Mòdul Discussió:Wikidata

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca


Wikidata Bridge[modifica]

Captura de pantalla

Seguint l'avís de l'Amador, he fet una ullada a mw:Wikidata Bridge, la nova funció que permetrà editar Wikidata des de les infotuales, i ja he fet un primer comentari a mw:Topic:Vbwgq4opce534w8i. Caldrà obrir un subprojecte de seguiment? --V.Riullop (parlem-ne) 18:43, 27 nov 2019 (CET)

@Vriullop: Seria convenient. Durant el WikidataCon vaig estar parlant amb ells i volien que participéssim amb les nostres infotaules. Una de les dificultats que tenen és com relacionar els conceptes que es mostren amb la propietat que els mostra. Em vaig comprometre a preparar la nova documentació orientada a que els hi servís com a guia. Òbviament el que jo estic resolent de forma visual, a ells els hi caldrà tenir-ho en una mena de XML o taula d'equivalències que els hi permeti industrialitzar-ho per qualsevol infotaula. Penso que estar a la cuina ens pot permetre incorporar un concepte necessari:la millora de la interface de manteniment de WD.amador (disc.) 19:10, 27 nov 2019 (CET)
Per cert, el meu comentari és després de veure una captura de pantalla del prototip que poso aquí. De fet ja podríem enllaçar a la propietat usada per modificar-ne el valor, però abans cal resoldre què indica el llapis. --V.Riullop (parlem-ne) 20:07, 27 nov 2019 (CET)
Si entenc bé el prototip, sembla que és per editar el valor, no? Pau Cabot · Discussió 20:14, 27 nov 2019 (CET)
@Vriullop, Paucabot: Efectivament. Ells van partir d'una plantilla sense cap mancança de labels i van tenir la mateixa idea al triar una icona d'entrada de dades. En tot cas, el prototip no enllaça a la interface clàssica de WD com fem ara nosaltres, sinó a un formulari de ""data-entry amable" que es mostra emplenat amb els valors de WD (el que s'acaben de veure a la infotaula) i que pots canviar/ampliar. El Bridge és responsable de construir i presentar el formulari i de desar les dades entrades a WD. La dificultat que tenen no és com la infotaula le indica les dades (perquè les torna a recuperar Bridge), sinó saber quines són les propietats implicades "darrera de cada llapis". Amb la primera idea això no es plantejava com un problema perquè les infotaules sense WD són força lineals: 1 paràmetre manual = 1 propietat = 1 línia a la infotaula, o com a molt una llista separades per BR's; fixeu-vos que l'exemple que posen respon a això. Quan comencen a veure les nostres infotaules i les dels russos, s'adonen que la construcció del formulari ha de ser un reflex invers del que mostra la infotaula i llavor els hi cal comptar amb una mena de meta-llenguatge de deconstrucció que, si ho aconsegueixen, ens podria servir a nosaltres per construir; però ara encara és precipitat saber cap on anirà. amador (disc.) 23:41, 27 nov 2019 (CET)
@Amadalvarez, Paucabot: Com veieu el comentari que he fet a MediaWiki? Si usen el llapis al Bridge per accedir als valors llavors hem de canviar el nostre llapis que indica etiquetes no traduïdes. No hi ha pressa però s'hauria de pensar abans d'entrar en proves reals on som candidats. Un canvi precipitat de la funció del llapis pot provocar confusió. Canviar-lo per una indicació amb el codi de llengua pot donar més informació, i evitem tenir dues icones. Alguna idea al respecte abans de fer res? Per exemple en la versió en sami septentrional (codi se) hi han fet un afegit per marcar i categoritzar les etiquetes que existeixen en certes llengües (nòrdiques més les grans). Se suposa que seran les més accessibles per a traduir, com si aquí diguéssim es, fr, en, tot i que no ho veig gaire necessari. --V.Riullop (parlem-ne) 22:55, 28 nov 2019 (CET)
@Vriullop, Paucabot: No t'ha deixat gaire marge la Lea. S'ha apropiat de la imatge del llapis. Podríem posar una etiqueta d'aquelles que porten un cordillet Noun Project label icon 1116097 cc.svg. amador (disc.) 23:41, 28 nov 2019 (CET)
No em sembla malament la icona de l'etiqueta que penja, però vaig més enllà. Amb el Bridge ens podem trobar amb dues icones: Polytechnic Secondary School Templin Noun Project label icon 1116097 cc.svg Arbcom ru editing.svg. No ho veig ni estètic ni clar. Si el Bridge assumeix l'enllaç a l'etiqueta igualment caldria indicar que allò no està en català. Per això pensava en situació final: Polytechnic Secondary School Templin (en) Arbcom ru editing.svg
Analitzant les modificacions que explicava de se.wiki hi ha un motiu de fons. Moltes etiquetes no traduïdes són de noms de persona o de noms de lloc que de fet no es tradueixen. Jo prefereixo que estiguin també en català i amb una descripció, però entenc que al final fa mandra si no es veu la necessitat. En llengües menors que el català les infotaules queden plenes de coses a traduir i, de fet, n'hi ha que no cal. La lògica seguida a se.wiki és que si en les llengües del meu entorn totes les etiquetes són iguals és que no cal traduir-la. Per exemple, si el nom d'un francès l'hem tret de l'etiqueta en anglès segurament la podem donar per bona i no cal dir que allò està en anglès. Profunditzant, podem ampliar les llengües alternatives. Ara tenim occità i anglès com alternatives al català. En general són poques i sovint l'anglès com a única. Podríem usar altres etiquetes en altres llengües quan no existeixi en anglès, per exemple evitar Q56230686 que ara mostra Angela Merkel quan existeix una etiqueta en alemany com a nom original. Per això, a més de la icona, crec que és el moment de repensar-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 10:56, 29 nov 2019 (CET)
@Vriullop: Afegeixo com a informació que a frwiki tenen https://fr.wikipedia.org/wiki/Mod%C3%A8le:Infobox_Biographie2 que fa servir el llapis per anar a modificar valors WD. amador (disc.) 21:00, 23 des 2019 (CET)
@Amadalvarez, Paucabot: A en.wiki també via Module:WikidataIB. Aquest és el model que segueix Bridge. El llapis no el posa Bridge sinó que via un span en els enllaços ho passa al Bridge en lloc de directament a Wikidata: mw:Wikidata Bridge/Development/DocDrafts/How to Enable Wikidata Bridge for your Infobox. Em sembla intrusiu amb llapis a tots els camps però no hi veig alternativa. En francès usen Blue pencil.svg, en anglès OOjs UI icon edit-ltr-progressive.svg i nosaltres Arbcom ru editing.svg. Diria que el nostre és menys intrusiu. Ja he fet revisions del tractament d'editicon per poder començar a provar de canviar el llapis per icona d'etiqueta o bé indicació de llengua, a triar provant-ho, i afegir sempre el llapis amb nova funció per modificar el valor. Passat festes ho provem. Algú amb bona traça amb l'Inkscape pot fer la icona de l'etiqueta invertida? Seria millor que les dues tinguin la mateixa orientació si han de sortir juntes: Noun Project label icon 1116097 cc.svg Arbcom ru editing.svg. --V.Riullop (parlem-ne) 10:52, 24 des 2019 (CET)
Per començar, he reflectit la imatge: Noun Project label icon 1116097 cc mirror.svg Arbcom ru editing.svg. Pau Cabot · Discussió 11:22, 24 des 2019 (CET)
Sol·licitat ! amador (disc.) 11:31, 24 des 2019 (CET)

@Amadalvarez, Paucabot: Hora de començar a provar. En la versió Wikidata/proves hi ha el nou llapis apuntant a la propietat per modificar-ne el valor, és a dir, un avançament de la futura funció del Bridge. Surt en totes les dades tretes de Wikidata, però de moment no està en tots els tipus de valors sinó només en els de tipus entitat. El vell llapis per a les etiquetes no traduïdes passa a ser la nova icona de l'etiqueta, i a més amb el codi de llengua. No m'he decidit si és millor el codi o la nova icona així que els he deixat tots dos. En qualsevol infotaula substitueixo "#invoke:Wikidata" per "#invoke:Wikidata/proves" i previsualitzo pàgines. --V.Riullop (parlem-ne) 09:33, 7 gen 2020 (CET)

