vaixell a avió. Utilitza canals FM a la banda de ràdio de molt alta freqüència (VHF) en el rang de freqüències entre 156 i 174 MHz, inclòs, designat per la Unió Internacional de Telecomunicacions com a banda mòbil marítima VHF . En alguns països s'utilitzen canals addicionals, com [1] els canals L i F per a vaixells d'oci i pesca als països nòrdics (entre 155,5 i 155,825). MHz). La potència del transmissor està limitada a 25 watts, cosa que els dóna un abast d'uns 100 quilometres (62 mi; 54 nmi) .

L'equip de ràdio VHF marítim s'instal·la a tots els vaixells grans i a la majoria de petites embarcacions marines. També s'utilitza, amb una regulació lleugerament diferent, en rius i llacs. S'utilitza per a una gran varietat de propòsits, com ara la navegació marítima i el control del trànsit, la convocatòria de serveis de rescat i la comunicació amb ports, rescloses, ponts i ports esportius.

Història[modifica]

La ràdio marina va ser la primera aplicació comercial de la tecnologia de ràdio, que va permetre als vaixells mantenir-se en contacte amb la costa i altres vaixells, i enviar una trucada de socors per al rescat en cas d'emergència. Guglielmo Marconi va inventar la comunicació per ràdio a la dècada de 1890 i la companyia Marconi va instal·lar estacions de telegrafia sense fil als vaixells a partir de l'any 1900. Marconi va construir una sèrie d'estacions costaneres i el 1904 va establir la primera trucada de socors en codi Morse, les lletres CQD, utilitzades fins al 1906 quan es va acordar SOS. El primer rescat marí significatiu a causa de la ràdio va ser l'enfonsament del vaixell de luxe RMS <i id="mwMA">Republic</i> el 1909, en el qual es van salvar 1.500 vides. Això i el rescat de l'RMS Titanic de 1912 van portar el camp de la ràdio marina a la consciència pública, i els operadors de ràdio marina eren considerats herois. El 1920, els EUA tenien una sèrie de 12 estacions costaneres esteses al llarg de la costa atlàntica des de Bar Harbor, Maine, fins a Cape May, Nova Jersey.[2]

Els primers transmissors de ràdio marins utilitzaven les bandes d'ona llarga . Durant la Guerra Mundial Es va desenvolupar la modulació d'amplitud I, i a la dècada de 1920 els equips de radiotelegrafia d'espurna van ser substituïts per radiotelefonia amb tubs de buit que permetien la comunicació de veu. També a la dècada de 1920 es va descobrir el fenomen de salt ionosfèric o skywave, que va permetre que els transmissors de tubs de buit de menor potència que operaven a les bandes d'ona curta es comuniquessin a llargues distàncies.

Amb l'esperança de frustrar la detecció alemanya durant la Batalla de l'Atlàntic de la Segona Guerra Mundial, les escortes de combois americans i britànics van utilitzar ràdios Talk-Between-Ships (TBS) que funcionaven en VHF.[3]

Tipus d'equips[modifica]

Els conjunts poden ser fixos o portàtils. Un conjunt fix en general té els avantatges d'una font d'alimentació més fiable, una potència de transmissió més alta, una antena més gran i més eficaç i una pantalla i botons més grans. Un equip portàtil (sovint essencialment un walkie-talkie VHF impermeable en el disseny) es pot portar en un caiac o a un bot salvavides en cas d'emergència, té la seva pròpia font d'alimentació i és impermeable si està aprovat per GMDSS . Fins i tot uns quants VHF portàtils estan aprovats per utilitzar-los com a ràdios d'emergència en entorns que requereixen equips intrínsecament segurs (per exemple, camions cisterna de gas, plataformes petrolieres, etc.).

Només per a veu[modifica]

L'equip de només veu és el tipus tradicional, que es basa totalment en la veu humana per trucar i comunicar-se. Moltes unitats portàtils de preu més baix són només de veu, així com unitats fixes més antigues.

