Partit de la Gran Unió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBüyük Birlik Partisi
Dades
TipusPartit polític turc
Ideologia políticaNacionalisme, islamisme
Religiósunnisme Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticaultradreta
dreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1993
FundadorMuhsin Yazıcıoğlu (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaYalçın Topçu
Representacióextraparlamentari

Lloc webhttp://www.bbp.org.tr
Facebook: BBP.org.tr Twitter (X): bbpgenelmerkez Instagram: buyuk_birlikpartisi Youtube: UC8yJfQB9b5yylAFDY2QJfGA Modifica el valor a Wikidata

El Partit de la Gran Unió (turc Büyük Birlik Partisi, BBP) és un partit polític de Turquia fundat el 1993 per Muhsin Yazıcıoğlu. La seva ideologia és ultranacionalista turca i se'l considera proper als Llops Grisos. Està relacionat amb la tendència "Alperen Ocaklari", que defensa síntesi entre islamisme i ultra-nacionalisme turc, i que es va separar del Partit Nacionalista de Treball (MCP), successor del Partit del Moviment Nacional el juliol de 1992. Només ha estat present al parlament turc gràcies a les coalicions, i a les eleccions legislatives turques de 2002 només va obtenir l'1,1% dels vots. Tot i això, un candidat del partit fou escollit alcalde de Sivas a les eleccions locals de 2009.

El gener de 2007 el periodista turco-armeni Hrant Dink fou assassinat per l'ultranacionalista Ogün Samast, de qui es va dir que tenia relacions amb el partit i amb els Llops Grisos, però no fou pas demostrat. El 25 de març de 2009 Muhsin Yazıcıoğlu va morir en un accident d'helicòpter a la província de Kahramanmaraş quan anava a fer un míting durant les eleccions locals turques.

Enllaços externs[modifica]