Afegit també a altres tipus de dades. Veig que caldrà posar uns quants editicon=false o bé revisar l'obtenció parcial de dades, per exemple no es podrà editar la imatge si el valor es passa a {{InfoboxImage}}. Sense el llapisset el Bridge no podrà obtenir l'enllaç al valor. --V.Riullop (parlem-ne) 11:46, 7 gen 2020 (CET)
Prova IEV
M'ho he estat mirant una mica amb la plantilla {{IEV}}, que és una mica complexa. Veig que efectivament només apareix el llapis en valors tipus entitat, però no a valors numèrics o de text. A causa de l'intrincat codi (supòs), el llapis apareix devora espècie i no devora el seu valor. També veig el problema amb {{InfoboxImage}}. Podria servir de res eliminar la sintaxi antiga de les imatges de les infotaules? Podríem prescindir així d'aquesta plantilla? Pau Cabot · Discussió 12:14, 7 gen 2020 (CET)
@Paucabot: Aquí sortiran moltes coses a revisar. El llapis devora espècie enllaça a d:Q599672#P105 perquè a data84 hi ha una crida a aquesta propietat. Aquí hi ha un problema perquè l'invoke està englobat en un {{lc:...}} que converteix l'enllaç en d:q599672#p105 i no funciona per la propietat. El valor d'espècie és un altre camp obtingut per {{Infotaula d'ésser viu/Taxonomia}}. Canviant aquesta plantilla a /proves sí que surt el llapis pel valor i enllaçat a d:Q599672#P225. La resta de valors obtinguts amb getParentValues no tenen llapis, però no sé si cal. En "període de gestació" no sortia llapis i ho he corregit. Per les imatges serà més complicat i no és culpa de la InfoboxImage. A Wikidata, una imatge és un string amb el nom del fitxer que cal formatar amb la seva sintaxi. El llapis només podria anar al peu d'imatge però això és un qualificador. D'entrada l'hauré d'identificar com a commonsMedia per eliminar el llapis a totes les imatges o bé inventar-nos un formatting tipus [[File:<P18>|$size|<P2096> $icon]]. --V.Riullop (parlem-ne) 16:35, 7 gen 2020 (CET)
Proves pel·lícula
Acab de provar {{Infotaula pel·lícula}} amb Avatar, que té molts camps tipus entitat i apareixen moltíssims llapissets (i els que falten). Crec que un llapis per declaració embruta molt una de les parts més consultades de l'enciclopèdia. No es podria mirar de sospesar posar un llapisset general que habilitàs tota la munió de llapissets addicionals només per als editors (que som una immensa minoria dels lectors)? Pau Cabot · Discussió 12:22, 7 gen 2020 (CET)
@Paucabot: Una icona única és el que tenim ara a peu d'infotaula. La idea de Bridge és poder editar Wikidata sense sortir de la Viquipèdia via un nou formulari. Alguna cosa hi hem de posar per accedir al formulari per a cada propietat. De moment m'anoto que en llistes no posi un llapis a cada element, només en cal un per a tota la llista. --V.Riullop (parlem-ne) 16:47, 7 gen 2020 (CET)
@Paucabot, Vriullop: El tema P18, provaré de solucionar-ho fent servir la {{InfoboxImage}} només en valors manuals (per si té codi antic) i fer servir un [[File:$1|{{{size|default}}}]], ja que el peu es tracta com un altre paràmetre. Altra cosa que he detectat és que li posa llapis a tots els valors d'un multivalor i quan els cliques sempre ofereixen, lògicament, tota la declaració. O sigui que ens podriem estalviar uns pocs llapissos. El que diu el Pau de tenir només una icona, seria útil si funcionés com un interruptor activar/desactivar llapissos, de forma que no es mostre el llapis en estat normal (la immensa majoria dels lectors no són editors) i, qui clica el botó, es refresca la infotaula amb llapissos (somiar és gratuït). Per cert, sobre el tipus de dades, el Bridge comença només amb valors finals, no amb entitats. amador (disc.) 19:09, 7 gen 2020 (CET)
@Paucabot, Vriullop: Canviat a {{Global Infobox person}} i les seves subplantilles directes. Em falta provar sub-plantilles genèriques com data naixement i edat/WD, etc... He canviat el tractament de la P18 per a que editi la imatge amb el formatting que comentava més amunt, deixant l'infoboximage pels manuals i funciona bé, però no mostra llapis. Per contra, la imatge de la signatura, que s'edita directament amb un file:imatge..., però fora de la crida a WD, es descojunta perquè li fa nosa el llapis (veure mostra). A "entrenador", les dates es trenquen per culpa del llapis. No entenc motiu, perquè són dates sense enllaçar. Pregunta, l'editicon actua sobre les dues icones ?. Ho dic per eliminar la icona de manteniment directament des del codi. Per exemple, la informació que s'obté d'un item arbitrari, considero que no s'ha de poder modificar, perquè desconeixem l'impacte. Ex.: la bandera d'una selecció o l'escut d'un càrrec no s'haurien de modificar des de les persones. amador (disc.) 22:03, 7 gen 2020 (CET)
Ok, temes pendents:
 • Separar el tractament de la icona d'etiqueta del llapis. Per comoditat ho he tractat conjuntament, per a que surti el llapis i quan calgui també l'etiqueta, però ja em temia que no era bona idea. El paràmetre editicon actua sobre les dues icones. Fet Fet!
 • Llistes, després de l'anterior, posar l'etiqueta per element quan calgui i el llapis només al final de la llista. Fet Fet! Ara posa el llapis al final de tot el procés, evitant de pas trencar formats quan es colava pel mig. Pendent en taules on ara pot sortir en llocs inesperats segons la formatació de la taula, i pendent en imatges.
 • Decidir si el format de codi de llengua més icona d'etiqueta és el més apropiat. D'entrada em sembla correcte. Fet Fet! He tirat pel dret i ja he inclòs el codi en viu, de moment sense canviar d'icona.
 • Interruptor pel llapis. Això s'hauria de fer amb javascript, tipus mostra/amaga de taules, amb display none per defecte i amb botó per canviar el display i recarregar la pàgina. Està fora del meu abast.
 • Imatges. Quan s'usa un formatting amb $1 de pattern no hi afegeix llapis, per exemple [[file:$1|300x300px]]. La mostra de la signatura no està ben construïda, és també una imatge. Una opció és fer un tractament diferent quan datatype=commonsMedia. Si hi ha peu d'imatge ja hi tenim el llapis. Si no hi ha peu d'imatge, com en la signatura, la imatge podria enllaçar a Wikidata. No hi ha llapis però la imatge tindria el mateix enllaç que Bridge pot detectar.
 • Imatge signatura enllaçada a item. En el cas de la P18, li he afegit un llapis al peu, quan no hi ha peu. amador (disc.) 08:12, 9 gen 2020 (CET)
 • L'enllaç és millor que el posi el mòdul. Ha de complir uns requeriments de format i definició d'un span que són provisionals i poden canviar: m:Wikidata Bridge/Development/DocDrafts/How to Enable Wikidata Bridge for your Infobox. La idea és que tant per una imatge tipus signatura com per una imatge amb peu o sense, usar un formatting=[[File:$1|300x300px|link=$link]] quan tingui habilitat el tractament de commonsMedia. És a dir totes les imatges enllaçades a Wikidata, tinguin peu o no. Suposo que això no serà cap problema de llicències quan allà ja enllaça a Commons. --V.Riullop (parlem-ne) 11:03, 9 gen 2020 (CET)
 • Formatting amb pattern, fora d'imatges, a estudiar si afegim icona però després de la substitució. Fet Fet! Solucionat amb el llapis al final.
