Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Infotaula de roca

Bones, a on puc mirar quins paràmetres es poden aplicar en wikidata a les roques? Dels que he trobat crec que només puc importar a la infotaula la imatge.--Yuanga (disc.) 22:07, 22 oct 2016 (CEST)

Jo me document així:
Gràcies, vaig a provar amb els paràmetres avançats!--Yuanga (disc.) 16:44, 23 oct 2016 (CEST)
Propòs continuar a Plantilla Discussió:Infotaula de roca. Pau Cabot · Discussió 17:13, 23 oct 2016 (CEST)

Seguim

Crec que la propera plantilla candidata per començar la wikidatització és {{Infotaula de personatge de ficció}} (vegeu Plantilla Discussió:Infotaula persona#Personatge de ficció).

Mentrestant, es podrien anar acabant les que estan a mitges però ja tenim clar què han d'importar: Malaltia, Arts escèniques, Vaixell, Llengua i Programari. @Amadalvarez: Tens alumnes que vulguin pujar nota? Pau Cabot · Discussió 09:05, 30 des 2016 (CET)

@Paucabot: estan dispersos entre QQ i festes. Els que més han treballat a {{infotaula geografia política}}, que també està a la llista de "per acabar", són @Jey, Davidpar, Arnaugir:. El Xavier Dengra va fer un intent, però es va canviar de tema de seguida. Potser l'interessaria reprendre les pràctiques amb l'any nou. El Gerardduenas ja l'has vist que ha fet canvis a "malaltia", i poca cosa més. Està vist que m'hauré d'agafar unes vacances per a que la gent s'animi.--amador (disc.) 11:52, 30 des 2016 (CET)
Sí m'hi vaig posar una mica, per provar, a veure que en puc fer. Editant vaig veure algunes cosetes/propostes que potser veig entrant en fred i que vosaltres ja heu descartat o simplement no heu vist. Crec que seria útil una funció del Mòdul:Wikidata que servís per veure si existeix una propeietat i poder simplificar els {{#if: dels headers. He vist comentaris d'en Paucabot dient que no hi ha moltes dades de malalties a Wikidata, la intenció és esperar o fer un bot que transfereixi les dades de les infotaules a Wikidata? Estic disposat a programar aquest bot però no tinc suficient temps ara (he estat bastant desconnectat i m'hauria de mirar tot el tema de Wikidata per pywikibot). Esteu fent molt bona feina, ànims i endavant! --gerardduenascontacta'm 12:22, 30 des 2016 (CET)
@Gerardduenas: Aquesta eina importa paràmetres de les infotaules a Wikidata, però jo no he aconseguit fer-hi molta feina... Pau Cabot · Discussió 12:28, 30 des 2016 (CET)
@Paucabot: M'he estat mirant l'eina i tampoc li trobo molta utilitat, no funciona massa bé (o no la sé fer funcionar) i no suprimeix els paràmetres importats de la plantilla. El bot hauria d'eliminar els paràmetres traspassats a Wikidata per tal que la plantilla els agafés --gerardduenascontacta'm 12:43, 30 des 2016 (CET)
Això és el que hi ha ... Pau Cabot · Discussió 12:45, 30 des 2016 (CET)
Se m'havia oblidat que també hi ha un bon grapat de paràmetres pendents d'importar a Plantilla Discussió:Infotaula persona#Més camps. Pau Cabot · Discussió 20:46, 30 des 2016 (CET)

@Amadalvarez: Em podries començar {{Infotaula de personatge de ficció}} de tal manera que importi les dades de {{infotaula persona}} i jo hi pugui afegir quants camps addicionals? He mirat com ho havies fet amb les de les biografies, però no he acabat d'entendre com funcionaven ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:09, 30 des 2016 (CET)

