The Good Doctor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThe Good Doctor
Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie de televisió de drama i drama mèdic Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióVancouver Modifica el valor a Wikidata
Organització de les càmerescàmera única Modifica el valor a Wikidata
CreadorDavid Shore Modifica el valor a Wikidata
CompositorDan Romer Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraSony Pictures Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalAmerican Broadcasting Company Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi25 setembre 2017 Modifica el valor a Wikidata
Temporades7 Modifica el valor a Wikidata
Episodis116 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodislist of The Good Doctor episodes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialabc.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt6470478 Allocine: 18045 Rottentomatoes: tv/the_good_doctor Metacritic: tv/the-good-doctor TV.com: shows/the-good-doctor TMDB.org: 71712
Facebook: TheGoodDoctorABC Twitter (X): GoodDoctorABC Instagram: thegooddoctorabc Modifica el valor a Wikidata

The Good Doctor és una sèrie de televisió de drama mèdic estatunidenca. Està basada en una sèrie sud-coreana guanyadora de diversos premis, nascuda el 2013 amb el mateix nom. L'actor Daniel Dae Kim, en saber de l'èxit de la sèrie, en va comprar els drets per a la seva empresa de producció. Va començar adaptant-la i, l'any 2015, la va vendre a CBS. Al principi, semblava que estaven disposats a desenvolupar la sèrie però, veient que no havien produït ni l'episodi pilot, Kim, que confiava en el producte, va decidir recomprar-ne els drets.[1] Finalment, Kim va arribar a un acord amb Sony Pictures.[2] La sèrie està produïda per Sony Pictures Television i ABC Television Studio, en associació amb les productores Shore Z Produccions, 3AD i Entermedia. David Shore, creador del drama mèdic House, n'és el showrunner, i Daniel Dae Kim, el productor executiu.

La protagonitza Freddie Highmore com a Shaun Murphy, un jove autista amb síndrome del savi i resident quirúrgic de l'hospital fictici San Jose St. Bonaventure. Antonia Thomas, Hill Harper, Christina Chang, Richard Schiff, Will Yun Lee, Paige Spara, i Tamlyn Tomita també formen part del repartiment, així com Nicholas Gonzalez, Beau Garrett i Jasika Nicole. Aquest últims, però, sols apareixen a les primeres temporades.

Després que l'intent de CBS, l'any 2015, no prosperés, ABC es va comprometre a llençar, com a mínim, l'episodi pilot, que es va emetre per primer cop a maig de 2017. El 3 d'octubre del mateix any, anunciaven l'emissió de la primera temporada, de 18 capítols, gravada principalment a Vancouver, Colúmbia Britànica.

The Good Doctor es va estrenar el 25 de setembre de 2017. Ha rebut crítiques de tot tipus, amb elogi particular al paper de Highmore i alts índexs televisius, però crítica pel que fa a la trama, i opinions dividides sobre el tractament de l'autisme. A març de 2018, ABC va anunciar una segona temporada, estrenada el 24 de setembre de 2018 i, a febrer de 2019, s'anunciava la tercera, que es va estrenar el 23 de setembre de 2019. A febrer 2020, ABC va renovar el show per una temporada més.

Argument[modifica]

La sèrie és protagonitzada per Shaun Murphy, un jove autista cirurgià amb síndrome de savant nascut a Casper, Wyoming, on va tenir un infantesa problemàtica. Treballa a San José, Califòrnia, al prestigiós San Jose St. Bonaventure Hospital.[3]

Repartiment i personatges[modifica]

Principals[modifica]

