Discussió:País Valencià/4

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

¿País Valencià?

Hola: Creo que llamar País Valencia a la Comunidad Valenciana es completamente incorrecto. Asique ruego al responsable de las autorizaciones de los artículos que porfavor haga rectificar el error y denomine correctamente a La Comunidad Valencia o Comunitat Valeciana. Al inicio de la descripción de esta aparece denominada como país. Vuelvo a rogar que rectifique esta denominación puesto que no es correcta. Gracias por su atención.el comentari anterior sense signar és fet per 170.252.72.61 (disc.contr.) 18:33, 4 jul 2008 (CEST)

¿Perque si tots els valencians diuen Comunitat Valenciana, posa País Valencià en contra de tots nosaltres els valencians?¿? no ho entenc... oficialment es anomena Comunitat Valenciana, basta d mentires, NO AL IMPERIALISME CATALÀ

Aqui teneis la version en castellano, y la correcta

--Vistre (discussió) 20:09, 16 març 2008 (CET)

Jo sóc partidari d'usar enciclopèdicament Comunitat Valenciana ja que és el nom oficial, però per a mi sempre serà País Valencià, cada un ha de parlar per si mateix no pels altres, no fiques a "tots" en el sac que més et convé.--Rafa (discussió) 18:09, 26 març 2008 (CET)
Jo també sóc partidari d'usar, només en el títol, Comunitat Valenciana, i a la resta dels articles qualsevol denominació, però el consens és conservar el nom de País Valencià. I com ha dit en Rafa, no cal insultar, sinó contribuir. --the Dúnadan 17:38, 29 març 2008 (CET)
Per a començar, estos usuaris ni tan sols es reconeixerien com a "catalanoparlants". Si volen canviar una cosa tan rellevant com el títol de l'article, dues coses: primer, que s'ha de partir del consens existent ara per ara, no es pot pretendre un canvi de la nit al dia; segon, que s'ha de proposar amb bones formes, i amb importants referències externes que recolcen allò proposat d'una manera més important que les referències externes que s'han utilitzat per a País Valencià. Jo, simplement, em negue a reobrir un debat per uns maleducats. I dic igual que Rafa, a mi que no em fiquen al mateix saco pudent d'eixos antivalencians, jo sí soc un valencià "catalanoparlant" i dic "País Valencià" (i també País Valenciano en castellà) a tothora. Salut. --Joanot Martorell 08:36, 1 abr 2008 (CEST)
Simplement no s'han d'acceptar aquest tipus de discussions que ja estan resoltes a preguntes freqüents fins que aportin dades sòlides per pensar el contrari. Don't feed the trolls!!--Jey (discussió) 12:01, 1 abr 2008 (CEST)
Perdona Martorell, però jo sí em reconec catalanoparlant i no sóc un "maleducat". I el debat mai es va tancar; de fet, mai es va obrir, simplement tenim un status quo que els defensor de la denominació "País Valencià" no volen tocar, i posen com a referència una pàgina de recerca original en què només els defensors de la denominació de PV hi han participat, per defensar la seva tesi. Ho he dit moltes vegades ja, en debats anteriors en què vaig ser ignorat: no m'oposo a la utilització de la denominació de País Valencià, tot i que prefereixo, per incloure tots els punts de vista, que el títol [només el títol] sigui en el nom oficial. No podem ignorar que així com hi ha valencians, com tu, que diuen "País Valencià" hi ha d'altres, també valencians, i també catalanoparlants que no els agrada el terme. --the Dúnadan 01:07, 4 abr 2008 (CEST)

Podeu gastar el nom que vullgau, pero el nom que els valencians li han ficat es Comunitat Valenciana. Hi ha referencies mes que suficients, nomes n'hi ha que entrar en la página de la Generalitat Valenciana per a comprobar que es l'únic nom que te. No vullgau enganyar-vos a vosatros mateix, que sabeu tots quin es el tema, es una questió política, que està ja resolta en Valencia. Continueu aixina... que esteu obtenint el resultat contrari al que voleu obtindre.--85.60.46.105 (discussió) 17:24, 26 abr 2008 (CEST)

