Biocenosi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
El costat d'una piscina natural mostrant estrelles de mar (Dermasterias), anemones de mar (Anthopleura) i esponges de mar a Santa Cruz, Califòrnia.

Biocenosis ss es una comunidad de organismos mútuamente condicionados que ocupan un territorio definiciones (biotopo) Donde se mantienen en unstado de equilibrio dinámico gracias a la reproduccion de todos los organismos que la integran ya Suspensión interacciones, se Decir, es el conjunto de especies que habitan en un Lugar y en un tiempo determinados. En la biocenosis Generalmente no interfieren los organismos vivientes exteriores o suspensiones producciones, pero, en cambio, son determinantes el ambiente fisicoquímico exterior y Suspensión modificaciones (luz, temperatura, régimen de vientos, composiciones del agua).la chuchpa mi yayo

L'exemple més típic de biocenosi l'ofereixen els llacs, que constitueixen un sistema força tancat que rep aportacions pràcticament limitades a les radiacions solars. També en són exemples les torberes, els esculls coral·lins, les illes, les coves i fins i tot àrees continentals o oceàniques de condicions ambientals relativament homogènies i de poblament d'organismes més o menys estable.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]