Impressió digital

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La impressió digital és un procés que consisteix a imprimir de forma directa d'un arxiu digital a paper, utilitzant diferents mitjans. Uns dels més comuns són la tinta i el tòner.

Aquest procés és molt útil en projectes d'impressió per a tiratges curts i terminis de lliurament molt baixos. Això es deu al fet que aquesta tècnica no requereix un temps d'assecament o refredament com la tradicional impressió òfset.

Aquest sector en les arts gràfiques està experimentant un gran creixement i això ha dut als fabricants i proveïdors a treure al mercat equips digitals cada vegada amb més prestacions i qualitats.

La impressió digital té un doble vessant: el petit i el gran format. El primer encara no arriba a oferir tots els formats que el mercat demana. El segon, el gran format té certs problemes de tipus ecològic i d'alts costos. I és per això que encara està en vies de desenvolupament aquest tipus d'impressió.

Però, el gran valor afegit que ofereix la impressió digital és la personalització del producte. Una impressió personalitzada és un mercat en creixent expansió.