Biocenosi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
El costat d'una piscina natural mostrant estrelles de mar (Dermasterias), anemones de mar (Anthopleura) i esponges de mar a Santa Cruz, Califòrnia.

Biocenosis ss es una comunidad de organismos mútuamente condicionados que ocupan un territorio definiciones (biotopo) Donde se mantienen en unstado de equilibrio dinámico gracias a la reproduccion de todos los organismos que la integran ya Suspensión interacciones, se Decir, es el conjunto de especies que habitan en un Lugar y en un tiempo determinados. En la biocenosis Generalmente no interfieren los organismos vivientes exteriores o suspensiones producciones, pero, en cambio, son determinantes el ambiente fisicoquímico exterior y Suspensión modificaciones (luz, temperatura, régimen de vientos, composiciones del agua).

L'exemple més típic de biocenosi l'ofereixen els llacs, que constitueixen un sistema força tancat que rep aportacions pràcticament limitades a les radiacions solars. També en són exemples les torberes, els esculls coral·lins, les illes, les coves i fins i tot àrees continentals o oceàniques de condicions ambientals relativament homogènies i de poblament d'organismes més o menys estable.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]