Mòdul Discussió:Wikidata

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search


formatting ucfirst[modifica]

@Vriullop: M'han fet observar que els valors sense article a VP a vegades són un enllaç vermell i a vegades un enllaç a l'ítem WD. Ex.:Lluïsa dels Països Baixos. La raó rau en l'ús o no de formatting=ucfirst que a més de majusculitzar, aplica el format internallink. No és que em sembli un error, però volia demanar-te criteri sobre si convé, per coherència, posar-li formatting=internallink als que no tenen res (actuen per defecte). Ho dic perquè se'ns ompliran de vermells les infotaules, cosa que no sé si incita a la creació d'articles o a la percepció d'inacabat. Alguna altra proposta / opinió ?. Desitjo que t'hagin portat moltes coses interessants els Mags. --amador (disc.) 08:41, 6 gen 2018 (CET)

@Amadalvarez: El rei blanc ja em va dir que aquest any no m'havia portat bé... Revisant el formatting, per defecte és enllaç sitelink o wikidata, sempre blau. Si és millor usar l'enllaç blau per defecte o l'enllaç internallink amb possibles vermells és una cosa a decidir cas a cas. Segurament una infotaula automàtica no és la millor proposta per generar enllaços vermells, aquests haurien d'aparèixer espontàniament en el cos del text. A més, en alguns casos l'etiqueta de Wikidata no serà el millor títol pels nous articles, o bé no resolt ambigüitats i pot enllaçar on no toca. Recordo que en el seu moment vaig dubtar sobre el format a aplicar a l'ucfirst, però una vegada funcionant ja me'n vaig oblidar. Es pot canviar el comportament d'ucfirst aplicant el format per defecte (sitelink o wikidata). Potser encara millor (els bascos per exemple poden tenir un altre criteri) tenir les dues opcions ucinternallink i ucsitelink. --V.Riullop (parlem-ne) 11:59, 6 gen 2018 (CET)
@Vriullop: Lamento lo del rei blanc. Jo sóc més del Baltasar i m'ha portat una jubilació. Ja veurem si m'agrada aquest nou joc. Home, si no t'ha de costar una gran esforç, la via basca em sembla més versàtil i així els mòduls no s'allunyen tant. Salut !--amador (disc.) 12:05, 6 gen 2018 (CET)
@Theklan: ¿Vuestros reyes estan bien? ... ¿Utilizáis la opción formatting=ucfirst? La añadí en agosto por la discussión de más arriba #Majúscules. A ver en qué sentido la modifico. --V.Riullop (parlem-ne) 12:38, 6 gen 2018 (CET)
Sí, ayer el padre emérito cumplió años y se encuentra con buena salud. Por lo demás, las mayúsculas creo que bien, no me he fijado en ningún problema concreto, @Vriullop:. -Theklan (disc.) 21:45, 6 gen 2018 (CET)
@Amadalvarez, Theklan: Fet monàrquicament. Ucfirst passa a format per defecte (sitelink o wikidata) i el nou ucinternallink manté el format anterior amb internallink. Documentació actualitzada. Hi he afegit un rastreig provisional per si es volen comprovar els usos actuals canviats Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/wikidata/ucfirst, en basc eu:Special:WhatLinksHere/Template:Track/wikidata/ucfirst. Amador, fent proves veig que {{Infotaula persona}} usa internallink pels fills però no pels pares ni germans. Com deia, l'ús d'internallink o del nou ucinternallink pot dependre cas a cas segons el tipus de dades però potser caldrà una revisió per mantenir certa coherència, tal com deies en el missatge inicial. --V.Riullop (parlem-ne) 14:42, 8 gen 2018 (CET)
Gràcies, gran Vriullop. Li faré un repàs perquè com que hi han tasques de manteniment que es fan de forma reactiva/correctiva, no sempre es manté la coherència. --amador (disc.) 14:54, 8 gen 2018 (CET)

@Vriullop: Pensava que s'havia acabat però en el cas de fer servir Getparentvalues, no s'aplica el canvi comentat al segon/tercer paràgraf d'aquesta discussió. Exemple: Rastatt. Ho pots mirar ?. Merci,--amador (disc.) 07:33, 2 març 2018 (CET)

@Amadalvarez: GetParentValues és una funció diferent, sense paràmetre formatting i sense opció ucfirst. Per defecte formata internallink. Ho canvio al format d'enllaç per defecte (local o wikidata)? Ping Paucabot. --V.Riullop (parlem-ne) 10:36, 2 març 2018 (CET)
@Vriullop, Paucabot:. Ho deixaria amb el mateix defecte que la resta.--amador (disc.) 13:02, 2 març 2018 (CET)

excés de feminització[modifica]

@Vriullop:Mira aquest comentari de la taverna. Això ho tracto a Plantilla:Nom ítem WD. Tinc forma de dir-li a #invoke:Wikibase que vull el label català ? o de saber que el que m'han retornat no és el català sinó altre llengua ?. Merci,--amador (disc.) 19:27, 6 gen 2018 (CET)

@Amadalvarez: Fet al mòdul Wikibase. Les dues opcions eren possibles i he fet la segona en una nova funció: {{#invoke:Wikibase|label_lang|Q16324556}} → ca. Si prefereixes la primera ho canvio. --V.Riullop (parlem-ne) 20:56, 6 gen 2018 (CET)
@Vriullop:. Està bé així. Aplicat i funcionant. Gràcies.--amador (disc.) 21:35, 6 gen 2018 (CET)

@Vriullop:: no havíem previst el més elemental. Jo et vaig passar el cas en que la crida (o no) al ca-flexio la feia directament des d'una subfunció. Ara bé amb un innocent {{#invoke:Wikidata | claim | property=P106 |list=firstrank |formatting=ucfirst|case=gender |item=Q11522435 |value={{{ocupacio|}}} }} }} qui ha de saber que no ha de feminitzar si no és CA, és el propi mòdul, ja que és el que té el control i, com en aquest cas (Lee_Yong-soo), pot ser una propietat multivalor que la plantilla rep tots els valors de cop. Ho veus? --amador (disc.) 01:28, 14 gen 2018 (CET)

Fet Special:Diff/19468762. --V.Riullop (parlem-ne) 16:02, 14 gen 2018 (CET)

@Theklan: Actualizado tambièn en eu.wiki. En catalán se usa el case para convertir en femenino. Ahora los cases de Mòdul:Wikidata/i18n disponen del parámetro lang, la lengua en la que se ha obtenido la etiqueta, para usar los casos gramaticales solo para la lengua local. Lo puedes usar en eu.wiki cuando sea necesario, igual que Special:Diff/19471741. --V.Riullop (parlem-ne) 12:49, 15 gen 2018 (CET)

