Carn freda

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La carn freda és un grup d'origen carni i ja processats. Entre els aliments englobats sota el terme de carn freda estan els embotits, salsitxes, pastissos de carn, etcètera. Per regla general es tallen en rodanxes i es mengen en forma de sandvitxos i/o entrepans i també se serveixen en una taula d'embotits (acompanyada generalment amb ou filat) com entremès. Quan s'acompanya amb pa se li pot denominar companatge. També es diu carn freda a les restes d'una graella tallats i servits en fred.

Conservació i higiene[modifica | modifica el codi]

Els embotits i carn freda han de conservar-se sempre en ambients frescos (sobretot en els mesos calorosos de estiu), l'ideal per a la conservació de les carns fredes és que aquests es consumen just en el moment del seu tallat, a causa del fet que un carn freda tallat posseeix més superfície, l'afecten més els bacteris i els organismes i s'oxida amb més facilitat, per aquesta raó és aconsellable comprar la carn freda tallada que es vaja a consumir en el dia, a tot estirar en altre dia.

Menjar guatamaltec[modifica | modifica el codi]

La carn freda és uns platerets típics guatemaltec, el qual s'acostuma a menjar el Dia de Tots els Sants i els morts (1 i 2 de novembre). Aquests platerets és una barreja de diversos embotits i llegums, i data de temps colonials. Aquest costum és una de les característiques de la gastronomia de Guatemala, i data de fa centenars d'anys.

Barreja d'ingredients de múltiples naturaleses i procedències, la carn freda emana la pluriculturalitat de Guatemala, així com l'indeleble mestissatge d'Amèrica. Visitant Guatemala.com podem trobar una ressenya de la història de la carn freda a Guatemala, i també els costums que es mantenen fins avui durant el Dia de Tots els Sants i dels morts. També existeixen diversos llocs en Internet [1] en els quals existeixen receptes per a preparar carn freda.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Notes[modifica | modifica el codi]

  1. http://www.quetzalnet.com/recetas/FiambreTradicional.html