Consell Valencià de Cultura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConsell Valencià de Cultura
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusconsell Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballCultura del País Valencià Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació30 octubre 1985
Governança corporativa
Seu
PresidènciaSantiago Grisolía García Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuGeneralitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata
Propietat deGeneralitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata
Part deGeneralitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcvc.gva.es Modifica el valor a Wikidata

El Consell Valencià de Cultura (CVC) és una institució consultiva i assessora de la Generalitat Valenciana en les matèries específiques referents a la cultura valenciana, amb la missió de vetllar per la defensa i la promoció dels valors lingüístics i culturals propis de la Comunitat. Està format per 21 membres nomenats a proposta dels diferents partits polítics representats a les Corts Valencianes. L'any 2013 la Generalitat Valenciana va reduir el nombre de membres de 21 a 11.[1]

Preceptivament és consultat per altres institucions de l'administració en la incoació d'expedients referents al patrimoni cultural valencià. Però igualment pot ser consultat de manera no preceptiva per les mateixes institucions, o també fer-los arribar les seues recomanacions, a iniciativa pròpia o assumint demandes d'entitats o individus civils.

Per tant, actua per mitjà d'informes i dictàmens (sol·licitats per les administracions) i d'informes no sol·licitats elevats en forma de recomanacions, tots ells elaborats per les seues comissions informatives o per ponències puntuals i aprovats i assumits col·legiadament pel plenari de la institució.

L'acció pública del Consell Valencià de Cultura es concreta, a més, en l'organització de jornades d'estudi de diversos aspectes de la cultura valenciana, i en les seues publicacions divulgatives o d'ajuda a la investigació. La seua seu des de l'any 2002 és el Palau de Forcalló, al barri del Carme de València.

Membres actuals[2][modifica]

Vocals[modifica]

Membres antics[modifica]


Presidents[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Consell Valencià de Cultura». Enciclopèdia Catalana. [Consulta: 1r setembre 2020].
  2. «Membres actuals |». [Consulta: 15 març 2019].