Agahnim

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula personatgeAgahnim
Aghanim GBA realese.jpg
Agahnim, el malvat Mag Obscur
Tipus personatge fictici
Context
Present a l'obra The Legend of Zelda
Primera aparició The Legend of Zelda: A Link to the Past (1992)
Dades personals
Espècie Desconeguda (podria ser Sheikah)
Sexe Home
Modifica dades a Wikidata

Agahnim és un antagonista fictici de la saga The Legend of Zelda. És un usuari de les arts fosques de la màgia, un malvat mag de gran poder, apareixent com un dels antagonistes principals del videojoc de The Legend of Zelda: A Link to the Past (conegut en Japó com: La Llegenda de Zelda: Triforce de les Deesses) juntament amb el seu senyor, Ganon, l'antagonista de la franquícia, a qui servir com a àlter ego en Hyrule.

Segons la versió anglesa, Agahnim és un mag (o fetiller), totalment canviat de la versió japonesa on era un sacerdot. Es va fer així perquè Nintendo Amèrica tenia la política de canviar o alterar qualsevol referència religiosa potencialment ofensiva a les versions de la llengua anglesa en els videojocs dels seus sistemes, per tant també es va canviar el títol del joc de The Legend of Zelda: Triforce of the Gods a The Legend of Zelda: A Link to the Past (La Llegenda de Zelda: Un Link del Passat). El concepte que queda clar és que el malvat utilitzà màgia negra.

El lligam entre el malvat antagonista Ganon (conegut com a Ganondorf en el joc) i Agahnim mostra certa controvèrsia, però és clar que Ganon i el mag formamen un sol ésser. Encara que també es podia creure que el mag era un humà seduït pel poder maligne i la màgia fosca de Ganon, un ésser malvat corrompi't per poder del mal. Quan Link matà el mag, l'esperit de Ganon abandonà el cos d'Agahnim, i en el final del joc, Ganon referí al mag com el seu àlter ego. Això causa controvèrsia, ja que àlter ego en el diccionari també pot significar "amic íntim".

A Link to the Past[modifica]

Agahnim contra Link.

El manual explicar clarament la història d'Agahnim clarament abans dels fets del joc. Quan el país d'Hyrule estava sumit en el caos, pler de plagues i infermetats, Aghanim acudí com per art d'un miracle i amb la seva màgia estabilitza tots els mals de la terra, curant la gent i destruint el mal d'Hyrule. Es guanya la simpatia de la gent com el seu heroi, incloent la del Rei, pare de la Princesa Zelda. Aquest li regalà meravellosos regals i l'hi nomenà el seu conseller reial en la seva cort. Ell aparentment ajudava la gent de les seves desgràcies i misèries. Per tot això era una taparera; una conspiració, car el mag volia en secret apoderar-se del control del Regne d'Hyrule.

Destrona el Rei i controla amb la seva màgia la voluntat dels soldats, assolint el control del Castell d'Hyrule. No se sap ben bé que l'hi va succeir al Rei (molts afirmen que varà ser assassinat pel mag), però desaparegué misteriosament. Agahnim envia a les Set Doncelles, descendents dels antics Savis Hylian, al Dark World,[1] per trencar el setge de l'antic mal tancat en aquesta dimensió, anomenat Ganon, el Rei del Mal. Enviant a les jovenetes i a la Princesa Zelda, al Món Fosc, aconseguiria alliberar Ganon, i així aquest estaria lliure de nou.

Tanca Zelda en les masmorres del Castell, on aquesta es comunicaria telepàticament amb el tiet d'en Link i amb aquest, esperant que Agahnim no els hagués controlat la ment. El tiet d'en Link varà penetrar en el Castell d'Hyrule per un passadís secret, mentre que el jove Link el seguí. S'infiltra en el Castell, i rescatà a la Princesa Zelda de les urpes d'Agahnim, amagant-la en el santuari al nord del Castell d'Hyrule juntament amb el seu savi. Recollint les tres Arracades, en Link varà poder cercar la Master Sword, l'arma capaç de derrotar el mag.