Jo també sóc valencià i catalanoparlant, i tampoc crec que l'expressió 'País Valencià' siga la predominant, al menys al meu lloc d'origen (Alacant). Això de País Valenciá només l'escoltat a la TV3 i als discursos d'alguns partits polítics, la qual cosa no li resta importància, per suposat. A qualsevol altre lloc (la gent del carrer, a l'escola, altres radios i televisions en valencià...) el nom que se li dona és Comunitat Valenciana, la Comunitat, o simplement València. (que conste que m'hi estic referint a Alacant). No vull ficarme en debats sobre el significat polític del terme, però crec que el més raonable seria intentar satisfer ambdues posicions, per què no posem de nom País Valencià\Comunitat Valenciana? Potser no quede tan bonico, però al menys captaria millor la varietat del nom... La solució que doneu ara no em pareix bona, com a valencià no em resulta comprensible que s'ignore la denominació predominant al propi lloc denominat, i s'incloga només la més comú (això entenc dels comentaris anteriors i d'altres discussions) a Catalunya. Un altre argument és que Comunitat Valenciana és el nom oficial, i el que figura al nostre estatut, que vam donar-nos per majoria absoluta tots els valenciàns. Crec que aquesta és la prova més irrefutable de la predominància en l'ús d'aquest nom. Per acabar, posar aquest nom basant-se en la seua utilització al passat tampoc no em pareix lògic. Açò és un article sobre una entitat actual, i, per tant, el nom emprat deuria ser el contemporani, la qual cosa no quita que l'article sobre la Historia es puga anomenar 'Historia del País Valencià'. Gràcies per l'oportunitat d'expressarme.el comentari anterior sense signar és fet per 89.128.172.233 (disc.contr.) 20:16, 15 des 2008 (CET)

M'he donat conter que aquesta wikipedia es molt diferent de la castellana. Aci no importa la realitat oficial, només la ideología catalanista. Açò no es democraxia, hi ha un nom oficial i un altre imposat pels catalans, els hipocrites que diuen Pais Valencia per no dir Comunitat Valenciana, i diuen Principat a la seua terra i no admitixen el nom de Regne de València perque es de dretes. Sou uns hipòcrites, el nom oficial es Comunitat Valenciana, hi ha un estatut que es la nostra constitució i diu que el nostre nom es ixe i no un altre. Bueno com no aneu a ferme cas, jo propose el nom de Pais del Nord de València, per a anomenar a Catalunya. A vore, anem a canviar també el vostre nom ja voreu com no vos agrada.--81.203.175.245 (discussió) 22:53, 8 maig 2008 (CEST)

Opino que s'ha de canviar el títol de l'article, ya que la anomenació oficial, la més correcta i la més usada a tot el món és Comunitat Valenciana (que a més és la aprovabada en referéndum per tots els valencians). Pel que fa al que jo penso sobre el terme País Valencià, la veritat és que no em sembla correcte, ja que presenta connotacions nacionalistes.

--Casio de Granada (discussió) 21:02, 25 ago 2008 (CEST)

se diga com se diga (país, comunitat autònoma...), l'article diu que és un país d'europa. Perquè a la regió de múrcia no mos consideren país europeu i de la mediterrània? ni a castella la mancha, ni a andalucía?--85.56.156.50 (discussió) 11:08, 5 ago 2009 (CEST)

Qualitat

Calen moltes més referències si l'article ha de mantenir l'estatus de qualitat. A més, hi ha algunes faltes lingüístiques. -- Leptictidium (pm!) 23:50, 26 març 2008 (CET)

Pots dir a quines frases li calen referències? Així les buscaríem i les afegiríem. Les faltes crec que les he corregides totes. Gràcies per avisar. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 00:11, 27 març 2008 (CET)
De fet, tot l'article. Només hi ha una referència, la de les denominacions del País Valencià. Per un article d'aquesta llargària, jo diria que calen 20-25 referències. Un article de qualitat no pot anar pel món amb una única referència. -- Leptictidium (pm!) 12:47, 27 març 2008 (CET)
Diria que per un article de tema tant bàsic com aquest, en molts trossos no calen gaires referències: per exemple, no cal dir de quin mapa s'ha tret on desemboca el Xúquer o en quines províncies es divideix el País Valencià. Si que falten referències i contextualitzar en algunes afirmacions menys bàsiques, com els percentatges de la secció d'economia o les enquestes de la secció de llengües.
Algunes coses s'haurien d'actualitzar: A la secció de política i govern potser caldria esmentar el nou estatut, i les dades econòmiques són del 2002 i de ben segur que n'hi ha de més modernes.--Pere prlpz (discussió) 14:16, 27 març 2008 (CET)
Doncs mans a l'obra, però però si podem posem el màxim de referències que trobem.--KRLS , 18:52, 27 març 2008 (CET)

A mi m'agrada més, com a Valencià el terme País Valencià, pero no vullgam ocultar-ho, el nom que han donat els valencians al seu territori mitjançant un referendum, encara que en situacions controvertudes, es el de Comunitat Valenciana, i es aixi com s'ha de reflexir en un article d'una enciclopedia. País Valencià no es un terme oficial, tret de la al.lusió en l'estatut valencià a les denominaciones històriques de "Regne" i "País". Trobe que s'ha de canviar País Valencià per Comunitat Valenciana, i com a l'estatut, ficar inmediatament després una al.lusió a les dues denominacions País i Regne. Ja hem sofrit prou divisió els valencians per estos motius per continuar una lluita irreal i estèril i alimentada des-de Madrid ja en els temps de la UCD... Salut i Unió!el comentari anterior sense signar és fet per 83.63.245.226 (disc.contr.) 02:48, 26 ago 2009 (CEST) Sóc partidari de posar-hi comunitat valenciana perquè és el nom oficial de la comunitat, no el de païs valencià