 • Format URL. Potser et referies a això en lloc de la signatura. Quan el resultat es passa a una altra plantilla, en aquest cas {{URL}}, no hi podem posar cap icona. Caldrà considerar quines funcions de la plantilla són necessàries i si es poden passar al mòdul.
 • He eliminat {{URL}} i li he afegit un tractament perquè mostri tot o part de la url (antiga reivindicació). --amador (disc.) 08:12, 9 gen 2020 (CET)
 • Taules, analitzar quan i on posem un llapis. El cas normal és una propietat amb qualificadors, és a dir amb un sol enllaç ja ho tindríem, igual que amb les llistes. En casos complexos tipus Pxx OR Pyy no crec que funcioni bé. El problema que dius a "entrenador" és pel rowformat= $0 <small>{{((}}Mostra inici fi{{!}}inici{{=}}$1{{!}}etc. És el mateix que abans, el resultat $1 inclou icona i ho passem a una plantilla. Traient tots els llapis repetitius en taules queda solucionat, però en deixem algun en alguna banda?
  • A les taules li posaria llapis només al valor de la property (la primera si hi ha OR o similars). Si la property no té manipulacions, no donarà problemes. També podries assimilar-ho a llistes, ja que conceptualment és un llapis per una declaració. Casos com el de entrenador s'arreglara, ja que les subplantilles habitualment maneguen qualifiers. amador (disc.) 08:12, 9 gen 2020 (CET)
   • Fet per Pxx OR Pyy, es queda amb la bona de les dues. Fet també, llapis al final de tot només per la propietat. Queda pendent casos de llapis que surt fora de la taula. Ho comento més avall. --V.Riullop (parlem-ne) 19:01, 13 gen 2020 (CET)
 • Expansió de plantilles, fora de taules, la icona també deu trencar el format. A estudiar. Fet Fet! Solucionat amb el llapis al final.
 • Llapis en ítems arbitraris. Estic d'acord en eliminar-los. Per una banda es pot detectar indirectament alguna cosa a modificar, però no queda clar que t'enllaci a un ítem diferent. No sembla fàcil.
 • Si hi posem només un llapis per les taules, això es facilita perquè majoritàriament estan allà. amador (disc.) 08:12, 9 gen 2020 (CET)
--V.Riullop (parlem-ne) 12:06, 8 gen 2020 (CET)
@Vriullop: He afegit un nou exemple amb tractament de càrrecs i un casque del mòdul sembla que per un altre raó.amador (disc.) 08:16, 9 gen 2020 (CET)
Corregit l'error del llapis en coordenades. --V.Riullop (parlem-ne) 11:03, 9 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Tenim alguns llapissos desmadrats:
 • El de la P54 (trajectòria esportiva) surt abans del seu header. La primera lectura és la que es fa servir per invocar una subplantilla que construeix el bloc. Li posaré que no vull llapis i el construiré des de la sub-plantilla quan de debó surti el bloc.
 • La P31 la invoco per prendre una decisió, però no és mostra a la infotaula i ara apareix obligadament. Li posaré editicon (com es diu?) =no.
 • La P1344 és un cas similar al de la P54, però en aquest cas surt fora la taula. No li trobo lògica.
 • El llapis de les imatges i dels peus, en lloc de "modifica" mostren el link=abcabc però enllacen a la imatge commons.
 • Quan un monolingual text existeix però no a la llengua demanada, no s'agafa el text, però surt el llapis (Ex.: peu de foto àlex crivillé a l'exemple person)
 • també a l'exemple, a Joan Pau II li surten llapissos en camps buits com la tesi doctoral o director tesi. Entenc que és perquè la recuperar com a qualificador (que no existeix) de la P69 que si existeix.
Bona feina, ja falta menys. amador (disc.) 19:26, 9 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: De moment està solucionat el llapis dels camps buits, és la història repetitiva que si buit o nul. A les imatges no enllaça bé pel P18 OR P1801, haig de triar-ne un dels dos. No entenc que surti el llapis per un invoke usat dins d'un if. No ho modifiquis encara, deixa'm que ho analitzi però serà la setmana que ve. --V.Riullop (parlem-ne) 20:01, 9 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Rebut !. He vist que el problema de la P31 s'ha solucionat sol. Deu ser que estava relacionat amb els buits. Merci, amador (disc.) 04:22, 10 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: Cas P54. Surt de Plantilla:Global Infobox person/sports/generic-competitions. Abans passa per Plantilla:Global Infobox person/sports per l'opció default perquè la crida des de Plantilla:Global Infobox person al paràmetre "extensio_carrera_esportiva" fa l'invoke sense item. A banda d'això, a generic-competitions es construeix una taula amb {{Infobox3cols}} i un data3 amb tr i td. El llapis posat al final de l'invoke queda entremig del </td> de la darrera dada i del </tr> posat després de l'invoke. Com que queda desquadrat se'n va fora de la taula. Caldrà posar-hi editicon=false. Una opció és habilitar una funció per posar qualsevol llapis en el lloc que vulguis, per exemple {{#invoke:Wikidata|pencil|Qxx|Pxx|<lang>}}. Per la P1344 ja no m'ho he mirat, segurament és el mateix problema de desquadrament de taules. --V.Riullop (parlem-ne) 19:01, 13 gen 2020 (CET)
@Vriullop:Coi, quina tasca forense !. Si creus que hi ha alguna "mala praxis" que pogués corregir, m'ho miro. Ho dic, perquè aquesta construcció d'una infotaula incrustada amb un bloc informatiu és habitual a moltes infotaules. En aquest cas, hi ha dues coses no tan habituals: 1) aquest anidament "nines russes" què és fruit d'una previsió de moltes subplantilles especialitzades per esport, que finalment no s'ha produït; 2) la infobox3cols, poc habitual en aquests menesters. Si no creus que es pugui salvar, malgré tout, em sembla bé la proposta del pencil i l'invoco a mà. Aprofitant que estem amb el llapis, l'alineament que té el situa en un bon lloc quan va darrera un valor, però els que apareixen al final, es queden a l'esquerra d'una línia en blanc, quan la [meva] lògica em fa buscar-lo a la dreta. Actualment només passa a "premis", però li passaria tembé a la P54 si no fos per tot el que li passa. Bé, esperem que no siguin molt perfeccionistes els futurs usuaris. Ja em respondràs sobre si puc canviar alguna cosa. amador (disc.) 19:42, 13 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: El cas dels llapis a l'esquerra en els premis és novament pel formatting=table. En aquest cas pel rowformat=*... Sent una llista puntejada hi ha sempre un salt de línia. M'ho hauré de pensar, potser es podria afegir el llapis al final del rowformat de la darrera línia de la taula, o bé definir-ho amb un $icon. És més elaborat però potser serveix per tots els casos de taules. També hi ha pendent l'excepció de llapis en imatges. --V.Riullop (parlem-ne) 21:09, 13 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Home, lo del $icon per taules no està malament, però on ho posaríem ?, perquè el rowformat descriu una línia, no una taula. Confio en tu que sempre tens solucions brillants. Per cert, al llistat de plantilles-mòduls del pack instal·lació, falta plantilla:Escoltar quan he mirat com estava a enwiki em trobo que tenen el en:module:Listen que té els mateixos paràmetres, però vull pensar que més evolucionat. Et sembla bé que el copiï a cawiki per incorporar-lo a la Global Infobox i ja tindrem temps per migrar els usos que ara criden la plantilla ?. amador (disc.) 21:47, 13 gen 2020 (CET)