No obstant en aquell precís instant, les hordes del mag segrestaren Zelda de nou i mataren al savi que la protegia. Link d'infiltrar-se de nou en el Castell d'Hyrule a la Torre d'Agahnim, o s'hi enfrontaria am el mag i rescataria a la Princesa Zelda. Tanmateix, Agahnim havia aconseguit teleportar la princesa al Dark World[2] davant dels atònits ulls d'en Link i desafià aquest.[3][4] Link va poder vèncer la seva màgia amb la Master Sword, però no obstant aquest va poder aconseguir enviar al jove protagonista al Món Fosc, on el malvat Ganon governava. Així, Link va haver de salvar les donzelles amagades per tot el món per poder trencar el setge de la Torre de Ganon, i poder infiltrar-se a la guarida del malvat per poder combati de nou al malvat Agahnim. Aquest incapaç de vèncer al protagonista amb els seus poders màgics morí en batalla, i Ganon, l'abandonà a la seva sort. Així, Agahnim només varà ser un recipient per al malvat Ganon.

En batalla[modifica]

Agahnim lluitant contra Link en el videojoc A Link to the Past.

El malvat mag és invulnerable a totes les armes d'en Link, a excepció de l'Espasa Mestra. En batalla, pot teleportar-se a voluntat i atacar Link de diverses maneres:

  • El malvat mag té un segon atac. Consisteix a crear una altra bola màgica per llançar-se-la al protagonista. Però a diferència de l'anterior aquesta es divideix en quatre. Similar a l'atac de Ganondorf en Ocarina of Time i a Phantom Ganon de The Wind Waker.
  • El tercer atac és diferent. Concentra tot el seu poder i les transforma en descàrregues elèctriques, causant greus danys sobre en Link. L'únic punt feble d'aquest atac és que pot ser fàcilment esquivat si Agahnim es teleporta damunt de l'arena de batalla.

En la batalla final ontra el mag, Agahnim es dividia en tres. Així en Link havia d'endevinar quin era el verdader, però seguint la tèmatica de l'anterior combat. I a diferència d'aquest no utilitzava l'atac de les descàrregues elèctriques.

Aparicions menors[modifica]

Agahnim apareixia de nou en aparicions menors en Link's Awakening i Oracle of Seasons. Dites encarnacions no es poden tractar del mateix malvat mag perquè aquest ja havia estat mort per en Link de The Legend of Zelda: A Link to the Past. No obstant el segon podria ser una manifestació i espiritual del mag. Tot i així no ha estat confirmat, ni els fans de la saga li han donat molta importància.

Link's Awakening[modifica]

En Link's Awakening, la malvad figura del mag apareix com una manifestació de les Shadow Nightmares, els malsons del Wind Fish encarnats en els antics enemics d'en Link a de A Link to the Past. No es tracta del mateix mag, però el seu esquema de batalla és el mateix de quant el mag es trobava amb vida a A Link to the Past. Llança boles d'energia màgica igual que el mag de A Link to the Past, i es teleportà al voltant de l'arena de batalla a la seva voluntat com el malvat mag del joc.

Oracle of Seasons[modifica]

En Oracle of Seasons, no se sap si Agahnim es reencarna en el Mini-Boss del Dancing Dragon Dungeon, però és un Mini-Boss molt similar al mag quan aquest comptava amb vida. El Mini-Boss en si es dividia en tres, igual que el segon combat d'Agahnim en A Link to The Past, i Link havia d'endevinar quin era el verdader encenent les torxes i atacant el que tenia ombra, a part que no es poden desviar les boles màgiques d'Agahnim. El Boss també podia teletransportar-se a voluntat per l'arena de batalla.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Agahnim: Ho, ho, ho… With is, the seal of the seven wise men is the last broken. The Legend of Zelda: A Link to the Past. Nintendo EAD. Nintendo. 24-5-1993.
  2. Agahnim: Ahah… Link! I have waiting for you! Heh, heh, heh... I was hoping I could make Zelda vanish in from your eyes. Behold! The last moment of the Princess Zelda! The Legend of Zelda: A Link to the Past. Nintendo EAD. Nintendo. 24-5-1993.
  3. Agahnim: It is now only a matter of time before evil power covers this land… After all, the legendary Hero cannot defeat us, the tribe of evil, when we are armed with the Power of Gold. Ho, ho, ho… Now, I must go! The Legend of Zelda: A Link to the Past. Nintendo EAD. Nintendo. 24-5-1993.
  4. Agahnim: Oh, so? ... You mean to say you would like to be destroyed? Well, I can make your wish come true! The Legend of Zelda: A Link to the Past. Nintendo EAD. Nintendo. 24-5-1993.