El cranc de les pinces d'or

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El cranc de les pinces d'or és el novè àlbum del còmic Les aventures de Tintín i Milú creat per Hergé el 1941. Per culpa d'unes misterioses llaunes, en Tintín acaba dins un vaixell on descobreix que són traficants d'opi. Allí es troba amb el malvat Allan i el capità Haddock, qui té molts problemes amb la beguda. Tintín fa entrar en raó al capità i els dos fugen fins al Marroc on acabaran per atrapar els traficants. A partir d'aquesta aventura el capità Haddock s'incorpora a les aventures d'en Tintín i passa a ser un personatge clau.

Tintín i el capità Haddock

Argument[modifica | modifica el codi]

En Tintín, després de trobar una llauna de cranc en conserva dins una galleda, descobreix que el vaixell transporta opi.

Personatges i Objectes[modifica | modifica el codi]

  • Capità Haddock: En aquesta aventura de Tintin, Haddock és el capità del vaixell Karaboudjan, i es troben per primera vegada a les aventures de Tintín, en Tintín després d'evadir-se de les bodegues on estava presoner, arriba a la cabina del capita i troba en Haddock, completament begut. Quan s'assentava del carregament que porta el vaixell, Haddock s'uneix a l'intrèpid periodista, aquí comença una amistat que s'allargarà en el temps.
  • Karaboudjan: És el nom armeni d'un vaixell mercant que es dedicava al tràfic d'opi. El Capità Haddock n'era el capità, però desconeixia el tipus de càrrega que duia a les bodegues, que no era d'altra que un carregament d'opi.


Bibliografia i fonts[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]