Xavier Alegre Buxeda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaXavier Alegre Buxeda
Biografia
Naixement28 juliol 1958 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
  Senador designat pel Parlament de Catalunya
En el càrrec des de 7 de gener de 2016
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitCiutadans - Partit de la Ciutadania (–2020) Modifica el valor a Wikidata

Facebook: fxavier.alegrebuxeda Modifica el valor a Wikidata

Francesc Xavier Alegre Buxeda (Barcelona, 28 de juliol de 1958) és un polític català, senador al Senat d'Espanya en la XI Legislatura.

Graduat en mestratge industrial, ha treballat com a assessor tècnic de gerència d'educació a l'ajuntament de Barcelona. Ha estat militant de la UGT de Catalunya, de la que en fou secretari d'acció sindical. Políticament va militar inicialment en el PSC-PSOE, partit amb el qual fou elegit tinent d'alcalde regidor d'urbanisme i habitatge a l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a les eleccions municipals espanyoles de 2003 i 2007.[1][2] De 2007 a 2011 també fou conseller a l'Entitat Metropolitana del Transport.

Posteriorment abandonà el PSC per integrar-se a Ciutadans - Partit de la Ciutadania, del que en fou nomenat Delegat Territorial al Baix Llobregat-Garraf.[3] Amb aquest partit fou escollit novament regidor a l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a les eleccions municipals espanyoles de 2015, i portaveu de C's al Consell Comarcal del Baix Llobregat.[4] En gener de 2016 fou designat senador en representació del Parlament de Catalunya en la XI legislatura.[5]

Referències[modifica]