Denominació

Jo vull veure aixó del consens de la denominació. On està? I per favor, no vull que em dirigiu a Temes controvertits ni a denominacions del País Valencià. Jo no veig just açò, que un projecte tan meravellós com és viquipèdia quede embrutat per culpa del nacionalisme, per això els que no som nacionalistes hem d'anar a la viquipèdia en castellà. I això que esta wikipedia m'agrada molt, especialment per la viquibola, però s'està embrutant i no es vol netejar. Sí a la neutralitat i a la majoria. La majoria opina que és Comunitat Valenciana i açò ho dic jo com un valencià. Saluts! Xinese-v (discussió) 23:44, 2 maig 2008 (CEST)

No podem parlar d'opinions sinó de fets. Pots col·laborar a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià. --V.Riullop (parlem-ne) 13:46, 3 maig 2008 (CEST)
Opinions, fets? És clar que estem parlant d'opinions, si parléssim de fets, hi ha un nom oficial, això és un fet, i hi ha un nom tradicional, això és un fet. Quin nom és més neutral? Quin non prefereix la majoria dels editors i perquè? Això és el que hem de debatre. --the Dúnadan 01:03, 17 maig 2008 (CEST)
Parlar de nacionalismes o de majories és una opinió i per això demano fets verificables. Qui diu que un nom no sigui neutral o qui diu quin és el majoritari? --V.Riullop (parlem-ne) 10:49, 17 maig 2008 (CEST)
Estic d'acord amb tu, parlar de nacionalismes és una opinió. És clar que no hi ha majoria d'opinions, hi ha molts usuaris a favor i d'altres en contra de la proposta de reanomenament. No hi ha consens, és clar. --the Dúnadan 17:48, 17 maig 2008 (CEST)
Hi ha dos noms tradicionals a l'àmbit valència País Valencià i Regne de València podem no estar d'acord però cal no oblidar-ho--Rafa (discussió) 19:27, 17 maig 2008 (CEST)
Resposta dirigida especialmente a Rafa: és cert que no hem d'oblidar les circumstàncies històriques de la Comunitat Valenciana, però una altre cosa és (que no té res a veure amb això) utilitzar un nom antic per nomenar a la Comunitat Valenciana. --Casio de Granada (discussió) 21:16, 25 ago 2008 (CEST)
Parle jo passa un carro, Dúnadan aprofita i parla he de ser un troll immens per dir certes coses--Rafa (discussió) 23:50, 17 maig 2008 (CEST)

Però el fet és que s'anomena Comunitat Valenciana a mon pesar gràcies a UCD, AP i PSPV (No ho oblidem, caldria fer un dossier sobre la defensa de la senyera, unitat de l'idioma etc per part del PSPV) estic amb the Dunadan; i les argumentacions en favor de País Valencià Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià són paper mullat i no valen per a res ho diga el GEC o el DIEC o Josepmaria Escrivà de Balaguer , altra cosa és tossuderia, si açò vol ser una enciclopèdia, no un veurem que decidim o què ens pareix és correcte políticament o què ens agrada, i este és un cas a mon pesar molt clar, cal canviar moltes coses entre altres Comunitat Valenciana encara que jo en la meua pàgina personal siga del País Valencià o republicà i està viquipèdia perd molta gent per estos temes. --Rafa (discussió) 17:01, 9 maig 2008 (CEST)

Tranquil, Rafa, ningú ha dit que sigues un troll. El que passa és que ja cansa quan no hi ha res de nou. Al final fem bona la citació d'Unamuno: "levantinos, os pierde la estética". Que ningú s'enfade per això, el que vull dir és que perdem més temps amb el nom que amb la cosa, i el contingut no millora ni millorarà amb aquest debat. Entenc que es considere el DCVB com una referència històrica no vàlida perquè no està actualitzat. Entendria invalidar el DIEC pel que diga l'AVL, però encara no sabem què diu. Però no entenc que consideres paper mullat les referències acadèmiques i enciclopèdiques amb l'argument que açò ha de ser una enciclopèdia. Justament estic d'acord amb tu en que no es tracta del que ens agrada, el que siga políticament correcte o el que opinen personalment els usuaris. Es tracta d'usar les referències vàlides i per mi són les que consideres paper mullat. --V.Riullop (parlem-ne) 12:28, 18 maig 2008 (CEST)

Benvolgut Vicenç crec que l'article Comunitat Valenciana s'anomena País Valencià simplement per motius polítics, i en aquests cas un mal ús de la democràcia, la majoria a vegades es pot equivocar.