Crida selectiva digital[modifica]

L'equip DSC, que forma part del Sistema de seguretat marítima global (GMDSS), proporciona tota la funcionalitat dels equips només de veu i, a més, permet diverses altres funcions:

  • La capacitat de trucar a un altre vaixell mitjançant un identificador únic conegut com a Identitat de servei mòbil marítim (MMSI). Aquesta informació es transmet digitalment i el receptor alertarà l'operador d'una trucada entrant un cop es detecti el seu propi MMSI. Les trucades es configuren al canal VHF dedicat 70, on l'equip DSC ha d'escoltar contínuament. Aleshores, la comunicació de veu real té lloc en un canal diferent especificat per la persona que truca.
  • Un botó de socors, que envia automàticament un senyal de socors digital que identifica el vaixell que truca i la naturalesa de l'emergència.
  • Un receptor GPS integrat o instal·lació per connectar un receptor GPS extern perquè la ubicació de l'usuari es pugui transmetre automàticament juntament amb una trucada de socors.

Quan es compra un transceptor DSC nou, l'usuari tindrà l'oportunitat de programar-la amb el número MMSI del vaixell on es vol utilitzar. No obstant això, canviar el MMSI després de la programació inicial pot ser problemàtic i requerir eines propietat especial. Això suposadament es fa per evitar robatoris.

Sistema automàtic d'identificació[modifica]

Les unitats transceptores més avançades admeten AIS. Això es basa en un receptor GPS integrat a l'equip VHF o connectat externament pel qual el transceptor obté la seva posició i transmet aquesta informació juntament amb alguns altres detalls sobre el vaixell (MMSI, càrrega, calat, destinació i alguns altres) als vaixells propers. . L'AIS funciona com una xarxa de malla i les unitats amb totes les funcions transmeten missatges AIS d'altres vaixells, ampliant molt l'abast d'aquest sistema; no obstant això, algunes unitats de gamma baixa només reben o no admeten la funcionalitat de retransmissió.

Les dades AIS es transporten als canals VHF dedicats 87B i 88B a una velocitat de baudios de 9.600 bit/s utilitzant modulació GMSK [4] i utilitza una forma de multiplexació per divisió de temps .

Missatge de text[modifica]

Mitjançant l'estàndard RTCM 12301.1, és possible enviar i rebre missatges de text de manera similar als SMS entre transceptors VHF marins que compleixen aquesta norma.[5] Tanmateix, a partir del 2019, molt pocs transceptors admeten aquesta funció. El destinatari del missatge ha d'estar sintonitzat al mateix canal que l'estació emissora per rebre'l.

Regulació[modifica]

Als Estats Units, qualsevol persona pot comprar legalment una ràdio VHF marina i utilitzar-la per comunicar-se sense requerir cap llicència especial sempre que compleixin determinades normes, però en molts altres països es requereix una llicència per transmetre a les freqüències de VHF marines. .

Al Regne Unit i Irlanda i alguns altres països europeus , el certificat d'abast curt és el requisit mínim per utilitzar una ràdio VHF marina. Normalment s'aconsegueix després de completar un curs d'uns dos dies i aprovar un examen. Això està pensat per a aquells que operen en llacs i zones costaneres, mentre que normalment es recomana un certificat de llarg abast per a aquells que operen més lluny, ja que també cobreix les ràdios HF i MF, així com els sistemes INMARSAT .

Sistema automàtic d'identificació del transmissor (marí)[modifica]

Per al seu ús a les vies navegables interiors d'Europa continental, una transmissió obligatòria del sistema d'identificació automàtica del transmissor (ATIS) transmet la identitat del vaixell després de cada transmissió de veu. Aquest és un codi de deu dígits que és una versió codificada de l'indicatiu de trucada alfanumèric del vaixell o, per als vaixells de fora de la regió, el MMSI del vaixell amb el prefix "9". El requisit d'utilitzar ATIS a Europa, i quins canals VHF es poden utilitzar, estan fortament regulats, més recentment pels acords de Basilea.

