Usuari Discussió:SeccURL xarxa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola SeccURL xarxa! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Signeu els documents quan parleu amb algú o en alguna discussió. Només cal que pitjeu el desè botó de dalt de la barra d'edició (), o escriviu el codi --~~~~ quan editeu i la vostra signatura apareixerà automàticament en el text.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 14:04, 31 des 2010 (CET)[respon]

Ferran Sáez Mateu[modifica]

Si us plau, deixa d'esborrar sistemàticament la informació que surt a l'article. Gràcies. --Judesba (digues...) 15:23, 31 des 2010 (CET)[respon]

Unes quantes coses:

  1. No tenc perquè saber que ets tu mateix amb aquest nick que t'has posat.
  2. No tenc manera humana de confirmar que ets el qui dius ser.
  3. Si efectivament ets qui dius ser, te recoman que llegeixis VP:NO#9.
  4. No sembla que tenguis poc interès en el teu article. En tot cas, si hi ha imprecisions o coses que afecten a la dignitat de la teva persona, pensa que tens Viquipèdia:Biografies de persones vives que te protegeix.
  5. Jo no he tocat l'article des de l'octubre del 2009. L'usuària que ha fet les darreres edicions que no t'han agradat és Judesba.
  6. Mira de mantenir-te calmat. La teva actitud no ajuda gaire a solucionar el problema. Pau Cabot · Discussió 16:48, 31 des 2010 (CET)[respon]

Manquen referències a Ferran Sáez Mateu[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Ferran Sáez Mateu. --Judesba (digues...) 18:58, 31 des 2010 (CET)[respon]

Bones, SeccURL xarxa. Caldria que contextualitzessis el reguitzell d'enllaços externs que has penjat a la secció "referències" d'aquest article; tal i com estan ara no referencien res i, per tant, no serveixen per a recolzar cap afirmació. Et caldrà la plantilla {{referències}} que has esborrat. Gràcies, i bon any nou. --Judesba (digues...) 02:01, 2 gen 2011 (CET)[respon]
No pots retirar les plantilles d'avís que es col·loquen a l'article. Si us plau, millora-ho. Gràcies. --Judesba (digues...) 13:42, 2 gen 2011 (CET)[respon]
Darrer avís: deixa d'esborrar la plantilla de millora de referències col·locada a l'article o es considerarà vandalisme (amb les seves conseqüències). Si de cas, centra els teus esforços en contribuir a la millora de l'article i solucionar el problema de la manca de referències. Moltes gràcies per endavant. --Judesba (digues...) 21:08, 2 gen 2011 (CET)[respon]

He consultat altres articles semblants que es remeten a blogs i coses per l'estil, o a res: en molts no hi ha referències reals. Pel que fa a les dades biogràfiques generals jo em remeto a l'Enciclopèdia Catalana i pel que fa a les acadèmiques a publicacions de prestigi internacional. Coses menors, suposo. És manifestament evident que no hi ha cap problema real de manca de referències. En tot cas, prenc nota de com funcionen les coses per aquí i desisteixo de continuar perquè em sento gairebé vexat, especialment en llegir la paraula "vandalisme". Aquí s'acaba la meva contribució a aquest projecte. Com a persona pública, signo això amb nom i cognoms perquè no tolero la impunitat que atorga l'anonimat. Ferran Sáez Mateu

Bones, SeccURL xarxa. Et comentaré per punts, ja que exposes diverses qüestions:
  • Les referències a blocs no són permeses aquí. Tenim una normativa força estricta per a les referències (a la qual podies accedir des de l'avís de "manca de referències" que vaig col·locar a l'article), i aquestes han de ser fonts primàries, fiables i no autopublicades (de la mateixa manera que no es permet la pàgina de Facebook o similar)
  • Si tu mateix t'has trobat amb altres articles amb manca de referències pots afegir-hi la plantilla directament i, seguint el procediment habitual aquí, avisar l'autor principal a la seva plana de discussió
  • El fet que altres articles estiguin malament no significa que es permeti tenir articles a qualsevol preu: aquí no hi té cabuda qualsevol informació; som una enciclopèdia seriosa i oberta i, per tant, tot s'ha de documentar i referenciar. Pot donar-se el cas que algun article que no compleixi les condicions òptimes s'hagi passat per alt (tenim més de 300.000 articles, i "uns quants" menys usuaris). Per tant, no ho acceptaré com excusa per a donar per bo un article que he vist que no segueix els criteris.
  • Vandalisme, sí: potser t'hauries de llegir el que hi diu a la Viquipèdia. Significa, bàsicament, fer edicions en que s'esborra de manera sistemàtica informació vàlida, avisos de millora (que és precisament el que són), etc.
  • De la mateixa manera que no està permesa la publicitat, i aquest article ho és: és un currículum vitae molt ben presentat, això sí, però sense referències. Només aportes vint enllaços externs que assegures que són referències, però que no estan referenciant res. Les referències han d'anar lligades a les afirmacions que volen recolzar (exemple: "Nom Cognom va guanyar el Premi no-sé-què de poesia l'any tal"<ref>[http://www.paginawebonsurtlanotíciapublicada.cat ''Nom Cognom, guanyador del Premi no-sé-què de poesia 2003'', notícia publicada a tal pàgina]</ref>). Tal i com estan ara només són enllaços externs. Compara l'article del que parlem amb aquests altres, per exemple: Oriol Alamany, Alberto García-Alix, Eva Baltasar i Sardà, Barack Hussein Obama, Enric Jardí, Tracy Chapman, etc.
  • Ja de pas, es desaconsella fortament editar articles sobre un mateix (per ser-hi part interessada). Això també surt a les polítiques de la Viquipèdia.
  • Quan es respon un comentari que t'ha fet un altre usuari es fa a la plana de discussió d'aquest usuari (en aquest cas, usuària) en qüestió, i així t'assegures que llegeix la teva resposta. L'he llegida per casualitat.
  • Cosa que em deixa clar que no t'has llegit el que diu la benvinguda de la teva plana d'usuari, amb tots els seus enllaços a normatives, guies d'estil, consells de comportament, i altres recomenacions.
  • Si t'has sentit vexat (que no ha estat mai la nostra intenció) és cosa teva, ja que no has seguit en cap moment els avisos, missatges, etc que t'hem deixat, i tampoc no has seguit les normes de la casa. Si ens posem a jugar al parxís ho farem amb les regles d'aquest joc i no d'un altre, i quan entrem a un fòrum també hem de seguir la normativa que hi tinguin, i no la d'un altre fòrum; de la mateixa manera, aquí tenim la nostra pròpia normativa a seguir i el fet que la Viquipèdia sigui una enciclopèdia lliure no significa que tot s'hi valgui.
  • Si no t'agrada l'anonimat sempre t'haguéssis pogut crear un compte d'usuari amb el teu nom i cognoms o bé afegir aquesta informació a la teva plana d'usuari, com fan d'altres.
  • I, per acabar, comentar-te que em desagrada força llegir també que desisteixes de col·laborar en aquest projecte, especialment quan només se t'està demanant que segueixis les normes que seguim la resta d'editors: primer, aportant referències, i després contextualitzant-les. No crec jo que sigui tan difícil ni tant vexant. En el cas que realment decideixis abandonar-nos només et desitjo coses bones en aquesta vida, no et prenguis les coses de manera personal i et pensis que algú té res en la teva contra.
Salut! --Judesba (digues...) 22:48, 2 gen 2011 (CET)[respon]