Alonso de Calatayud

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso de Calatayud
Biografia
Naixementsegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Activitat(Floruit: 1640 Modifica el valor a Wikidata)

Alonso de Calatayud fou un militar espanyol del segle xvii al servei de Felip IV de Castella.

Fill segon de Luis de Calatayud, cavaller de l'orde de Calatrava, i d'Isabel de Calatayud, comtes del Real i senyors de les viles de Catarroja i El Provencio. De nen se li va atorgat l'hàbit de l'orde de Sant Jaume i en créixer va seguir carrera militar al servei de Felip IV de Castella. Va arribar al grau de mestre de camp en un terç d'infanteria.[1] Va acompanyar a Pedro Fajardo de Zúñiga y Requesens, en la campanya de 1640-1641 va dirigir un terç, participant en les batalles de Coll de Balaguer, Cambrils, i Martorell i Montjuïc.[2] El 1642 va ser nomenat governador d'armes de Cotlliure. El 1650 el rei va recompensar-lo amb les comanadories de Zagra i Zenet, de l'orde de Sant Jaume, pels serveis prestats.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). vol. 1. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 49-50. 
  2. (castellà) Francisco Manuel De Melo, Historia de los movimientos, separación y guerra de Cataluña «Historia de los movimientos, separación y guerra de Cataluña en tiempo de Felipe IV - Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes». Arxivat de l'original el 2010-01-07. [Consulta: 24 juliol 2012].