Llista de personatges de The Legend of Zelda

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Ganondorf, el Rei del Mal, lluitant contra Link, l'Heroi del Temps.

En aquest article s'enumeren els personatges que es repeteixen al llarg de la franquícia The Legend of Zelda.

Agahnim[modifica | modifica el codi]

Article principal: Agahnim

Agahnim és un despietat i poderós mag. Quan el Regne d'Hyrule estava sumit en el caos, pler d'infermetats i plagues, el mag acudí com per art d'un miracle i amb la seva misteriosa màgia estabilitza tots els mals de del país, curant la gent i destruint el mal del país. Es guanya la simpatia dels súbdits, incloent la del Rei, pare de la Princesa Zelda. Fou nomenant per aquest com el seu conseller reial en la seva cort. Agahnim aparentment ajudava la gent de les seves desgràcies i misèries. Per tot això era una taparera; doncs aquest volia en secret apoderar-se del control del país. Destrona el Rei i controla amb la seva màgia la voluntat dels soldats, fent-se amb el control del Hyrule Castle. Agahnim envia a les Set Doncelles descendents dels antics Savis Hylian, al Dark World, per trencar el setge de l'antic mal que regnava en dita dimensió, l'anomenat Ganon, el Rei del Mal. Enviant a les jovenetes i a la Princesa Zelda al Dark World, aconseguiria lliberar Ganon, i així aquest estaria lliure de nou. Fou derrotat en última estància per Link, gràcies al fet que aquest recollí les tres Arracades per poder cercar la Master Sword, l'arma capaç de derrotar el mag, on aquest teletransportar Link al Món Fosc. Finalment, després de rescatar les Set Doncelles Link derrotar de nou i matà al mag. Ganon l'abandonà a la seva sort. Agahnim també reapareix en Link's Awakening.

Dark Link[modifica | modifica el codi]

Article principal: Dark Link
Dark Link en Twilight Princess.

Dark Link (també anomenat com Shadow Link) apareix en la franquicia com el costat fosc d'en Link, protagonista de la sèrie. Originalment, aperegué en el videojoc de The Legend of Zelda: The Adventure of Link, creat per un terrible i poderós mag per combatre a l'assassí d'en Ganon original de The Legend of Zelda (1986), encara que aquest ha aparegut en múltiples jocs de la saga com The Legend of Zelda: Four Swords Adventures, com a múltiples enemics creat pel Dark Mirror i en The Legend of Zelda: Ocarina of Time com a Mini-Boss. En Twilight Princess aparegué en una escena representant tres Twili. Generalment, Dark Link és una versió negra i fosca del protagonista Link, totalment obscur i amb els ulls vermells color sang. En la versió japonesa se'l coneixen com Doppelgänger.

Epona[modifica | modifica el codi]

Epona en Twilight Princess.

Epona és el cavall d'en Link, una euga agrella clara amb cabellera rossa, s'utilitza principalment per al viatge més ràpid utilitzat pel protagonista. A l'Ocarina of Time, Epona naixia i estava criat al Ranxo Lon Lon. Després que el malvat Ingo es fes amb el rantxo gracias a Ganondorf, Link salva a Epona d'ésser el cavall de Ganon, guanyant-li en una cursa a Ingo. Més tard, a Majora's Mask, Skull Kid, roba a Epona. Link podé recuperala en el Rantxo de Romalí. Epona també fa una aparició breu a The Minish Cap, tanmateix, aquesta vegada només se la veu estirant un carro de Lon Lon Milk. Encara que no està disponible per conduir, és possible fondre Kinstones amb ella. Epona també apareix en Four Swords Adventures principalment en un nivell on la pot obtenir després de salvar Malon, encara que hi ha quatre cavalls que es munten, com hi ha quatre Links. En Twilight Princess, Link munta un cavall que sembla molt similar a Epona; tanmateix, els intèrprets poden anomenar el cavall d'en Link en aquesta aventura nova. Epona juga un paper molt més gran en aquest joc, fins i tot sent utilitzat per Link en batalles a cavall en múltiples vegades. Epona té la seva pròpia cançó, que s'utilitza sovint com a manera de dominar i/o convocar-la. A Epona se li posa el nom d'una deessa celta de cavalls.

