Plantilla Discussió:Infotaula artista musical
Error
[modifica]Hi ha algun petit error que provoca una separació excessiva a la informació bàsica, diria que pot estar relacionat amb la imatge ja que si no te imatge no te aquest error: Vegeu exemples a articles musicals amb imatge: Leonard Cohen, Beck, Joan Baez, Neil Young Sense imatge: Aaliyah. --Baggio (missatges) 15:53, 2 ago 2008 (CEST)
- He intentat arreglar l'error fins i tot copiant el codi anglés a la nostra viqui però no hi ha manera. Crec que és problema de class="infobox vcard" que a l'anglesa funciona però a la nostra no. He intentat buscar eixe codi a la viquipèdia anglesa però no m'ix a cap pàgina css per a poder copiar-lo a la nostra. Continuaré treballant a vore si trobe el problema. --Pepetps (Podem discutir-ho) 11:44, 9 ago 2008 (CEST)
- Finalment he posat el codi com al començament de la plantilla per a eliminar l'error que hi donava. Crec que ja no n'hi ha cap. Si en veieu cap, aviseu-me. --Pepetps (Podem discutir-ho) 12:17, 9 ago 2008 (CEST)
- Sembla que efectivament ja està solucionat, gràcies crack --Baggio (missatges) 13:18, 9 ago 2008 (CEST)
Error nº2
[modifica]Bona tarda!
Torna a haver-hi un gran error en el títol d'aquest plantilla en el qual surt això:
style="text-align:center; font-size:1.4em; line-height:1.3em; background:
1. f0e68c;" colspan="3" |NOM DE L'ARTISTA
FOTO
PEU DE FOTO
colspan="3" style="text-align: center; background:
1. f0e68c;" | Informació bàsica
I es pot comprovar en qualsevol grup de música que tingui aquesta plantilla.
--Davidpar (discussió) 15:38, 2 març 2009 (CET)
- Bona tarda, Davidpar!
- Intenti afegir
| Img_size = | Landscape =
- o solament
| Landscape =
- a baix de
| Img_capt =
- Jo vaig fer això en Joan Baez i Gilberto Gil i va funcionar. - Al Lemos (discussió) 19:49, 2 març 2009 (CET)
- Ha estat un treball dur, però jo va descobrir el problema: els noms dels colors. - Al Lemos (discussió) 18:21, 3 març 2009 (CET)
Signatura:
[modifica]Estaria bó tenir el camp de la signatura dels artistes. Ferbr1 (disc.) 12:02, 18 des 2009 (CET)
Camp State
[modifica]Potser fóra bo que es posés el camp State (Solter, casat...) per els solistes --Elxordi (disc.) 04:47, 2 març 2010 (CET)
Lloc de naixement i defunció
[modifica]Caldria començar a pensar a afegir un paràmetre per a afegir el lloc de naixement i defunció tal i com es fa a {{infotaula persona}} sobretot per als solistes. --Bestiasonica (disc.) 02:34, 1 maig 2011 (CEST)
Subtítols a dues linies
[modifica]La altura dels subtítols en dues llinees no es bó. El espai ne es bó.--Paracel63 (disc.) 12:49, 31 gen 2012 (CET)
Fusió de plantilles
[modifica]Hola. Convido a opinar a solde, KRLS, Vinals (del Viquiprojecte:Grups de música), sguastevi i marionaaragay, que saben molt de música i a tots els que vulguin dir la seva sobre la proposta de fusió de {{Infotaula banda}}, {{Director d'orquestra}}, {{Compositor clàssic}}, {{Infotaula artista musical}} en una única plantilla que podria anomenar-se {{infotaula músics}} (o com digueu) respectant les característiques que tenen i ampliant-les amb totes les dades que gestiona {{infotaula persona}}, a més d'homogeneïtzar els noms dels paràmetres. Podeu veure una mostra de cada tipologia en aquesta