Em pareix molt bé que existisca l'article País Valencià i l'article Regne de València, però em pareix intolerable que qualsevol usuari busque Comunitat Valenciana i aparega en pantalla País Valencià, denominació molt polititzada igual que Regne de València, el que he dit política pura i dura que crec que baixa la credibilitat de la viquipèdia o siga nul·la sobre certs temes.

Crec que un projecte tan bell com aquests entropesse amb la política és una desgràcia, jo preferisc dir País Valencià, però és Comunitat Valenciana i que ningú s'equivoque, és una denominació d'ús molt majoritari a València i cada vegada més acceptada. Em fa pena que s'insistisca en una cosa que hi ha fet que molts usuaris es vagen i altres no entren, si bé és cert que certs usuaris no canviaran en la vida i que no m'agrada que em fiquen en el seu sac, molt polititzats (anticatalanistes), però hi ha altres molt normals que es poden sentir molestos i que pensen que és una viquipèdia polititzada per articles com aquests i entenc que també estiguen cansats d'aquests tema, per altra banda, crec que hi ha gent que escriuria i milloraria l'article Comunitat Valenciana (nom oficial i dada solida més que ninguna altra), però amb esta denominació no. Sent la palissa però tranquil que no insistiré, crec que és una cosa de lògica i de legalitat vigent no de com ho diga l'un o l'altre acadèmic, que poden estar completament equivocats per molt convençuts que estiguen. M'imagine que cada Wiki tindrà el seu temeta, què li anem a fer.--Rafa (discussió) 17:19, 18 maig 2008 (CEST)

Això és suposar intencions. Jo ho veig al revés: País Valencià és el nom acadèmic i Comunitat Valenciana és el polític, encara que es vulguin veure intencions a un i a l'altre. Em semblaria correcte, per exemple, reanomenar Política i govern del País Valencià o Estatut d'Autonomia del País Valencià a Comunitat Valenciana, precisament perquè tracten la qüestió política. Creus que augmentaria la participació en aquests dos articles. Jo crec que no, però el canvi el veuria coherent. Per últim, la credibilitat la donen les referències, no l'afirmació que les referències estan equivocades. --V.Riullop (parlem-ne) 12:16, 22 maig 2008 (CEST)

És molt raonable el que dius--Rafa (discussió) 15:04, 22 maig 2008 (CEST)


A mi m'agrada més, com a Valencià el terme País Valencià, pero no vullgam ocultar-ho, el nom que han donat els valencians al seu territori mitjançant un referendum, encara que en situacions controvertudes, es el de Comunitat Valenciana, i es aixi com s'ha de reflexir en un article d'una enciclopedia. País Valencià no es un terme oficial, tret de la al.lusió en l'estatut valencià a les denominaciones històriques de "Regne" i "País". Trobe que s'ha de canviar País Valencià per Comunitat Valenciana, i com a l'estatut, ficar inmediatament després una al.lusió a les dues denominacions País i Regne. Ja hem sofrit prou divisió els valencians per estos motius per continuar una lluita irreal i estèril i alimentada des-de Madrid ja en els temps de la UCD... Salut i Unió!--Safranar

Ens hem tornat bojos?

Veig que ningú respecta això que diu a sobre de la pàgina que convida a retirar els comentaris que questionen la denominació. Crec que a qualsevol que faci alguna proposta o aclaració sobre aquest tema se l'ha de convidar a participar a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià i dir-li que aquest no és lloc per fer-ho. Les intervencions en aquest sentit s'han de marcar amb la plantilla {{Vegeu PMF}} i al cap d'un temps s'han d'esborrar. No sé si és el millor o no, però és el que es va acordar i cal respectar-ho! En un altre ordre de coses, tots sabem que el nom oficial de Londres és London i que el de La Corunya és A Coruña, però ningú es planteja canviar-ho! Sempre trobarem arguments a favor i en contra de les dues denominacions i no te sentit esgrimir-los un cop i un altre de forma indefinida, el que penso que cal fer és votar quina preferim. --Jey (discussió) 12:10, 19 maig 2008 (CEST)

¿País Valencià?

El nom es Comunitat Valenciana, son els valencians els que tenen la capacitat de decidir quin nom volen per a la seua terra, i ells li diuen Comunitat Valenciana, no País Valencià.--85.59.75.158 (discussió) 00:29, 22 maig 2008 (CEST)

Les respostes al tema que planteges els podràs trobar al(s) article(s) esmentats a tot dalt d'aquesta pàgina de discussió, en la secció de Preguntes Més Freqüents (PMF).