Ganon[modifica | modifica el codi]

Article principal: Ganon

Ganon (ガノンドロフ, Ganondorofu), també conegut com a Ganondorf, el Great King of Evil és el principal antagonista de la sèrie. Ganondorf era el líder de la raça de lladres Gerudo, que vivien al desert a l'oest d'Hyrule. Segrestava la Princesa Zelda amb molta freqüència. Aquest personatge va ser introduït a la saga amb el nom de Ganon, però no va ser fins a 1998, amb el videojoc d'Ocarina of Time que va aparèixer amb el nom de Ganondorf. Aquest és un dels malvats més complexos creats en la història dels videojocs. La referència Gannon és errònia. Ganondorf és també un poderós fetiller, els poders màgics del qual augmentaren considerablement gràcies a la Triforce del Poder. Posseeix també una força física descomunal, molt superior a la del jove Link i és també un gran espadatxí com s'ha pogut demostrar en The Legend of Zelda: The Wind Waker i en The Legend of Zelda: Twilight Princess.

Great Deku Tree/Gran Arbre Deku[modifica | modifica el codi]

El Great Deku Tree, que apareix a l'Ocarina of Time, és el Pare del Bosc acusat de mirar i protegir els Kokiri que viuen al Kokiri Forest. És un arbre excepcionalment gran amb una cara humana.

Quant l'Ocarina of Time comença, l'Arbre Deku està patint un dur cástig per causa de la maledicció del malvat Ganondorf en un esforç per guanyar la Pedra Espiritual del Bosc que és en la possessió de l'Arbre de Deku. Sabent el destí d'en Link, l'Arbre Deku envia Navi la fada per guía en Link demanan-li que mati l'aranya anomenada Queen Gohma que habità a l'interior seu. Encara que el monstre fou derrotat, l'Arbre Deku ja estava condemnat, però abans de morir, l'Arbre Deku dóna la Maragda Kokiri en Link i i li diu que busqui la Princesa del Destí en Hyrule Castle. Després que en Link adult completi el Temple de Bosc, descobreix un brot petit, que s'anomenà el Brot Deku. És aquest brot que li diu la veritat an Link sobre el seu passat, i revela aquest que ell no és un Kokiri, sinó un Hylian.

A The Wind Waker, el Deku Tree és el guardià del Refugi de Bosc i és l'esperit del bosc/terra llegendari. És al principi atormentat per ChuChus i, després d'ésser ajudat per Link, explica a aquest el seu habitatge i el Koroks que viuen allà. Confessà Link que la seva energía màgica està disminuint pel fet que s'ha tornat feble amb l'edat. Se suposa que aquest és el mateix Deku Tree que era un brot a l'Ocarina de Temps, perquè confon-ne Link lHeroi dels Vents amb lHeroi del Temps parlant-li en la llengua Hylian antiga. Després que aquest ajuda al Korok Makar, l'arbre li entregà la Perla de Farone.

Link[modifica | modifica el codi]

Article principal: Link

Link (リンク, Rinku), és un heroi èpic que lluitava contra el mal. Link s'ha convertit en un dels personatges insígnia de Nintendo, juntament amb els co-protagonistes de la saga: la Princesa Zelda i el malvat Ganondorf. L'èxit de la saga, amb més de 6.5 milions de còpies venudes mundialment, juntament amb l'aparició del personatge en altres jocs ha fet de Link un dels personatges de Nintendo més coneguts del món sencer. Les seves vestimentes estan basades en les del cèlebre personatge literari Peter Pan de J. M. Barrie, per la fantasia, l'eterna infantesa, la bondat, el coratge, la innocència i el cor pur que aquestes representen. Aquesta mena de ganyotes a obres literàries, mitològiques i fins i tot religioses són molt abundants dintre de The Legend of Zelda. Una singularitat d'aquest personatge és que existeixen diversos herois amb el mateix nom de "Link" a tota la sèrie The Legend of Zelda i tenen innumerables característiques comunes cadascun. D'altra banda, segons ho suggereix Ganondorf a The Legend of Zelda: The Wind Waker, també podria tractar-se d'un mateix heroi que reneix una vegada i una altra durant totes les èpoques.

