Usuari Discussió:Friviere/arxiu2006

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Candidatura meua per ser admin a Commons.

Hola! M'he presentat candidat per a ser admin a commons. La plana de votacions és a Commons:Administrators, concretament a Commons:Template:Administrators/Requests and votes/Martorell. Si ho creus convenient, m'agradaria rebre el teu suport, ja que ets usuari allà. Salutacions i bon any nou 2006!. --Joanot Martorell 17:48, 6 gen 2006 (UTC)

Moltes gràcies pel teu suport! Gràcies a tu i de molta gent de la Viquipèdia finalment: ha estat acceptada la meua candidatura a commons. Ja saps que si necessites quelcom em trobaràs allà, si bé tampoc és gaire cosa el que puc fer a diferència de tu. Siau! --Joanot Martorell 09:36, 16 gen 2006 (UTC)

Xarxa de ferrocarrils secundaris

Hola company, D'ençà un cert temps estic treballant en xarxes de ferrocarrils secundaris a Catalunya i estic en desacord amb el paper clau que dones a la Mancomunitat de Catalunya en aquesta qüestió. Si vols, quan tingui més definits i polits les successives lleis, plans, estudis i veres execucions, puc retocar l'article de la història del ferrocarril a Catalunya. Igualment, et volia comentar un parell de coses més sobre aquesta pàgina: el tren de Palamós a Girona no era un tren pròpiament dit, sinó un tramvia, atès que discorria per la carretera anomenada actual C-66. Una altra cosa és la datat de creació del tren de Girona a Olot. Tot i que l'any 1995 s'inaugurà un tram, aquest anava de Salt a Amer. Ni arribava a Girona. La línia no s'acabà fins al 1911. Fins aviat, Vilallonga 17:35, 14 feb 2006 (UTC)

Votació per a que siguis administrador

Amb la proposta que va fer en Joanjoc per a que siguis nou administrador i les noves normes aprovades per a l'elecció, he encetat la votació per a que siguis administrador. Si et sembla bé, ves a la pàgina Viquipèdia Discussió:Administradors i accepta la teva candidatura. --David ( ) 10:12, 18 feb 2006 (UTC)

Suposo que el millor es que ho confirmis a la propia pagina de votacio. Xevi 08:35, 22 feb 2006 (UTC)

Hola m'alegro del teu retorn. Sóc conscient de la teva gran contribució a la viquipèdia i, què carai, tothom pot agafar-se viquivacances sense més explicacions, fins i tot els administradors. Faltaria més! El meu comentari era sobre una de les normes pels candidats a administrador: "En el moment de la proposta, el candidat haurà de ser un usuari actiu, és a dir, haver fet alguna edició en l'últim mes abans de la proposta". La compleixes pels pèls. Potser la proposta t'ha agafat en mal moment, però per mi l'ampliació d'administradors és important per a cobrir les 24h, si fos possible, amb algun administrador en línia.--VRiullop (parlem-ne) 15:57, 22 feb 2006 (UTC)

Enhorabona.

Enhorabona per la confiança assolida per a ser admin! Ja m'avisaràs quan toca diversió contra el vandalisme hehe. Salut!. --Joanot Martorell 07:37, 2 mar 2006 (UTC)

Muntaner

Pq m'has fet un comentari sobre en Domenech i Muntaner ? No recordo haver parlat d'aixo abans. Xevi 17:49, 28 mar 2006 (UTC)

Be, doncs nomes cal tornar a reanomenar la pagina actual, no cal un administrador per aixo. Ja ho he fet. Xevi 21:54, 28 mar 2006 (UTC)

p.s. Encara queden molts enllasso a "Montaner" o sigui que de moment millor deixar-hi una redireccio fins que s'arreglin.

Automobilisme

Hola company, he vist que has creat els articles Volta a Catalunya (automobilisme) i Copa Catalunya (automobilisme). Potser, una altra denominació que se'ls podria donar és: Volta automobilística a Catalunya o Copa Catalunya d'automobilisme. És un suggeriment, aviam com ho veus. Salut. Usuari:Felato

No dic que no tinguis raó, suposo que passa el mateix amb el C. de Catalunya de futbol, de bàsquet, h.herba, etc. És només una idea. Usuari:Felato

CNT

Company, La CNT no era només un sindicat català. Si us plau, sigues més curós en posar elements dins aquesta categoria, que hi has ficat la FAI i el Partit sindicalista! Vilallonga 11:43, 2 mai 2006 (UTC)