Tinc molts fronts oberts. La plantilla:escoltar l'anoto com a pendent per comentar a Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/multilingüe/migració infotaules a V5/ToDo, no és d'aquí i millor centrar-nos. Del llapis, d'entrada miraré de fer-ho sense que impliqui canvis en plantilles, pensant en la implantació immediata per exemple a eu.wiki i d'altres clients. En tot cas hi poden haver opcions de millora a posteriori. Resumint, queda pendent:

 • Solucionar l'enllaç en imatges.Fet Fet!
 • Solucionar la col·locació del llapis en taules.Fet Fet!
 • Mirar per què no surt cap llapis en alguns casos.Fet Fet!
 • Comprovar amb getParentValues (estructura administrativa, tàxons) i altres funcions del mòdul.Fet Fet!
 • Identificar altres mòduls que usen aquest i comprovar què passa, per exemple mòdul:location i mòdul:railway.Fet Fet!

--V.Riullop (parlem-ne) 08:23, 14 gen 2020 (CET)

@Vriullop: Traslladat el punt del mòdul:Listen. Merci, amador (disc.) 23:34, 14 gen 2020 (CET)

@Amadalvarez: Fet el tema imatges. En lloc de mostrar el llapis enllaça la imatge a la declaració de Wikidata. El que faig és detectar el format [[File:<etc>]] hi afegir-hi [[File:<etc>|link=<Wikidata>]] amb l'span i l'enllaç formatat amb especificacions Bridge. Tot això excepte per formatting=table que haurà de tenir un altre tractment, a més que pot incloure imatges d'accés arbitrari. Això implica que no detecta el format amb "Fitxer", com passa a la signatura en la Global Infobox. Hi podria afegir que detecti també el nom local de l'espai de noms i els àlies (Imatge, Image), però és una complicació que d'entrada no sembla necessària. També implica que si el format ja inclou un link= llavors sortirà als errors de lint per paràmetre duplicat. D'entrada sembla que no l'hauria de tenir, només l'he vist en icones dins de taules. Si només s'obté el títol del fitxer per formatar-lo a posteriori o via una plantilla, llavors cal fer-ho amb editicon=false. En el cas de fitxers d'àudio també hi afegeix l'enllaç. No té cap conseqüència visible sobre la barra de reproducció però pot ser útil pel Bridge. --V.Riullop (parlem-ne) 18:07, 15 gen 2020 (CET)

@Vriullop: A mí m'està bé, però potser algú reclama que vol anar a commons al clicar imatge. Ja veurem. Acostumo a posar link= sense valor per evitar l'enllaç; habitualment és en icones o les banderes i escuts que, per ende, estan dins table i són enllaços arbitraris. Per tant, no crec que hi hagin col·lisions. Merci.amador (disc.) 18:15, 15 gen 2020 (CET)
@Vriullop: He provat els fitxer d'àudio i mostra el llapis al final. Era això el que deies, oi?. He aprofitat per aplicar les opcions que explica l'ajuda amb una descripció que apunta a commons (special:permalink/22625316). He aprofitat per comparar el consum de recursos amb el mateix exemple en Infotaula persona (special:permalink/22625304) i és molt preocupant el creixement. No sé que opines, però haurem de fer un pensament perquè hem triplicat en alguns indicadors. Jo esperava un creixement de memòria per arrossegar totes les variables i etiquetes, però la CPU i e4l "Nombre de nodes visitats pel preprocessador" són alarmants. Prova'ls i ho comentem. Merci, amador (disc.) 22:12, 15 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: L'àudio mostra el llapis perquè l'has posat en una taula. Et deia que la inclusió de link= al format File només la faig si no està dins d'un formatting table. Però en aquest cas ja va bé així. El llapis en taules és el següent tema a solucionar. Pel consum de recursos és que ho estàs barrajant tot, la plantilla, la documentació i l'exemple. Aïlla-ho. Mirant només l'exemple no és gens preocupant. Si vols ho comentem a banda, que em tornes a barrejar un tema que no és del Bridge. --V.Riullop (parlem-ne) 22:48, 15 gen 2020 (CET)

Solucionat el llapis en taules. L'afegeixo al final, en el darrer element de la taula i abans de les etiquetes HTML de tancament que pugui tenir en el rowformat al final, per exemple </td></tr>, </li>, </center> i similars. Revisat també els casos on no surt el llapis, alguns solucionats. D'altres és per l'ús de plantilles secundàries. Una és {{FormatData inici fi}} per "activitat" i l'altre és {{Birth date and age WD}} via {{circa WD}}. Funciona passant-les al mòdul de proves. Mostres a Special:Permalink/22628395. Seguim, ja només queda fer més comprovacions amb altres tipus d'infotaules. --V.Riullop (parlem-ne) 12:44, 16 gen 2020 (CET)

@Vriullop, Paucabot: En el tema llapissos ens manca per resoldre les icones que posa {{identificadors}}. No li podem aplicar la solució d'altres imatges, ja que en aquest cas els link informa del valor (codi extern) i el click enllaça a la plataforma. D'altra banda, un únic llapis al final com si fos un bloc, tampoc serveix perquè els codis no sempre estan tots junts a WD i posar-hi un llapis a cada icona em sembla desproporcionat. Alguna idea brillant ?. amador (disc.) 17:08, 20 gen 2020 (CET)
Jo, l'únic que veig factible és un enllaç a la secció d'identificadors de l'ítem de Wikidata, que no sé si té anchor. Pau Cabot · Discussió 17:18, 20 gen 2020 (CET)
Anchor: https://www.wikidata.org/wiki/Q989#identifiers. Per cert, la icona final caldrà eliminar-la. Es pot reutilitzar al final dels identificadors enllaçat amb l'àncora. --V.Riullop (parlem-ne) 19:04, 20 gen 2020 (CET)
@Paucabot, Vriullop: Em sembla bé. Qui ho fa ?, perquè el mòdul no sap quina és la darrera crida, ni és un table, ni un multivalor. Hauria de ser la plantilla amb editicon=no a totes les crides + una imatge de llapis amb l'anchor. Per cert, per què ha de desaparèixer la icona WD?. amador (disc.) 10:25, 25 gen 2020 (CET)

Bridge: proves[modifica]

@Amadalvarez, Paucabot: Per la meva part està tot a punt. Podeu fer una llista d'infotaules clau per fer la prova definitiva? --V.Riullop (parlem-ne) 13:21, 23 gen 2020 (CET)