The Three Goddesses/Les Tres Deesses[modifica | modifica el codi]

Din[modifica | modifica el codi]

Din és la Deessa del Poder i del Foc en el món fictici de la franquícia The Legend of Zelda. D'acord amb la llegenda de la Relíquia Sagrada de la Triforce, emprà els seus braços de foc per esculpir el món i crear la terra. De la mateixa manera que les Deesses Farore i Nayru, deixà com a mostra del seu poder un dels fragments de la Triforça: la Sagrada Triforça del Poder. A més de ésser la Deessa del Poder, Din s'encarna també en l'Oracle de les Estacions d'Holodrum, del videojoc The Legend of Zelda: Oracle of Seasons. En aquesta dita entrega, Din tenia el poder d'invocar les Deïtats de les Estacions del món paral·lel d'Hyrule, Holodrum, però el seu poder fou usurpat pel malvat Onox, el General de les Tenebres, creant el desordre en les Estacions del món marginat de Holodrum. El malvat fou derrotat per Link.

Abans d'assistir al Temple de les Estacions, Din confessà al jove Link: "M'estimo la Naturalesa. M'estimo la Terra, per això l'hi dono lo millor de mi per expressar la seva bellesa a través del meu ball. Cada ball té un específic significat. Un és la Gloria de la Terra, el segon és la Gloria del Temps, el tercer, és la Gloria del Oceà, el quart és la Gloria de la Plutja, el cinquè, la Gloria de la Calentor, el sisè la Gloria de la Humanitat, el setè, la Gloria del Vent, i finalment, la Gloria de les Estacions. M'estimo les Estacions. Però m'estimo més ballar". En conclusió, la història de la Deessa Din en Oracle of Seasons, és un soport de la història de la trama de The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Din és la creadora de la Terra i de la Naturalesa, de tot ésser vivent. Quan el malvat Ganondorf tocà la Triforça, i la va dividir en tres, ell es va quedar concretament amb el poder de la Deessa Din. Ell és la seva representació corpòria. El poder per crear vida de Din es va modificar en mans d'en Ganon, en un poder malvat per destruir.

L'Esperit de Llum Eldin, és una refèrncia al nom de Din.

Nayru[modifica | modifica el codi]

Nayru és la Deessa de la Saviesa. Segons llegenda, amb la seva saviesa, creava totes les formes vitals que protegiria l'esperit del món. Està associada sovint amb la Triforça de Saviesa, tinguda per la Princesa Zelda, i la clau a poder controlar la Triforça de Poder. Se la connecta generalment amb l'element d'aigua, el blau de colors i porpra, temps, i amor. Se la connecta generalment amb l'element d'aigua, el blau de colors i porpra, temps, i amor. A l'Ocarina of Time, la Gran Fada al Colós Desèrtic pot concedir el coneixement de "L'Amor de Nayru" an Link, un defensa màgica que creava un camp de força al voltant del seu cos en forma d'un cristall similar a de la Princesa Zelda quantestà més tard empresonada en per Ganondorf, tot i així és plenament capaç d'atacar mentre l'utilitza. Mentre actiu, encara poden donar un cop a ell els atacs enemics, però no n'agafarà cap dany. En el Super Smash Bross Melee, Zelda utilitza l'habilitat com un defensa actiu que també fa malbé el seu atacant i reflecteix elements llançats o contrarestar atacs.

L'Esperit de Llum de Lanayru, és una refèrencia al nom de Nayru.

Farore[modifica | modifica el codi]

Farore és la Deessa de Valor. Segons llegenda, utilitzava la seva ànima rica per donar esperit al món. També ajudava Din i Farore a crear la Triforce sagrada i llegendàra. Està associada sovint amb la Triforça del Valor, tinguda per en Link, i la clau a poder contrarestar la Triforce del Poder. Se la connecta generalment amb l'element d'aigua, el blau de colors i porpra, temps, i amor. A l'Ocarina of Time la Gran Fada dins d'una cova en la Font Zora, pot concedir el coneixement de "El Vent de Farore" a en Link, una habilitat màgica que teletransportar el protagonista dels Dungenon. En Super Smash Bross Melee, La Princesa Zelda utilitza l'habilitat com el seu tercer salt, una forma de teletransport horitzontal, vertical o diagonal. Recobra grans distàncies, però no mou terreny.

L'Esperit de Llum de Faron, és una refèrencia al nom de Farore.

Twinrova[modifica | modifica el codi]

Article principal: Twinrova
Twinrova.