@Paucabot: quina és la definició ( o els límits) de "personatge de ficció" ?. Ho dic perquè fa uns mesos es va encetar una proposta (inconclusa, per cert) sobre personatges mitològics i es va veure que teníem de tot una mica, però amb fronteres poc clares. Ex.: {{Infotaula personatge}}, {{Infotaula divinitat grega}} (candidata a ampliar), la Categoria:Infotaules de personatges de ficció amb infotaules especialitzades per sèries. Com veuràs hi havia una proposta d'ampliació de camps per a fer una genèrica de mitologia (que hi ha un grapat de cultures diferents i els articles estan sense infotaula). En aquell moment vaig estar mirant a wd i hi havia poques propietats aprofitables. Ja em diràs si m'he perdut en el ciberespai i tu volies una cosa més terrenal o t'he obert l'apetit. Salut !--amador (disc.) 21:04, 30 des 2016 (CET)
@Amadalvarez: Volia començar per integrar les que hi ha a Categoria:Infotaules de personatges de ficció. Les mitologies no les havia tengut en compte (excepte {{Infotaula divinitat grega}}, que estava a la categoria). Pots veure el que ja he anat preparant a Plantilla Discussió:Infotaula de personatge de ficció. Pau Cabot · Discussió 21:10, 30 des 2016 (CET)
Ara he vist que les altres plantilles que em deies són de navegació. Així, doncs, totes ja són on han de ser. Amb una de personatge de ficció, no en necessitarem una altra d' ésser mitològic. Pau Cabot · Discussió 21:13, 30 des 2016 (CET)
@Paucabot: Et semblaria bé partir de {{infotaula personatge}} i fer-la créixer amb el que hi ha a la categoria que em dius i, més tard, incorporar la inconclusa d'éssers mitològics ?. Si em dius que , ens podríem traslladar a la seva discussió i fer un esbós de diccionari de dades per la nova situació, anar fent que l'actual estigui en català, que tingui seccions per a "no humanoides", etc. --amador (disc.) 22:21, 30 des 2016 (CET)
@Amadalvarez: Jo deia de fer-la allà deçà per poder començar de zero sense cap paràmetre en anglès o que ja fos a {{infotaula persona}} i al final fer les fusions i reanomenaments necessaris, però si mantens la compatibilitat amb el centenar d'articles que usen aquesta altra plantilla, també em sembla bé. Això sí, ens sortirà un codi més brut i més difícil d'entendre mentre no homogenitzem paràmetres. Pau Cabot · Discussió 07:00, 31 des 2016 (CET)
@Paucabot: D'acord, ja els hi passarem un bot per integrar-los quan acabem. En tot cas, com a estructura podem partir d'aquesta i anar fent. Com que promet ser gran (molts perfils de situacions amb paràmetres força diferents) jo et suggeriria fer-la en dues capes, tot i que l'altre dia deies que ho preferies barrejat. Ja veuràs com paga la pena i, quan t'acostumis, no voldràs fer-ho d'altra forma. Que et sembla ?. Per cert, aquesta nit he somiat que no m'havies contestat de forma gaire clara sobre l'abast del concepte. Per exemple, on posarem gent com Sant Jordi o Messi, herois indiscutibles, però que no poden ser reals. I Jesucrist o Mahoma ?, són diferents a Zeus a efectes d'Infotaula pel sol fet de ser deïtats més contemporànies  ?. En fi, només volia avançar-me a futures discussions --amador (disc.) 07:57, 31 des 2016 (CET)
@Amadalvarez: Ok a les dues capes. Ja ens hi anirem acostumant. Sobre l'abast del concepte, no tenc clar si ha d'incloure Sant Jordi, Jesucrist i Mahoma, ja que en alguns casos no està clar si són ficticis o no. Messi, malgrat el que sembla, aniria a {{infotaula persona}} fa l'ullet. En tot cas, l'abast de la plantilla el podem anar escatint a mesura que anem fent l'estructura. Pau Cabot · Discussió 08:21, 31 des 2016 (CET)

@Paucabot: ja tenim una primera versió de {{Infotaula de personatge de ficció}}. El que hi ha ara és la capa de presentació. L'objectiu ara és "només" assegurar que tenim tots els paràmetres que ens calen, que apareixen en l'ordre que volem i que la presentació de la infotaula és satisfactòria. Quan veiem que dóna cobertura als diferents casos que volem representar, s'agafa el diccionari de dades que hem anat definint i construirem la primera part o capa de dades. No facis res de la primera part abans de tenir acabada la segona. És com fer la maqueta i retocar els aspectes estètics fins que ens agrada com es veu per fora. Només llavors començarem a farcir-la per dins. És el mètode més eficient. He posat els paràmetres que fa servir actualment {{infotaula personatge}} (en versió catalana) i algun més agafat de {{persona}}. Li hauríem d'anar afegint allò que ens permetrà fer-la multiús i crear exemples de les diferents tipologies per veure com queden. Demà més.--amador (disc.) 00:18, 2 gen 2017 (CET)