@Vriullop, Amadalvarez: El cas de Lee Yong-soo segueix funcionant malament. Seguia dient "formera comforta women" i fins i tot traduïnt-ho a Wikidata feminitza el que no toca.--Pere prlpz (disc.) 21:34, 15 juny 2018 (CEST)

@Pere prlpz: Que feminitzi una etiqueta que no és en català estava resolt pels comentaris de més amunt. Es deu haver perdut durant unes proves sobre llengües. Ho revisaré. De totes formes, està tot plegat en procés de migració a Wikidata per Mòdul Discussió:Ca-flexió/femení#Director general corporació. Aquest article està detectat pel rastreig del femení, si mires la llista de plantilles que inclou. Es pot posar una excepció per "anteriorment", o es pot canviar a "antiga" que no portarà problemes, o es pot deixar estar, quan el mòdul recuperi els femenins de Wikidata doncs aquest no en té. --V.Riullop (parlem-ne) 21:50, 15 juny 2018 (CEST)
Doncs no acabava de funcionar la correcció per evitar femenins no catalans. Ara sí. --V.Riullop (parlem-ne) 11:02, 16 juny 2018 (CEST)

Error de Lua: bad argument #3 to 'gsub' (function or table or string expected, got nil).[modifica]

@Vriullop: Aquest error surt en el tractament formatting=table quan el qualificador3 (ni el 2) no existeix. Pista: la property és monolingual_text i no recordo haver-ho fet servir mai en table. Codi:
{{#invoke:Wikidata | claim | formatting=table |item=Q302 |list=firstrank | property=P2561 |qualifier=P2553 |qualifier2= P580 |qualifier3= P582 |rowformat=$0$1 $2 $3 |rowsubformat1=, a $1 |tablesort=2|sorting=1 |colformat0=ca |colformat2=Y |colformat3=Y}}

Salut !.--amador (disc.) 09:05, 8 març 2018 (CET)

Nota: a investigar quan tingui temps. El problema no són els qualificadors no existents sinó la propietat monolingual. Falla en el bucle sobre els que no són "ca", possible efecte secundari pel nou tractament de taules amb $>9. Simplificat: {{#invoke:Wikidata | claim | formatting=table |item=Q302 | property=P2561 |colformat0=ca}}. --V.Riullop (parlem-ne) 11:50, 8 març 2018 (CET)
OK. Ja avisaràs. Ho he deixat en versió simplificada perquè aquests qualificadors són per casos excepcionals. --amador (disc.) 13:54, 8 març 2018 (CET)
Corregit. La versió simplificada només era un recordatori meu per delimitar el problema sense els paràmetres que no li afecten. Era una qüestió estructural que cal explicar. Quan s'usa formatting=ca en realitat no és un format sinó un filtre. En una llista ho filtra i cap problema. En una taula treu tots els valors per tractar-los amb els seus qualificadors. Ara, si no pot recuperar la propietat, perquè no és "ca" o per qualsevol altre motiu que no se m'acut, llavors no afegeix la corresponent línia en la taula (aquí és on es produïa l'error, tractant de formatar una taula sense el valor $0). Espero que no tingui efectes col·laterals. --V.Riullop (parlem-ne) 11:01, 12 març 2018 (CET)

No fa cas del list=false (em penso....)[modifica]

Mira exemple a special:permalink/19797894. Retorn el qualificador sol·licitat de tots els valors de propietat que troba, malgrat tingui list=false. Merci, --amador (disc.) 08:02, 4 abr 2018 (CEST)

No estava previst perquè una taula és per definició una llista complexa. Com que es pot usar per formatar multiqualificadors, i com que era fàcil, ara tracta list=false. A notar que si s'usa tablesort o sorting=-1 en teoria hauria de treure el primer en l'ordre indicat, no provat. --V.Riullop (parlem-ne) 13:59, 4 abr 2018 (CEST)

years_old[modifica]

@Vriullop: Hola, Pots mirar el cas de Angelique Rockas ?, mostra l'any de naixement que toca (1950, el primer amb rang normal darrera d'un deprecated) però mostra una edat com si l'hagues calculat amb el deprecated (1950s). Només és per mirar de trobar un bug, perquè la solució fàcil és carregar-se el deprecated que no hi pinta res si ja sabem la data exacta. Merci,--amador (disc.) 21:12, 1 maig 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Arreglat. La funció years_old és pràcticament independent de la funció claim, sense les opcions sofisticades via paràmetres. Per això per una banda sortia una data i per una altra calculava l'edat a partir del primer valor trobat. Ara years_old pren el primer valor de rang més alt, igual que fa claim amb list=false. --V.Riullop (parlem-ne) 21:20, 2 maig 2018 (CEST)
@Vriullop: Merci, mestre. --amador (disc.) 21:35, 2 maig 2018 (CEST)

Quan les coses no són el que semblen (entity-type:property)[modifica]

@Vriullop: Si proves a fer {{#invoke:Wikidata|claim|property= P1687 |item=Q1019352}} et donarà uns resultats sorprenents respecte el que hi ha a WD. Però si fas {{#invoke:Wikidata|claim|property= P1687 |item=Q1019352 |formatting=raw}} es pot començar a entendre. Veurà cas a special:permalink/19991498. Espero no espatllar-te masses coses... Salut !.--amador (disc.) 13:45, 14 juny 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Cullons. Primer una explicació didàctica. A Bé cultural d'interès nacional previsualitza {{#invoke:Wikidata|ViewSomething|claims}}. Ho faig servir sovint per entendre l'estructura de la taula que ha de llegir el mòdul. El mòdul té funcions diferents per a cada tipus de valor "type": "wikibase-entityid", "string", numèric, data... Aquí es pot veure que hi ha un subtipus "entity-type": "item" o "property" que no es tenia en compte, suposant que tot serien ítems. Potser s'hauria d'haver tractat pel camp superior "datatype". Veient-ho ara, ho he arreglat en proves tractant-lo com un subtipus d'entity. Funciona per l'exemple però em preocupa que pugui petar en casos normals amb els múltiples valors de formatting: sitelink, internallink, ucfirst, ucinternallink; o bé dels case. Prova-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 15:01, 14 juny 2018 (CEST)
@Vriullop: El món no s'acaba en els items, ara venen els lexemes !. De moment aquestes crides són controlades, vull dir, que ja saps que vols recuperar una propietat i per tant les combinacions de paràmetres són limitades. De fet, diria que el formatting i la list (no table). Però, en fi, ja saps que es comença per po i s'acaba demanant el cel. Ho provo.--amador (disc.) 15:43, 14 juny 2018 (CEST)
On he dit "casos normals" volia dir valors amb entity:item, casos reals que funcionen i que no es vegin afectats pels canvis. Que no funcionin els casos nous amb entity:property no és cap preocupació. --V.Riullop (parlem-ne) 15:57, 14 juny 2018 (CEST)
Funciona quan el codi ítem indirecte és una propietat. Com a {{#invoke:Wikidata|claim|property=P1630 |item=P757}} fa l'ullet. --amador (disc.) 05:35, 15 juny 2018 (CEST)
Quan funciona en casos inesperats és que anem bé :-) Estrictament en lloc d'item hauria de ser id per ser més coherents i més inclusiu. El poso com a àlies. --V.Riullop (parlem-ne) 09:51, 15 juny 2018 (CEST)

@Vriullop: Per mi ho pots passar a producció. Fent el canvi de tractament de protecció patrimoni he provat centenars de proves sense cap problema. fes un ping que canviaré allà on la tinc.