  • Freddie Highmore com a Dr Shaun Murphy, resident quirúrgic amb autisme.[4] Les seves habilitats derivades de la síndrome de savant inclouen la memòria fotogràfica i l'habilitat d'adonar-se de petits detalls que altra gent no nota. En els flashbacks a la seva adolescència és interpretat per Graham Verchere.
  • Nicholas González com a Dr Neil Melendez, assistent de cirurgia cardiotoràcica a càrrec dels residents quirúrgics. Mor al final de la temporada 3, arran d'unes lesions internes rebudes durant un terratrèmol. (Temporades 1–3).[4]
  • Antonia Thomas com a Dra Claire Brown, resident quirúrgica que forma una amistat força propera amb Shaun. Claire és coneguda per la seva empatia i maduresa emocional, i és normalment molt pacient i comprensiva amb ell.[5]
  • Chuku Modu com a Dr Jared Kalu, resident quirúrgic de família rica. Es muda a Denver a l'inici de la segona temporada, després de barallar-se amb el Dr Andrews. (Temporades 1–2) [6]
  • Beau Garrett com a Jessica Preston, advocada interna de l'hospital i vicepresidenta de Gestió de Risc. És neta del fundador de l'hospital i amiga del Dr Glassman. (Temporada 1)[7]
  • Hill Harper com a Dr Marcus Andrews, expresident de l'hospital i excap de cirurgia. Després de ser acomiadat del càrrec de president, accepta una nova oferta com a assistent de cirurgia especialitzat en cirurgia plàstica.[8]
  • Richard Schiff com a Dr Aaron Glassman, president del San José St. Bonaventure Hospital i anterior assistent de neurocirurgia, que ha estat mentor i bon amic de Shaun des dels seus 14 anys.[9][10]
  • Tamlyn Tomita com a Allegra Aoki, moderadora de la junta de l'hospital i vicepresidenta de la fundació que en controla el finançament .[11] (Temporades 1–2; convidada a la Temporada 3)
  • Will Yun Lee com a Dr Alex Park, resident quirúrgic i expolicia de Phoenix, Arizona, que va decidir canviar de professió. (Temporades 2-present; habitual a la Temporada 1)[12]
  • Fiona Gubelmann com a Dra Morgan Reznick, resident quirúrgica competitiva i egocèntrica. Té una rivalitat subtil amb Claire, a causa de les seves diferències de personalitat i ètica de treball. (Temporades 2–present; habitual a la Temporada 1)[13][14]
  • Christina Chang com a Dra Audrey Lim, assistent de cirurgia traumàtica a càrrec del departament d'emergències i dels residents quirúrgics i, més endavant, cap de cirurgia. (Temporades 2–present; habitual a la Temporada 1)
  • Paige Spara com a Lea Dilallo, de qui Shaun està enamorat fins que ella se'n va per fer realitat el seu somni. Més tard, torna a l'hospital i es converteixen en amics platònics i companys de pis, esdevenint parella al final de la tercera temporada. (Temporades 2–present; habitual a la Temporada 1)
  • Jasika Nicole com a Dra Carly Lever, cap de patologia de l'hospital. Esdevé companya de feina de Shaun a la segona temporada i parella a la tercera. Tanmateix, acaben tallant cap al final de la tercera temporada. (Temporada 3; habitual a les Temporades 1–2)

Habituals[modifica]

  • Dylan Kingwell com a Steve Murphy, germà petit de Shaun que apareix en flashbacks i,[15] més tard, en visions i somnis. També interpreta Evan Gallico, un noi en el present que s'assembla al germà de Shaun i està patint d'etapa 4 d'osteosarcoma. (Temporades 1-3)
  • Teryl Rothery com a J.L.
  • Chris D'Elia com a Kenny, el nou veí de Shaun, que va a viure a l'antic apartament de Lea. Quan Lea retorna, Shaun menciona que va ser arrestat. (Temporada 1)
  • Sheila Kelley com a Debbie Wexler, cambrera de l'hospital, promesa i més tard esposa del Dr Glassman. Després de ser acomiadada en la tercera temporada, esdevé directora d'oficina de Glassman. Kelley, a la vida real, està casada amb Richard Schiff, que interpreta el Dr Glassman.
  • Lisa Edelstein com a Dra Marina Blaize, oncologista. (Temporada 2) [16]
  • Daniel Dae Kim com a Dr Jackson Han, Excap de Cirurgia del San Jose St. Bonaventure Hospital que va tenir alguns conflictes amb Shaun degut al seu comportament derivat de l'autisme.[17](Temporada 2)
  • Sharon Leal com a Brisa Brown, la mare de Claire Brown que pateix de desordre bipolar. Mor en un accident de cotxe en la Temporada 3, a l'episodi "Claire". (Temporades 2-3)
  • Ricky He com a Kellan Park, fill molt distanciat del seu pare, el Dr Park. (Temporades 2-3) [18]
  • Karin Konoval com a Deena Petringa, infermera al St. Bonaventure que sovint fa d'ajudant en cirurgies o controlant pacients. (Temporades 2-3)

Convidats notables[modifica]

  • Irene Keng com a Dra Elle McLean, resident quirúrgica que només apareix en l'episodi pilot.[8][19]
  • Eve Gordon com a Fryday, infermera.[20]
  • Eric Winter com a Dr Matt Coyle, un agradable doctor que cau molt bé a tothom. Més tard, començarà a flirtejar amb Claire.[21]
  • Marsha Thomason com a Dra Isabel Barnes, dona del Dr Marcus Andrew.[22]
  • Kelly Blatz com a Aidan Coulter, donant de sang i interès amorós d'Allegra.
  • Manny Jacinto com a Bobby Ato, en el 10è episodi de la primera temporada, "Sacrifici".
  • Necar Zadegan com a Dr Ko.
  • Holly Taylor com a Maddie Glassman, la filla del Dr Glassman.
  • Vered Blonstein com a Lana Moore, l'únic personatge femení amb autisme de la sèrie.[23]
  • Alex Plank com a Javier "Javi" Maldonado.[23]
  • Jennifer Birmingham com a Mia Wuellner, que s'està reconciliant amb el seu exmarit, el Dr Alex Park. En la vida real, Birmingham està casat i té un fill amb Will Yun Lee, que interpreta Alex Park.
  • Robert Sean Leonard com a Shamus O'Malley, un dels molts pacients de l'hospital, que hi arriba un dia amb un marlí clavat a la cama.
  • Michael Trucco com a Ethan Murphy, pare de Shaun, a qui no veia des de fa molts anys, que més tard mor de càncer. (Temporada 3)
  • Moises Arias com a Luka, traficant de drogues que ve a l'hospital després d'una sobredosi. (Temporada 3)
  • Cäsar Jacobsen com un cambrer sord del bar.

