GreedFall

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
GreedFall

Publicació
2019 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol d'acció, videojoc de rol i videojoc amb personatges LGBT Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Plataformaordinador personal, PlayStation 4, Xbox One, Windows i PlayStation 5 Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatDVD, disc òptic i distribució digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradateclat d'ordinador i ratolí Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Spiders (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorFocus Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam, GOG.com, PlayStation Now, Microsoft Store i PlayStation Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB

Més informació
Lloc webgreedfall.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesgreedfall Modifica el valor a Wikidata
Steam606880 Modifica el valor a Wikidata
Id. Subredditgreedfall Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt10776762 Twitter (X): greedfall Youtube: UCrbG9BrA1pY5vlMG1cdS_lw Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

GreedFall és un joc de rol d'acció desenvolupat per Spiders i publicat per Focus Home Interactive. El joc està configurat en la fantasia del segle xvii, i es va publicar per a Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One el 10 de setembre de 2019.[1]

Ambientació[modifica]

Un paradís insular ha estat descobert per les forces colonials de diverses nacions diferents des de terres de ficció, però amb màgia i monstres.[2] Els jugadors assumeixen el paper de De Sardet, un humà neutral que va arribar recentment a l'illa, capaç d'aliar-se amb els nadius que habiten la terra, o amb qualsevol de les nacions estrangeres que competeixen per conquerir i colonitzar la "nova" terra, alhora que intenten per trobar una cura per a una misteriosa malaltia que plaga De Sardet i la seva família.[3]

Trama[modifica]

De Sardet, un noble de la Congregació Mercant, es prepara per viatjar a la recent assentada illa de Teer Fradee. El cosí de De Sardet, el príncep Constantin d'Orsay, ha estat nomenat governador de New Serene, la capital de la congregació de l'illa, amb De Sardet com a legat. La Congregació espera que l'exòtic entorn de Teer Fradee doni una cura per al malixor, una plaga mortal que s'estén pel continent.

El grup arriba a Teer Fradee i De Sardet és enviat ràpidament per establir relacions diplomàtiques amb els nadius de l'illa i dos països veïns amb presència a l'illa. En el procés, De Sardet guanya diversos nous aliats i aprèn de la doneigada, illencs nadius amb un vincle sobrenatural a la terra que els atorga habilitats místiques. S'ha encarregat de trobar una cura per al malixor, la investigació de De Sardet no té èxit, però revela que els nadius adoren un ésser conegut com "en on frichtimen" que té connexió amb l'illa. De Sardet creu en el frichtimen mil per ser real, i capaç de curar el malixor amb el seu poder, i comença la recerca d'una manera de parlar amb ell.

La salut de Constantin comença a disminuir i aviat s'assabenta que està infectada amb el malixor. Quan Constantin comença a entrar en pànic, ell i De Sardet són avisats d'un cop imminent per part dels guàrdies de la ciutat, que planegen matar els líders de les ciutats i prendre el control de tota l'illa. De Sardet aconsegueix protegir a Constantin, aprehendre els conspiradors i avisar les altres ciutats de la trama. Tot i que l'ordre es restableix, la salut de Constantin continua empitjorant notablement. De Sardet es posa en contacte amb un curander natiu anomenat Catasach per alleujar el dolor de Constantin mentre continua la recerca d'una cura. De Sardet s'assabenta que el santuari de Milà Frichtimen només l'obre l'alt rei rei dels nadius, Vinbarr, que falta des de fa mesos. Al tornar a Nova Serene, De Sardet s'assabenta que Catasach i Constantin desapareixen, després d'haver marxat en una expedició per motius desconeguts. De Sardet troba Catasach mort i aviat s'assabenta que Constantin ha estat pres per Vinbarr a les muntanyes. De Sardet rastreja Vinbarr a la seva gespa i el mata abans de tornar a Constantin a Nova Serene.