@Vriullop: Ha passat alguna cosa amb aquest tema perquè ha deixat de funcionar després de la pujada a producció d'ahir. Quan el que troba amb un raw és una property en lloc d'un ítem, li posa una Q com a prefix.

{{#invoke:Wikidata|claim|property= P1687 |item=Q9259|formatting=raw |list=false}}
P757
{{#invoke:Wikidata/proves|claim|property= P1687 |item=Q9259|formatting=raw |list=false}}
P757 <-- aquesta és la resposta bona !.

--amador (disc.) 21:53, 12 ago 2018 (CEST)

Ostres, se'm va passar i no ho havia actualitzat. Fet. Va ser just quan vam començar amb el /proves/lang. Si ara havia deixat de funcionar deu ser per Plantilla Discussió:Protecció patrimonial/prepara. --V.Riullop (parlem-ne) 09:53, 13 ago 2018 (CEST)
Efectivament. Vas fer el canvi eliminant el /proves i just va deixar de funcionar. Bé, solucionat. --amador (disc.) 14:16, 13 ago 2018 (CEST)

item global[modifica]

Infotaula de llibreEl Quixot
(es) Don Quijote de la Mancha
El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha.jpg
Tipus obra literària
Fitxa tècnica
Autor Miguel de Cervantes Saavedra
Llengua castellà mitjà
Publicació Espanya, 1605 i 1615
Editor Francisco de Robles Tradueix
Editorial Francisco de Robles Tradueix
Edicions L’Ingénieux Hidalgo Don Quichotte de la Manche, Don Quixote, Q56417941 Tradueix, Don Quixot de La Manxa, The ingenious gentleman Don Quixote of La Mancha (1896?) Tradueix i El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha (1842) Tradueix
Detalls de l'obra
Gènere novel·la d'aventures, novel·la de cavalleries i novel·la realista
Personatges
Modifica les dades a Wikidata

@Vriullop: Gran notícia. Això de que |item= ho agafa de la infotaula, ens ho hauràs d'explicar, perquè sona molt bé. Una pregunta, si en una crida es fa servir aquest paràmetre, entenc que és prioritari per a aquella crida en particular sobre el que estigui informat a la infotaula, oi?.--amador (disc.) 16:41, 18 juny 2018 (CEST)

Sí, en cada invoke primer intenta llegir l'item dels paràmetres del propi invoke i segon dels paràmetres passats a la plantilla. La idea és fer després el mateix amb el nou paràmetre lang, o es pot fer amb qualsevol que sigui global per múltiples invokes en la mateixa plantilla. Cal anar en compte amb les plantilles auxiliars perquè generen un nou conjunt de paràmetres. Per exemple si dins de la plantilla s'usa {{infotaula/auxiliar | {{#invoke:Wikidata|claim|...}} }} llavors cal passar el paràmetre item, o bé a la plantilla {{infotaula/auxiliar | {{#invoke:Wikidata|claim|...}} | item={{{item|}}} }} o bé a l'invoke {{infotaula/auxiliar | {{#invoke:Wikidata|claim|...| item={{{item|}}} }} }}. No ho he provat, però en teoria hauria de funcionar de les dues formes. --V.Riullop (parlem-ne) 16:58, 18 juny 2018 (CEST)
Ho he explicat malament. Em corregeixo. Si Plantilla:Infotaula inclou {{infotaula/auxiliar | {{#invoke:Wikidata|claim|...}} }} no hi ha cap problema. Prendrà el valor item dels paràmetres de la plantilla on està l'invoke, és a dir de la crida {{infotaula|item=Q...}}. Si la plantilla auxiliar funciona com {{infotaula/auxiliar | P123 }} i és aquesta la que invoca el mòdul, llavors sí que cal passar-li el paràmetre: {{infotaula/auxiliar | P123 | item={{{item|}}} }}. --V.Riullop (parlem-ne) 18:58, 18 juny 2018 (CEST)
@Vriullop: No sé si ho he entès bé. Això que comentau vol dir que ja no fa falta posar | item={{{item|}}} a cada #invoke (ni | from={{{item|}}} a cada #property)? Pau Cabot · Discussió 22:14, 27 juny 2018 (CEST)
@Paucabot: No cal posar el paràmetre en cada invoke:Wikidata|claim, si item ja és un dels paràmetres de la plantilla. Per altres funcions, com getParentValues, no està fet però seria fàcil estendre-ho a totes les funcions del mòdul. Lua té la possibilitat de llegir els paràmetres passats en l'invoke i també els paràmetres de l'entorn superior passats a la plantilla que fa l'invoke. El cas de #property és una funció parser, més eficaç perquè està en el Mediawiki, però no és Lua i li caldrà sempre el paràmetre. --V.Riullop (parlem-ne) 22:41, 27 juny 2018 (CEST)
@Vriullop: O sigui: que si pos un paràmetre | item={{{item|}}} a la plantilla, puc llevar tota la resta (als invoke, només)? Això simplificaria molt el codi ... Pau Cabot · Discussió 22:45, 27 juny 2018 (CEST)
@Paucabot: Exemples:
Cas 1: si una plantilla s'usa de la forma {{Daixonses|item=Qxxx}} tots els #invoke:Wikidata|claim de la Plantilla:Daixonses ja no necessiten el paràmetre item. Si no crida a més plantilles doncs no cal res més.
Cas 2: la Plantilla:Daixonses crida la Plantilla:Dallonses que té invokes. Llavors la Plantilla:Daixonses li ha de traspassar el paràmetre {{Dallonses | item={{{item|}}} | ... }} perquè pugui actuar com el cas 1. Això no és cap canvi, ja era així.
Cas real: {{Infotaula persona}} ja no té item en els invoke claim i traspassa el paràmetre a les plantilles subsegüents que el necessiten per fer nous invokes: Plantilla:infotaula persona/formatglobal, Plantilla:Whichproperty, etc.
--V.Riullop (parlem-ne) 23:59, 27 juny 2018 (CEST)
@Vriullop: O sigui: Special:diff/20035605, no? Pau Cabot · Discussió 00:05, 28 juny 2018 (CEST)
@Paucabot: Sí és això, però s'ha colat l'item de la plantilla circa que el necessita per fer el seu invoke. En general es poden treure tots els | item={{{item|}}} de tots els #invoke:Wikidata|claim, excepte algun cas estrany que n'usi un de diferent a {{{item|}}} i que tindrà preferència sobre l'item global. --V.Riullop (parlem-ne) 10:06, 28 juny 2018 (CEST)
Un exemple d'això últim que diu en Vriullop es veu a {{Protecció patrimonial/prepara}} que fa invokes amb dos items diferents (el de l'article i el de la protecció patrimonial i, per no errar, li he deixat el paràmetre a tots. Bona feina, Vicenç. --amador (disc.) 17:59, 28 juny 2018 (CEST)

