Dr. Eggman

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDr. Eggman

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de videojoc
personatge animat
personatge de còmic
personatge d'anime Modifica el valor a Wikidata
Creat perNaoto Ōshima Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perChikao Ōtsuka, Deem Bristow, Kōtarō Nakamura, Mike Pollock, Long John Baldry, Jim Cummings, Garry Chalk i Jim Carrey Modifica el valor a Wikidata
Data de creació23 juny 1991 Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraSonic, Sonic X, Sonic Adventure, Sonic Adventure 2, Sonic Heroes, Shadow the Hedgehog, Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity, Sonic & Sega All-Stars Racing (en) Tradueix, Sonic & All-Stars Racing Transformed (en) Tradueix, Mario & Sonic at the Olympic Games, Sonic Battle, Sonic Forces, Sonic Mania, Sonic the Hedgehog, Sonic CD, Sonic Advance 2, Sonic Rivals, Sonic Rivals 2 i Sonic Frontiers Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióroboticista Modifica el valor a Wikidata
Naixement1990 Modifica el valor a Wikidata
Goodreads character: 989644

El Dr. Ivo Robotnik “Eggman” (ドクター・アイボ・ロボトニック-エッグマン)”Dokutā Aibo Robotonikku” - hombrehuevo, en castellà doctor Huevo, és un personatge de ficció i el principal antagonista de la sèrie de Sonic the Hedgehog. El seu creador Naoto Oshima dissenyador de personatges animats, diu que és un del personatges que li va costar més dissenyar, va haver de fer molts intents abans de trobar el físic exacte. Després de la creació de la pelicula de Sonic the Hedgehog, Oshima va trobar una forma peculiar que creia que li faria gràcia al públic: un cap amb forma d'ou, amb el cos voluminós i alt per crear antagonista del videojoc de 1991 (Sonic the Hedgehog). Així el va convertir en el personatge principal homònim de la sèrie.

Origen[modifica]

En Dr. Eggman és un personatge animat que va ser creat per Naoto Oshima un antic dissenyador de Sega que també va dissenyar a altres personatges de Sonic the Hedgehog. Oshima va decidir crear un antagonista de la sèrie, el pitjor enemic de Sonic. Havia de ser un personatge que fes gràcia al públic a moments, però que sigues el més malvat de la sèrie, que vulgui conquistar el món, i que Sònic l'hagi d'aturar.

Característiques[modifica]

El Dr Eggman és un ésser humà masculí, amb una edat de 48 anys.

Amb un coeficient intel·lectual de 300 (encara que possiblement pot ser més gran), és un dels éssers més intel·ligents del planeta Terra. De petit, Ivo tenia gran admiració per la ciència, i somiava amb convertir-se en un gran científic, igual que el seu avi, el Professor Gerald Robotnik. Tots admiraven al Professor Robotnik pels seus grans coneixements, i pel fet que era el científic més important de les forces armades del planeta (Forces GUN), per això, Ivo veia al seu avi com un heroi, i desitjava poder ser tan sorprenent  com ell algun dia.

Vida[modifica]

El Dr Eggman va estar molts anys estudiant havia estudiat tant fins al punt d'haver guanyat un doctorat en robòtica aplicada. Anys més tard després de molt treball, el Doctor Eggman aconsegueix finalitzar el seu primer invent: l'Egg-o-Matic 2000 (posteriorment conegut com a Eggmobile). Aquest aparell és un vehicle de forma esfèrica, per a una sola persona, que es propulsa amb energia “magnetohidrodinámica” (MHD), i que no requereix un mitjà sòlid per desplaçar-se. El Doctor Eggman va presentar el seu invent a la comunitat científica, en la serie es veu com pensava que tots quedarien impressionants i que l'admirarien a ell però en comptes d'això, els científics no van mostrar interès en el seu aparell volador, totalment el contrari, es veu com el menyspreen. El Doctor va decidir no rendir-se, i amb el temps, va desenvolupar els prototips de diversos robots autòmats, fins a aconseguir el que molt pocs havien aconseguit: Intel·ligència Artificial. Els robots i androides que Eggman havia creat, van ser exposats a la comunitat de científics amb la idea que sí serien valorats i recolzats, però aquests homes novament no van donar suport a la idea del Doctor Eggman de fabricar massivament androides esclaus, ja que, si tenen la capacitat de pensar, havien de ser tractats com a qualsevol altra persona. La comunitat científica no el pren seriosament i se'n riu. Això va fer enfadar al Doctor Eggman i va decidir que si volia que al món tingues en compte les seves decisions, havia de ser ell qui el governés tot, perquè només així no serien qüestionades les seves accions.

Videojocs on ha sortit[modifica]

Els videojocs de Sonic que es on acostuma a aparèixer Dr. Eggman son videojocs d'acció, de lluita o també poden ser d'esports com els videojocs de Mario i Sonic los  Juegos Olímpicos.

Actors d'interpretació de veu[modifica]

Actors de veu a l'anglès:

Actors de veu al Japonès: