Consell Valencià de Cultura

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióConsell Valencià de Cultura
CVCLOGO.jpg
Palau de Forcalló, València.JPG
Dades bàsiques
Tipus entitat consell
Sector Q5794564 Tradueix
Història
Fundació 30 octubre 1985
Organització i govern
Seu central 
Presidència Santiago Grisolía García
És propietat de Generalitat Valenciana
Afiliacions Generalitat Valenciana

Web Lloc web oficial
Modifica les dades a Wikidata

El Consell Valencià de Cultura (CVC) és una institució consultiva i assessora de la Generalitat Valenciana en les matèries específiques referents a la cultura valenciana, amb la missió de vetllar per la defensa i la promoció dels valors lingüístics i culturals propis de la Comunitat. Està format per 21 membres nomenats a proposta dels diferents partits polítics representats a les Corts Valencianes.

Preceptivament és consultat per altres institucions de l'administració en la incoació d'expedients referents al patrimoni cultural valencià. Però igualment pot ser consultat de manera no preceptiva per les mateixes institucions, o també fer-los arribar les seues recomanacions, a iniciativa pròpia o assumint demandes d'entitats o individus civils.

Per tant, actua per mitjà d'informes i dictàmens (sol·licitats per les administracions) i d'informes no sol·licitats elevats en forma de recomanacions, tots ells elaborats per les seues comissions informatives o per ponències puntuals i aprovats i assumits col·legiadament pel plenari de la institució.

L'acció pública del Consell Valencià de Cultura es concreta, a més, en l'organització de jornades d'estudi de diversos aspectes de la cultura valenciana, i en les seues publicacions divulgatives o d'ajuda a la investigació. La seua seu des de l'any 2002 és el Palau de Forcalló, al barri del Carme de València.

Membres[modifica]

Actuals[modifica]

Antics[modifica]

Presidents[modifica]

Enllaços externs[modifica]