Error a mapes extraterrestres[modifica]

@Vriullop: S'està omplint Categoria:Articles amb errors del mòdul Mapa cos celeste. Podria estar això relacionat amb els darrers canvis aquí? Pau Cabot · Discussió 05:18, 20 juny 2018 (CEST)

@Paucabot: Sí. No havia tingut en compte, no ho recordava, que aquest mòdul es pot usar des d'altres mòduls. De fet, crec que Mòdul:Mapa cos celeste és l'únic que ho fa. Arreglat i afegida nota explicativa, més aviat com a recordatori. --V.Riullop (parlem-ne) 18:34, 20 juny 2018 (CEST)

Etiqueta enllaçada[modifica]

@Vriullop: Penso que tinc una petició funcional per la nova {{#invoke:Wikidata/proves|getLabel|<Pxx>}}. Bàsicament seria incorporar els formatting relacionats amb label-article, o sigui, sitelink i internallink, perquè label ja és el que fa ara. Lògicament, quan apunti a l'article WP, hauria de ser el de la llengua que correspongui. La raó és que, tot i que els labels no acostumen a tenir enllaç, quan són temes tècnics, són una ajuda important. Ho he solucionat posant-li claudàtors a la crida i, clar, funciona quan el nom de l'article és exactament igual que el label, però si és diferent s'obté un enllaç vermell. Mira-ho si és fàcil i si no, posa-ho a la llista que, de moment no és urgent. Merci,--amador (disc.) 23:35, 20 juny 2018 (CEST)

(Traslladat de #Llengua de recuperació dades, és nou.)
@Amadalvarez: A {{Nom ítem WD}} he substituït tot el contingut per {{#invoke:Wikidata/proves/lang|getLabel|{{{1|}}}|linked=yes}}, deixant de banda els femenins, i funciona posant enllaç local o a Wikidata i amb etiqueta segons lang. Provat a John Garang i Usuari:Vriullop/proves. És això? --V.Riullop (parlem-ne) 10:23, 23 juny 2018 (CEST)
@Vriullop:. Disculpa, no ho he entès. Dius que has canviat {{Nom ítem WD}}. On ?. No hi té cap canvi. D'altra banda, he provat el linkd=yes en la crida de infotaula edifici/labels (que és on em calia) i no enllaça. Bé, potser m'he deixat alguna cosa. En tot cas, l'he provat directament i, si, és això. Ara vaig a posar-ho a lloc. Merci, --amador (disc.) 22:39, 23 juny 2018 (CEST)
@Vriullop: Funciona, però té un comportament no intuïtiu. Mira special:permalink/20018755. De moment he fet un IF previ per anar fent.Merci, --amador (disc.) 08:25, 24 juny 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Ho havia provat a Nom ítem WD només en previsualització per no tocar una plantilla viva i perquè era el cas que tenia a mà per les capçaleres dels càrrecs a John Garang. La idea era que linked sigui true amb qualsevol valor. Li he afegit que sigui diferent de buit i de no. Ho he traslladat al mòdul principal. --V.Riullop (parlem-ne) 10:35, 24 juny 2018 (CEST)
Bon dia de Sant Joan!. D'acord. Bé està el que bé acaba. Ja està posat a Plantilla:Infotaula persona/labels i Plantilla:Infotaula edifici/labels. Merci --amador (disc.) 11:15, 24 juny 2018 (CEST)

Molts errors a les infotaules[modifica]

Hola, he vist que hi ha algun problema amb algunes infotaules on no pot importar alguns paràmetres, com per exemple Plantilla:Infotaula geografia política. -- Alexis900 · Discussió 13:09, 9 jul 2018 (CEST)

Sembla que els problemes són als camps densitat de població i superfície. Exemples: Província de Barcelona, Província de Lleida i El Carxe. Pau Cabot · Discussió 13:24, 9 jul 2018 (CEST)
Corregit. Un error en valors numèrics amb unitats que s'ha colat en la darrera actualització sobre els femenins. --V.Riullop (parlem-ne) 13:41, 9 jul 2018 (CEST)

GetLabel[modifica]

@Vriullop: NO URGENT. Em calia fer un enllaç indirecte fent servir el resultat de GetLabel i com el "fixed" mostra el mateix que enllaça, he fet la funció de maniobra {{Nom ítem WD2}}. No és un canvi de text permanent com per posar-ho al wikidata/labels, sinó circumstancial d'un article i, a més a més, és un text variable. Pots veure una mostra del seu comportament a special:permalink/20107900. Se li podria passar un text a GetLabel per a que ho mostrés quan fixed=yes ?. No és urgent. Vaig tirant amb això. Merci,--amador (disc.) 11:55, 25 jul 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Ho he provat però no ho acabo d'entendre.
 • {{#invoke:Wikidata/proves|getLabel|Q594187|label=en català|linked=yes|lang=ca}}en català
Un enllaç és [[article or d:ID|label]]. Per Color de les espores (Q594187) no existeix article i per tant enllaça a Wikidata. Si el que vols és enllaçar a l'etiqueta, que és una redirecció, llavors caldria introduir una opció com formatting=internallink, ara getLabel usa sempre l'opció sitelink. Segon, el paràmetre lang no fa res. S'usa per determinar el label, però aquest ja ve fixat en paràmetre. Amb |lang=en surt el mateix. Si és per allò dels bolets doncs ja vam quedar que havia d'enllaçar a l'article local. --V.Riullop (parlem-ne) 13:10, 13 ago 2018 (CEST)
@Vriullop: Disculpa, no t'havia contextualitzat. No té res a veure amb l'article o l'etiqueta, sinó en poder fer una construcció tipus: L'[[any 1984|any que jo hi vaig néixer]] bla bla bla. Quan es va fer la plantilla dels bolets es va decidir (no em preguntis perquè) enllaçar a "la cosa", tot i mostrar el text de la tipologia. Per tant, sigui quin sigui el tipus de capell o el color de les espores (que és el codi que tenim i que ha d'aparèixer com a text visible), cal que l'enllaç sigui a "pileu" o "espora". A la comanda et deia que "ho mostrés quan fixed=yes", però com que ara tots són fixed, doncs sempre, clar. Merci, quan ho provi et faig feed-back. --amador (disc.) 13:57, 13 ago 2018 (CEST)
@Vriullop: Provat. És el que volia. Avisa quan ho passis a producció. Merci. --amador (disc.) 05:16, 14 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Fet. A més, com a novetat per al teu manual d'instal·lació, ara les subpàgines són relatives al títol principal, que podria ser diferent a Module:Wikidata. Està explicat en l'apartat de "Dependències" de la documentació. --V.Riullop (parlem-ne) 09:47, 14 ago 2018 (CEST)

linkWithParentLabel[modifica]

