Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

[4a setmana] El diumenge de les referències

15
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. La setmana passada, 23 articles sobre l'esquí que no tenien fonts (un 51,1% del total) van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 56 articles de diferents temes.

La quarta edició comença demà, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Personatges de l'Antic Testament. Podeu consultar aquí tots els articles sense referències sobre el tema (39 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz: i @Pcm:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquests és difícil considerar-los mancats de referències, quan la categoria mateixa diu en quina referència surten. De fet, el primer que he obert comença dient Uries l'hitita és un personatge de l'Antic Testament, que apareix al segon llibre de Samuel. No veig gaire diferència entre escriure-hi això i posar-hi {{Citar Bíblia|2 Sa}}.

Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb la dificultat en la cerca de referències fiables. Confesso els meus dubtes sobre la verificabilitat d'una web sobre estudis bíblics, com la ref que he afegit a Abimèlec. Vaja, si considereu que no és ref vàlida, es pot esborrar.

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Una bona eina per referenciar aquesta mena d'articles és la Jewish Encyclopedia de 1901-1906. És en línia, i malgrat ser antiga per temes bíblics jo li donaria prou validesa. De fet seria un cas anàleg al de la Catholic Encyclopedia. Us deixo l'enllaç! https://www.jewishencyclopedia.com/

Leptictidium (discussiócontribucions)

Es pot aprofitar per anar un pas més enllà i afegir referències d'afirmacions que no surten a l'Antic Testament. Per exemple, en aquest mateix article hi diu «Pertanyia al poble hitita, en una època en la qual aquest era una minoria ètnica a l'actual Palestina i Jordània», afirmació que probablement no surt a la Bíblia.

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Gràcies per l'avís! Em sap greu no haver participar la setmana passada, vaig estar força ocupat. Aquesta categoria serà tot un repte, però intentaré fotre-li canya buscant referències fora de la Bíblia :D

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Es pot aprofitar per moltes coses, però aquesta afirmació no fa que l'article hagi de dur {{FR}}. Com a molt {{CN}}.

Beusson (discussiócontribucions)

Aquesta setmana veig complicat ajudar, no sé si podré col·laborar-hi.

Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Avui ja portem set articles. Sembla que ha estat un tema més difícil que els anteriors, però a veure si en podem referenciar com a mínim set mes i així arribar a un total de 70 en les quatre edicions del Diumenge de les referències. Som-hi!

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Sorenike (discussiócontribucions)

Articles referenciats per Sorenike (4)

  • Enoix
  • Mahalalel
  • Eleazar (que és del Nou, però mira...)
  • Matan (ídem, acabo de fixar-me que no era a la llista, però tenia dues plantilles molt lletges hahaha...)
Jaumellecha (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tots els participants. Ahir vam acabar referenciant 18 dels 45 articles inicials (un 46,2). De nou, hem posat com a mínim una font en aproximadament la meitat dels articles que encara no en tenien. Fins la setmana que ve!

Resposta a «[4a setmana] El diumenge de les referències»