Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Paucabot (discussiócontribucions)

He trobat aquest article i no sé per on hauria de començar a millorar-lo. Em sembla una recopilació de coses sense gaire relació ni context que s'aproxima bastant al treball inèdit, ja que es basa, en molts casos, en fonts primàries. Jo diria que això no és un article enciclopèdic ni tampoc exactament una llista. Potser readaptar a una llista de coses amb el gentilici ''català'' (encara que així, no sé si acabaríem mai)? Potser llista de mencions a Catalunya en idiomes estrangers? Potser moure a Viquillibres?

Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

A Viquidites, en tot cas i seleccionant-ne fragments molt concrets. Certament, és un article sense estructura ni contingut prou enciclopèdics. És una feinada, però no ho veig com quelcom que tingui cabuda a la Viquipèdia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que el problema de l'article és la manca d'un criteri d'inclusió clar. Una llista (tan estructurada i explicada com es vulgui) de coses amb el gentilici català en altres llengües seria interessant, però ara hi ha tota mena de mencions a Catalunya en llocs diversos que tenen gràcia perquè alguns són sorprenents, però això no fa un article. Com està seria més aviat un bon post per un bloc.

Alzinous (discussiócontribucions)

No sembla enciclopèdic...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És certament sorprenent i, segur que algunes mencions no deuen comptar amb referències gaire científiques, però no em desagrada la idea.

Crec que li manca prosa que relligui el que explica i evitar que s'hi assembli tant a una llista heterogènia. Penso en articles de conceptes genèrics com Art, on cal fer un inventari de disciplines i d'estils per cadascun d'ells, o Història universal, on s'entrecreua el vector cronològic amb el temàtic. Sense un fil que vagi presentant les seccions, resultaria una llista poc seductora de llegir.

Crec que l'esforç de recopilació, tot i que algú li pugui assemblar que és recerca, és meritori, però li manca el múscul que sostingui el conjunt. I no és fàcil.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Em costa definir-m'hi en contra, perquè, difícil de delimitar i poc enciclopèdic, sembla un contingut interessant de poder consultar. Però, on? Intervinc per suggerir ampliar la discussió a Llista de referències catalanes en obres escrites, esmentat en el "Vegeu també" i possible precursor de l'article aquí debatut (@Josep Esquer).

Paucabot (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ondia, encara més complicat. Aquest directament en ordre alfabètic. Com a mínim el concepte que els uneix és el lloc on apareixen esmentats, però que també podrien ser pel·lícules en lloc d'obres escrites, i estaríem amb una heterogeneïtat com la del cas anterior.

No sé que cal fer.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Viquidites és el repositori de paremiologia catalana i sobre citacions cèlebres d'un tema concret. Si volem respectar VP:NO i la utilitat dels nostres propis projectes germans, hem de deixar d'indultar formats de llistes inèdites o articles precisament com aquest. «A la catalana» és un poti-poti que com a concepte no té bibliografia, per molt que alguns dels seus subcomponents sí.

Pau Nemo (discussiócontribucions)

Agraeixo els vostres comentaris: “Per les vostres obres us coneixeran”.  No em toca, ni vull, defensar l’article.  Perdoneu però “algú ho havia de dir”. Molta salut!

Paucabot (discussiócontribucions)
Alzinous (discussiócontribucions)

El text pot ser un experiment interessant o sorprenent, però no li veig el què com article enciclopèdic. Potser es podria salvar redactant-lo de nou amb un enfocament semblant al de les "locucions llatines", tot i que sembla difícil trobar referències (com ja s'ha dit). Tot i així, el llistat exhaustiu d'exemples, usos, etc. no va enlloc. Si la idea és anar afegint ítems la cosa es pot convertir en una creuada sense final... Per exemple, algú podria proposar afegir: creps d'espinacs a la catalana amb formatge fos, pastís de ceps i xampinyons a la catalana, bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana, política a la catalana o uvulopalatofaringoplastia a la catalana... Infinity and beyond! Sembla que faci broma però l'article ja hi compta amb un grapadet de receptes i idees d'aquest estil. La meva proposta seria cercar referències i redactar de nou, eliminant els llistats ad libitum.

Yuanga (discussiócontribucions)

A mi l'article no em fa nosa, però penso que li cal millorar el redactat i segurament una repassada a les referències.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «A la catalana»