Canals i freqüències[modifica]

Un equip VHF marí és un transmissor i un receptor combinats i només funciona en freqüències internacionals estàndard conegudes com a canals . Canal 16 (156.8 MHz) és el canal de trucades i socors internacionals. La potència de transmissió oscil·la entre 1 i 25 watts, donant un rang màxim de fins a unes 60 milles nàutiques (111 km) entre antenes muntades en vaixells alts i turons, i 5 milles nàutiques (9 km; 6 mi) entre antenes muntades en petites embarcacions al nivell del mar.[6] S'utilitza la modulació de freqüència (FM), amb polarització vertical, és a dir, les antenes han de ser verticals per tenir una bona recepció. Per a una comunicació d'abast més llarg al mar, es poden utilitzar les bandes marines MF i HF marines i telèfons per satèl·lit .

Els canals semidúplex aquí es mostren amb les mateixes freqüències A i B. Les freqüències, els canals i algunes de les seves finalitats es regeixen per la UIT. Per a una llista amb autoritat vegeu.[7] L'assignació original de canals consistia només en els canals de l'1 al 28 amb 50 L'espaiat en kHz entre canals i la segona freqüència per a l'operació full-duplex 4.6 MHz més alt.

Més tard, les millores en la tecnologia de ràdio van fer que l'espai entre canals es pogués reduir a 25 kHz amb canals de 60 a 88 intercalats entre els canals originals.

Els canals 75 i 76 s'ometen, ja que són a banda i banda del canal de trucada i socors 16, actuant com a canals de guàrdia. Les freqüències que haurien estat les segones freqüències dels canals semidúplex no s'utilitzen amb finalitats marines i es poden utilitzar per a altres finalitats que varien segons el país. Per exemple, de 161.000 a 161.450 MHz formen part de l'assignació als canals de l' Associació de Ferrocarrils Americans utilitzats pels ferrocarrils als EUA i al Canadà.[8][9]

Taula[modifica]

Número de canal Freqüències (MHz) Regne Unit Els Estats Units Canadà Austràlia Nova Zelanda Finlàndia Europa CEPT mediterranis

(mar, oceà)

Bèlgica

França Alemanya Països Baixos CCNR: tija principal, riu, canal, llac, estany, estuari

Un Vaixell tx, normalment B  Shore tx, normalment
0 156.000 160.600 Privat, guardacostes Un
1 156.050 160.650 Vaixell a vaixell / costa, comercial i de seguretat

Costa Oest Un

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

BC Coast

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de les vies navegables interiors. (Ship-to-Shore full-duplex)
2 156.100 160.700 Costa pública

de BC

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de les vies navegables interiors. (Ship-to-Shore full-duplex)
3 156.150 160.750 Un Il·legal per a ús públic Públic

BC Costa/Interior

Vaixell a Vaixell - Kawau Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents, Guàrdia Costanera de Duanes, recerca i rescat Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de les vies navegables interiors. (Ship-to-Shore full-duplex)
4 156.200 160.800 Vaixell a vaixell/ costa, comercial i de seguretat

Costa Est i Interior Un

Guàrdia Costanera canadenca - canal

públic de treball BC Coast Un

Vaixell a Vaixell - Tutukaka/Raglan Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents, Guàrdia Costanera de Duanes, recerca i rescat Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents
5 156.250 160.850 Moviments de vaixells Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents, autoritats responsables Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de les vies navegables interiors. (Ship-to-Shore full-duplex)
6 156.300 156.300 Vaixell a vaixell + Vaixell a l'aire Un Vaixell a vaixell + Vaixell a l'aire Un SOCORS - Vaixell a l'aire Treballant - Pràctiques Un Ship-to-ship (comercial)

també SAR: Ship-to-Ship + Ship-to-Air

Vaixell a vaixell + Vaixell a l'aire Un Vaixell a vaixell (limitat a 1 watt) + Vaixell a l'aire
7 156.350 160.950 Canal general de treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Armada Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de les vies navegables interiors. (Ship-to-Shore full-duplex)
8 156.400 156.400 Vaixell a vaixell Un Vaixell a vaixell

