Frederic Amat i Noguera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 12:49, 12 maig 2013 amb l'última edició de Vriullop (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Globus oculars, en la façana de l'Hotel Ohla, a la Via Laietana (Barcelona)

Frederic Amat i Noguera (Barcelona 1952) és un artista i escenògraf català.[1][2]

Biografia

Va néixer el 1952 a la ciutat de Barcelona, on va estudiar disseny de decorats i arquitectura al costat de Fabià Puigserver. A finals de la dècada del 1970 realitza diversos viatges fins a Àfrica i Amèrica del Nord, on descobreix el seu interés per les arts escèniques.

Obra pictòrica

A la dècada del 1970 inicià la seva obra pictòrica de tendència experimental i conceptual. Influenciat per Antoni Tàpies i Joan Miró. Amat utilitza els colors la pintura amb finalitat expressiva, sotmetent les seves teles a un procés manipulatiu en el qual utilitza tot tipus de tècniques: collage, assemblage o resina, entre d'altres.

L'any 2005 fou l'encarregat de dissenyar el trofeu que acredita els guanyadors del Premi Internacional Terenci Moix, realitzant per l'ocasió un peix de fang amb el segell del premi envoltat per una serigrafia.

L'any 2007 ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Arts Visuals, concedit per la Generalitat de Catalunya, per l'exposició realitzada a la Galeria Carles Taché en la qual va reunir la seva obra pictòrica, escultòrica i multimèdia.

Obra escenogràfica

Des de 1986 ha col·laborat com a dissenyador de l'espai escènic, decorats i vestuari, en espectacles de teatre i dansa:

Disseny de l'espai escènic/vestuari

Direcció escènica

  • 1998: Zum-zum-ka. Idea i direcció amb Cesc Gelabert i espai escènic. Palacio Carlos V (Granada).
  • 2001: Oedipus Rex, d'Stravinsky i Cocteau. Direcció, espai escènic i vetuari. Palacio Carlos V (Granada).

Pel·lícules dirigides

Referències

  1. E.V. «El negre és la sang del pintor». Diari Avui, 17-04-2011. [Consulta: 17 abril 2011].
  2. Oliver, Conxita «Frederic Amat, travessant el cos de la pintura». Bonart [Girona], núm. 140, juny 2011, p. 78. ISSN: 1885-4389.

Enllaços externs