Producció[modifica]

Desenvolupament[modifica]

A maig de 2014, CBS va començar a desenvolupar un remake americà de l'reeixit drama mèdic coreà Good Doctor, amb Daniel Dae Kim com a productor. Kim va explicar la idea d'adaptar la sèrie com «alguna cosa que pot tenir cabuda en un mon reconeixible, amb personatges que poden ser desenvolupats a llarg termini».[24] La història d'un cirurgià de pediatria amb autisme havia de ser gravada a Boston i el seu llançament estava previst per a l'agost de 2015.[25][26] Tanmateix, CBS es va retirar del projecte i Sony se'l va fer seu, aconseguint, a l'octubre de 2016, que ABC es comprometés a emetre, com a mínim, l'episodi pilot. La sèrie està desenvolupada per David Shore, que comparteix el càrrec de productor executiu amb Sebastian Lee i David Kim.[27] L'episodi pilot no es va anunciar, oficialment, fins a gener de 2017.[28] L'11 de maig de 2017,[29] ABC va anunciar el llançament de la sèrie com una coproducció entre Sony Pictures i ABC Studios. El 3 d'octubre de 2017,[30] es va anunciar que la Temporada 1 tindria 18 episodis. El 7 de març de 2018, ABC va renovar la sèrie per a una segona temporada.[31] El 5 de febrer de 2019, durant la gira de premsa TCA, es va anunciar la tercera temporada, llançada el 23 de setembre de 2019.[32][33][34] El 10 de febrer de 2020, la sèrie va ser renovada per a la quarta temporada.[35]

Càsting[modifica]

A 17 de febrer de 2017, Antonia Thomas va ser escollida com a Dra Claire Browne, doctora talentosa i tossuda que estableix una connexió especial amb Shaun.[5] Una setmana més tard, Freddie Highmore va ser escollit per al paper de Shaun Murphy, cirurgià amb autisme, i Nicholas Gonzalez, per al de Dr Neil Melendez, cap dels residents quirúrgics.[4] El mes següent, Chuku Modu va ser proposat per al paper del resident Jared Kalu (al principi Jared Unger);[6] Hill Harper per al del cap de cirurgia Marcus Andrews (al principi Horace Andrews); Irene Keng per al de Dra Elle McLean,[8] resident; i Richard Schiff per al del Dr Aaron Glassman (originalment Ira Glassman), president de l'hospital i mentor de Shaun. A aquest últim, el va seguir Beau Garrett com a Jessica Preston, membre de la junta de l'hospital i amiga de Glassman. A setembre de 2017, Tamlyn Tomita es va afegir al repartiment principal com a Allegra Aoki. A abril de 2018, es va revelar que Will Yun Lee, Fiona Gubelmann, Christina Chang i Paige Spara formarien part del repartiment regular de la segona temporada, després d'aparèixer a la 1a com a Alex, Morgan, Audrey i Lea,[36] respectivament. A més a més, es va anunciar que Chuku Modu no apareixeria en la segona temporada.[36] A 19 de setembre de 2018, es va fer públic que Beau Garrett deixava la sèrie després de l'estrena de la Temporada 2.[37]

The Surrey, ajuntament de Colúmbia Britànica, apareix com l'hospital fictici San Jose St. Bonaventure.[38]

A gener de 2019, es va anunciar que el productor executiu Daniel Dae Kim ocuparia un paper habitual durant la segona temporada.[17] A juliol de 2019, es feu públic que Jasika Nicole apareixeria regularment a tercera.[39]

Filmació[modifica]

La producció del pilot va tenir lloc entre el 21 de març i el 6 d'abril de 2017, a Vancouver, Colúmbia Britànica.[40][41] La filmació de la resta de la temporada va començar el 26 de juliol de 2017, concloent l'1 de març de 2018.[42] La segona temporada es va gravar entre el 27 de juny de 2018 i el 12 de febrer de 2019,[43] i la tercera, entre el 19 de juny de 2019 i el 3 de març de 2020.[44] S'espera que la gravació de la quarta es produeixi entre el 20 de juny de 2020 i el 29 de març de 2021.[45]

Música[modifica]

Dan Romer, principal compositor de la sèrie, va ser nominat als Emmy.[46] Va guanyar el Premi de Música Cinematogràfica de la Societat Americana de Compositors, Autors i Editors per la seva contribució en el show.[47][48]

Llançament[modifica]

Emissió[modifica]

