Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Aston Martin One-77

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

*No tinc grans coneixements en el tema però crec que és pot ampliar més l'article per arribar a AdQ. Molt bona feina de totes maneres - - gerardduenasparlem-ne 08:00, 10 oct 2014 (CEST)

Aquests cotxes mítics solen sortir en còmics, llibres o pel·lícules. Se'n podria fer un apartat d'això? Es podria explicar fou el procés de disseny del vehicle? Quan es va començar a projectar, quins foren els seus dissenyadors? On es fabrica? Es podrien afegir xifres de vendes i de números d'unitats fabricades? Mirant en:Maserati MC12, un AdQ en anglès veig que, almanco falten les seccions Development, Reception i Racing, si és que qualque cotxe d'aquests ha competit mai en curses. Crec que encara li falta una mica per ser considerat article destacat. Pau Cabot · Discussió 19:01, 10 oct 2014 (CEST)

Estic d'acord que falta una mica d'informació:
  • potser Recepció o Reconeixements (secció actualment existent) es podrien unificar o ampliar segons el que suggereix en Paucabot.
  • Li fa falta un apartat sobre cultura, o potser una secció amb títol "En la ficció" descrivint les diverses aparicions en pel·lícules, videojocs, etc.
  • Possiblement millorar la secció de disseny
  • Millorar Desenvolupament
  • Curses: potser no fa falta si hi ha poca informació o bé repartir-la entre les diferents seccions.Segons el company no hi ha informació al respecte--Manlleus (disc.) 08:54, 11 oct 2014 (CEST)

Igualment trobo que l'article està molt bé, per això he votat com a bo.--Manlleus (disc.) 22:14, 10 oct 2014 (CEST)

