La Dama de les Camèlies

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La Dama de les Camèlies (1848) és una novel·la signada per Alexandre Dumas (fill). Aquesta obra està inspirada en un fet real de la vida de l'autor relatiu a un romanç amb Marie Duplessis, una jove cortesana de París que va mantenir diferents relacions amb grans personatges de la vida social. La novel·la pertany al moviment literari que es coneixeria com Realisme, sent de les primeres que formarien part de la transició del romanticisme. L'òpera La Traviata, del compositor italià Giuseppe Verdi, es va basar en aquesta novella.

Tema[modifica | modifica el codi]

Els principals temes de la novel·la són: la prostitució reflectida en la vida de la protagonista Margarida Gautier, els seus costums i amistats. D'altra banda trobem l'abnegació en diversos actes de la protagonista, sobretot pel que fa al seu amor per l'Armand Duval.

També l'obra critica els prejudicis socials, que radiquen en el rebuig social d'acceptar a Margarida, principalment es representen pel pare d'Armando Duval, qui li exigeix ​​sacrificis. Finalment, trobem en menor mesura, la gelosia i la venjança en el personatge d'Armand Duval.

Coexisteixen dos narradors en la novel·la, per una banda un narrador editor qui coneix al narrador protagonista, Armand Duval. Està escrita en un llenguatge senzill i estructurada en vint capítols sense títols.