The Good Doctor es va començar a emetre el 25 de setembre de 2017, als Estats Units per ABC,[49] i per CTV al Canadà;[50] més tard, Seven Network la va llançar a Austràlia.[51] Sky Witness va adquirir-ne els drets d'emissió per al Regne Unit i Irlanda,[52] i Colors Affinity per al subcontinent indi (octubre de 2017), llançant cada episodi 24 hores després de la seva emissió als EUA.[53] Wowow, la principal xarxa televisiva japonesa de pagament per visió, va adquirir-ne els drets per emetre-la a principis d'abril de 2018.[54] Als Països Baixos, es va començar a emetre el 29 de gener de 2018, per RTL 4 i pel servei de vídeo a la carta Videoland.[55] A Itàlia, la sèrie es va estrenar per Rai 1 el 17 de juliol de 2018, assolint un rècord de 5,2 milions d'espectadors totals entre dos quarts de 10 i tres quarts de dotze i una quota d'audiència del 31,7% en el 3r episodi, entrant així al rànquing de les 10 sèries estrangeres més vistes a Itàlia en prendre la 5a posició a House.[56][57][58] Al Brasil, la sèrie va ser el primer llançament internacional de Globoplay, el servei de vídeos a la carta de Rede Globo.[59][60] El 20 de març de 2020, Televisión Nacional de Xile va anunciar el que properament emetrien la sèrie.[61]

Màrqueting[modifica]

A la presentació Upfront d'ABC del maig de 2017, es va fer públic el tràiler complet. Ethan Anderton, del portal /Film, va dir que la sèrie et feia sentir «com si House conegués Rain Man, el qual hauria de ser suficient per fer-la interessant». Tanmateix, va expressar els seus dubtes sobre el fet que les habilitats de Shaun derivades del síndrome del savi i les dificultats que l'autisme li suposava a la feina fossin suficients per atrapar l'audiència.[62] Daniel Fienberg, del The Hollywood Reporter, va destacar sobretot els papers de Hill Harper com el principal detractor del personatge principal i Richard Schiff com el seu noble defensor.[63] Ben Travers i Steve Greene, de l'IndieWire el va descriure com "un tràiler seriós per a un tema seriós. Pel que hem pogut veure del paper de Highmore, sembla que s'intenta fer una reflexió sobre l'autisme, a la vegada que es mostren les habililtats perceptives de Shaun com una mena d'arma secreta." [64] Una setmana després del seu llançament, el tràiler havia tingut 25,4 milions de visites, 22 dels quals a través de Facebook.[65] El pilot es va mostrar per primer cop a l'esdeveniment PaleyFest, organitzat per ABC el 9 de setembre de 2017.[66] El 22 de març de 2018, diversos membres del repartiment, així com els productors executius Shore i Kim, van assistir al 35è PaleyFest anual a Los Angeles per fer promoció de la sèrie.[67]

Streaming[modifica]

A maig de 2018, Hulu va adquirir els drets de vídeo a la carta dels episodis nous i passats de la sèrie. Així, a partir de llavors, els episodis estarien disponibles, en exclusiva, a Hulu, emetent-se l'endemà per ABC.[68] A Nova Zelanda, en canvi, és Lightbox qui en té els drets de streaming; el primer episodi va estar diponible per primer cop el 5 de febrer de 2018 i, de llavors ençà, els següents episodis s'han anat llançant dies després de sortir als EUA.[69][70][71]

Recepció del públic[modifica]

Valoracions i audiència[modifica]

L'estrena de la sèrie va aconseguir una puntuació de 2,2/9 en la franja d'edats dels 18 als 49 anys, amb 11,22 milions d'espectadors totals, esdevenint així el debut de sèrie de drama en dilluns més vist a ABC des de Dangerous Minds, 21 anys enrere (setembre del 1996), i el drama emès en dilluns amb valoracions més altes entre els 18 i 49 anys des de Castle.[72] 7 dies després del seu llançament, l'episodi pilot havia estat vist per 19,2 milions d'espectadors, aconseguint també 7,9 milions d'espectadors en PVR que li van permetre superar el rècord de 7,67 que Designated Survivor tenia des del 2016.[73] Segons l'edició del 13-26 de novembre de la revista canadenca TV Guide, l'episodi del 9 d'octubre va atraure 18,2 milions d'espectadors, sobrepassant així els shows de CBS NCIS i The Big Bang Theory com a show més vist d'aquella setmana en hora punta.

Resposta de la crítica[modifica]

A Rotten Tomatoes, la Temporada 1 té un índex d'aprovació del 62%, basat en 42 ressenyes, amb una valoració mitjana de 5,65/10. En general, el portal destaca les capacitats d'interpretació dels actors, tot i que indica que encara hi ha molt a millorar pel que fa a la faceta emotiva de la sèrie.[74] A Metacritic, la Temporada 1 té una valoració mitjana de 53/100, basada en 15 ressenyes.[75]

Premis[modifica]