No entenc perquè has posat l'etiketa de "neutralitat" a l'article. A més, això que deies de mirar l'interwiki... jo pel que he vist, no diuen res que sigui massa diferent del que he dit. Aixi que no estaria de menys que explicassis una mica de què va això de la neutralitat, perquè bàsicament el que he fet ha estat escriure de forma més neutral un article totalment esbiaixat que hi havia abans. -- AnnubiX 13:20, 16 mai 2006 (UTC)

He vist que has editat per enllaçar al frances. I pel poc frances que entenc, sembla que el que ells entenen per "revisionisme" es un canvi d'interpretació, mentre que el que es dicuteix es l'existència o no d'uns fets historics, li diuen "negacionisme". Pel que jo tinc entes, i pel que puc interpretar de les wikis castellana i alemanya, el negacionisme no es més que una branca dins el revisionisme. Aixi doncs, podria dir-se que l'article es correcte. D'altra banda, dir que si no fos correcte, tampoc no seria un problema de "neutralitat", sino més aviat d'haver posat un títol inadequat.
Finalment, avisar-te que de moment no trec l'etiqueta de "neutralitat" perquè hi ha un usuari que es queixa de la secció "Segona Guerra Mundial". Segons ell, he utilitzat "termes i construccions extretes del negacionisme pur i dur". Hi ha gent extremadament sensible en aquest tema, i tal volta puguis ajudar a trobar una versió més del gust d'aquest individu. Salut! -- AnnubiX 16:17, 18 mai 2006 (UTC)

Block usuari Axca

L'Usuari:Axca està fent unes contribucions vandàliques mereixedores d'ésser bloquejat.--Xtv (que dius que què?) 11:56, 23 mai 2006 (UTC)

Això de l'observatori, com funciona ben bé? és que he mirat la pàgina i sembla que parla de vàndals reincidents, i aquest sembla que només ha fet les seves quatre o cinc contribucions i se n'ha cansat... En tot cas, està una mica desactualitzat l'observatori o hem reduït el nombre de vàndals?--Xtv (que dius que què?) 12:10, 23 mai 2006 (UTC)

Com que he vist que vas fer un article sobre el concepte d'Espanya com a Estat (i que es va esborrar), he pensat que potser t'interesaria fer una ullada a l'article de Formació d'Espanya que he importat de la wp en castellà, no sols per a traduir-lo, sinò també per a adaptar, modificar, i afegir més punts de vista. La versió en castellà, per al meu parer personal, és massa desequil·librada doncs només manifesta un únic punt de vista i, a més a més, fa contínues interpretacions subjectvies de dites fetes per personatges històrics. El contingut que es va esborrar a l'artle article teu, l'he recuperat i ho he deixat a Usuari:Martorell/Calaixó, ja que considere que pot ser convenientment utilitzada per a eixe altre article. Què et sembla?. --Joanot Martorell 18:03, 23 mai 2006 (UTC)

Personalment, no tinc cap problema que es recuperi l'article esborrat, sempre que hi hagi majoria a favor, o que se n'aprofiti el text per altres articles. Ara, jo continuo pensant que es mes un assaig que un article enciclopedic (molt interessant pero no se si la viquipedia es el seu lloc). De totes maneres, el que hauries de fer es plantejar aixo a la taverna pq opini mes gent. Jo tampoc soc qui per esborrar o "desesborrar" articles segons cregui convenient. Xevi 19:57, 23 mai 2006 (UTC)

No se si m'he explicat, o si has llegit els meus comentaris a la discussio de l'article. Vaig esborrar l'article 6 dies despres de proposar-lo per esborrar, amb 3-0 a favor, de manera semblant a com s'ha fet amb desenes d'altres articles. He reproduit la votacio i l'article a la pag. de discussio del propi article pq qui vulgui ho pugui comprovar. El que no em sembla logic es que haver-lo esborrat fisicament em doni el dret de decidir si es restaura o no passant de la votacio anterior. Ara, si hi ha mes gent que s'ho mira i creu que s'hauria de restaurar, no hi tinc res a dir. Xevi 20:29, 23 mai 2006 (UTC)
Còpie de la pàgina d'usuari de Xevi. Aviam, estic d'acord en què l'article tal como estava redactat no era correcte per allò que entenem un "article enciclopèdic". Entre d'altres coses, perquè la Viquipèdia no és una font primària, ni tampoc un lloc per a posar treballs que exposen una determinada teoria, o un assaig, etc... Recordeu allò del "Crítica envers l'islam"? És més o menys el mateix. Ara bé, hi ha moltes maneres de redreçar un article "incorrecte" per a la Viquipèdia perquè esdevinga com a "correcte", com ara canviar l'estil del redactat, esmentar fonts externes (tant en els fets com en les interpretacions), etc... o, si no hi ha cap remei, s'esborra i au. Per això he importat "es:De Hispania a España" de la wp en castellà per a fer Formació d'Espanya, si bé l'article de la versió castellana tampoc és que siga gaire enciclopédic, però és un bon punt de partida, de manera que les dades de l'article esborrat poden ser millor aprofitades. --Joanot Martorell 07:53, 24 mai 2006 (UTC)

Catalan Wikinews

The Catalan Wikinews edition has been created! Congratulations!