Referències

Els que us encarregueu d'aquest article podríeu afegir unes 20 referències, si us plau? Un article de qualitat ha d'estar ben referenciat. Gràcies. – Leptictidium (pm!) 14:15, 17 jul 2008 (CEST)

Diria que no es tracta de nombre, sinó que tots els aspectes importants i no evidents estiguin referenciats.--Pere prlpz (discussió) 15:07, 17 jul 2008 (CEST)

La vikipèdia deu d'actualitzar el nom a Comunitat Valenciana

País Valencià es una cosa del passat, no correspon al nom que els valencians utilitzen. Hasta el PSOE va a llevar el terme País Valencià del seu nom. Mireu estos enllaços:

http://www.20minutos.es/noticia/400080/0/pspv/nombre/valencia/ http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008071800_19_473942__Comunitat-Valenciana-socialistas-quitaran-Pais-Valencia-siglas-para-llamarse-PSCVPSOE http://www.lasprovincias.es/valencia/20080718/politica/pspv-despojara-pais-valencia-20080718.html http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=529291&idseccio_PK=1008

Crec que ja es hora de que la Vikipèdia se'n baixe del burro.--85.59.89.219 (discussió) 00:38, 20 ago 2008 (CEST)

Les respostes al tema que planteges els podràs trobar al(s) article(s) esmentats a tot dalt d'aquesta pàgina de discussió, en la secció de Preguntes Més Freqüents (PMF).

¿Qui busque respostes?

"Les respostes que busques al tema que planteges els podràs trobar al(s) article(s) esmentats a tot dalt d'aquesta pàgina de discussió, en la secció de Preguntes Més Freqüents (PMF)."

Hi ha molta gent que hem plantejat el canvi de denominació a Comunitat Valenciana, no estem buscant respostes a res, simplement estem plantejant utilitzar el nom que els valencians han donat a la seua terra.--85.59.89.219 (discussió) 00:01, 22 ago 2008 (CEST)
Voldràs dir el nom que el Congrès dels Diputats de Madrid han decidit. Als valencians no se'ls ha consultat res, no sé d'on t'ho treus això. --Joanot Martorell 16:46, 22 ago 2008 (CEST)
Repeteixo: Hi ha molta gent que hem plantejat en aquesta pàgina de discussió el canvi de denominació a Comunitat Valenciana, no estem buscant respostes a res, simplement estem plantejant utilitzar el nom que els valencians han donat a la seva terra (Estatut any 2006) a través dels seus representants a les corts valencianes, els quals han sigut elegits per el poble valencià democràticament.--85.54.239.20 (discussió) 01:02, 23 ago 2008 (CEST)
Molta gent no, moltes IP anònimes de no se sap qui, que no són editors implicats i amb un únic argument: donar preferència al criteri polític per sobre de l'acadèmic. Recomano la lectura de Viquipèdia:Consens#Males pràctiques. --V.Riullop (parlem-ne) 11:39, 23 ago 2008 (CEST)
Repetisc: Allò que han aprovat els diputats de les Corts Valencianes en l'any 2006 és una llei on reformaven una sèrie d'articles de l'estatut d'autonomia de 1982 redactat a Madrid, sense cap referèndum al poble valencià. Entre els articles no hi havia cap que tocara ni el preàmbul, ni feia cap esment a les denominacions. Als valencians no se'ns ha demanat res, ni tan sols als nostres propis representants. Per tant, no tens raó. --Joanot Martorell 18:25, 23 ago 2008 (CEST)
Em pensava que el nou Estatut sí havia esmentat les denominacions, en establir que tant en castellà com en català, el nom oficial hauria de ser només "Comunitat Valenciana" (i no "Comunidad Valenciana"). --the Dúnadan 21:24, 23 ago 2008 (CEST)
Sí, l'únic que han fet és que la versió en castellà no traduïra el nom com a "Comunidad Valenciana". Però, perquè ens aclarim, no hi ha un "nou Estatut", el que s'ha aprovat és una Llei que reforma l'Estatut de 1982 modificant, suprimint i afegint alguns articles nou, però no és un Estatut nou començat de zero com sí passa amb l'Estatut de Catalunya de 2006. Així que, pel que respecta a les denominacions, no hi ha canvi des de que a Madrid es va imposar en 1982 el nom oficial de Comunitat Valenciana. --Joanot Martorell 11:15, 24 ago 2008 (CEST)
Vols dir que en la Reforma de l'Estatut, no podien modificar el primer article per canviar la denominació si haguessin volgut? --the Dúnadan 16:57, 24 ago 2008 (CEST)
He modificat la plantilla perquè quedi més clar, penso que les discussions que teniu sobre el tema són molt interessants, però no se si s'haurien de fer aquí o en PMF.--Jey (discussió) 20:15, 25 ago 2008 (CEST)

Citacions necessàries i proposta

Primer, com jo vaig demanar la retirada de la distinció per falta de completesa (que per mi ara només seria article BO, i per problemes de referències vaig votar retirada. Si es completen totes i cadascuna de les citacions necessàries que es demanen canviaré el vot.

