Dawa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Dawa (Islam))

La dawa (de l'àrab دعوة, daʿwa) és l'acció de predicar l'islam. El musulmà que practica la dawa com a treballador religiós o voluntari de la comunitat és anomenat daï (duà en plural). Un daï és, doncs, una persona que convida a la gent a entendre l'islam, per la qual cosa se l'ha considerat l'equivalent islàmic del missioner cristià, en tant que convida la gent a la fe, l'oració o a la vida islàmica.[1]

Objectius de la dawa [modifica]

En la teologia islàmica, la finalitat de la dawa és convidar les persones, tant musulmans com no musulmans, per entendre l'adoració de Déu, tal com s'expressa en l'Alcorà i la sunna, així com informar-los sobre Muhàmmad. La dawa s'orienta cap a la conversió a l'islam, i al mateix temps fa créixer la força de la comunitat musulmana.[2] La dawa o la crida de Déu és el mitjà pel qual el Muhàmmad va difondre el seu missatge. El Profeta i els seus seguidors o Umma van assumir la responsabilitat de la dawa per a la gent de la seva època.

Referències[modifica]

  1. «Oxford Islamic Studies Online». Oxfordislamicstudies.com, 06-05-2008. Arxivat de l'original el 2013-06-18. [Consulta: 19 setembre 2012].
  2. «Da‘wah». A: Encyclopaedia of Islam (en anglès). Brill. 

Bibliografia[modifica]