@Vriullop: El linkWithParentLabel no agafa item global. Merci,--amador (disc.) 19:39, 28 jul 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 20:23, 28 jul 2018 (CEST)
@Vriullop: El GetParentValue, tampoc. Merci,--amador (disc.) 09:17, 7 ago 2018 (CEST)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 09:53, 7 ago 2018 (CEST)

Petites destrosses amb coses que enllacen malament[modifica]

@Vriullop: A special:permalink/20218128 trobaràs una col·lecció de casos combinant el formatting i el llapis. Es tracta d'un codi una mica complex que crida una subplantilla dins una table. Fins ara està funcionant molt bé perquè els paràmetres no són enllaçats, excepte un, però, en aquest, m'he trobat un valor que no està traduït ni té article. Llavors ha tornat a aparèixer el maleït tema de la barra d'enllaç que es pensa que és una barra de paràmetre i produeix un decalatge mortal per a la subplantilla receptora. A més, el llapis també fa la guitza en aquesta situació. Com que la crida és difícil de seguir perquè cal entendre com es comporta la subplantilla, he preparat un joc de proves amb dues crides en cadascuna: la 1) és a la subplantilla i la 2) només mostra el $3 que és el que falla per a que vegis el resultat quan es tracta directament sense ficar-la dins una crida. La resposta correcta (formats a part) és "Reserva de cel estrellat" "Data 2011" i això només passa quan les crides són sense llapis i sense enllaç. No és urgent aquest cas, perquè tots els altres paràmetres no son enllaçats i aquest el puc deixar també sense enllaçar, però he preferit passar-t'ho per si trobaves una fórmula màgica. Per la teva llista de cabòries. Merci,--amador (disc.) 18:20, 17 ago 2018 (CEST)

Això té mala solució. Amb Special:Diff/20218540 no ho destrossa tant però continua tenint errors pels enllaços conduïts i pels fitxers de la icona. Ho he passat a proves perquè sí que he corregit un cas en que sortien dos llapis, qüestió menor. Em fa l'efecte que estem forçant molt la cosa. Per passar els resultats a una plantilla cal que siguin en brut i que sigui la plantilla qui espavili amb el format. El que estàs demanant és fer aquesta infotaula tot plegat amb Lua. --V.Riullop (parlem-ne) 20:46, 17 ago 2018 (CEST)
Déu n'hi do el que ha millorat. Doncs no forçarem la màquina tant. Merci. --amador (disc.) 21:49, 17 ago 2018 (CEST)
Segurament posant noms als paràmetres encara seria més segur. Si t'hi fixes en previsualització diu que el paràmetre 1 està duplicat: el que li passem més la segona part dels enllaços desprès de la barra. --V.Riullop (parlem-ne) 09:28, 18 ago 2018 (CEST)

Proves multilingües en pàgines a espai no principal[modifica]

@Vriullop:Avui passaré infotaula persona a producció. Abans he fet la prova de si s'aplicava la llengua de l'editor en pàgines d'usuari. Funciona, llevat dels RTL. Mostra el contingut en anglès i no inverteix la pàgina. És a dir, sembla com si en algun moment decidís aplicar la llengua per defecte i aquesta fos la que li passés a la infotaula. A Usuari:Amadalvarez/taxonWD tens un joc de prova sense llengua que és còpia de plantilla:proves persona/actor on sí tenen paràmetre lang informat i hi ha una mica de tot. Tiraré endavant el canvi igualment, perquè només ho comunicaré internament. A veure si hom ho detecta. Merci,--amador (disc.) 07:11, 19 ago 2018 (CEST)

@Amadalvarez: La llengua de l'usuari funciona per les definides a Special:PrefixIndex/MediaWiki:Lang/. N'hi he afegit algunes més però està lluny de les commons:Special:PrefixIndex/MediaWiki:Lang/. Si no existeix pren la fallback. Per exemple si canvio les preferències a sicilià surt en italià. Si canvio a grec surt en anglès. A més, per les llengües RTL caldria afegir un div amb dir per a tota la plantilla i això és impracticable fora de demos. Finalment, cal dir que els wikis que tenen aquesta estructura i18n són pocs: mira els interwikis de Plantilla:LangSwitch. --V.Riullop (parlem-ne) 11:14, 19 ago 2018 (CEST)
@Vriullop: Entès lo de la Special vs commons; si poguessis afegir "he" ens aniria bé amb els contactes hebreus. Pel que fa al div, ja ho fa directament la infotaula en funció de si la lang que rep està dins la {{dir}}. He provat amb "fa" i tampoc la inverteix (tot i que els textos surten en persa) la lang està buida i el div no s'aplica. Alguna pista ?. --amador (disc.) 12:39, 19 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Afegit lang/he. La llengua del div és via paràmetre extern i d'entrada està buit. És el mòdul qui busca la llengua per defecte, la de l'usuari o la del wiki. Cal una funció per a que retorni la llengua per defecte? --V.Riullop (parlem-ne) 12:56, 19 ago 2018 (CEST)
He vist que has posat el paràmetre lang, però està buit perquè a la crida no hi és. He provat amb {{int:lang}} i funciona, però anava a provar com es comportava en pàgines d'articles.--amador (disc.) 13:22, 19 ago 2018 (CEST)
@Vriullop:Ho torna sempre. Per tant, els articles també es mostrarien en RTL quan la llengua de l'editor ho fos. Ja pensaré com esquivar-ho.--amador (disc.) 13:28, 19 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Fet, nova funció lang que retorna el codi de llengua usat per defecte. --V.Riullop (parlem-ne) 14:55, 19 ago 2018 (CEST)
@Vriullop: que torna quan estem a l'espai principal ?. El que considerarà el mòdul per traduir, o la de l'editor ?.--amador (disc.) 15:00, 19 ago 2018 (CEST)
@Amadalvarez: És el mateix lang que usa el mòdul, sigui el passat com a paràmetre o per defecte el del wiki en l'espai principal i el de l'usuari en altres espais. Prova-ho {{#invoke:Wikidata/proves|lang|{{{lang|}}}}}. Amb el paràmetre buit, en el cas que deia de sicilià com que no existeix mediawiki:lang/scn treu el fallback it però ca en articles. En el cas de variants com es-formal o en-GB també usa el fallback es i en respectivament. Si s'afegeix el paràmetre treu aquest mateix valor, però si lang=novàlid llavors no en fa cas i usa per defecte. --V.Riullop (parlem-ne) 16:52, 19 ago 2018 (CEST)