A més crec que l'apartat Diada i Festes hauria d'anar junt o seguit. A part que s'haurien de fer les tasques pendents.--KRLS , 02:32, 4 set 2008 (CEST)

Sobre la plantilla, he deixat aquest comentari en una altra plana de discussió. --Joanot Martorell 20:39, 6 set 2008 (CEST)

Reformulació de l'article.

A la fi d'arribar a un consens veritable, i en la línia que permeta més estabilitat en l'article perquè siga possible millorar la seua qualitat, crec que és necessari plantejar l'enfocament de l'article. Abans que res, vull deixar clar que amb això no vull obrir (una altra vegada més) un debat superficial i merament estètic sobre el nom del País Valencià, ja que per la meua part això és un tema superat.

No es tracta, per tant, de limitar-nos a dir si tal nom és correcte o incorrecte, qüestió que ja ha estat debatuda llargament, i que ja durant molt de temps no hom hi ha aportat res de nou a allò que ha acabat per quedar en evidència per les referències que s'han aportat: que tant "País Valencià" com "Comunitat Valenciana" són noms correctes, amb un us comú estès en l'actualitat, encara que de manera diferent segons quins àmbits. Per tant, la diferència no és entre la correcció i la incorrecció, sinò que tots dos són correctes però sota diferent criteri. Fins ara, per tant, ha prevalgut el criteri de fer servir el "nom tradicional" per sobre del "nom oficial".

Així, per tant, a mi se m'occorren diverses idees per a enfocar l'article:

  1. Deixar-ho tal com està. Ja recull dins de l'article tot allò relacionat amb la Comunitat Valenciana.
  2. Fer un article a banda amb nom de Comunitat Valenciana on es parlaria exclussivament com l'entitat administrativa actual que és.
  3. Fer l'article de Comunitat Valenciana amb continguts semblants de l'article actual, i l'article de País Valencià amb continguts de magnitud "atemporal", és a dir, que vaja més enrera de 1982, quan es concebeix la Comunitat Valenciana.
  4. Ídem l'anterior, però fer de País Valencià un article sobre el territori històric (igual que Principat de Catalunya).

A tot això, a banda, a més a més, s'hauria de debatre si cal establir uns criteris en què s'especifiquen en quins casos s'ha de referir com a PV, i en quins casos com a CV. És a dir, com una mena de guia d'estil.

El debat que vull plantejar és que considerem si, tal com està ara, el contingut de l'article sobre "País Valencià" és coherent per al concepte associat a "Comunitat Valenciana", ja que hi han hagut usuaris que opinen que no, que "País Valencià" no té res a vore amb la "Comunitat Valenciana". Evidentment, no es tracta ací de que opinem cadascú la seua, ja que els viquipedistes no tenim cap autoritat per a reflexar el nostre parer personal a l'article. Es tracta, per tant, d'aportar referències externes que ens ajuden a trobar quina és la relació entre tots dos conceptes, si fos el cas què resultaren ser diferents. --Joanot Martorell 18:42, 15 set 2008 (CEST)

Enhorabona perquè fa mesos que vigilo aquesta pàgina i aquesta és la millor aportació que recordo i espero que aconsegueixi desencallar d'una vegada per totes aquest tema. Per mi a l'article es recull de forma adequada i clara la diferència entre País i Comunitat Valenciana i a més tenim l'article que parla de la política i govern que és el (en el meu criteri) que ve a marcar una mica les diferències. La diferència entre Catalunya i Principat de Catalunya és que s'estenen per diferents territoris i per tant l'article no és tan aprofitable, cosa que aquí no passa. La introducció de Catalunya és molt semblant a la de País Valencià on es distingeix entre el territori i la actual ordenació dins l'estat espanyol, per mi és molt vàlida. Si de totes maneres segueixes pensant que cal fer un article separat, potser es podria reanomenar Política i govern de la Comunitat Valenciana a Comunitat Valenciana i reformar-lo una mica, però no se si el tema donaria gaire més de si. Per resumit podríem dir que jo triaria la opció 1 però podria acceptar la 2 si es fes prou bé. --Jey (discussió) 22:41, 15 set 2008 (CEST)