Jo diria que de les més complexes deuen ser {{Infotaula persona}}, {{IGP}} i {{IEV}}. Per ús, aquestes 9 són les més usades. És això el que demanaves? Pau Cabot · Discussió 16:28, 23 gen 2020 (CET)
Les proves fetes a Persona han estat força intenses i, a mé, toca moltes funcionalitats del mòdul, com s'ha vist. Si em dones un dia més, faré proves d'IGP que té molts milers d'articles. Una altra amb funcionalitats complexes és {{IEV}} però entenc que el Paucabot la va estar provant al començament, és correcte?.amador (disc.) 17:59, 23 gen 2020 (CET)
Gràcies. He començat per IEV. Primers problemes:
 1. ifeq: Quan s'usa l'invoke dins d'un ifeq per fer una comparació cal afegir editicon=false, excepte amb formatting=raw que ho assumeix per defecte, i excepte si s'engloba en {{textnet}} que l'elimina: Special:Diff/22662431. Caldrà revisar-ho en totes les plantilles. Pau, no he tocat la línia <!-- fossil -->| {{#ifeq:{{#invoke:Wikidata|claim |property=P31}}|Q23038290. Això no pot ser mai igual, suposo que falta un formatting=raw.
 2. imatge raw: Quan es posa una imatge amb invoke:InfoboxImage es trenca la sintaxi del títol del fitxer. Es pot solucionar amb editicon=false, però millor que ho detecti el mòdul. Quan s'invoca un valor commonsMedia amb un formatting=[[File:$1|etc.]] ja funciona correctament i afegint l'enllaç Bridge en el link de la sintaxi File. Quan s'invoca sense formatting hauria d'assumir per defecte editicon=false. Per fer-ho correctament amb el mòdul:InfoboxImage caldria afegir link={{#invoke:Wikidata|editlink|<Qid>|<Pid>}}, funció a crear.
 3. lc: Quan s'usa {{lc:{{#invoke... es trenca el format de l'enllaç Bridge. Un "qid" en minúscula no és problema però el Bridge potser no l'identifica. Un "pid" en minúscula no funciona com a àncora. O bé usem un case=lc (ara no disponible) o bé cal revisar si és correcte. Si ho he entès bé, s'utilitza en el paràmetre categoria_taxonomica que es passa a {{Infotaula d'ésser viu/Taxonomia}} on es converteix a ucfirst.
--V.Riullop (parlem-ne) 19:09, 23 gen 2020 (CET)
 • ifeq: Fet Fet!. Amb una cerca "insource:ifeq:{{#invoke:Wikidata" ja els he localitzat tots.
 • imatge raw: desisteixo de solucionar-ho en el mòdul. Volia evitar modificacions en plantilles pensant també en les actualitzacions en altres wikis. Hi afegiré un rastreig per identificar casos d'invoke tipus commonsMedia sense formatting i sense editicon=false.
 • funcions parser i plantilles: és més general que el cas lc, també he vist formatnum, i en general quan el resultat s'inclou en una altra plantilla. Exemple Special:Diff/22665609. Es poden identificar els "insource:lc:{{#invoke:Wikidata" i "insource:formatnum:{{#invoke:Wikidata" però no sabem si hi ha altres funcions parser. Més complicat serà trobar quan s'inclou en una altra plantilla. Només se m'acut trobant errors en les proves. En tots aquests casos, si no hi ha alternativa, no s'hi podrà posar el llapis.
--V.Riullop (parlem-ne) 12:15, 24 gen 2020 (CET)
El tema imatge, ja ho vaig solucionar a "persona" fent un infoboximage si és paràmetre manual i un formatting amb file:$1,... si accedim a wd. Fet Fet! a {{Indret}} i {{infotaula geografia política}}. Revisant {{Infotaula geografia política}} m'he trobat el mateix en el tractament del Imatge del mapa localitzador (P242) i ja ho he canviat (això serveix per Indret, Edifici, etc.) Tots els que tenen mapes.
Mapes: Crec que no han de tenir llapis. Donen un error de mapframe perquè el llapis està dins el nom de la imatge generada. Solucionat amb editicon=no. Tenint en compte que es construeixen a partir de coordenades de diverses fonts, de que serviria el llapis? a quina Pid apuntaria ? coordenades, naixement riu, desembocadura, Forma geogràfica (P3896) ?. No li veig una bona solució funcional.
codis geogràfics: haig de refer la sub-plantilla perquè construeixi els enllaços dins el formatting.Fet Fet!
Fins aquí, avui. amador (disc.) 00:38, 25 gen 2020 (CET)
Acabat amb {{Indret}} i {{infotaula geografia política}}. M'ho sembla o no surt llapis a les coordenades ? amador (disc.) 10:16, 25 gen 2020 (CET)
Per les imatges al final he trobat un tractament simple. Si es recupera un valor commonsMedia sense formatting no hi posa llapis, seria com un cas raw. Ara bé, cal revisar si és realment necessari usar infoboximage o es pot substituir per un formatting file. En el segon cas hi afegirà l'enllaç a Wikidata i s'estalvia un invoke a un altre mòdul. --V.Riullop (parlem-ne) 10:53, 25 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Això que dius va bé per evitar errors indesitjats, però cal anar canviant l'infoboximage només a paràmetres manuals i formatting als valors WD. Les que porto revisades ja són així. Només m'he deixat per un altre moment les crides a una altra plantilla -què hagi vist, {{Una o dos imatges dins infotaula}}- que tenen editicon=no, provisionalment.
coordenades.Quan les coordenades s'editen amb el formatting cridant {{coord}}, funciona (special:permalink/22672387). Però a les infotaules amb mapes, es recupera amb format lat-lon i es passa a la plantilla que prepara la crida a {{map draw}}. Els mapes no em preocupen perquè, com deia ahir, crec que no han de portar llapis, però les coordenades que es mostren al peu del mapa estaria bé que portessin. Actualment es generen a {{Mapes localització}} i es podria afegir allà. Ara bé, quan s'arriba a aquest punt, no està clar a on fer l'anchor, perquè les coordenades poden provenir de diversos llocs i en aquest punt no hi ha forma de saber d'on s'ha agafat. O sigui que no tenir llapis no em sembla un problema. amador (disc.) 14:53, 25 gen 2020 (CET)
El tema imatges m'interessava per evitar errors pensant en l'actualització del mòdul en les altres wikis de forma que s'hagi de tocar el mínim les plantilles.
El que dius dels mapes és extensible a tota recuperació de dades que sigui per passar-les a una altra plantilla. Si la consulta treu dades ja formatades llavors pot afegir el llapis, però si es volen dades en brut per tractar-les a posteriori llavors no pot tenir llapis i vist des del mòdul ja me'n despreocupo. El mateix passa per exemple amb les dates de naixement i mort en les biografies. En tot cas ho podem deixar per una segona fase estudiant cas a cas. --V.Riullop (parlem-ne) 17:23, 25 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Amb la regla de "no llapis si crida a subplantilla", hi ha situacions que perjudiquen, com el cas de les proteccions patrimonials que estic revisant ara. Esperava un comportament com a la llista de càrrecs (table amb múltiples línies per cada row), però no hi posa llapis perquè l'edició està a dues subplantilles de distància del invoke. Pregunta: seria un sacrilegi que li hi poses la plantilla ?. Similar al que dèiem amb el tema indicadors. amador (disc.) 08:04, 26 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: Com deia, millor deixem-ho per una segona fase. Tinc ganes d'acabar, d'activar-ho i veure com va. Després podem estudiar cas a cas els més complicats que s'hagin quedat sense llapis. Prefereixo evitar posar-lo manualment. El format de Bridge és provisional i pot canviar. --V.Riullop (parlem-ne) 10:20, 26 gen 2020 (CET)
Acabada revisió {{infotaula esdeveniment}} i {{infotaula edifici}}. Aplicat i funcionant el default2; el tractament de Lloc web (P856) ho he fet igual que a {{infotaula persona}} que l'aniré aplicant a la resta. Pendent revisar amb detall el tractament de proteccions patrimonials.
En resum, estic tocant:
 • edició imatge, logo i URL en la crida WD i traient l'edició de la plantilla de presentació
 • edició web amb {{strLeftLimited}}, una adaptació de {{str left}} que mostra un màxim de dígits i, si ha de tallar, mostra .... per indicar que continua. Això permet mostrar l'adreça web mentre sigui curta. A més, la {{str left}} no funciona bé si el text és més curt que la xifra de tall.
 • afegir editicon=no en crida a {{mapes localització}}
 • revisió funcionament sub-plantilles, mateixos casos anteriors més tractament unitats. amador (disc.) 22:17, 25 gen 2020 (CET)
Tema URL. Amador, et recordo que tenim un formatting=weblink. El que fa actualment és eliminar la part "http://". Seguint el model de {{URL}} podria eliminar també "www." En molts casos amb això n'hi ha prou. També hi podria afegir el límit de 25 o alternativament carregar-se els deep links eliminant a partir de la primera barra /, per exemple [http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=30877 invarquit.cultura.gencat.cat]. --V.Riullop (parlem-ne) 11:23, 26 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: Prova la versió millorada de formatting=weblink: nom del domini, sense el protocol amb // i sense www, més punts suspensius quan té parts amb /. --V.Riullop (parlem-ne) 18:35, 26 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Wonderfull !.amador (disc.) 18:40, 26 gen 2020 (CET)
Acabada de revisar {{infotaula organització}}. amador (disc.) 18:40, 26 gen 2020 (CET)
@Vriullop, Paucabot: bé estan revisades i canviat el tractament d'imatge i weblink a totes les grans: les de més de 5.000 articles de la llista. Per mi, podem fer el canvi del mòdul i estiguem atents al comportament de les petites i, si cal, les arreglem. Per cert, tenim pendent el {{Identificadors}} que s'hauria de posat editicon=false a totes les crides, i si esteu d'acord, li posem un llapis al final com proposava en Pau. Ho vols fer tu, Paucabot ? amador (disc.) 20:02, 26 gen 2020 (CET)

Provant amb el mòdul actualitzat, m'ha sortit:

 • {{Infotaula persona}}, hi ha solucions aplicades a la Global que aquí no hi són. Típic problema de tenir forks.
  • "rowformat=$1 $2", quan no hi ha res retorna un espai en blanc i per tant també el llapis: Special:Diff/22679354.
  • Els fitxers per la imatge, la signatura i el logo no surten enllaçats a Wikidata, ho he deixat estar.
 • {{Infotaula geografia política}}:
 • {{IEV}}: falla en el fitxer d'estat de conservació. No he entès com funciona i aquí ja avorto i abandono per avui.