pàgina de treball; la darrera és una mostra amb tots els paràmetres plens. No ho he fet encara, però proposo canviar els colors de les capçaleres que ara és un poti-poti. Pensava fer servir una gamma de verds clars enlloc dels actuals. A més de les avantatges que ja us imagineu, permet canviar fàcilment el perfil de l'individu quan aquest canvii (d'instrumentalista a cantant, o de director d'orquestra a compositor, per exemple); si això passa ara, cal reanomenar tots els paràmetres perquè s'anomenen de forma totalment diferent. Opinions, comentaris, millores, nous camps, text d'etiquetes de paràmetre, etc.. Espero ansiosament !. --amador (disc.) 19:41, 18 gen 2015 (CET)
- Hola Amador, Per seguiment de la Discussió de Lohen11 m'entero de la feina que estàs fent amb les infotaules. Per al cas dels compositors clàssics ja fa temps que penso si s'hi podria afegir un paràmetre sobre el catàleg principal de les seves obres (W.A. Mozart = Köchel; J.S. Bach = BWV; G.F. Händel = HWV, F.J. Haydn = Hoboken, A. Vivaldi = Ryom, D. Buxtehude = BuxWV, F. Schubert = Deutsch catalogue, R. Strauss = Trenner Verzeichnis (TrV), G.P. Telemann = TWV, etcètera). Aquests catàlegs sovint tenen article a Viquipèdia (com es pot veure) o en altres Wikis. Una informació prou completa sobre el tema és a en:Catalogues of classical compositions#List of catalogues, versió extensa de part de l'article que es correspon amb el "nostre" Opus (música) i que potser algun dia podria(em) traduir. Seria bo tenir-ne l'opinió del propi Josep Renalias (Lohen11). Si sembla convenient, ara seria un bon moment d'incorporar-ho. Com ho veus / veieu? Cordialment,--FranSisPac (disc.) 08:00, 19 gen 2015 (CET)
- Normalment només la tenen els grans compositors, però com que és una opció, també podria sortir. Com que si no hi ha dades, no surt, també hi afegiria apartats com: Formació, mestres, alumnes, distincions honorífiques. Ara, la taula ha de ser senzilla, amb colors poc cridaners, per a que no destaqui massa. El model que m'agrada és el francès: fr:Camille Saint-Saëns.--Lohen11 (disc.) 08:54, 19 gen 2015 (CET)
- @FranSisPac, Lohen11:. 1) El
|catàleg principal=
, l'ubico amb la llista d'obres ? és un bon lloc o ho poso amb les dades professionals ?. 2) OK a mestres i alumnes; la formació i els honors ja figuren com paràmetres estàndard. 3) Pel que fa al color, mireu les propostes de canvi que estic treballant per totes les infotaules biogràfiques i doneu la vostra opinió (aquí mateix). Si igualem els colors de tots els clàssics, tindrem un problema amb els solistes, ja que -actualment- tenen la mateixa classificació la Caballé, el Sisa i el Llach. En tot cas, he mirat que siguin tots suaus. 4) Aprofito per preguntar si voleu icona esquerra pels que no tenen (a la francesa i espanyola només tenen a la dreta). Si ho creieu interessant, podeu fer propostes "concretes", o sigui: nom de commons.. Merci,--amador (disc.) 17:50, 19 gen 2015 (CET)- 1) Sí, jo ho posaria al final de les obres
- 3) El color que triïs estarà bé, em sembla bé que tots els clàssics tinguin el mateix color i la icona els identifiqui (4). Ja que hi estàs posat, crea una plantilla per cantant d'òpera, on hi hauria d'haver en primer lloc el tipus de veu.