Pais Valencia no existe, es CV

Vamos a ver, ¿cómo se permite una vandalización política tan generalizada del nombre de una región española? NADIE excepto activistas políticos de extrema izquierda dicen "pais valencia", la mayoría de la gente dice: "comunidad/comunitat valenciana" que es lo que pone en el Estatuto Autonómico. Lo que pone en el preámbulo, es un poquito de história, para nada dice que actualmente se País porque entonces también sería Regne. ""la tradició valenciana provinent de l'històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l'autonomia valenciana". Así que un poco de respeto a ese gran pueblo y a sus gentes. --81.202.1.142 (discussió) 08:51, 23 oct 2008 (CEST)

L'us del terme País Valencià nomes es majoritari a Catalunya per la difussión de la Corporació Catalana de Radio i Televisió. A València i a la resta de l'Estat utilitzen només Comunitat Valenciana, que es el nom que estableix l'Estatut Valencià. Jo crec que la vikipèdia deu utilitzar Comunitat Valenciana. O d'áltra banda... canviarse el nom de Vikipèdia en Català per Vikipèdia de Catalunya.--87.221.167.139 (discussió) 02:45, 3 nov 2008 (CET)

Em sembla a mi que et trobes una mica equivocat. Abans de tot dir que açò és la viquipèdia en català/valencià, i les opinions em de fer-les en aquesta llengua.

El primer, ací ja parlem d'aquest tema. El segon, si vols informació sobre les possibles denominacions històriques i culturals sobre el País Valencià, mira l'article Denominacions del País Valencià. En tercer lloc, dir-te que el mot País Valencià no és ni molt menys emprat només per "l'extrema esquerra", puix pots vore exemples com el PSPV (centre-esquerra), CCOO-PV, UGT-PV, STE-PV(sindicats), i un llarg etc. En quart lloc, dir que PV té més fonament històric que CV. Agustín Bella a la seua obra "Vida de fra Agustín Antonio Pascual" afirmava en 1699, encara estant vigent les institucions forals del Regne de València, que: "... no le tenía el Señor destinado para apóstol de las Indias, sino de nuestro País Valenciano...".

Salutacions, no tornaré a invertir més del meu temps en repetir el que altres viquipedistes han dit en moltes ocasions. --AguaitantPV (discussió) 16:27, 4 nov 2008 (CET)

En la meua vida he vist que esta Wikipedia s'anomene en català-valencià; solament en català. --Xinese-v (discussió) 16:52, 28 gen 2009 (CET)

Política i acadèmia

Aquest tema del nom, l'hem de votar. Jo recull la bona proposta de martorell i dues propostes més:

1: Com diu en Martorell, seperar els dos noms en dos articles, recollint l'ús habitual de cada nom:

  • Comunitat Valenciana que parla de l'autonomia politica espanyola i en què tot cabria tot allò administratiu, esencialment totes les entitats que porten al seu nom "Comunitat Valenciana".
  • País Valencià que parla dels usos habituals de l'acadèmia: geografia, història, llingüística, cultural...

De totes maneres, supose que la majoria de la gent voldria un article únic que inclogués tota aquesta informació, és a dir no veig del tot natural una divisió 50/50. Per example Principat de Catalunya és sobretot històric i geogràfic mentre el 80% d'altres temes més actuals es cobreixen dins Comunitat Autònoma de Catalunya. El desadvantage és que el PV i la CV són gairebé sinònims i per tant no hi ha una clara divisió temàtica. Què hi inclouríem en cada article? Quin seria més gran?

2. Un article: es podria votar per afavorir un dels dos camps/usos/noms, incloent l'altre nom al preàmbul i a una secció dins de l'article (essencialment, "Noms del PV". Ací hem de votar purament si afavorim la tradició acadèmica o la política. L'advantatge és que manté un article.

3. Una tercera idea, coincidint amb algunes discussions respecte del nom de la ciutat de València, actualment anomenat València a seques. Podríem emprar València com a pàgina de desambiguació, apuntant a quatre llocs:

+un cinquè: Regne de València +un sisè: Taifa de València

--espencat (discussió) 15:54, 20 des 2008 (CET)

Podem continuar aquest debat a Viquipèdia Discussió:Temes controvertits/País Valencià on he copiat aquesta proposta.--espencat (discussió) 16:05, 20 des 2008 (CET)

Ja existeix l'article Política i govern de la Comunitat Valenciana. La primera proposta suposaria reanomenar-lo a "Comunitat Valenciana". --V.Riullop (parlem-ne) 17:41, 20 des 2008 (CET)

Llavors l'opció número 1 ja està gastada. Queden la 2 i la 3. Personalment, estic dubtant si té sentit que cada vegade que escrivim "València", l'hem de desambiguar. Jo estic molt content d'emprar-lo per a la ciutat, i costaria un renyó de reenllaçar tots eixos "València"s; però úlitmament he llegit uns quants comentaris criticant que València hauria de ser el país, que també és un sentit molt emprat arreu dels PPCC - de fet, diria que a Catalunya i Mallorca, "València" siginifica el país més que la ciutat. De totes formes trobe que són dos problemes que calen una solució conjunta. Encara no he vist on s'ha votat per "País Valencià", i fins que ho fem formalment, queda en dubte. Fins i tot suggeria que el votarem cada X anys. --espencat (discussió) 00:29, 22 des 2008 (CET)