You originally supported this project on Meta, so I am contacting you in hopes you will be able to volunteer on the project and make it a great success! - Amgine 19:28, 25 mai 2006 (UTC)

Vilaweb

Ja esta restaurat. Per evitar mes problemes, el que et recomano es que facis un petit comentari a la pag. de discussio explicant que tens permis de l'autor. Pensa que cada 2 x 3 apareixen articles que algu copia d'una pag. web sense donar explicacions ni preocupar-se'n mes, cal anar fent neteja, i si no es te evidencia que la copia es legal el mes normal es que s'esborri. Altra cosa es si l'article es neutral, s'adequa a l'estil, etc., pero aixo es pot anar arreglant. Xevi 21:36, 31 mai 2006 (UTC)

TiddlyWiki

EL problema no era que hi havia escrit la teua pàgina personal al contingut, sinó que als enllaços hi ha l'enllaç d'una pàgina personal teua (o això era el que em semblava al aparéixer el teu nom a la pàgina web). --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:51, 6 jun 2006 (UTC)

Trens

Tens una resposta a la discussió dels ferrocarrils. Algunes coses: els textos seriosos (independentment de la seva objectivitat) són textos compactes (exemple: història de l'Equador). Això també és una política de la viquipèdia, la d'evitar les frases soltes i en cronologia. Quant a l'ample de via, en història s'intenten d'analitzar les qüestions en un context general per veure la tendència del moment. Que Espanya, Rússia i Portugal conservessin el seu ample és una error vist en el futur, però en el seu moment no fou vist així, i això també s'ha de reflectir. Finalment, el to que uses no m'agrada gens. Et sents ferit per alguna cosa que he dit? Era necessari de refregar-me que tu ets molt més bon historiador que jo (per cert, estic acabant història a la universitat)?

Vilallonga 06:51, 7 jun 2006 (UTC)

Una darrera cosa: les cronologies s'usen de suport als textos densos i compactes dels llibres i se situen als annexos. Una enciclopèdia (penso en la GEC) sol escriure tot el cos de l'article dens i compacte i després posa una cronologia breu de suport. Vilallonga 06:56, 7 jun 2006 (UTC)

Edicions menors

Paco, no entenc perquè marques quasi totes les edicions com a menors. Les tinc filtrades per defecte als canvis recents i m'he trobat per casualitat tot un article sencer que m'havia passat per alt i que s'ha creat a base d'edicions menors. Hauries de mirar-te l'Ajuda:Edició menor i, de pas, utilitzar de tant en tant l'opció "Mostra previsualització". --VRiullop (parlem-ne) 20:18, 12 jun 2006 (UTC)

Veig que el 18 de març et vas dedicar a afegir suposades festes locals del 19 de març. Les tres primeres de la llista són errònies (comprovat) i les altres tres no ho sé, però vista l'experiència...

Quina era la teva font?

A part, l'article en sí jo no el puc editar. Estaria bé que l'arreglesses. --81.38.189.178 22:58, 24 jun 2006 (UTC)

Signatura

És una opinió personal i veig que ningú t'ha fet mai l'observació, però jo diria que no és digne d'un administrador tenir un nom d'usuari i signar amb un altre. Supose que hi haura coses pitjors, però ves per a on a mi em sembla que un administrador no hauria de confondre al personal d'eixes maneres. –Pasqual bústia 20:13, 27 jun 2006 (UTC)

Em tens mania?

Company,

Em sembla que em tens mania. Per què m'ataques amb la llengua catalana aquí, quan no estàvem ni molt menys discutint sobre la imposició lingüística del castellà? Em sembla que no t'adeqües gens a la discussió. Per cert, no sóc nacionalista, però això no vol dir que sempre parli català, que exigeixi menús, documentació, etc. en català i que estimi la llengua i l'hagi defensada en moltes ocasions davant unes gents que no entenien per què parlem català. Aquesta sortida teva ha estat un cop baix. Pots ficar-te amb la meva ideologia, si vols, pots dir-me mal patriota (no sé què és un bon patriota), però no em toquis la llengua.