Costes est i oest,Llac Winnipeg Un

Treballant - Pràctiques Treballant - Pràctiques Un Vaixell a vaixell (comercial) Un Vaixell a vaixell Un Vaixell a vaixell (limitat a 1 watt)
9 156.450 156.450 Utilitzat freqüentment pels pilots Un Trucant Un, comercials i no comercials. Vaixell a l'aire per al suport marítim de

les costes atlàntiques i BC Un

Pilots, Operacions Portuàries Operacions portuàries Un VTS

Vaixell a vaixell + Operacions portuàries

Pilots de marina, Operacions marina, Vaixell en un port esportiu Pilots de marina, Operacions marina, Vaixell en un port esportiu (limitat a 1 watt)
10 156.500 156.500 Utilitzat freqüentment per HM Coastguard Un Vaixell a l'aire - SAR i antipollució Un

Treball general - Costes atlàntiques i BC,Grans Llacs

Operacions portuàries Un Operacions portuàries

de vaixell a vaixell també SAR i neteja de petroli només VTS al golf de Finlàndia

Aigües internacionals Vaixell a vaixell ; Guàrdia Costanera de Duanes, Marina Trucant; Vaixell a vaixell ; Duanes, Treball a bord (limitat a 1 watt) SOCORS, seguretat i trucades
11 156.550 156.550 Operacions portuàries VTS - Bc Coast

Pilotage Un

Operacions portuàries Un Operacions portuàries, també les rescloses del canal de Saimaa Armada Operacions portuàries
12 156.600 156.600 Operacions portuàries VTS - Pilotatge offshore de

San Francisco Un

VTS - BC Coast

Port i ops pilot Un

Operacions portuàries, VTS Operacions portuàries Un Operacions portuàries Operacions portuàries comercials, operacions portuàries pesqueres, pilots, Vaixell en un port pesquer, Vaixell en un port comercial
13 156.650 156.650 Treball de pont a pont Un Seguretat pont a pont Un: Els vaixells > 20m han de mantenir el rellotge, Tx limitat a 1 watt. Operacions mòbils de pont / pany. VTS - Bc Coast

Bridge-to-bridge Un

Operacions portuàries, VTS Pràctiques Nav Seguretat Un Pilots Operacions

portuàries vaixell a vaixell

Operacions portuàries, Guàrdia Costanera Vaixell a vaixell (limitat a 1 watt)
14 156.700 156.700 Operacions portuàries VTS - Pilotatge de la Badia de San Francisco i del Delta

Un

VTS - BC Coast

Port i ops pilot Un

Operacions portuàries Un Canal de treball per a les autoritats SAR, Turku Radio

(Operacions portuàries)

Operacions Portuàries, Marina Operacions portuàries
15 156.750 156.750 Treball a bord (limitat a 1 watt) Un Un Màxim 1 W

Operacions portuàries intraship ship-to-ship

vigilància de platges Radiocomunicacions a bord d'un vaixell o en un grup d'embarcacions remolcades o empeses, així com les relatives a les instruccions per a la maniobra alcista i l'atracada. (limitat a 1 watt)
16 156.800 156.800 SOCORS internacional, seguretat i vocació UnTotes les embarcacions equipades amb VHF han de mantenir la vigilància. Estuari (16 + 10). No s'utilitza a: Tija principal, Riu, Canal, Llac, Estany.
17 156.850 156.850 A bord treballant Un Esdeveniments Esportius Aquàtics Un Màxim 1 W

Operacions portuàries intraship ship-to-ship

Operacions Portuàries, Marina, Gendarmeria Marítima Radiocomunicacions a bord d'un vaixell o en un grup d'embarcacions remolcades o empeses, així com les relatives a les instruccions per a la maniobra alcista i l'atracada. (limitat a 1 watt)
18 156.900 161.500 Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
19 156.950 161.550 Instal·lacions terrestres: capitania marítima, ports esportius. Guàrdia Costanera canadenca - Canal de treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex), Operacions portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
20 157.000 161.600 Operacions de repetidor Servei de Seguretat Marítima Meteorològica