Sé que ho fas de bona intenció, i per això no m'importa repetir per mil·lenèssima vegada aquesta qüestió. Tot això que expliques són opinions personals que no vénen a compte. Anem a vore, aquesta Viquipèdia es construeix en base a les referències externes, no en base a les opinions que tinguem els Viquipedistes ací (com el Mirall). Fora d'aquesta Viquipèdia no trobaràs cap referència mitjanament seriosa que diga que en català "València" es referisca formalment al País Valencià, i que la capital es diga "Ciutat de València". Que jo sàpiga, això és una proposta que provè de certs sectors del valencianisme polític que, de retruc, són una minoria dins d'una altra minoria. Aquestes opinions i propostes són respectables, però no són recolzades per cap referència externa. Tampoc no val dir que "jo sempre he dit...", és a dir, col·loquialment. No, calen fonts externes. Quan vam decidir pel de "País Valencià" com a referència atemporal i/o d'època moderna al territori valencià ho vam fer en base a una sèrie de fonts externes, tot i que es pot emprar "Comunitat Valenciana" quan estem parlant dels òrgans d'autogovern valencians. --Joanot Martorell 02:57, 22 des 2008 (CET)
Havia promès no tocar aquest tema mai més, però hem de ser honests, i per això a mi tampoc no m'importa repetir les coses per mil·lenèssima vegada. No, mai no "vam decidir" res. El que hi ha és un status quo intocable, tot i les referències externes que s'han presentat per a tots dos punts de vista. Si vau decidir alguna cosa, si et plau, mostra'ns la pàgina on es va debatre i on es va consensuar la solució. --the Dúnadan 05:00, 22 des 2008 (CET)
Dúnadan, tu ja has vist com en subseccions anteriors he proposat reobrir el debat, i tu ja has vist quin ha estat el resultat. Quan hi ha manca de debat, què res millor val sinò això que tu anomenes com a "statuos quo". Però perdona'm que et diga que ho trobe injustificat que digues que això siga "intocable"... perquè no ho és pas. Val que potser no s'ha "formalitzat" una decissió, en el sentit d'una fase de debat i votació en un temps establert, però aquesta absència de debat és res que més un signe de que no cal decidir. I tot i això, jo mateix vaig reobrir el debat. En què quedem?. A més, tot i que no soc pas partidari d'utilitzar les votacions per a decidir el contingut d'un article enciclopèdic, no em pots pas retraure que les referències que s'han trobat de bibliografia, el de PV és comparativament molt més usat que qualsevol altres noms. --Joanot Martorell 16:07, 26 des 2008 (CET)
Jo em quede personalment satisfet per l'explicació d'en Martorell - gràcies - i potser és una d'aquelles coses en què no respon a l'opinió de la majoria i és qüestió de referències. Ara bé, seria una dosi de democràcia votar quin nom volem, com - i això has dit tu, Martorell - no ens han permès mai, als valencians. En fi jo ja tinc les meues preferències, però el problema ve justament de que "País Valencià" és temporal, vull dir és un nom que respon a una tradició molt més àmplia que Comunitat Valenciana però no tant com València a seques. Pense que és un tema que no es pot justificar únicament amb les referències, ja que es tracta més aviat de si considerem CV un nom establert - jo en absolut el veig en ús comú però altres podran dir el mateix de PV. Per altra banda jo no vull forçar res i gràcies Vriullop, Dúnadan i Martorell per les explicacions.--espencat (discussió) 09:40, 22 des 2008 (CET)
Espencat, es tracta més aviat de quin és el nom més comú en català per a referir-se al País Valencià, no tant de quin nom "volem". Podem deliberar tot el que calgue per a afirmar quin és el nom més usat en català i, fins ara, a la llum de les referències externes, és el de País Valencià. Que això pot canviar algun dia, i que arribarà el dia que les referències diuen una altra cosa? Doncs podrà, però fins ara, aquesta és la situació o, com diu el Dúnadan, aquest és el "statuos quo". --Joanot Martorell 16:07, 26 des 2008 (CET)
Coincidisc que és el nom més comú - almenys academicament. Com ja he dit, buscava una manera d'atendre les queixes que hi ha hagut sobre el tema. Si ens cenyim a l'ús acadèmic, trobe que l'hauríem de constatar clarament, ja que a hores d'ara les referències inclouen fins i tot fonts castellanes i populars/polítiques. --espencat (discussió) 18:19, 5 gen 2009 (CET)