Appunti per un film sull'India

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAppunti per un film sull'India
Fitxa
DireccióPier Paolo Pasolini Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióPier Paolo Pasolini i Sergio Citti Modifica el valor a Wikidata
MúsicaEnnio Morricone Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena1968 Modifica el valor a Wikidata
Durada34 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalitalià Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata
TemaÍndia Modifica el valor a Wikidata

Lloc webraiplay.it… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0208689 Filmaffinity: 406400 Allocine: 49332 Letterboxd: notes-for-a-film-in-india Archive.org: appunti-per-un-film-sullindia TMDB.org: 48851 Modifica el valor a Wikidata

Appunti per un film sull'India és un curtmetratge documental de 1968 de Pier Paolo Pasolini on visita l'Índia per fer una visió de la seva pel·lícula proposada amb l'Índia com a antecedent sobre un rei que entrega el seu cos per alimentar un tigre morint de fam.[1][2]

La pel·lícula es va rodar per l'Índia posterior a la independència quan s'enfrontava a greus reptes de pobresa, població i sistema de castes. Pasolini narra els reptes de l'Índia i els seus encants enmig de tots els problemes als quals s'enfronta el país. El documental de 33 minuts de durada es compon d'entrevistes aleatòries breus de persones sobre les seves opinions sobre temes com la planificació familiar. El documental també mostra breus entrevistes de periodistes i un polític sobre els reptes als quals s'enfronta l'Índia per modernitzar-se sense occidentalitzar-se o perdre la identitat índia en el procés.

La pel·lícula s'obre i acaba amb un pla d'un soldat sikh, que, Pasolini identifica, en el seu comentari, com el que interpretaria el paper de Maharaja a la seva pel·lícula. Entre d'altres, Pasolini va entrevistar per a la seva pel·lícula l'antic maharajà del principat de Bhavnagar i la seva dona, i al conegut cineasta i guionista urdú Rajinder Singh Bedi.

El documental es va rodar a molts llocs, com ara Nova Delhi, Jaipur, Rishikesh i Varanasi, etc.

Referències[modifica]

  1. Maurizio Sanzio Viano. A certain realism: making use of Pasolini's film theory and practice. illustrated. University of California Press, 1993, p. 194. ISBN 978-0-520-07855-0. 
  2. Piero Spila. Pier Paolo Pasolini. Gremese Editore, 1999, p. 77. ISBN 978-88-7742-195-1.