Moltes gràcies,

Vilallonga 07:50, 12 jul 2006 (UTC)

Imatge de Companys

En l'apartat de d'imatges sol·licitades demanes o demanaves la imatge del monument de Lluís Companys de la Pl. Catalunya. Si et refereixes a Barcelona, és tècnicament impossible perquè allà només hi a monument a Francesc Macià. Si em pots detallar la petició et puc ajudar. No em costa res passar pel centre de BCN i fer una fotografia. Ja em diras quelcom.
Salut! Jove 23:08, 12 jul 2006 (UTC)

Aquí tens la imatge del monument de Macià a Barcelona: Imatge:Monument_Macià.jpg. Jove 12:23, 19 jul 2006 (UTC) (Discussió).

Proposta d'esborrat de la pàgina Negacionisme català

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina « Negacionisme català», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Per raons tècniques he substituït plantilla {{esborrar3}} pel seu contingut. –Pasqual · bústia 10:55, 4 oct 2006 (UTC)

Imatge Catalunya is a Nation

Hola, he creat un article sobre la Plataforma Pel dret de decidir i una de les imatges que hi he posat del commons sembla que era teva http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Catalunya_is_a_Nation.jpg

Tinc un dubte amb aquesta imatge. Em podries aclarir si era aquesta la capçalera de la manifestació? Es que en aquesta fotografia es veu que la pancarta és groga, en canvi en unes altres imatges que he pujat jo, la pancarta é blanca, encara que el lema és el mateix. Saps quina de les dues era la capçalera, o si la van haver de canviar o el que va passar? Gràcies i salutacions.

Sí és de la capçalera oficial d ela plataforma, el que passa és que molta gent anava més endavant, i és possible que hi haguèssin més "capçaleres". Per cert, aquí tens més imatges: http://www.flickr.com/photos/friviere/archives/date-taken/2006/02/18/--Paco 22:05, 8 ag 2006 (UTC)
El que passa, és que segons vaig veure jo mateix, a davant de tot hi anaven persones com en Joel Joan, que no es veu en aquesta foto teva de la pancarta groga, en canvi en l'altra foto que he posat a l'article amb la pancarta blanca, sí que s'hi veu... no ho acabo d'entendre. I el negre que es veu en la teva foto també recordo haver-lo vist jo per davant de tot...
--Jordi_G (parlem-ne) 12:45, 9 ag 2006 (UTC)

Proposta d'esborrat de la pàgina Formació d'Espanya

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina « Formació d'Espanya», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Per raons tècniques he substituït plantilla {{esborrar3}} pel seu contingut. –Pasqual · bústia 10:56, 4 oct 2006 (UTC)

fitxes re-fetes

Benvolgut company, fa uns dies que m'he dedicat a re-fer quasi integrament un conjunt de fitxes que tenen a veure amb un període clau de la nostra història del s.XV. Com que de moltes d'elles tu havias estat el creador inicial, et convido a que les miris/revisis/critiquis,...Pensa que jo no soc historiador ni res semblant. Només cerco la informació, la compilo i l'estructuro. Ja em diras quelcom. Les fitxes son:

Salut !!--amador 14:39, 10 ag 2006 (UTC)

Proposta d'esborrat de la pàgina Catalunya a l'actualitat

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina « Catalunya a l'actualitat», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal.

us d'imatges

Benvolgut Paco, Tinc una pregunta tècnica, que segur que està escrita en algun lloc que no he sabut trobar: Es pot incloure en una fitxa una imatge d'altre wikipedia (a part de commons, es clar)?

  • Si sí, com s'ha d'escriure l'adreça?
  • Si no, per que tenim imatges en wikis locals?. Ja se que la recomanació es penjarles a commons, i així ho faig, però a les estadistica "rankingneres" sembla com si s'estimules de forma competitiva diferint amb la política que promulguem.

Be, si em pots contestar, t'estaré agrait. Salut !!--amador 20:34, 28 ag 2006 (UTC)


Gràcies. A la Taverna ja vaig preguntar un altre tema fa dues setmanes i ningú ha contestat. --amador 17:09, 1 set 2006 (UTC)

Proposta de modificació sobre la qualificació d'articles

Hola, ara farà una setmana l'Martorell va proposar una reforma en quant a la valoració dels articles de qualitat de la nostra enciclopèdia, m'agradaria que miressis i opinessis a la plana de discussió per modificar la política de valoració de la qualitat dels articles a la Viquipèdia. Actualment hi ha nou opinions, i set estan a favor de la modificació. A veure si aconseguim a la fi augmentar els articles de qualitat de la nostra viquipèdia sense baixar el nivell d'aquests. -- Baggio (missatges) 08:48, 8 oct 2006 (UTC)

