Pokémon Scarlet i Pokémon Violet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Pokémon Scarlet i Violet)
Pokémon Scarlet i Pokémon Violet

Tipusversió emparellada de videojoc de Pokémon Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial
18 novembre 2022 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaNintendo Switch Modifica el valor a Wikidata
Formatdistribució digital i cartutx de joc Nintendo Switch Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Game Freak Modifica el valor a Wikidata
EditorThe Pokémon Company
Nintendo Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorNintendo eShop Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK

Més informació
Lloc webscarletviolet.pokemon.com… (anglès britànic) Modifica el valor a Wikidata

Imatges externes
Portada

Pokémon Scarlet i Pokémon Violet són dos videojocs de rol desenvolupats per Game Freak i publicats per Nintendo i The Pokémon Company per a Nintendo Switch. Es van anunciar el febrer de 2022 i són les primeres entregues de la novena generació de la sèrie de videojocs Pokémon. Es van estrenar el 18 de novembre de 2022.[1]

Els jocs es van anunciar com a part d'una presentació del Pokémon Presents el 27 de febrer de 2022, mitjançant un tràiler en directe.[2][3] L'1 de juny de 2022, es va publicar un segon tràiler que mostrava els Pokémon llegendaris de la coberta de les caixes juntament amb més imatges de joc i nous Pokémon.[1]

Trama i context[modifica]

Pokémon Scarlet i Violet s'ambienten en la regió de Paldea dins l'univers de Pokémon. Tant el territori, com la gastronomia i la cultura es veuen basats en la península Ibèrica, sobretot en Espanya.[4] El jugador inicia el joc visitant l'Acadèmia Naranja (en Scarlet) o Uva (en Violet) amb l'objectiu de participar en la Caça del Tresor anual, on el personatge rival, Nemona, anima al jugador a explorar Paldea i trobar el seu propi tresor. A partir d'aquí, s'obren tres històries simultanies perquè el jugador experimenti.[5] Per una banda trobem la Starfall Street, on el jugador té com a missió derrotar a una banda d'estudiants rebels anomenats Team Star. Per una altra banda, la història de la Path of Legends té com a objectiu principal explorar la regió de Paldea per lluitar contra Pokémon gegants i obtenir la Herba Mystica. Finalment, la ruta principal és la Victory Road, la qual segueix la tradició de la sèrie de lluitar contra els vuit líders de gimnasos de la regió per a finalment enfrontar-se al campió i convertir-se en el millor entrenador de Pokémon. A diferència dels títols anteriors en els jocs de la línia principal, no hi ha un ordre fixe perquè el jugador s'enfronti als líders de gimnasos.[6]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Ishihara, Tsunekazu (CEO) & Utsunomiya, Takato (COO) (2022-02-27). Second Trailer | Pokémon Scarlet and Pokémon Violet (Trailer). Pokémon. 
  2. «Pokémon's next games are Pokémon Scarlet and Violet, new starters revealed». Polygon, 27-02-2022 [Consulta: 27 febrer 2022].
  3. Ishihara, Tsunekazu (CEO) & Utsunomiya, Takato (COO) (2022-02-27). Pokémon Scarlet and Pokémon Violet - Announcement Trailer (Trailer). Pokémon. 
  4. Núñez, Luis. «Pistas apuntarían a que la nueva región de Pokémon Scarlet & Violet está basada en España», 28-02-2022. [Consulta: 21 novembre 2022].
  5. Skrebels, Joe. «Pokémon Scarlet & Violet Show Off Their 3 Major Stories» (en anglès), 07-09-2022. [Consulta: 21 novembre 2022].
  6. published, Ali Jones. «Pokemon Scarlet and Violet's open gym challenge won't include level-scaling, and that sucks» (en anglès), 05-08-2022. [Consulta: 21 novembre 2022].