Twinrova (双生魔術師ツインロ Tsuinrōba), són les despietades bruixes guardianes del santuari sagrat Gerudo, el Temple del Esperit situat al Colós del Desert, al Desert Encantat. Varen ser elles qui van criar al malvat Ganondorf, el futur Rei del Mal, destrant-li en el camins de la màgia negra e implantant-li en els camins de la maldat i de la foscor, traumatitzant-lo en les seves futures ànsies de conquerir un món pròsper per ell on poder-hi governar com al seu legítim i únic Rei. (Es podria afirmar que per la causa d'aquestes bruixes, en Ganon és malvat).

També varen mantenir empresonada a la jove Nabooru, la futura Sabia de l'Esperit durant set anys, dintre d'una armadura, rentant-li el cervell i manipulant-la com una marioneta baix les seves ordres. Finalment, després d'una cruenta lluita, les fetilleres Twinrova foren derrotades per la seva pròpia màgia a mans de l'Heroi del Temps. En l'últia fase de la lluita es van fusionar transforman-se en la veritable Twinrova. Al ser vençudes per la seva màgia, van jurar venjar-se del jove Link algun dia, fet que es podria interpretar-se en la sèrie Oracle (els videojocs The Legend of Zelda: Oracle of Seasons i The Legend of Zelda: Oracle of Ages, respectivament). Twinrova reapareix en Majora's Mask i la sèrie Oracle.

Vaati[modifica | modifica el codi]

Article principal: Vaati
Vaati.

Vaati (グフー Gufū), el Wind Mage (en català: Mag dels Vents) és un malvat i poderós fetiller. El primer aspecte de Vaati, en la cronologia de The Legend of Zelda: The Minish Cap és el de jove fetiller de gran poder màgic obscur, que un bon dia introdueix innombrables monstres en el Regne d'Hyrule, i converteix la Princesa Zelda en pedra. Ell era un Minish. Un cop convertit Vaati en un poderós mag, perseguiria el seu anhel principal: apoderar-se de la Light Force (Força Lleugera, o Força de la Llum en català) que l'hi atorgaria un poder diví il·limitat. Quan Vaati sabé on era la Força (a l'interior de la Princesa Zelda), s'apoderà del Castell d'Hyrule i el transformà en el seu cau, amb la intenció de robar la Light Force de la princesa. S'apoderà de la seva Light Force. Link vencé la seva màgia i forçà Vaati a convertir-se en un monstre per poder sobreviure a la batalla. Encara que la màgia del fetiller Vaati fos il·limitada, Link el vencé en última instància, i l'empresonà en la làmina de Picori, que més tard seria coneguda com l'Espasa Quàdruple (Four Sword), degut a la seva capacitat de desdoblar el seu portador en tres entitats separades. Vaati reapareix en Four Swords i Four Swords Aventures.

Zelda[modifica | modifica el codi]

Article principal: Zelda

La Princesa Zelda (プリンセス ゼルダ, Purinsesu Zeruda), és la princesa d'Hyrule. Zelda és un membre de la Família Reial d'Hyrule, essent la personatge que reb el nom de la franquícia, tanmateix el protagonista i personatge controlable és en Link. Sovint és raptada presonera pel malvat antagonista de la trama: Ganon, el Rei del Mal. D'acord amb Shigeru Miyamoto, el creador de la saga, el nom ve de Zelda Fizgerald. Darrerament el seu paper ha canviat considerablement. En jocs com The Legend of Zelda: The Wind Waker o Twilight Princess ja no representa el paper de "princesa en perill", sinó que ajuda a en Link directament en el combat final amb el seu arc. Ha aparegut també en Super Smash Bros. Melee, un joc de Nintendo GameCube. La Princesa Zelda utilitzà màgia per lluitar contra els seus enemics. Però, en el joc The Legend of Zelda: Ocarina of Time també es pot transformar en l'emmascarat Sheik, que empra atacs físics, tot això per amagar la seva identitat, ja que era perseguida per Ganon.


Personatges de The Legend of Zelda

Personatges principals/Herois
Epona · Great Deku Tree · Impa · Din · Farore · Nayru · Link · Midna · Tingle · Princess Zelda

Enemics majors
Agahnim · Bellum · Dark Link · Ganon · Majora · Nightmare · Onox · Twinrova · Uncle Rupee · Vaati · Veran · Zant


Pel joc
A Link to the Past · Link's Awakening · Ocarina of Time · Majora's Mask
Oracle of Ages i Seasons · The Wind Waker · Twilight Princess
Llista de personatges de The Legend of Zelda