@Vriullop: Aparquem un moment lo del RTL perquè m'acabo de donar que la llengua de l'editor també l'aplica a l'espai principal, cosa que no havíem provat mai, o sigui que paro el passi a producció per a evitar sorpreses i queixes innecessàries. Ha de ser del mòdul, perquè el paràmetre lang (que és el que passo a les crides per recuperar les etiquetes) arriba buit i el resultat de la funció lang que acabes de crear conté la llengua de l'editor tot i estar en espai principal. Ja em dius quelcom. Merci, --amador (disc.) 17:17, 19 ago 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Increïble que no estigués provat. Bé, ho havia provat amb crides directes però no funcionava per via indirecta amb plantilles. Està corregit Special:Diff/20229904. For the record: no és el mateix el títol del frame parent que el títol current. Error de concepte. La següent correcció del femení amb list=lang eliminarà casos de rastreig/Wikidata/monolingualtext. --V.Riullop (parlem-ne) 18:43, 19 ago 2018 (CEST)
@Vriullop:Et veia molt segur quan deies que la lang d'usuari no es passaria a principal i mai se'm va passar pel cap de cridar plantilles de proves des d'un article. Lesson learned. Això que dius del rastreig, donem una hora que faré net. Excepte 1 d'elles, la resta estan en plantilles que substituirem i que ja he netejat. Per si t'ho vols anar mirant mentre faig neteja, et deixo un cosa nova. Deia el meu pare que quan es mouen els armaris sempre es trenca alguna pota. Salut !--amador (disc.) 19:03, 19 ago 2018 (CEST)

No aplica case=infoboxlabel en els femenins[modifica]

Això sembla que s'ha espatllat des de que la forma femenina s'agafa de WD enlloc de calcular-la. Cas pràctic a special:permalink/20229980. Merci, --amador (disc.) 19:03, 19 ago 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Solucionat en /proves. Com que afecta el tractament de femenins en general, queda pendent de comprovacions: amb case=gender, en taules amb casex=gender. --V.Riullop (parlem-ne) 20:37, 19 ago 2018 (CEST)
OK. Provo a partir de demà.--amador (disc.) 20:41, 19 ago 2018 (CEST)

Fet. Com que tenia diversos canvis pendents d'actualitzar m'hi he llançat. --V.Riullop (parlem-ne) 10:25, 22 ago 2018 (CEST)

Paràmetres tablesortalt, whitelist i blacklist[modifica]

Per a futura referència, la discussió inicial d'aquests paràmetres és a Tema:Ujnttzn0w9k1x0vq. --V.Riullop (parlem-ne) 11:21, 12 set 2018 (CEST)

separator amb white/blacklist[modifica]

@Vriullop: He parat boig al passar a producció els darrers canvis de {{Indret}} i {{infotaula edifici}} que incorporaven les proteccions patrimonials fent servir els nous paràmetres white i blacklist. La infotaula sortia perfectament, però es generaven salts de línia extra abans de la infotaula, és a dir, tant el cos de l'article com la infotaula començaven unes línies més avall. Finalment he trobat que la causa provenia de no tenir el paràmetre separator. Això em passava quan, anteriorment, havia emulat aquesta funcionalitat amb un IF al rowformat. Si posava separator=qualsevol cosa s'executava per cada instància tot i que no acomplís; i si no posava el paràmetre separator, feia un salt extra per instància. Finalment, vaig aconseguir que no fes res extra amb un separator= sense cap valor. Doncs bé, ara amb els white/blacklist passa un efecte semblant. Ha costat força, perquè només passa quan hi ha més d'una instància a la llista i, per tant, a la majoria d'articles no passa o és imperceptible (1 o 2 línies). Ara està arreglat amb el paràmetre buit a {{protecció patrimonial/P1435}} i a {{indret}} quan genera les proteccions dels "format_per", i es fàcil veure l'efecte (traient-lo) i mirant resultat a special:permalink/20375499. Salut !, --amador (disc.) 00:08, 7 oct 2018 (CEST)

@Amadalvarez: No és problema del white/blacklist, de fet a Usuari:Amadalvarez/proves només hi ha un whitelist buit. El problema és generar una llista amb una infotaula child per a cada fila. El resultat és:
 {{infotaula...
 {{infotaula|child...fila 1}}<br />{{infotaula|child...fila 2}}
Aquests salts de línia el parser els troba incoherents i els posa fora de la infotaula. L'efecte és el mateix que mw:Help:Extension:Linter/fostered. No veig més remei que anul·lar el separador per defecte i posar-lo buit. --V.Riullop (parlem-ne) 11:55, 9 oct 2018 (CEST)
@Vriullop:Co...s !. Doncs de moment ho deixo amb separator=buit i m'estudiaré si puc deixar de fer la infotaula amb child=yes i ho puc posar com a fila normal. Merci, amador (disc.) 16:12, 9 oct 2018 (CEST)

NoValue en whitelist[modifica]

@Vriullop:Ja sé que maleiràs el dia que vas fer les white/blacklist, perquè sabies que "això no s'acabaria aquí", però és el preu a pagar quan un fa coses que obren la ment dels seus clients. Miro d'explicar el títol:

 • Dins una propietat multivalor, un valor sense qualificador quan les altres en tenen, és l'equivalent a tenir el qualificador "sense valor".
 • Quan es volen tots els valors, no es posa whitelist
 • Quan es vol algú en concret, se l'hi posa aquest.
 • I quan vull la instància que no té valor, com li demano ?

El cas: Amb la Forma geogràfica (P3896):

 • La immensa majoria no tenen S'aplica a (P518), cap problema, les tractaré totes.
 • Però n'hi que en tenen.
  • D'entre el possibles valors que aquestes poden tenir, només m'interessen un conjunt de casos que tractaria amb la whitelist.
  • Però llavors perdré les que no tenen qualificador.
 • Pensava fer dos tractaments separats: primer per les que no tenen i després un altre amb la whitelist. Llavors m'he adonat que no tinc forma de demanar només aquelles que "no tenen un qualificador determinat".