Any Premi Categoria Guanyador(s) Resultat Referència
2018 Globus d'Or del 2018 Millor Actor - Sèrie dramàtica de televisió Freddie Highmore Nominat [76][77]
Premi Humanitas Categoria de 60 minuts David Shore (per "Burnt Food") Guanyador [78]
Societat Americana de Compositors, Autors i Editors Les millors sèries de televisió en xarxa Dan Romer Guanyador [79]
Premi Banff Rockies Guió a la sèrie de melodrama The Good Doctor Guanyador [80]
El periodista de Hollywood (revista) Premi Impacte The Good Doctor Guanyador
Premis Teen Choice Premi Teen Choice Choice TV Actor de Drama Freddie Highmore Nominat [81]
Premis internacionals de dramatúrgia de Seül Millor sèrie dramàtica The Good Doctor Nominat [82][83]
Millor actor Freddie Highmore Nominat
Millor guionista David Shore Nominat
44è Premi de la selecció del pùblic L'estrella masculina de televisió del 2018 Freddie Highmore Nominat [84]
2019 9è Premi de la Crítica per a la Televisió Premi televisiu Choice Critics per l'actor Millor en una sèrie de dramatúrgia Freddie Highmore Nominat [85]
Premi de la Critica 'Choice Television al millor actor secundari d'una sèrie de dramatúrgia Richard Schiff Nominat
Premi Humanitas Categoria de 60 minuts David Shore i Lloyd Gilyard, Jr. (per a s) Nominat [86]
30è Premi GLAAD Media Episodi individual destacat (en una sèrie sense un personatge LGBT habitual) Ella Nominat [87]
Leo Awards Millor sèrie dramàtica Shawn Williamson, Mike Listo, David Shore, Freddie Highmore, Erin Gunn, Liz Friedman, Daniel Dae Kim, Thomas Moran, and David Hoselton Nominat [88]
Millor interpretació de convidat per part d'un home d'una sèrie dramàtica Ricky He (per a Quarantine) Nominat
Festival de Televisió de Montecarlo Públic de televisió internacional – Millor sèrie de televisió dramàtica The Good Doctor Guanyador [89][90]
Premis internacionals de dramatúrgia de Seül Drama estranger més popular de l'any The Good Doctor Guanyador [91]
2020 Desena edició dels premis de la crítica televisiva Millor actor en una sèrie dramàtica Freddie Highmore Nominat [92]
Leo Awards Millor interpretació de convidat maculi a una sèrie dramàtica Peter Benson (for "Risk and Reward") Nominat [93]
Kiefer O'Reilly (for "SFAD") Nominat

Referències[modifica]