--V.Riullop (parlem-ne) 12:07, 27 gen 2020 (CET)

@Vriullop: {{Infotaula persona}} Efecte forks, sense excusa. Ahir vaig estar fent una repassada però no descarto haver-me deixat alguna cosa per les sub-plantilles. És molt difícil provar amb previsualitzar quan estàs tocant tota la cadena. El tema $1 $2, ens pot aparèixer en altres casos, vaig agafar l'hàbit per evitar un error històric quan el $2 és una xifra i el mòdul l'adheria a $1 produint variables impossibles. Impossible revisar ara, prefereixo que surti l'error i arreglar-ho.
{{IEV}}: el secret està a {{Imagebylang}} que hauria de formatar la imatge, però no me'n sortit. Com que no puc posar-li un rowsubformat0 i forma part d'una crida a una altra subplantilla, he provat de repetir la propietat com a qualifier2 i no sé perquè falla la crida a {{filtra idioma}} i no torna res. De moment li he posat editicon=no per a que no ho espatlli.amador (disc.) 08:15, 28 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: Solucionat l'IEV, faltava un altre editicon en la primera crida de la plantilla principal. S'ens poden escapar casos afectats per una cadena de plantilles. He rebaixat la protecció del mòdul. Ara pots copiar /proves en el principal i previsualitzar pàgines. --V.Riullop (parlem-ne) 08:22, 28 gen 2020 (CET)

Segueixo, segons la taula Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules ordenada per inclusions.

 • Revisades Infotaula persona, Infotaula geografia política, Infotaula d'ésser viu, Infotaula edifici, comprovant els exemples de la documentació.
 • {{Indret}}
  • Ha sortit un problema amb {{cal coord}}. Solucionat al mòdul que no posi icona si no s'usa formatting=$lat i $lon, altrament són sempre dades parcials.
  • @Amadalvarez: Queda pendent en les proteccions: Can Draper (l'Ametlla del Vallès) trenca l'enllaç IPAC posant-hi tres llapis, Parc Nacional Snowdonia trenca l'enllaç World Database on Protected Areas. Aquestes te les deixo a tu.

--V.Riullop (parlem-ne) 09:34, 28 gen 2020 (CET)

Per la meva part ja estan revisades les 15 infotaules amb més de 3.000 inclusions. Queda pendent l'identificador en el bloc patrimonial. @Amadalvarez: una solució en un identificador que potser està relacionat: Special:Diff/22683733.
Lliçons apreses: el mòdul és incompatible amb versions anteriors, el canvi no es podria fer si fos global. Per actualitzar-lo en altres wikis serà complicat sense trencar res i amb possibles plantilles protegides. Pensant en global el canvi havia d'haver sigut al revés, per defecte sense llapis i afegir-lo en cada invoke on es vulgui. Com que el paràmetre editicon ja s'usava per l'etiqueta implicava un nou paràmetre pencil=true. Més laboriós d'implantar però menys problemàtic i compatible. Estic dubtant si fer un fork per les altres wikis. També, cada infotaula hauria de tenir un joc d'exemples diversos que serveixin de proves pels canvis. --V.Riullop (parlem-ne) 10:51, 28 gen 2020 (CET)
Merci, @Vriullop: Afegeixo una altra lliçó apresa: hi ha parts del codi de plantilles que es podrien simplificar amb les noves capacitats del mòdul, com les whitelist, els OR o la recuperació d'altres propietats del mateix item o arbitràries dins un table, que no existien quan es van escriure i ara tenen fórmules barroques.
Arreglat Can Draper (l'Ametlla del Vallès) i Parc Nacional Snowdonia. La {{Indret}} i les seves subplantilles entenen el paràmetre module=wikidata/proves (o el que sigui) per a fer proves sense editar, només cal afegir-lo a la crida a indret. Pensava anar-ho posant a les globals (la "G I person", ja ho té), però si puc aniré fent-lo poc a poc.
Si vols fer lo del pencil=yes, aquest és el moment. Les Global ho podrien incorporar i podria ser personalitzable via la table param. Pensa-ho. amador (disc.) 17:49, 28 gen 2020 (CET)
S'han anat afegint funcionalitats sobre la marxa per resoldre problemàtiques. És normal que no s'apliqui sintaxi millorada en plantilles que ja funcionen.
Per l'accés al mòdul de proves, espera't. Tinc pendent d'activar un paràmetre sandbox que serà millor solució. Només caldrà transportar-lo com a global igual que item i lang.
Pensant en la compatibilitat, ja ho tinc. Queda definit a /i18n com a configuració del wiki. Aquí tenim addpencil=true i altres wikis no ho tindran mentre no es pugui o bé no ho vulguin. En una instal·lació nova se suposa que funcionarà i es pot definir addpencil=true. Si ho hagués pensat de bon principi hauria pogut actualitzar el mòdul i fer les proves més fàcilment. --V.Riullop (parlem-ne) 19:14, 28 gen 2020 (CET)
Ja m'havies dit lo del sandbox, però si ha de ser per la propera release, alguna cosa hem de tenir per fer proves si van sortint problemes com aquests darrers. A més, ho pensava utilitzar per aplicar el nom del mòdul a la plataforma quan tinguem col·lisions a la plataforma. Per cert, encara has de decidir el nom definitiu en Global.
M'agrada lo del i18n, però caldria fer una bona documentació (abans no se'ns oblidi) de que cal acomplir per poder-lo activar. Salut ! amador (disc.) 20:00, 28 gen 2020 (CET)
El títol del mòdul ja el detecta, el llegeix de l'invoque. No és problema, ja funciona amb qualsevol títol i sap buscar les subpàgines relatives. Per quan el sandbox? Tinc a la llista per ordre: editicon, oc-pron al Viccionari, precisió coordenades, formatting currency, sandbox. Puc canviar les dues darreres. La documentació per activar addpencil es pot extreure d'aquesta llarga discussió, per exemple a , millor en anglès. Un proper pas seria fer un ping a Theklan. --V.Riullop (parlem-ne) 21:03, 28 gen 2020 (CET)
Per mi no cal que avancis prioritat al sandbox. Em sembla que t'has deixat Mòdul_Discussió:Wikidata/Arxiu_3#fer_servir_URL_de_la_propietat. Respecte al ping al Theklan, a més del pencil li hauríem de fer una llista dels altres canvis: convert, properties alternatives, NONE per saltar lectura, locationcontext, noves opcions per getParentValues (aquest últim ja ho deu tenir, però no sé si ho sap). Merci, amador (disc.) 07:31, 29 gen 2020 (CET)
Ups, això del nom del mòdul ho he dit massa ràpid. Una cosa és que el mòdul sàpiga com es diu i una altra és que les plantilles sàpiguen quin mòdul han d'invocar. El paràmetre "module" en les plantilles globals és inevitable. Sent així és una alternativa vàlida al sandbox que potser ja no cal. --V.Riullop (parlem-ne) 09:03, 30 gen 2020 (CET)

Actualitzat el mòdul i explicat a la Taverna: Tema:Vfsebvoqgw5blpla. Canvi i fora! --V.Riullop (parlem-ne) 14:23, 29 gen 2020 (CET)

Bridge: imatges[modifica]

@Amadalvarez, Pau: Amador, tenies raó en les imatges enllaçades a WD. En proves ho he canviat pel llapis, mira què tal. Seguint un criteri d'estalvi de llapis no caldria si ja té un peu. Si no en té, l'alternativa seria posar sempre un peu encara que estigui buit per col·locar-hi el llapis, en lloc de posar-lo al costat de la imatge. Si ho recordes, ja sortia un peu buit amb llapis posant un espai en blanc al rowformat=$0 $1. Però en casos com la signatura no tenen mai un peu. Caldria fer proves a veure on és millor. --V.Riullop (parlem-ne) 10:07, 3 feb 2020 (CET)