Contínua

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Operacions portuàries, correspondència pública (vaixell a terra full-dúplex) Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de les vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex),

(limitat a 1 watt del canal subterrani de París)

21 157.050 161.650 Un Només guàrdia costanera dels EUA Emissions marines contínues  B

(WX 8)

Servei de Seguretat Marítima Meteorològica

Contínua

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Operacions portuàries
22 157.100 161.700 Un Guàrdia Costanera dels Estats Units: canal públic Servei de Seguretat Marítima Meteorològica

Contínua

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Operacions portuàries, correspondència pública (vaixell a terra full-dúplex) Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
23 157.150 161.750 HM Coastguard Informació de Seguretat Marítima - Ara en 62,63,64 Un Només guàrdia costanera dels EUA Servei de Seguretat Marítima Meteorològica

Contínua

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Operacions portuàries, correspondència pública (vaixell a terra full-dúplex) Enllaços de radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents
24 157.200 161.800 UKSAR G / A Winching Un

UKSAR TWC  B

Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
25 157.250 161.850 Canal de Treball de Ràdio Marítima Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
26 157.300 161.900 Informació de seguretat marítima de HM Coastguard Correspondència pública (operador telefònic marí) Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
27 157.350 161.950 Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
28 157.400 162.000 Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
31 157.550 162.150 (Països Baixos) Correspondència pública del canal

de Marina (Ship-to-Shore full-duplex)

M1/37A 157.850 157.850 (Com a M1) Clubs nàutics, comitès de carreres i ports esportius
60 156.025 160.625 GOFREP a la correspondència pública del golf de Finlàndia

(ship-to-shore full-duplex) Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
61 156.075 160.675 Un Il·legal per a ús públic GOFREP (Estònia) sobre correspondència pública del golf de Finlàndia

(Ship-to-Shore full-duplex) Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
62 156.125 160.725 HM Coastguard Informació de seguretat marítima Vaixell a Vaixell - Waiheke/Whangaroa Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Correspondència pública (Ship-to-Shore full-duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
63 156.175 160.775 HM Coastguard Informació de Seguretat Marítima (mig dúplex) Vaixell a Vaixell - Manukau Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Guàrdia Costanera, Operacions Portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
64 156.225 160.825 HM Coastguard Informació de Seguretat Marítima (mig dúplex) Un Il·legal per a ús públic Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Guàrdia Costanera, Operacions Portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore full-duplex)
65 156.275 160.875 National Coastwatch Institution (NCI) i Independent Coastwatch Stations ({{format ref}} http://www.seasafetygroup.org) Canal de treball per a la comunicació amb els mariners locals per a controls de ràdio i condicions locals de la mar. A partir de l'1 de març de 2021. Canal de Treball d'Assistència Marítima Vaixell a Vaixell - Coromandel Correspondència Pública (Ship-to-Shore full-duplex)

Operacions portuàries

Guàrdia Costanera, Operacions Portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
66 156.325 160.925 Ports esportius - Costa BC Un Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
67 156.375 156.375 Canal de seguretat dels vaixells petits del Regne Unit Canal de treball, Temps marí Canal de Treball de Ràdio Marítima Un VTS

(Vaixell a vaixell + Operacions portuàries)

Guàrdia Costanera Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
68 156.425 156.425 No comercial Un Canal de Treball de Ràdio Marítima Un Operacions portuàries, autoritats de la Guàrdia Fronterera,

també alguns clubs nàutics i ports esportius

Guàrdia Costanera Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
69 156.475 156.475 Operacions portuàries No comercial Un Marina australiana Ràdio Marítima Canal

de Treball Surf Lifesaving

Un Operacions portuàries vaixell a vaixell Armada Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
70 156.525 156.525 Convocatòria selectiva digital Un No s'utilitza a: Tija principal, Riu, Canal, Llac, Estany.
71 156.575 156.575 Operacions portuàries No comercial Un Canal de Treball de Ràdio Marítima Un Operacions portuàries VTS

(vaixell a vaixell + operacions portuàries)