  1. Olazabal, Maritxu. «‘The Good Doctor’: el éxito global que llegó por un actor de ‘Perdidos'» (en anglès), 28-01-2020. [Consulta: 26 abril 2020].
  2. , 19-11-2017 [Consulta: 12 desembre 2017].
  3. Ausiello, Michael. «Good Doctor Medical Drama Starring Bates Motel's Freddie Highmore Ordered to Series at ABC». TV Line, 11-05-2017. Arxivat de l'original el 12 maig 2017. [Consulta: 11 maig 2017].
  4. 4,0 4,1 4,2 Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor': Freddie Highmore & 'HTGAWM's Nicholas Gonzalez Cast», 24-02-2017. Arxivat de l'original el 1 març 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  5. 5,0 5,1 Andreeva, Nellie. «Antonia Thomas Cast In ABC Pilot 'Good Doctor'; Bojana Novakovic In CBS 'Instinct'», 17-02-2017. Arxivat de l'original el 24 febrer 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  6. 6,0 6,1 Petski, Denise. «'The Good Doctor' ABC Pilot Casts Chuku Modu», 03-03-2017. Arxivat de l'original el 6 març 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  7. Petski, Denise. «Beau Garrett Joins 'The Good Doctor' ABC Pilot; Sawyer Barth In Fox's 'Amy's Brother'», 22-03-2017. Arxivat de l'original el 27 abril 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  8. 8,0 8,1 8,2 Petski, Denise. «'The Good Doctor': Hill Harper & Irene Keng Join ABC Drama Pilot», 08-03-2017. Arxivat de l'original el 13 març 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  9. Petski, Denise. «'The Good Doctor': Richard Schiff Cast In ABC Medical Drama Pilot», 13-03-2017. Arxivat de l'original el 14 març 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  10. ABC Press (24 juliol 2017). "The Good Doctor: Season 1 Lead Sheet". Nota de premsa. Arxivat 2 August 2017[Date mismatch] a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-08-02. [Consulta: 5 juliol 2020].
  11. Petski, Denise. «'The Good Doctor': Tamlyn Tomita Upped To Series Regular On ABC Drama», 22-09-2017. Arxivat de l'original el 22 setembre 2017. [Consulta: 22 setembre 2017].
  12. Barnes, Hannah «'The Good Doctor' Recruits Actor From 'Hawaii Five-0'». PopCulture.com, 19-01-2018 [Consulta: 19 gener 2018].
  13. Andreeva, Nellie «'The Good Doctor': Fiona Gubelmann Joins ABC Medical Drama As New Resident». , 11-01-2018 [Consulta: 11 gener 2018].
  14. «The Good Doctor Adds a New Rival for Shaun». , 11-01-2018 [Consulta: 11 gener 2018].
  15. The Good Doctor [@GoodDoctorABC]. «#TheGoodDoctor cast at their first table read! #TBT», 17-08-2017.
  16. Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor': Lisa Edelstein To Recur On Season 2, Sets 'House' Reunion», 21-06-2018. Arxivat de l'original el 28 juny 2018. [Consulta: 28 juny 2018].
  17. 17,0 17,1 Schwartz, Ryan. «Good Doctor EP Daniel Dae Kim Scrubs In for Major Season 2 Arc — First Look». TVLine, 08-01-2019. [Consulta: 9 gener 2019].
  18. Schwartz, Ryan. «Good Doctor Casts Park's Estranged Son — Watch Fall Finale Sneak Peek», 03-12-2018. [Consulta: 4 desembre 2018].
  19. Andreeva, Nellie. «ABC Schedule: Primetime Fall 2017-2018», 16-05-2017. [Consulta: 17 juny 2017].
  20. Error en el títol o la url.Shore, David. «». ABC, 06-10-2017.
  21. Petski, Denise. «'The Good Doctor': Eric Winter Set To Recur On ABC Drama Series», 09-11-2017. Arxivat de l'original el 9 novembre 2017. [Consulta: 9 novembre 2017].
  22. Hipes, Patrick. «Marsha Thomason Scrubs In For 'The Good Doctor'; Bahram Khosraviani Joins 'The Brave'», 18-10-2017. Arxivat de l'original el 18 octubre 2017. [Consulta: 18 octubre 2017].
  23. 23,0 23,1 Nguyen, Hanh «'The Good Doctor' Upends Misconceptions About Sex and Relationships on the Spectrum». IndieWire, 28-01-2019.
  24. Hyo-won, Lee. «Daniel Dae Kim Wants to Bring North Korean Defector Story to Screen (Exclusive)», 22-05-2014. Arxivat de l'original el 7 setembre 2014. [Consulta: 31 agost 2014].
  25. «Daniel Dae Kim to remake 'Good Doctor' for CBS», 31-08-2014. Arxivat de l'original el 3 setembre 2014. [Consulta: 31 agost 2014].
  26. Lee, Sun-min. «'Good Doctor' to be adapted», 01-09-2014. Arxivat de l'original el 17 novembre 2014. [Consulta: 1r setembre 2014].
  27. Andreeva, Nellie. «ABC Lands 'The Good Doctor' Medical Drama From David Shore & Daniel Dae Kim», 06-10-2016. Arxivat de l'original el 29 gener 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  28. Andreeva, Nellie. «ABC Orders Drama Pilots 'The Good Doctor' & 'Doomsday' From David Shore, Daniel Dae Kim & Carol Mendesohn», 23-01-2017. Arxivat de l'original el 30 gener 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  29. Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor' Drama Starring Freddie Highmore Picked Up To Series By ABC», 11-05-2017. Arxivat de l'original el 17 maig 2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  30. Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor' Gets Full-Season Order From ABC After 2 Airings», 03-10-2017. Arxivat de l'original el 17 octubre 2017. [Consulta: 4 octubre 2017].