@Vriullop: Vols dir wikidata/proves ?. No em surt cap foto. Per cert, a més de les signatures, també estan els sons: himnes, registres de veu personal. amador (disc.) 17:26, 3 feb 2020 (CET)
@Amadalvarez: Substitueix el mòdul:wikidata pel contingut de /proves i previsualitza pàgines. --V.Riullop (parlem-ne) 18:10, 3 feb 2020 (CET)
@Vriullop: Val ara ho veig. No entenc perquè no em funcionava cridar al mòdul:wikidata/proves. No em sembla malament, però el prefereixo avall si no hi hagi peu de foto i si hi ha, no posar llapis. Els sons es poden dignificar com ja ho havia fet a persona perquè li poso un peu amb un etxt genèric + l'idioma de l'enregistrament (veure Paul McCartney). En tot cas, ara a la Taverna s'estan revoltant.--amador (disc.) 19:42, 3 feb 2020 (CET)
@Amadalvarez: Centrant-me de moment en la imatge principal de la infotaula. Amb la infobox tenim dos paràmetres image i caption però a Wikidata és la mateixa declaració. Penso que la solució és tractar-ho conjuntament amb el llapis al peu, tingui o no text al peu. Mostra simplificada: Special:Permalink/22710376. --V.Riullop (parlem-ne) 10:02, 4 feb 2020 (CET)
@Vriullop:, doncs ho fem així. Tots els qualificadors es tracten així, però en la imatge s'ha seguit la sintaxi prevista a {{infotaula}} que té image + caption, però ara és decimonònic. Doncs ho canviem i liquidem l'ús del caption. En el cas dels escuts i banderes, el que es posa al peu no és un qualificador perquè són propietats principals, però amb els qualifiers=/pnn alinearem el tractament. A més, fer-ho és compatible amb no tenir llapis, per tant, és pot adoptar com a "bona pràctica" en el codi de les plantilles. amador (disc.) 12:11, 4 feb 2020 (CET)
Infotaules adaptades a imatge+peu: {{infotaula persona}} + {{infotaula edifici}} + {{indret}} + {{Infotaula d'ésser viu}} + {{Infotaula d'organització}} + {{Infotaula pel·lícula}} + {{Infotaula esdeveniment}} + {{Infotaula club esportiu}} + {{Competició esportiva}} + {{Infotaula de mineral}} + {{Infotaula personatge}} + {{Infotaula de llibre}} + {{Infotaula composició}} + {{Infotaula obra artística}} + {{Grup humà}} + {{Infotaula conflicte militar}} + {{Infotaula de publicacions periòdiques}} + {{Accident geogràfic extraterrestre}} + {{Infotaula malaltia}} + {{Infotaula compost químic}} + {{infotaula geografia política}}: per cert, als escuts i banderes no podem tenir el llapis al peu, perquè el peu és un article i té el seu propi llapis. amador (disc.) 18:06, 4 feb 2020 (CET)
Plego de normalitzar el codi tractament imatges amb totes les que tenen > 1.600 articles fets. amador (disc.) 06:39, 6 feb 2020 (CET)
@Vriullop: Parlant de masses llapissos, mira "publicació" a L'Atlàntida (poema). Té mala solució, perquè són 3 propietats principals.--amador (disc.) 07:24, 5 feb 2020 (CET)

Etiquetes per traduir[modifica]

Seria possible fer una categoria de seguiment per als articles que mostrassin Noun Project label icon 1116097 cc mirror.svg, o sigui, que tenguessin qualque etiqueta per traduir? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:51, 4 feb 2020 (CET)

Bona idea. Hauríem de mirar si hi ha algun bot a WD que repliqui el label d'una altra llengua, si és un nom propi. Jo em vaig posar un gadget a d:User:Amadalvarez/common.js que t'ofereix els labels més comuns quan obres un item que no té el català i si cliques, t'ho posa sense haver d'editar i guardar. És molt útil, però no és massiu, és clar.amador (disc.) 08:07, 5 feb 2020 (CET)
M'ho poso com a recordatori: ja existeix se:Kategoriija:Wikipedia:Links to Wikidata element with missing Northern Sami label amb un afegit sobre el nostre mòdul. Té una particularitat: només categoritza si hi ha alguna etiqueta diferent en les llengües {'fi', 'sv', 'no', 'da', 'de', 'fr', 'es', 'en'}. Si les existents en aquestes llengües són totes iguals llavors la dona per bona. --V.Riullop (parlem-ne) 12:06, 5 feb 2020 (CET)

@Paucabot, Amadalvarez: Ho tinc preparat amb la definició a /i18n: ["categorylabels"] = "Category:Etiquetes obtingudes de Wikidata sense traducció". Però ara m'he adonat que tenim un rastreig Especial:Enllaços/Plantilla:Track/wikidata/label. Aquest rastreig és perquè si no troba cap etiqueta, ni en català, occità ni anglès, intenta esbrinar si el Qid és una redirecció. Ara bé, mirant aquest rastreig hi ha molts falsos positius. Per exemple, Riudecols no troba l'alcaldessa Beatriz Mayordomo Pujol (Q81202666), i un cas més greu, Noël Gallon no troba nou càrrec (Q79146715) tot i que al final no el fa servir. Si categoritzem també sortiran els falsos positius. Aquest problema ja fa massa temps que dura i comença a ser preocupant, comentat a d:Wikidata:Project chat#Missing labels again. --V.Riullop (parlem-ne) 12:02, 6 feb 2020 (CET)

Sembla que amb la resolució del tema (tornant a wmf.16) a Phabricator, van desapareixent els falsos positius a mesura que s'actualitza el caché. Pau Cabot · Discussió 10:33, 8 feb 2020 (CET)
@Vriullop: No ho entenc. He fet un touch per refrescar la caché dels primers 500 articles de la llista Especial:Enllaços/Plantilla:Track/wikidata/label i efectivament, ara ja no apareixen els falsos positius, però també ha fet desaparèixer de la llista positius vertaders com Enric VIII d'Anglaterra ... Pau Cabot · Discussió 11:10, 8 feb 2020 (CET)
@Paucabot: El rastreig només és pels que no troba cap etiqueta, els que mostren la Qid. La funció per resoldre redireccions parteix del supòsit que si no troba cap etiqueta podria tractar-se d'una redirecció i llavors usa necessàriament una funció consumidora de recursos. És per això que aquests haurien de ser els primers en traduir. Independentment activaré la categoria on s'inclouen tots. --V.Riullop (parlem-ne) 11:44, 8 feb 2020 (CET)

Fet Fet! amb Categoria:Pàgines amb etiquetes de Wikidata sense traducció. Hi ha algun fals positiu que s'elimina amb una edició nul·la. --V.Riullop (parlem-ne) 13:36, 10 feb 2020 (CET)

Seria possible posar els casos llistats a Especial:Enllaços/Plantilla:Track/wikidata/label a una categoria, també? Tenint en compte que la Categoria:Pàgines amb etiquetes de Wikidata sense traducció ja té 138 000 articles, diria que la que agrupàs els articles que mostren les Qs, seria un objectiu més factible d'assolir si ens ho proposam com a feina.
Una altra cosa que havia pensat és fer que es mostrin menys Qs a les infotaules aprofitant les etiquetes en idiomes diferents de :oc i :en. Per mi, podríem posar-hi també les etiquetes de :fr, :it:, :es i :pt. Pau Cabot · Discussió 11:29, 12 feb 2020 (CET)
És un canvi important, me l'anoto per estudiar-lo quan torni de viatge, potser d'aquí uns 15 dies:
 • Extensió del fallback via definició a /i18n. Pot funcionar en alguns casos (segurament via claim) però no en d'altres (imagino que via getLabel) perquè el tracta directament les funcions wikibase.
 • Pensar en una categorització dels Q. Amb fallback ampliat o sense? Es pot fer en dos llocs. En el mateix punt que el rastreig on no pot tenir en compte un fallback ampliat. El dia que se solucioni el tiquet a Phabricator sobre les redireccions desapareixerà el rastreig i la categoria. L'alternativa és en el mateix punt que la categoria on sí que tindria en compte el fallback ampliat i seria independent del rastreig. Ara bé, el primer que interessa buidar és el rastreig. La categoria hauria de ser estàndard per fer-ho simple, per exemple la mateixa categoria definida afegint "/Q".
--V.Riullop (parlem-ne) 16:04, 12 feb 2020 (CET)

Compatibilitat amb versions anteriors[modifica]

@Vriullop, Joutbis, Paucabot: Obro nou tema derivat del tema addpencil dins i18n esmentat al punt anterior.

Ja m'encarrego de fer llista constraints per poder activar-lo; ho documento a Mòdul:Wikidata/addpencil/ús.