Armada Operacions portuàries
72 156.625 156.625 Vaixell a vaixell UnFreqüentment utilitzat per l'artesania d'oci Vaixell a vaixell no comercial Un Vaixell a vaixell Un Vaixell a vaixell

Vaixell a l'aire

Un Vaixell a vaixell, comunicacions amb un social (vaixell) Un Vaixell a vaixell, comunicacions amb un social (vaixell) (limitat a 1 watt)
73 156.675 156.675 Emissions de seguretat de HM Coastguard

Seguretat de vaixells petits de còpia de seguretat

Vaixell a vaixell Ports esportius - Treballant Un Vaixell a vaixell

vaixell a l'aire (Operacions portuàries)

Operacions Portuàries, Marina Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
74 156.725 156.725 British Waterways/Canal i River Trust Channel (Canal i Sistema Fluvial)

Operacions portuàries

Vaixell a vaixell Treballant - Costa/Vaixell Un Operacions portuàries Operacions Portuàries, Marina, Gendarmeria Marítima Operacions portuàries
75 156.775 156.775 Comunicacions relacionades amb la navegació (limitat a 1 watt) UnOperacions portuàries restringides

vaixell a vaixell

UnOperacions portuàries restringides

de vaixell a vaixell (limitades a 1 watt)

Operacions portuàries
76 156.825 156.825 Un Operacions portuàries restringides UnOperacions portuàries restringides

de vaixell a vaixell (limitades a 1 watt)

Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
77 156.875 156.875 Vaixell a vaixell Un Vaixell a vaixell Un Vaixell a vaixell Un Vaixell a vaixell, comunicacions amb un social (vaixell) Un Vaixell a vaixell, comunicacions amb un social (vaixell) (limitat a 1 watt)
78 156.925 161.525 No comercial Un Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
79 156.975 161.575 Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Duana Guàrdia Costanera, recerca i rescat, Operacions Portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
80 157.025 161.625 Canal marina del Regne Unit Operacions de repetidor Coastguard Radio - Canal de Treball GOFREP al Golf de Finlàndia

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex) Operacions portuàries

Duanes, Guàrdia Costanera, recerca i rescat, Operacions Portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
81 157.075 161.675 Un El govern dels EUA només l'utilitza Operacions de repetidor Coastguard Radio - Canal de Treball GOFREP (Estònia) sobre correspondència pública del Golf de Finlàndia

(Ship-to-Shore Duplex) Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
82 157.125 161.725 Un El govern dels EUA només l'utilitza Guàrdia Costanera canadenca - Canal de treball Coastguard Radio - Canal de Treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Operacions portuàries Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
83 157.175 161.775 Un La Guàrdia Costanera dels EUA només l'utilitza Guàrdia Costanera canadenca - Canal de treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
84 157.225 161.825 HM Coastguard Informació de Seguretat Marítima - Ara en 62,63,64 Coastguard Radio - Canal de Treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
85 157.275 161.875 UKSAR TWC (mig dúplex) Ràdio Telèfon - dúplex complet Coastguard Radio - Canal de Treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Armada Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
86 157.325 161.925 HM Coastguard Informació de Seguretat Marítima- Ara en 62,63,64 Coastguard Radio - Canal de Treball Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex)

Operacions portuàries

Armada Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
87 157.375 157.375 Correspondència

Pública Operacions Portuàries

Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex), Xarxes de ràdio independents, Guàrdia Costanera de Duanes, recerca i rescat Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
88 157.425 157.425 Comercial, Només pràctiques. Correspondència Pública (Ship-to-Shore Duplex), Xarxes de ràdio independents Enllaços per radiotelèfon entre estacions de vaixells i estacions terrestres de les autoritats responsables de l'operació de vies navegables interiors (Ship-to-Shore Duplex)
M2/P4 161.425 161.425 (Com a M2) Clubs nàutics, comitès de carreres i ports esportius (Com a P4) A França, alguns clubs nàutics, ports esportius i comitès de regates
87B 161.975 161.975 Sistema d'identificació automàtica Un B
88B 162.025 162.025 Sistema d'identificació automàtica Un B
L1 155.500 155.500 Lleure.