No tinc un item concret, perquè es tracta de tenir una solució pels que no tenen, que són la majoria. Si vols fer provatures, aquí tens la llista de tots els ítems amb P3896+P518 i el seus valors. Gràcies. --amador (disc.) 08:45, 12 oct 2018 (CEST)

@Vriullop: Tens un joc de proves a special:permalink/20389717. Tots 3 casos haurien de mostrar un nom de map. La sintaxi que he posat al whitelist per identificar el "no value" és //, però adapta-ho al que millor convingui. --amador (disc.) 13:16, 12 oct 2018 (CEST)
@Amadalvarez: El whilist buit està eliminat expressament Special:Diff/20358903 per Usuari Discussió:Amadalvarez#Estatus patrimonial. Semblava raonable per una propietat, però és una mala idea pels qualificadors. Tractar-los diferent tampoc estic segur que sigui bona idea. Revertint-ho quedaria solucionat per aquest cas. Ves pensant en alguna alternativa pel paràmetre whitelist buit heretat. De tornada a veure si ho podem arreglar. --V.Riullop (parlem-ne) 18:10, 15 oct 2018 (CEST)
@Amadalvarez: Què fem amb això? Potser la millor solució és afegir un guionet en cas de paràmetre buit i així es pot habilitar un valor buit: whitelist0={{{whitelist|-}}}, whitelist1=/. Si et sembla bé, primer afegeixo el guionet com a valor a desestimar en el mòdul, segon canvies en les plantilles {{{whitelist|}}} per {{{whitelist|-}}}), tercer elimino el valor buit com a valor a desestimar. Llavors ja funcionaria whitelist=Qxx//Qxxx amb qualsevol combinació buida abans o desprès de la barra, i sense trencar res pel camí. --V.Riullop (parlem-ne) 13:16, 27 oct 2018 (CEST)
@Vriullop: No valdria la pròpia "/" per identificar que no és un paràmetre buit ?. El concepte de la primera petició (paràmetre sense info=tots) és similar a aquesta (paràmetre amb només / o // entre valors = tots els no qualificador). Em sembla més elegant, però si no pot ser, fem lo del guió. Merci,amador (disc.) 14:37, 27 oct 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Em sembla que parlem de coses diferents o que hem barrejat conceptes. Si em centro en el cas 1 de special:permalink/20389717, és un canvi senzill fet en el mòdul de proves. No estic segur si es tracta d'això. --V.Riullop (parlem-ne) 19:12, 27 oct 2018 (CEST)

@Vriullop: Doncs, és això. El cas 1 ha de mostrar un mapa, ja que no té qualificadors. Això que has fet està en conflicte amb el canvi que comentaves (Special:Diff/20358903) ?. amador (disc.) 19:47, 27 oct 2018 (CEST)
@Amadalvarez: No hi ca cap conflicte, aquí m'he enredat, encara m'he de recuperar de les vacances. Millor ho deixo per avui. No és el mateix l'argument buit (whitelist=) que algun dels valors buits (whitelist=/). El primer cas l'ignora expressament amb el canvi que deia, en el segon cas faltava tractar-lo: Special:Diff/20428809 (no retorna NoValue sinó nil que cal convertir a buit). Per cert, el tractament és el mateix amb blacklist. --V.Riullop (parlem-ne) 21:17, 27 oct 2018 (CEST)
@Vriullop: Perfecte. Descansa que t'has de mirar el nou repte que et vaig posar quan estaves de vacances. amador (disc.) 21:26, 27 oct 2018 (CEST)
Fet, en viu. Allò altre ho tinc en els pendents, en el seu moment no ho vaig veure clar. --V.Riullop (parlem-ne) 19:49, 28 oct 2018 (CET)

Selection by date[modifica]

@Vriullop: Quan érem més joves i menys experts (fa ja 5 llunyans mesos), varem tenir aquesta discussió que va quedar aturada. El 80% ara ja s'ha resolt amb les white/blacklist, i ens ha quedat pendent el tema de selecció per data. Havies fet unes proves a Mòdul:Wikidata/proves/time que, no recordo com es feia servir ni si la seva lògica està alineada amb els canvis que has implementat posyteriorment al mòdul o seria millor enfocar-ho d'una altra forma. El cas és que l'hauríem de tornar a abordar. Si mires Usuari_Discussió:Amadalvarez#Štefan_Čambal que ve de la darrera resposta meva al punt anterior, ja es veu que tenim una aplicació concreta. Pots mirar de reprendre el tema ?. Merci,--amador (disc.) 23:31, 5 nov 2018 (CET)

Exemples:Extremadura (Q1250617), ŠK Slovan Bratislava (Q192253) amador (disc.) 16:46, 6 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: El /time és una versió beta. Funciona per una consulta simple, per ŠK Slovan Bratislava (Q192253): {{#invoke:Wikidata/proves/time | propertybydate | item=Q192253 | P1448 | 1938 }} dóna 1. ČsŠK Bratislava. El problema és integrar-ho en un format taula per un parent by date d'un qualificador del child. És a dir, per Štefan Čambal (Q392388) qualifier2=P54/P1448 |bydate2=P54/P1448/P580 |fromdate2=P582, no necessàriament amb aquesta sintaxi, és per exemplificar. Això cal madurar-ho. Per exemple, cal jugar sempre amb els qualificadors P580 i P582, o n'hi poden haver d'altres? En el child tenim un rang P580-P582 i en el parent un altre rang P580-P582. Com ho gestionem? Potser segons el P582 del child que entri en el rang P580-P582 del parent? Hi poden haver rangs solapats? Hi poden haver dates amb d'altres precisions diferents a any? Què passa si hi ha valors buits de P580 o de P582? La idea inicial del /time és tractar només el P580 i trobar el valor quan la data és superior. Si simplifiquem conceptes i casos se simplifica molt tot plegat podent arribar a un simple "qualifier2=P54/P1448/bydate". --V.Riullop (parlem-ne) 10:13, 7 nov 2018 (CET)

Ordenació per més d'una clau[modifica]

@Vriullop: Ja va sortir l'altre dia, però imagino que no deu ser fàcil. Pensava si no es podria fer una pseudo-clau que concateni 2-3 qualificadors. En el cas de les data-inici / fi que surten a moltes llistes, fent servir la data inici, no sempre surten ordenades com seria lògic (primer 2009-2017 i després 2009-2009) i fa molt mal d'ulls. Bé, aquí ho deixo. --amador (disc.) 22:04, 6 nov 2018 (CET)