A voltes amb el tema versions, us convido a fer un cop d'ull del tema que vaig obrir l'altre dia sobre el tema. Mirant-lo ara amb la idea del llapis, potser caldria incorporar una mena de "compatible amb versions xxx o posteriors" com imagino que funcionen els aplicatius que tots maneguem a diari als nostres equipaments. Algú ens pot donar llum / solució sobre el tema, abans de re-inventar la roda ?. Salut ! amador (disc.) 07:16, 29 gen 2020 (CET)

@Vriullop: Mira a veure si m'he deixat alguna cosa: Mòdul:Wikidata/addpencil/ús + Mòdul:Wikidata/addpencil/en/ús. amador (disc.) 19:44, 10 feb 2020 (CET)
Revisat. Només hi ha un canvi de fons. Per les imatges no afegeix cap llapis si no s'usa formatting amb $1. --V.Riullop (parlem-ne) 14:51, 11 feb 2020 (CET)

Cases[modifica]

@Vriullop:(low priority) No tenim a la documentació la llista de case=. M'he trobat dins una plantilla poc utilitzada el case=infoboxdata i he hagut d'anar a l'arxiu de discussions per saber que era. Suposo que deu haver caigut en l'oblit amb la creació de GetLabelFix. Podríem tenir-los inventariats ?. Merci, amador (disc.) 05:46, 10 gen 2020 (CET)

@Amadalvarez: Ja està documentat. Els case són locals, per la llengua local o pel wiki local, i per tant estan definits a Mòdul:Wikidata/i18n (en anglès a Mòdul:Wikidata/i18n/en). Els infoboxlabel i infoboxdata són també locals perquè depenen de la definició en local. En la documentació principal Mòdul:Wikidata#Paràmetres generals explica dos excepcions de case que són generals i remet a la documentació dels case locals. Per cert, "Mòdul:Wikidata/i18n/en" és el model en blanc a copiar en altres instal·lacions. D'entrada els case poden estar buits i no es trencarà res encara que estiguin definits en les plantilles global. --V.Riullop (parlem-ne) 17:06, 12 gen 2020 (CET)
Merci. amador (disc.) 17:25, 12 gen 2020 (CET)

References[modifica]

@Vriullop: He provat d'activar references=i les genera, però no posa l'enllaç de cita al costat de la dada que la té. La prova, feta als paràmetres "lloc_naixement" i "ocupacio", ha estat a la {{infotaula persona}} (special:permalink/22629715), actualment revertit per evitar alarmes. També està actiu a {{Global Infobox person}} per poder veure el seu comportament conjuntament amb el llapis. Merci, amador (disc.) 21:24, 16 gen 2020 (CET)

@Amadalvarez: Realment les referències no les tenim ben provades. He estat 2 hores per trobar-ho i avui ja quasi que plego. Hi havia un error amb llistes, quan no és list=false, que arrastràvem des del març. Això explica que no funcionés a ocupació amb list=firstrank. Ja està corregit en viu. Per a taules, cas de lloc de naixement, no està documentat. Cal posar a rowformat un $R0 per saber on vols la referència. --V.Riullop (parlem-ne) 11:16, 17 gen 2020 (CET)
He fet bingo, doncs. Només he tocat dues propietats per provar i he fet dos plens. Merci, Ara m'hi poso. He vist que si a la referència hi ha la Deduït de (P3452), posa l'etiqueta però no el valor. amador (disc.) 11:32, 17 gen 2020 (CET)
Sí que posa el valor, però... són categories! A {{Global Infobox person}} mira a baix on surten les categories del McCartney. Ara ja està ignorant les referències Importat de (P143). Caldrà afegir-li que ignori també la P3452. --V.Riullop (parlem-ne) 21:25, 17 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Totalment d'acord. amador (disc.) 06:19, 18 gen 2020 (CET)

Fet Fet! En les proves. No considero referències vàlides Importat de (P143), Deduït de (P3452), Basat en l'heurística (P887) i URL importada de Wikimedia (P4656). A més definides en qualsevol dels camps de la referència, se n'estaven colant algunes definides amb múltiples camps. --V.Riullop (parlem-ne) 13:01, 21 gen 2020 (CET)

paràmetre convert[modifica]

@Vriullop: Amb la implantació del valor default al paràmetre unit= del mòdul:dimensions, interpreto que també aplica al paràmetre convert= de les crides claim de Wikidata. Fins ara la infotaula apostava per una unitat per defecte cas que no li vingués manualment, però amb la solució que has aplicat allà, té tot el sentit actuar d'igual forma a la resta de recuperacions de propietats d'unitat. Si és així, ja m'ho diràs i aniré aplicant-lo en aquests casos. Salut ! amador (disc.) 11:28, 21 gen 2020 (CET)

@Amadalvarez: El mòdul:dimensions crida el claim passant-li convert=unit. Els dos paràmetres són equivalents. Però la definició "default" cal que sigui explícita. Per defecte no farà cap conversió traient el valor que tingui Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 11:34, 21 gen 2020 (CET)
Bé. Bona feina !. amador (disc.) 11:45, 21 gen 2020 (CET)

@Vriullop: En aplicar els canvis veig que amb el convert (no necessàriament pel valor default) perdem la funcionalitat de mostrar els dos valors de la conversió que teníem amb el mòdul:convert. En general hom vol veure la informació en les seves unitats i prou, però en temes tècnics s'acostuma a mantenir la mesura en unitats habituals de mesura i la nostra. El cas concret detectat a {{infotaula esdeveniment}} afecta a la Vents màxims sostinguts (P2895); veure Huracà_Anita. Seria fantàstic poder tenir aquesta màscara d'edició. Salut ! amador (disc.) 14:12, 21 gen 2020 (CET)

@Amadalvarez: Prova-ho amb el mòdul /proves i convert=default2. Aquesta opció no funciona al mòdul:dimensions però no sé si val la pena. Allà no sembla adequat perquè complica la presentació de sortida. --V.Riullop (parlem-ne) 17:11, 22 gen 2020 (CET)
@Vriullop: No m'ha funcionat a special:permalink/22659079. Està implementat també per table ? amador (disc.) 20:06, 22 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: A nus (Q128822) la conversió a km/hora està a Velocitat (P2052). És això normal? Els factors de conversió els busca a Conversió a unitats del SI (P2370) o Conversió a unitats estàndard (P2442). --V.Riullop (parlem-ne) 20:42, 22 gen 2020 (CET)
@Vriullop: Em sembla una bestiesa. És una edició del 2015 que ni sabiem com funcionava WD. Ja l'he posat a Conversió a unitats del SI (P2370), però em diu -lògic-, que només accepta una conversió. Em fa cosa carregar-me els m/s. Tu t'hi has trobat amb casos multivalor ? amador (disc.) 21:38, 22 gen 2020 (CET)
@Amadalvarez: Ho he traslladat a Conversió a unitats estàndard (P2442). Aquí sí que accepta multivalors i la funció els llegeix tots. Ja funciona: Special:Permalink/22659434. Actualitzat al mòdul. --V.Riullop (parlem-ne) 10:20, 23 gen 2020 (CET)

Calendari amb dates poc precises[modifica]

Ara que som segle xxi, la diferència entre el calendari julià i el gregorià és de 13 dies. Trobo que és innecessari especificar el calendari per a les dates amb precisió molt pitjor que aquests 13 dies. Per exemple, Ivan Sussanin se sap que va morir l'any 1613 (l'any de la coronació de Miquel I de Rússia), però no se sap quin any va néixer, així que diem segle xvi com a estimació i a l'infotaula s'especifica que és del calendari gregorià. En aquest cas és evident que en una estimació que abarca tot un segle no importa si s'està usant el calendari julià o el gregorià. Per això proposo que no surti l'informació de calendari a les dates amb precisió de dècada, segle i mil·leni, on la diferència d'un màxim de 13 dies no és significativa. Crec que fins i tot es podria treure de les dates que només tenen precisió anual, però com que ja és una mica més just no em molesta tant que hi surti. --SMP​ (+ disc. xat) 14:34, 25 gen 2020 (CET)

Fet Fet! Ho he deixat per a precisions d'any o major. He afegit en la documentació Mòdul:Wikidata#Paràmetres de formatació, per a tipus time, com determina les dates que poden tenir un calendari ambigu. --V.Riullop (parlem-ne) 12:07, 30 gen 2020 (CET)