Igraine

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Merlí s’emporta l’infant Artús prenent-lo a Igraine. Il·lustració de C.Wyeth (1922).

Igraine és un personatge de la matèria de Bretanya, la mare del rei Artús. És presentada com una dona jove, bella i fidel.

Uther Pendragon s'enamora d'ella en una visita de Golois (el seu marit) a la cort i intenta apropar-s'hi, atenció que ella rebutja. La parella deixa el castell i esclata una guerra entre els dos territoris. Uther demana ajuda al mag Merlí per veure's amb la seva estimada. Merlí fa un encanteri que provoca que temporalment tingui l'aparença de Golois i per tant pugui ser rebut per Igraine. Ambdós tenen relacions sexuals i d'aquell encontre neix Artús. Quan Golois mor en combat, Uther es casa amb Igraine per legitimar Artús.

Les versions varien quan descriuen la seva relació. Les primeres històries parlen només de luxúria per part d'Uther, que posseeix Igraine de manera brutal quan aconsegueix entrar a la seva cambra. Narradors posteriors desenvolupen un amor boig per part de la parella que no es pot consumar pel matrimoni d'ella.[1] La descripció de la vida matrimonial s'emmarca dins l'amor cortès, on Uther actua com un cavaller que l'omple de regals i atencions.[2]

Igraine és també mare de dues filles que tenen un paper secundari en les aventures artúriques.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Camelot Project». [Consulta: 7 març 2014].
  2. Fiona Tolhurst, Geoffrey of Monmouth and the Feminist Origins of the Arthurian Legend, Palgrave Macmillan, 2012