  31. Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor' Renewed For Season 2 At ABC». Deadline Hollywood, 07-03-2018. Arxivat de l'original el 7 març 2018. [Consulta: 7 març 2018].
  32. Otterson, Joe. «'Good Doctor,' 'A Million Little Things,' 'Shark Tank' Renewed at ABC». Variety, 05-02-2019. [Consulta: 5 febrer 2019].
  33. lannucci, Rebecca. «The Good Doctor Renewed for Season 3». TVLine, 05-02-2019. [Consulta: 5 febrer 2019].
  34. Pedersen, Erik. «ABC Fall Premiere Dates: 'The Conners', 'Black-ish' & Spinoff, Cobie Smulders' 'Stumptown', Final 'Modern Family' Season & More». Deadline Hollywood, 02-07-2019. [Consulta: 2 juliol 2019].
  35. Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor' Renewed For Season 4 By ABC», 10-02-2020. [Consulta: 10 febrer 2020].
  36. 36,0 36,1 Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor': Will Yun Lee, Fiona Gubelmann, Christina Chang & Paige Spara Promoted To Series Regulars, Chuku Modu Not Returning For Season 2», 02-04-2018. Arxivat de l'original el 2 abril 2018. [Consulta: 2 abril 2018].
  37. Ramos, Dino-Ray. «'The Good Doctor': Beau Garrett Not Returning For Season 2». Deadline Hollywood, 19-09-2018. Arxivat de l'original el 20 setembre 2018. [Consulta: 20 setembre 2018].
  38. Pizarro, Sal. «How San Jose in 'The Good Doctor' compares to the real thing». The Mercury News, 03-11-2017. Arxivat de l'original el 5 febrer 2018. [Consulta: 5 febrer 2018].
  39. Schwartz, Ryan. «Good Doctor: Jasika Nicole Promoted to Series Regular Ahead of Season 3», 18-07-2019. Arxivat de l'original el 4 setembre 2019. [Consulta: 4 setembre 2019].
  40. Takeuchi, Craig. «Filming in Vancouver: Liam Neeson, Jeremy Piven, Sandra Oh, Freddie Highmore, and more». Inside Vancouver, 20-03-2017. [Consulta: 3 juny 2017].
  41. Andreeva, Nellie. «Pilot Locations 2017: NY, Vancouver & Atlanta Tick Up; LA, Toronto, Chicago Slip», 07-03-2017. Arxivat de l'original el 28 juliol 2017. [Consulta: 11 maig 2017].
  42. «DGC BC Production List». Directors Guild of Canada [Consulta: 14 octubre 2017]. Arxivat 14 de gener 2019 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-02-27. [Consulta: 5 juliol 2020].
  43. «DGC BC Production List». Directors Guild of Canada, 22-06-2018 [Consulta: 22 juny 2018]. Arxivat 14 de gener 2019 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-02-27. [Consulta: 5 juliol 2020].
  44. «DGC BC Production List». Directors Guild of Canada, 17-05-2019 [Consulta: 19 maig 2019]. Arxivat 14 de gener 2019 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-02-27. [Consulta: 5 juliol 2020].
  45. «DGC BC Production List». Directors Guild of Canada, 26-06-2020. Arxivat 14 de gener 2019 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-02-27. [Consulta: 5 juliol 2020].
  46. «Dan Romer on Twitter» (en anglès). [Consulta: 29 agost 2018].
  47. «2018 ASCAP Screen Music Awards» (en anglès). [Consulta: 29 agost 2018].
  48. ASCAP 2018 Screen Awards Program Book. ASCAP, 2018, p. 2, 5, 24. 
  49. Andreeva, Nellie. «ABC Sets Fall 2017 Premiere Dates For TGIT, 'Black-ish', 'The Good Doctor' & 'The Gospel Of Kevin', Which Gets New Title», 24-07-2017. Arxivat de l'original el 24 de juliol 2017. [Consulta: 24 juliol 2017].
  50. Bell Media (24 agost 2017). "CTV and CTV Two Fall 2017 Premiere Dates Announced ### CTV is Home of Television's Most-Anticipated Debuts of the Year". Nota de premsa.
  51. Tadros, Patrick. «'The Good Doctor' is Giving Australia All Sorts of Feels Right Now». Yahoo7, 13-10-2017. Arxivat de l'original el 29 octubre 2017. [Consulta: 29 octubre 2017].
  52. Sky plc (agost 2017). "New US drama The Good Doctor coming exclusively to Sky Living in the UK and Ireland". Nota de premsa.
  53. «Colors Infinity to premiere latest international shows within 24 hours of its international telecast». Indian Television, 02-10-2017. Arxivat de l'original el 10 d’agost 2020. [Consulta: 5 juliol 2020].
  54. Schilling, Mark. «Wowow acquires 'The Good Doctor' for Japan». Variety, 15-12-2017. Arxivat de l'original el 15 desembre 2017. [Consulta: 15 desembre 2017].
  55. «Wereldwijde hitserie 'The Good Doctor' bij RTL 4 en Videoland». Arxivat de l'original el 24 gener 2018. [Consulta: 25 gener 2018].
  56. «Ascolti TV. Martedì 17 luglio 2018. Boom clamoroso di The Good Doctor (27.8%)». Arxivat de l'original el 19 juliol 2018. [Consulta: 21 juliol 2018].
  57. «» Ieri e oggi in TV Estate 18/07/2018 — Ascolti italiani di martedì 17 luglio 2018: debutto-record per la serie The Good Doctor su Rai 1 (5,2 milioni medi – 27,8%) Antonio Genna Blog».
  58. «» Top 10 Telefilm stranieri (al 14 novembre 2007) Antonio Genna Blog».
  59. «GloboPlay vai exibir The Good Doctor, primeira série internacional (e que não pertence à Globo) do serviço». Arxivat de l'original el 2 octubre 2018. [Consulta: 1r octubre 2018].
  60. «The Good Doctor: a primeira série internacional do GloboPlay». Arxivat de l'original el 2 octubre 2018. [Consulta: 1r octubre 2018].
  61. Fuentes, Diego. «Del creador de "Doctor House": TVN apuesta por la serie "The Good Doctor"» (en castellà). Fotech.cl, 24-03-2020. [Consulta: 24 març 2020].
