Gemma Rauret i Dalmau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGemma Rauret i Dalmau
Biografia
Naixement1941 Modifica el valor a Wikidata (82/83 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
  Directora de l'ANECA
2006 – 2009
Dades personals
ResidènciaEspanya
NacionalitatEspanya
FormacióUniversitat de Barcelona
Activitat
OcupacióQuímica.
OcupadorUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Premis
Al 1992 Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya

Gemma Rauret i Dalmau (Barcelona, 1941) és una química catalana. Es llicencià en Ciències Químiques i és Doctora de Ciències a la Universitat de Barcelona. El seu camp d'investigació se centra a l'àrea de la química analítica ambiental i en la qualitat del procés analític com a catedràtica de química analítica de la Universitat de Barcelona des de 1984 i degana de la Facultat de Química.[1] Ha presidit el comitè intern d'avaluació de les titulacions de química i enginyeria química de la Universitat de Barcelona, alhora que ha participat com a avaluadora externa en altres universitats espanyoles.

El 1992 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca investigadora en l'anàlisi química dels contaminants ambientals i per la seva contribució a la metodologia per datació per isòtops radioactius. De 1998 a 2006 ha estat directora de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). El 2006 fou nomenada directora de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA).[2]

Ha publicat uns 200 treballs de recerca sobre química analítica ambiental a revistes internacionals especialitzades, i ha participat i coordinat nombrosos projectes d'investigació internacionals de la Unió Europea, com els de radioprotecció relacionat amb l'Accident de Txernòbil.[3]

Algunes publicacions[modifica]

  • gemma rauret i Dalmau, ester giménez Salinas. 2007. L'Avaluació de la qualitat en la nova organització dels ensenyaments. Lliçó inaugural 4 d'octubre de 2007. Ed. Edicions de la Universitat Ramon Llull, 34 pp.
  • marta toribio Fadón, gemma tauret i Dalmau, josé f. garcía Martínez. 2003. Estudio y optimización de la metodología analítica para la determinación de plutonio en muestras de bajo nivel de actividad: Study and optimization of analitical methodology for plutonium determination in low-level activity samples. Colaborador Universitat de Barcelona. Departament de Química Analítica. 232 pp.
  • gemma rauret i Dalmau. 1972. Reaccionabilidad y posibles aplicaciones analíticas de la n-etil, m-metil, isonitrosoacetarilida, de la n-isopropil, isonitrosoacetarilida y de la n-etanol, isonitrosoacetarilida, así como de la n-etil. m-metil, [beta]-isatoxima y de la n-isopropil, [beta]-isatoxima. Colaboró Univ. de Barcelona. Departament de Química Analítica. Editor Univ. de Barcelona, 15 pp.

Capítols de llibres[modifica]

Referències[modifica]