Partit Agrari Ambientalista

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartit Agrari Ambientalista
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaagrarisme
liberalisme verd Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticacentrisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1991, Tirana Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webpaa-al.com Modifica el valor a Wikidata

Partit Agrari Ambientalista (albanès Partia Agrare Ambientaliste, PAA) és un partit polític d'Albània fundat el 1991 i dirigit per Lüfter Xhuveli. Inicialment, el partit va ser conegut com a Partit Agrari d'Albània (Partia Agrare e Shqipërisë), fins que el 2003 va canviar el nom. Es tracta d'un partit reformista que dona suport al sistema econòmic de lliure mercat.

A les eleccions legislatives albaneses de 1997 va obtenir un dels escons a la circumscripció d'un sol membre, però cap dels escons proporcionals, amb un total del 0,65% dels vots. El 1998 Xhuveli fou nomenat ministre d'agricultura. A les eleccions legislatives albaneses de 2001 va rebre el 2,6% dels vots i tres escons en el Parlament: Lüfter Xhuveli, Ndue Preko i Refat Dervina. El feber 2002, sota el govern de Majko, Xhuveli fou nomenat ministre de medi ambient, però el 2003 va presentar la dimissió a Fatos Nano. A les eleccions locals de 2003 es presentà en aliança amb el Partit Socialista d'Albània en algunes àrees. El PAA-PSA va guanyar en tres municipis.

A les eleccions de 2005 va rebre 88.605 vots (el 6,5%) i 4 escons. A les eleccions de 2009 va obtenir 13.296 vots (0,88%) i cap escó.

Enllaços externs[modifica]