L'ordenació múltiple ja va sortir a Usuari Discussió:Amadalvarez#Messi i la infotaula persona. En una versió anterior de proves hi vaig afegir un tablesort2, però es va abandonar perquè no era el tema de la discussió. Ho puc recuperar i potser millor amb un tablesort=2/1 que es pot ampliar a tots els qualificadors que vulguis. M'ho apunto, pendent per no sé quan. Cal veure com afecta a tablesortalt o bé si això el substitueix. --V.Riullop (parlem-ne) 10:43, 7 nov 2018 (CET)
Descartaries que es pogués fer en combinació amb la property ?.--amador (disc.) 12:09, 7 nov 2018 (CET)
No ho descarto. Ara ja funciona tablesort=0. No és cap problema. --V.Riullop (parlem-ne) 13:57, 7 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: Primera versió en proves, amb tablesort amb múltiples columnes separades per una barra vertical, inclosa la 0, sense límit. Provisionalment m'he carregat tablesortalt. Aquesta opció es va introduir pels casos de Data d'inici (P580) o Data (P585), no tinc clar si un o l'altre o tots dos indistintament en la mateixa propietat. Si en una taula només existeix un o l'altre queda solucionat afegint les dues columnes consecutives en l'ordenació. Si poden sortir barrejats en la mateixa taula, és a dir si cal fer un OR, no tinc clar com tractar-ho o com usar tablesortalt en la nova estructura múltiple de tablesort. --V.Riullop (parlem-ne) 18:34, 8 nov 2018 (CET)
@Vriullop: Has dit | ?, no l'interpretarà com un paràmetre ?. He provat a special:permalink/20469018 i només m'ordena per la primera clau. Al primer exemple el 2009-2009 ha de sortir davant el 2009-2011; al segon cas, els equips sense gols han de sortir per nom. Potser no he entès bé la sintaxi... Merci, amador (disc.) 06:31, 9 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: Ups, volia dir barra inclinada /. --V.Riullop (parlem-ne) 08:20, 9 nov 2018 (CET)
@Vriullop: doncs, igual resultat. Li pots fer un cop d'ull a special:permalink/20470664 ? Merci,amador (disc.) 18:42, 9 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: Misteris misteriosos. Estava usant una lògica que em funciona amb Python però amb Lua l'algoritme d'ordenació és diferent i dóna resultats inesperats. Bé, ho he refet amb una altra fórmula que resulta més simple. --V.Riullop (parlem-ne) 16:43, 10 nov 2018 (CET)

@Vriullop: li he fet unes quantes proves (items amb nom i amb raw, dates en anys, mesos i dies, monolinguals) i fa bona pinta. Si ho vols passar a producció, avisa'm quan estigui.--amador (disc.) 22:35, 11 nov 2018 (CET)

@Amadalvarez: Fet. Queda pendent veure què fem amb tablesortalt. De moment l'he posat com a alternativa a qualsevol dels valors de tablesort, i un rastreig Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/wikidata/tablesortalt. També cal tenir en compte que sorting=-1 s'aplica a tots els valors de tablesort. --V.Riullop (parlem-ne) 15:25, 12 nov 2018 (CET)
@Vriullop:He mirat de liquidar el tablesortalt. Pregunta: el valor null, és més alt o més baix que la resta?. Mira special:permalink/20484513. Els dos primers (desitjablement) haurien de sortir a l'inrevés. Alguna idea ?.--amador (disc.) 07:29, 14 nov 2018 (CET)

Seleccionar una propietat depenent d'un qualificador[modifica]

A la infotaula de vol espacial caldria importar una imatge en concret, la de tripulació. Normalment a P18 tenen varies imatges i no trobo com seleccionar-la. A itwiki, tenen el paràmetre qualifiervalue utilitzat d'aquesta manera: qualifier=P642|qualifiervalue=Q345844. Aquest mòdul italià correspon a en:Module:Wikidata2, diferent al nostre que correspon amb en:Module:Wikidata. Podem implementar res que s'hi assembli. De ben segur que es podria utilitzar per mes casos. Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 19:52, 11 nov 2018 (CET)

@Kette~cawiki:Ara t'ho faig. L'equivalent al que tenen els italians és el paràmetre whitelist. Aquí tens el canvi. Ex.: Apollo 15. Salut ! --amador (disc.) 21:11, 11 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: molt gran, si senyor. Ja l'he provada. Cada dia s'aprèn alguna cosa més.--Kette~cawiki (disc.) 21:54, 11 nov 2018 (CET)
@Kette~cawiki: De res, però has de felicitar el @Vriullop:, que és l'autor de l'eina. Hem fet grans coses gràcies a aquesta funció. Com per exemple, la històrica reivindicació de separar els clubs de les seleccions en l'historial dels futbolistes, o fer que la Conté parts del tipus (P2670) sigui un contenidor generalista de "coses que un ítem té", posant-li com a qualificador S'aplica a (P518) amb el tipus de "cosa" que és. Llavors fas una whitelist amb l'id de la tipologia que busques i ensenyes el valor de la P2670 corresponent. Molt útil quan en una infotaula hi ha paràmetres manuals que mai tindran propietat específica (per exemple: nombre d'entrades d'un edifici o nombre de telescopis que té un observatori, etc.. Merci, --amador (disc.) 22:13, 11 nov 2018 (CET)
@Kette~cawiki:Per cert, he estat pensant que si només tenim una Imatge (P18) amb P642=Q345844, sortirà dues vegades: com a foto normal (perquè no filtra res) i com a foto de tripulació (perquè acompleix la whitelist). Solució ?. Fàcil: fer el mateix, però aplicat al tractament de la P18 i posant la condició contrària, és a dir blacklist1=Q345844, que farà que es tractin les fotos que "no són de tripulació". Què, ho proves ?. amador (disc.) 05:18, 12 nov 2018 (CET)--amador (disc.) 05:18, 12 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: sí, ja ho havia pensat. Aquest cas el tenia controlat abans amb un «if image=no» per no importar res. Ara ja he fet la crida amb el blacklist. Tot i això, faig «trampetes», en alguns casos hi ha més de dues imatges i el controlo amb el list=false però si la primera és de la tripulació no mostra res. En aquest cas canvio el rang a 'preferit'. No he trobat altra forma de fer-ho.--Kette~cawiki (disc.) 10:40, 12 nov 2018 (CET)

Uf, això es complica. El qualificador ja no és un sol, hi ha dues possibilitats per contenir Q345844: P642 (del que es queixa) i el que consideren correcte, P180. És correcte escriure qualifier=P642/P180? --Kette~cawiki (disc.) 22:07, 13 nov 2018 (CET)

@Kette~cawiki: Jo fugiria de tractar dues propietats. En el whitelist no és un problema, però en el blacklist no hi ha garanties dels resultats (allò de la negació de la negació....). Veig que el P180 l'has posat tu a Expedició 6 i estic amb tu que és més adient P180 que P642. Ara bé, la realitat és que hi ha 328 casos de P642=Q345844, o sigui que abans de fer cap canvi de criteri (per raonable que sigui), caldria discutir-ho amb els editors habituals d'aquests ítems (els del món dels astronautes i tal..). Un jardí.--amador (disc.) 07:45, 14 nov 2018 (CET)
@Amadalvarez: sí, només era una prova. Gràcies.