PD:També tt'informo que e estat mirant l'article d'Història del Dret català i he iniciat el procés d'avaluació previ al que seria el pas de votació d'article de qualitat. Atentament --Baggio (missatges) 20:02, 15 oct 2006 (UTC)

Sobre els enllaços a PalmCAT

Hola, el company Usuari:Lohen11 està esborrant tota una sèrie d'enllaços externs a PalmCAT d'articles que tu has fet. Ell opina que són spam. Potser estaria bé que hi diguessis la teva (Discussió:PalmCAT). Pau Cabot · Discussió 16:16, 19 oct 2006 (UTC)

auques

Hola, he vist que fa un moment un administrador eliminava alguns enllaços externs a www.auques.cat provinents d'un col·laborador anònim i veient que efectivament no crec que es correspongui aquí el lloc de promocionar aquestes auques ja que no aporten informació addicional als articles (per belles que siguin, n'he llegides un parell i estan molt bé) i per tant no estan compreses dins les possibilitats que la viquipèdia accepta per poder ser admeses com a enllaços externs, m'he dedicat jo mateix a eliminar-ne d'altres que he anat veient per diverses pàgines fins que he vist que alguns d'aquests enllaços els has afegit tu i no pas un anònim. Així doncs, encara que continuo creient que aquest no és el lloc d'afegir aquests enllaços, abans de continuar amb la poda, voldria fer-te constància del fet i que em donis el teu punt de vista. Salut!--Xtv (que dius que què?) 00:27, 23 oct 2006 (UTC)

Em refereixo a canvis com aquest o aquest en els quals vas afegir enllaços externs que des del meu punt de vista no compleixen cap dels requisits del què s'hauria d'enllaçar de la normativa sobre enllaços externs i que en canvi, veient que l'enllaç s'ha penjat també posteriorment des d'adreces anònimes a unes 25 pàgines, sí que em fa pensar en spam. Ja em diràs què.--Xtv (que dius que què?) 15:46, 24 oct 2006 (CEST)
Tal com vaig dir més amunt, l'únic problema que hi veig és que les auques no compleixen cap requisit dels que apareixen a la normativa sobre enllaços externs. En tot cas no vull fer-ne un cavall de batalla. Jo només vaig començar a eliminar-los, tal com et vaig dir, quan vaig veure que un altre usuari ho estava fent i em va semblar normal fins que vaig veure que els havies posat tu. No és un tema que em tregui especialment la son. Si vols demanem terceres opinions que ens ajudin a decidir si efectivament els enllaços són convenients o no. Salut!--Xtv (que dius que què?) 23:55, 25 oct 2006 (CEST)

Renània del Nord o Rin del Nord?

Hola, he vist que li vas deixar fa temps un missatge a en Pepets sobre el nom d'aquest Land on deies que en català hauria de ser Renània del Nord i no pas Rin del Nord. Abans d'haver vist el teu comentari, he deixat una nota aquí que m'agradaria que m'aclarissis. He vist que les teves referències són les traduccions que han pres el Llatí, el Castellà o el Francès (la qual cosa és independent del que passi al català), un article de l'AVUI, un altre article de la Viquipèdia i un enllaç ja obsolet.

Jo per contra he vist tal com dic allà que la Gran Enciclopèdia Catalana en diu Rin del Nord i a Ésadir (el llibre d'estil de la CCRTV, encara que per mi no és del tot fiable ja que admeten paraules que no estan acceptades ni al DIEC, ni al GDLC, ni a la GREC...) també. Què me'n dius?--Xtv (que dius que què?) 16:42, 1 des 2006 (CET)

Jo només m'he basat en els criteris que diverses fonts reconegudes usen, i aquests són Rin del Nord i no pas Renània. De fet, el nom alemany és Nordrhein, no pas Nordrheinland (Renània = Rheinland). Com a curiositat, et diré que justament jo hi visc al NRW, però això no em dóna pas més autoritat perquè aquests, de català, no massa... ;-) Salut.--Xtv (que dius que què?) 05:48, 20 gen 2007 (CET)

Guifré el Pilós

He vist que vas posar fa temps la següent frase a l'article Guifré el Pilós:

Guifré era besnét de Theuderic Makir descendent dels Exilarques de Babilònia i dels Reis de Judea. La seva esposa Widenella, era besnéta de Carlemany, i cosina del Rei de França.

M'agradaria saber d'on la vas treure, perquè cal aclarir i explicar millor si és la veritat històrica (que no ho és), si és la versió d'una de les genealogies oficials i imaginatives que es feien fer els reis medievals o si és senzillament un error a esborrar. --Pere prlpz 21:46, 4 des 2006 (CET)