Ferran Cels i Granell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFerran Cels i Granell
Biografia
Naixement11 abril 1880 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort1924 Modifica el valor a Wikidata (43/44 anys)
Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióarquitecte Modifica el valor a Wikidata
MovimentModernisme català Modifica el valor a Wikidata

Ferran Cels i Granell (Barcelona, 11 d'abril de 1880 - Sant Cugat del Vallès, 1924) [1]fou un arquitecte modernista català.

Cels va realitzar diverses obres privades a Sant Cugat del Vallès, d'on era l'arquitecte municipal, entre els anys 1910 i 1925. A la seva arquitectura s'evidenciava la influència modernista amb clares influències de Puig i Cadafalch, com es posa de manifest amb el projecte del Mercat de Pere San (1911), situat a la plaça Pere San.

D'altres obres destacades són la Casa Miquel Grau (1915), al carrer de Sant Esteve; les Escoles i Convent de les Franciscanes (1918), a la rambla Ribatallada; la Casa Josep Villadelprat (1923), al carrer d'aquest mateix nom, entre d'altres.

A la seva mort el substituí el seu ajudant Enric Móra i Gosc, que passà a ser l'arquitecte municipal fins als anys seixanta.

Era fill de Francesc Cels i Torrents, d'ofici mestre d'obres, i de Josefa Granell i Mundet nascuts a Barcelona. Nebot de Jeroni Granell i Mundet. Casat amb Mercè Balcells i Buïgas era cunyat del també arquitecte modernista Eduard Maria Balcells i Buïgas.

Referències[modifica]

  1. «esquela de Fernando Cels y Granell». La Vanguardia, 15-07-1924, pàg. 2.