Anomalurus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Anomalurinae)
Infotaula d'ésser viuAnomalurus Modifica el valor a Wikidata

A. beecrofti Modifica el valor a Wikidata
Període
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaAnomaluridae
SubfamíliaAnomalurinae
GènereAnomalurus Modifica el valor a Wikidata
Waterhouse, 1843
Nomenclatura
Sinònims
Anomalurops Matschie, 1914

Anomalurus és el gènere més gran de la família de rosegadors dels anomalúrids, amb quatre espècies. Viuen a l'Àfrica i tenen la particularitat de tenir la capacitat de planar.

Taxonomia[modifica]

De vegades, alguns han situat A. beecrofti dins el seu propi gènere Anomalurops, encara que Dieterlen[1] i altres autoritats el consideren integrant del gènere Anomalurus.

Descripció[modifica]

La seva fesomia és típica dels anomalúrids. El cos mesura entre 22 i 34 cm de llargada, amb una cua d'entre 15 i 45 cm. Tenen un patagi que els permet planejar d'un arbre a l'altre.

Comportament[modifica]

S'ha observat A. derbianus planant fins a 100 m, tot i que alguns informes encara per contrastar diuen que pot planejar fins a 250 m. Tanmateix, la majoria de salts cobreixen distàncies curtes, simplement per arribar a l'arbre més proper de la selva pluvial on viuen.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Anomalurus
  1. Dieterlen, F. «Família Anomaluridae». A: Wilson, Don E.; Reeder, DeeAnn (editors). Mammal Species of the World: A Taxonomic and Geographic Reference. 3rd. Johns Hopkins University Press, 2005. ISBN 978-0-8018-8221-0. OCLC 62265494.