(Vaixell a vaixell) S'utilitza als països nòrdics i Estònia

L2 155.525 155.525 Lleure.

(Vaixell a vaixell) S'utilitza als països nòrdics i Estònia

L3 155.650 155.650 Lleure.

(Vaixell a vaixell) S'utilitza a Finlàndia i Noruega

F1 155.625 155.625 Pesca.

(Vaixell a vaixell) S'utilitza als països nòrdics

F2 155.775 155.775 Pesca.

(Vaixell a vaixell) S'utilitza als països nòrdics

F3 155.825 155.825 La pesca, també la pesca recreativa

(Vaixell a vaixell) S'utilitza als països nòrdics

  1. ^ Jump up to:un b c Algunes ràdios permeten els canals 3A, 61A i 64A quan es configuren per al "mode USA", tot i que aquests canals estan assignats exclusivament per a ús de seguretat pública per la FCC. Les freqüències 156.075, 156.150 i 156.225 MHz s'utilitzen per a la comunicació d'interoperabilitat per part dels cossos de policia i bombers en moltes àrees.
  2. ^ Les operacions públiques ccg es van traslladar de la 22A a la 04A per evitar interferències de les estacions de la USCG al nord de l'estat de Washington.
  3. ^ El canal 22A està reservat per a la comunicació entre els vaixells de la Guàrdia Costanera dels Estats Units i els vaixells privats. La Guàrdia Costanera no fa el seguiment del 22A: Primer s'ha d'establir el contacte el dia 16.
  4. ^ Jump up to:un b c d e Els equips de recerca i rescat terrestres d'UKSAR tenen accés a les versions semi-dúplex de 24, 62, 63, 64, 85 per a necessitats operatives i de formació. Aquests inclouen equips de rescat de muntanya a Anglaterra, Gal·les i Escòcia.
Channel

number
Frequencies (MHz) Regne Unit Regne Unit [10] Estats Units Estats Units Canadà Canadà Austràlia Austràlia Nova Zelanda Nova Zelanda Finlàndia Finlàndia [1] Unió Europea Unió Europea CEPT[11] Mediterranean countries

(sea, ocean)
Bèlgica Bèlgica

França França

Alemanya Alemanya

Països Baixos Països Baixos

CCNR: main stem, river, canal, lake, pond, estuary [12][13]
 A  Ship tx, usually  B  Shore tx, usually
0 156.000 160.600 Private, coast guard  A 

Procediment operatiu[modifica]

La VHF marina utilitza majoritàriament transmissió semidúplex no retransmesa. La comunicació de vaixell a vaixell es fa per una sola freqüència de ràdio, mentre que de vaixell a terra utilitza dues freqüències, però normalment només una de les parts pot transmetre alhora. (No s'ha de confondre amb la comunicació simplex, per exemple, la radiodifusió, on una part transmet sempre transmet.) El transceptor està normalment en mode de recepció; per transmetre, l'usuari prem un botó " Pulsar per parlar " de l'aparell o micròfon que encén l'emissor i s'apaga el receptor. Alguns canals, però, són canals de transmissió " dúplex " on la comunicació pot tenir lloc en ambdues direccions simultàniament quan els equips dels dos extrems ho permeten.[14] Cada canal full-duplex té dues assignacions de freqüència. Els canals dúplex es poden utilitzar per fer trucades a la xarxa telefònica pública per una tarifa mitjançant un operador marítim. Quan s'utilitza full-duplex, la trucada és similar a una que utilitza un telèfon mòbil o un telèfon fix. Quan s'utilitza semi-dúplex, la veu només es transmet d'una manera a la vegada i la part del vaixell ha de prémer el botó de transmissió només quan parla. Aquesta instal·lació encara està disponible en algunes zones, tot i que el seu ús s'ha extingit en gran part amb l'arribada dels telèfons mòbils i per satèl·lit. Les ràdios VHF marines també poden rebre emissions de ràdio meteorològiques, quan estiguin disponibles.