  62. Anderton, Ethan. «Watch Trailers for ABC's New 2017-2018 Shows: 'Roseanne' Returns, Zach Braff Forms 'Alex, Inc.' & More». /Film, 17-05-2017. Arxivat de l'original el 17 maig 2017. [Consulta: 17 juny 2017].
  63. Fienberg, Daniel. «ABC's New Show Trailers: A Critic's Ranking», 16-05-2017. [Consulta: 17 juny 2017].
  64. Travers, Ben; Greene, Steve. «'The Good Doctor,' 'The Gospel of Kevin,' 'Alex, Inc.': ABC Fall TV Trailers, Ranked and Reviewed». IndieWire, 16-05-2017. Arxivat de l'original el 13 juny 2017. [Consulta: 17 juny 2017].
  65. Petski, Denise. «'Roseanne' Revival Trailer: 33 Million Views And Counting», 25-05-2017. Arxivat de l'original el 8 juny 2017. [Consulta: 17 juny 2017].
  66. Pfeiffer, Jeff. «PaleyFest Fall TV Previews 2017 Lineup Announced», 18-07-2017. Arxivat de l'original el 20 juliol 2017. [Consulta: 20 juliol 2017].
  67. Ramos, Dino-Ray. «PaleyFest LA Sets Talent From 'Handmaid's Tale', 'Queen Sugar', 'Riverdale' For TV Event». Deadline Hollywood, 08-02-2018. Arxivat de l'original el 10 febrer 2018. [Consulta: 8 febrer 2018].
  68. Andreeva, Nellie. «'The Good Doctor': Hulu Lands Streaming Rights To ABC Drama In Sony TV Deal», 02-05-2018.
  69. «The Good Doctor: America's latest appointment viewing hits NZ». Stuff.
  70. «The Good Doctor: Forget McDreamy, introducing McBrilliant - the new surgeon in town». Now To Love.
  71. «September's must see TV». Stuff.
  72. Andreeva, Nellie. «'Young Sheldon' & 'Good Doctor' Debut To Strong Ratings As New TV Season Starts». Deadline Hollywood, 26-09-2017. Arxivat de l'original el 28 setembre 2017. [Consulta: 28 setembre 2017].
  73. Porter, Rick. «'The Good Doctor' premiere got the largest DVR bounce on record». TV by the Numbers, 06-10-2017. Arxivat de l'original el 7 d’octubre 2017. [Consulta: 7 octubre 2017].
  74. «The Good Doctor: Season 1 (2017)». Rotten Tomatoes. Arxivat de l'original el 1 desembre 2017. [Consulta: 2 setembre 2019].
  75. «The Good Doctor: Season 1». Metacritic. Arxivat de l'original el 3 novembre 2017. [Consulta: 2 setembre 2019].
  76. Bradley, Laura. «How The Good Doctor Finally Won Freddie Highmore a Golden Globe Nom». Variety, 11-12-2017. [Consulta: 13 març 2018].
  77. «Golden Globes Winners: Complete List», 07-01-2018. Arxivat de l'original el 8 gener 2018. [Consulta: 8 gener 2018].
  78. Pedersen, Erik. «Humanitas Prize Winners Include 'Mudbound', 'The Post' & 'Lady Bird'». Deadline Hollywood, 16-02-2018. Arxivat de l'original el 17 febrer 2018. [Consulta: 17 febrer 2018].
  79. Burlingame, Jon. «'Solo: A Star Wars Story,' 'Coco' Composers Honored at ASCAP Screen Music Awards». Variety, 24-05-2018. Arxivat de l'original el 6 juny 2018. [Consulta: 6 juny 2018].
  80. «Rockie Awards – 2018 Winners». Banff World Media Festival. Arxivat de l'original el 13 juny 2018. [Consulta: 13 juny 2018].
  81. Cohen, Jess. «Teen Choice Awards 2018: Avengers: Infinity War, Black Panther and Riverdale Among Top Nominees». E! Online, 13-06-2018. Arxivat de l'original el 13 juny 2018.
  82. Sebastian Lee [@SLfrom]. «Congratulations to all! #TheGoodDoctor #굿닥터 is nominated for three major categories at Seoul International Drama Award including Best Drama, Best Screenwriter(David Shore), and Millor actor(Freddie Highmore). @GoodDoctorABC @gooddrwriters», 07-08-2018.
  83. «Nominees of Seoul International Drama Awards 2018». Seoul International Drama Awards, 06-08-2018. Arxivat de l'original el 6 de novembre 2018. [Consulta: 6 novembre 2018].
  84. Nordyke, Kimberly. «People's Choice Awards: Complete List of Winners», 11-11-2018. [Consulta: 27 març 2019].
  85. Hammond, Pete. «Critics' Choice Awards Nominations: 'The Favourite' Tops With 14, 'Black Panther' A Marvel, 'First Man' Rebounds; 'The Americans' Leads TV Series», 10-12-2018. Arxivat de l'original el 10 desembre 2018. [Consulta: 10 desembre 2018].
  86. Hipes, Patrick. «Humanitas Prize: 'Black Panther', 'This Is Us' Among Nominations», 27-11-2018. [Consulta: 27 novembre 2018].
  87. Ramos, Dino-Ray. «GLAAD Media Awards Nominations: 'Love, Simon', 'Crazy Rich Asians', And 'Pose' Recognized For LGBTQ Inclusion», 25-01-2019. [Consulta: 26 gener 2019].
  88. «2019 Leo Awards, Nominees & Winners by Name». Leo Awards. Arxivat de l'original el 19 agost 2019. [Consulta: 19 agost 2019].
  89. «Golden Nymph Awards Nominees».
  90. «'Escape At Dannemora', 'On The Spectrum', 'The Good Doctor' & 'My Brilliant Friend' Among Monte-Carlo Fest Winners», 18-06-2019.
  91. «Seoul International Drama Awards 2019 Winners». Seoul International Drama Awards, 29-08-2019. Arxivat de l'original el 27 d’octubre 2020. [Consulta: 29 agost 2019].
  92. Hammond, Pete. «'The Irishman','Once Upon A Time In Hollywood' Lead Critics Choice Nominations; Netflix Dominates With 61 Nods In Movies And TV», 08-12-2019. Arxivat de l'original el 8 desembre 2019. [Consulta: 8 desembre 2019].
  93. «2020 Nominees & Winners by Name», 19-05-2020. Arxivat de l'original el 7 de juny 2020. [Consulta: 19 maig 2020].