Tres dies després, la malaltia de Constantin es cura, però el seu aspecte físic ha canviat, arribant a ser similar al dels nadius. Ell revela que Catasach el va portar a realitzar un ritual per convertir-lo en un doneigad, fent-lo resistent al malixor. Amb Vinbarr mort, De Sardet intervé en les eleccions del nou gran rei per part dels nadius i aconsegueix que el candidat guanyador prometés entrar al santuari de Milita Frichtimen. A De Sardet se li permet entrar i parla amb l'ésser, que diu que el malixor és un verí generat per l'illa com a resposta a la seva explotació pels colonitzadors. Promet ajudar a guarir el malixor, però adverteix que les accions de Constantin la debiliten.

Confus i horroritzat per l'advertència, De Sardet descobreix que Constantin s'ha convertit en addicte al poder del doneigad i està realitzant més rituals per robar-li més del poder de l'illa de Milà Frichtimen. Ara capaç de controlar la vida salvatge de l'illa, Constantin trama per destruir els nadius i els pobladors i governar l'illa sola. De Sardet es dirigeix a les faccions de l'illa per ajudar a detenir Constantin per atacar al santuari de Milita Frichtimen, però no poden mantenir-lo a ratlla. De Sardet s'enfronta a Constantin sol al santuari i se li tria l'opció de matar-lo i deixar el destí de l'illa en mans de les faccions, o unir-se a ell per conquerir l'illa.

Si el jugador decideix matar a Constantin, el final que segueix variarà depenent del rei elegit i de la relació del jugador amb els seus companys i de les diverses faccions sobre Teer Fradee.

Si el jugador decideix unir-se a Constantin, els dos cosins roben el poder de Mil Frichtimen i es converteixen en éssers divins, provocant un regnat del terror al món.

Joc[modifica]

El jugador, juntament amb altres colonitzadors, mercenaris i caçadors de tresors, exploren una illa remota on els habitants locals, que lluiten contra els colonitzadors invasors, estan protegits per éssers sobrenaturals. El joc inclou combats, diplomàcia i furts. Les decisions del jugador influeixen i afecten la història del joc, així com la relació entre les diferents faccions establertes a l'illa.[4] El joc també admet funcions gràfiques millorades a PlayStation 4 Pro i Xbox One X.[5]

Recepció[modifica]

GreedFall va rebre "revisions mixtes o mitjanes" a l'agregador de revisions Metacritic per a les versions PC i PlayStation 4 basades en 38 i 37 revisions respectivament, mentre que la versió Xbox One va rebre "ressenyes generalment favorables" basades en 14 ressenyes.

El joc va ser nominat a "Millor RPG" als Titanium Awards de 2019,[6] a "Game, Original Role Playing" als premis NAVGTR,[7] i a "Millor joc de portador de missatges", "Millor disseny artístic", i "Millor ajustament del joc" als Premis Pégases 2020.[8]

Referències[modifica]

  1. Polanco, Tony. «Hands-On: 'Greedfall' Brings New Life to Western RPGs». Geek.com, 19-08-2019. Arxivat de l'original el 2019-08-21. [Consulta: 19 agost 2019].
  2. «Greedfall teaser reveals a Baroque-inspired RPG about the perils of colonization». [Consulta: 14 febrer 2017].
  3. «Greedfall is Spiders' colonial fantasy RPG». [Consulta: 14 febrer 2017].
  4. «GreedFall is a fantasy RPG inspired by Baroque art from 17th Century Europe». [Consulta: 14 febrer 2017].
  5. «Rejoice, console players and explorers! GreedFall is coming to you in HDR and 4K on Xbox One X and PS4 Pro!». [Consulta: 31 juliol 2019].
  6. «Titanium Awards 2019». Fun & Serious Game Festival. Arxivat de l'original el 21 novembre 2019. [Consulta: 26 novembre 2019].
  7. «2019 Nominees». National Academy of Video Game Trade Reviewers, 13-01-2020. [Consulta: 24 gener 2020].
  8. «All the categories (2020)». Pégases Awards, 07-02-2020. [Consulta: 5 març 2020].

Enllaços externs[modifica]