Les convencions acceptades per a l'ús de la ràdio marina s'anomenen col·lectivament "procediment d'operació adequat". Aquestes convencions internacionals inclouen:

  • Les emissores han d'escoltar durant 30 segons abans de transmetre i no interrompre altres emissores.
  • Mantenir un rellotge escoltant al Canal 16 quan no utilitzeu la ràdio. Totes les trucades s'estableixen al canal 16, a excepció del canvi de treball de socors a un canal de treball vaixell a vaixell o vaixell a terra. (El procediment només varia als EUA quan es poden establir trucades al cap. 9)
  • Durant les operacions de socors es va mantenir el silenci al cap. 16 per a altres trànsits fins que el canal sigui alliberat per l'estació de control utilitzant la pro-paraula "Silence Fini". Si una estació utilitza Ch. 16 durant les operacions de socors, l'estació de control emet l'ordre "silence mayday".
  • Utilitzant un conjunt de procediments de "trucada" internacional com ara la trucada de socors " Mayday ", la trucada d'urgència " Pan-pan " i la trucada de perill de navegació " Seguretat ".
  • Ús de " pro-words " basat en l'idioma anglès , com ara Reconeixement, Tot després, Tot abans, Totes les estacions, Confirmar, Corregir, Corregir, En xifres, En lletres, Sobre, Fora, Comprovació de ràdio, Llegir enrere, Rebut, Tornar a dir, Ortografia, En espera, Trucada d'estació, Això és, Espera, Paraula després, Paraula abans, Incorrecta (en alguns d'aquests s'utilitza l'idioma local quan es parla amb emissores locals)
  • Utilitzant l'alfabet fonètic de l'OTAN : Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Mike, November, Oscar, Papa, Quebec, Romeo, Sierra, Tango, Uniform, Victor, Whisky, radiografia, ianqui, zulú
  • Utilitzant un sistema de numeració fonètica basat en la llengua anglesa o una combinació de llengües anglesa i romana : Wun, Too, Tree, Fow-er, Fife, Six, Sev-en, Ait, Nin-er, Zero, Decimal ; alternativament en comunicació marina: unaone, bissotwo, terrathree, kartefour, pantafive, soxisix, setteseven, oktoeight, novenine, nadazero

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Kommunikationsverket 2010: Handbok i VHF-radiokommunikation för radiooperatör med kusttrafikcertifikat» (PDF). Viestintavirasto.fi. [Consulta: 16 febrer 2015].
  2. Harbord, J.G. The Annals of the American Academy, 1929. DOI: 10.1177/0002716229142001S09.
  3. «Radio Research Paper - World War 2 Naval Operations». jproc.ca. [Consulta: 7 juny 2022].
  4. All about AIS
  5. RTCM 12301.1, Standard for VHF-FM Digital Small Message Services
  6. «MGN 324 Operational guidance on the use of radio and automatic identification systems». Gov.uk. [Consulta: 16 febrer 2015].
  7. Circular letter CM/19-E, International Telecommunication Union, 27 March 2009
  8. «American Association of Railroads channel allocation» (PDF). Arrl-al.org. Arxivat de l'original el 20 September 2010. [Consulta: 23 setembre 2013].
  9. «U.S. VHF Channels». Navcen.uscg.gov. [Consulta: 16 febrer 2015].
  10. Noice. VHF Radio (including GMDSS). 2nd. RYA, 2008. ISBN 978-1-906435-20-2. 
  11. MANUEL DE PREPARATION DU CRR MARITIME 2015 Agence nationale des fréquences
  12. «Guide de radiotéléphonie pour la navigation intérieure 2014: Commission Centrale pour la Navigation du Rhin». Arxivat de l'original el 2016-10-07. [Consulta: 14 abril 2023].
  13. MANUEL DE PREPARATION DU CRR FLUVIAL 2015 Agence nationale des fréquences
  14. «MGN 324 Operational guidance on the use of radio and automatic identification systems». Gov.uk. [Consulta: 16 febrer 2015].