De moment he afegit l'apartat de disseny i aparicions en videojocs, les aniré ampliant i millorant durant el cap de setmana. Pel que fa a curses, el One-77 és un vehicle únicament de carrer i no existeix cap versió de competició. Respecte a les pel·lícules, de moment no ha aparegut en cap. Sobre el que ha dit el company Paucabot del nombre d'unitats, aquesta dada ja consta a l'article, tan a la descripció com a la fitxa d'informació. El dissenyador també consta en aquesta fitxa igual que el lloc on es fabrica. En breus tindré la bibliografia acabada. Gràcies per les aportacions!--Roger Francàs (disc.) 00:05, 11 oct 2014 (CEST)
  • El nombre d'unitats ara l'he vist: 77. Potser estaria bé explicar com es distribuïren per anys i a qui es veneren (si és que se sap): 77 unitats deuen estar bastant localitzades ...
  • L'apartat de disseny està molt bé. L'he dividit en paràgrafs i encara hi ha una frase que crec que no està ben traduïda: El vehicle fou elaborat amb models de fang, segons Marek Reichman, l'objectiu és aconseguir més idees.
  • Si no hi ha cap unitat que hagi fet curses, estaria bé dir-ho i referenciar-ho.
  • Sobre el lloc on s'ha fabricat, és cert que consta a l'infotaula. Tampoc no ho havia vist. Potser se'n podria dir qualque cosa més al cos del text?
  • En general, crec que falten EI com als videojocs o als ítems de la fitxa tècnica.
  • Xerrant de la fitxa tècnica, se'n podria millorar l'estètica. Idees: es:Airbus A380#Especificaciones, en:Boeing_767#Specifications es:T-34#Diseño revolucionario ...
  • Bona feina! Pau Cabot · Discussió 09:05, 11 oct 2014 (CEST)
S'han tirat endavant l'article i la proposta des que en @Paucabot: va fer aquests suggeriments? Bon Nadal a tothom. —Leptictidium (digui, digui) 13:33, 25 des 2014 (CET)
Jo diria que no ... Pau Cabot · Discussió 14:10, 25 des 2014 (CET)
  • M'estreno en això de revisar els articles dels altres i no en sé res de cotxes, però em sembla força complet. En quant a la redacció, a la secció "disseny" crec que s'hauria de posar en passat tot el que faci referència a la producció del cotxe, ja que no es fabrica actualment. A part d'això em sembla que està molt bé.--Sajolida (disc.) 00:43, 22 gen 2015 (CET)
@Paucabot:@Leptictidium: He està treballant sobre l'apartat de disseny. El problema és que en aquesta secció encara no s'havien posat totes les referències i hi ha informació que no he pogut trobat i que he hagut d'eliminar. Això m'ha passat amb la informació referent a l'estudi de disseny. He trobat refèrencies sobre aquest estudi, però no tot el que diu el text, així que l'explicació ha quedat més reduïda, però crec que és suficient. L'altra dada és la referent a la cotractació de Savile Row. Savile Row es menciona molts als articles del One-77, o bé perquè el comparen amb aquesta roba, o bé perquè en la primera exhibició el tenien tapat amb aquesta roba però no he trobat enlloc que dissenyessin l'interior. Segurament és cert, perquè totes les altres dades que no estaven referènciades les he anat trobant amb més o menys dificultat però això ho he hagut de suprimir.
En general he modificat la redacció de l'apartat de disseny per a ajustar-lo a la informació que he trobat jo i també he modificat l'apartat de fabricació perquè em semblava una mica desorganitzat i algunes idees es repetien massa pel meu gust. Si no us agrada es pot comentar. També he agrupat les referències repetides i arreglat els enllaços trencats. He afegit alguna dada per compensar tot el que he tret. He posat alguna dada sobre el dissenyador, i alguna cosa més a l'apartat de fabricació. Em sap greu perquè el resultat, per ara, és que en comptes d'ampliar l'article, l'he deixat una mica més curt, però espero que sigui més fàcil de llegir.
En relació als comentaris de Paucabot:
  • Com es veneren les unitats està a la secció de ventes (jo no he trobat més informació que la que va incloure Roger Francàs).
  • La frase que no estava ben traduïda l'he suprimida perquè està en la part de la que no he trobat les referències.
  • Sobre el lloc on està fabricat està a l'apartat de fabricació.
  • Sobre els videojocs he sigut incapas de trobar més informació que la que va incloure Roger Francàs. Em sembla que va fer molt bona feina en aquest sentit.
  • L'estètica de la fitxa tècnica l'he canviat una mica per a que no quedès tan simple. el comentari anterior sense signar és fet per Sajolida (disc.contr.) 13:41, 24 gen 2015 (CET)
Bona feina, Sajolida. He afegit uns quants enllaços interns a la taula. Pau Cabot · Discussió 13:41, 24 gen 2015 (CET)
Bona feina Sajolida!! Per estil, agafaria la fitxa tècnica que talla bastant l'article i el posaria a una banda amb el text que continui per l'altra, com si es tractés d'una infotaula. Això o en la seva corresponent secció seria realitzar una descripció de les seves característiques tècniques. Salutacions!--Manlleus (disc.) 20:54, 26 gen 2015 (CET)
Okis gràcies!!! A aquestes altures ja m'havia acostumat a veure aquest espai en blanc... De tota manera no m'acaba de convèncer com l'he deixat ara. Demà seguiré probant.--Sajolida (disc.) 23:33, 26 gen 2015 (CET)
Una feinada que fa Sajolida. Després de les darreres edicions que havien afegit enllaços interns que mancaven a l'article, molts d'ells en vermell, ja ha creat Saló de l'Automòbil de París, Saló de l'Automòbil de Ginebra, Concorso d'Eleganza Villa d’Este, Volant de direcció i Paga i senyal. Pau Cabot · Discussió 15:05, 31 gen 2015 (CET)
Fets també per Sajolida control d'estabilitat, consum (automoció) i Grup Rover. Pau Cabot · Discussió 13:54, 12 feb 2015 (CET)
@Arnaugir:@Paucabot:@Leptictidium: Acabo de fer l'últim vermell que em semblava interessant, vehicle policial. Ho donem ja per bo? --Sajolida (disc.) 21:20, 13 feb 2015 (CET)