- 4) A la francesa tenen la icona incrustada amb el color, jo no ho vaig saber fer i hi vaig posar barroerament aquesta que es desplaça segons la llargada del nom.--Lohen11 (disc.) 18:47, 19 gen 2015 (CET)
- @FranSisPac, Lohen11:. 1) El
- Normalment només la tenen els grans compositors, però com que és una opció, també podria sortir. Com que si no hi ha dades, no surt, també hi afegiria apartats com: Formació, mestres, alumnes, distincions honorífiques. Ara, la taula ha de ser senzilla, amb colors poc cridaners, per a que no destaqui massa. El model que m'agrada és el francès: fr:Camille Saint-Saëns.--Lohen11 (disc.) 08:54, 19 gen 2015 (CET)
- @FranSisPac, Lohen11:. 1) Ja existeix "influenciat per / influí". Ho accepteu com a sinònim de "mestres / deixebles" ?. Ho dic perquè si ho afegeixo i algú omple els 4 paràmetres quedarà lleig.
- Són coses diferents. Pots estar influenciat per un compositor barroc i tenir com a mestre un compositor contemporani.--Lohen11 (disc.) 13:47, 20 gen 2015 (CET)
- Coincideixo. A les proves (entenc que prèvies a diferenciar-ho) ja es nota el creuament de conceptes.(FranSisPac (disc.) 18:24, 20 gen 2015 (CET))
- Fet!--amador (disc.) 22:44, 20 gen 2015 (CET)
- 2) Afegit catàleg com a icona opcional a la capçalera "Obres destacades"; al peu no quedava bé
- No em convenç que quedi "ocult" si no hi cliques. Fins i tot dificulta la detecció d'errors, la necessitat d'editar-ho o la resolució d'enllaços vermells. Proposta: posar-ho centrat al final de les obres (com la signatura al final de la trajectòria). Jo faria que sortís Catàleg principal, per induir a posar-hi el més utilitzat, tot i que algú pot posar-ne més d'un (per cert que espero que aviat tinguem la categoria "Catàlegs de música clàssica" -en anglès té 36 pàgines i en castellà 20-).(FranSisPac (disc.) 18:24, 20 gen 2015 (CET))
- No quedava bé perquè, per una raó tècnica llarga d'explicar, surt alineat a l'esquerra (com les obres) i no es pot centrar. Si vols puc provar de canviar la icona per un text petit a la capçalera, o puc fer que la icona no surti si la pàgina no existeix.--amador (disc.) 22:44, 20 gen 2015 (CET)
- Gràcies pels intents. Segueixo pensant que el text posat al paràmetre s'hauria de veure (tant si l'enllaç és blau com si és vermell). La meva ignorància en les "tecnicalitats" associades em fa difícil encertar amb la millor proposta. L'opció del "text petit" me la imagino com una segona línia de capçalera, a sota d'"Obres destacades", per exemple (Catàleg {{{1}}}), ja que pot ser llarg o haver-n'hi més d'un. Potser és més fàcil incorporar-lo a la part d'"Activitat professional" (que ja és una mica calaix de sastre), de la mateixa manera que hi ha "Discogràfica".--FranSisPac (disc.) 13:40, 22 gen 2015 (CET)
- No quedava bé perquè, per una raó tècnica llarga d'explicar, surt alineat a l'esquerra (com les obres) i no es pot centrar. Si vols puc provar de canviar la icona per un text petit a la capçalera, o puc fer que la icona no surti si la pàgina no existeix.--amador (disc.) 22:44, 20 gen 2015 (CET)
- No em convenç que quedi "ocult" si no hi cliques. Fins i tot dificulta la detecció d'errors, la necessitat d'editar-ho o la resolució d'enllaços vermells. Proposta: posar-ho centrat al final de les obres (com la signatura al final de la trajectòria). Jo faria que sortís Catàleg principal, per induir a posar-hi el més utilitzat, tot i que algú pot posar-ne més d'un (per cert que espero que aviat tinguem la categoria "Catàlegs de música clàssica" -en anglès té 36 pàgines i en castellà 20-).(FranSisPac (disc.) 18:24, 20 gen 2015 (CET))
- 3) Icona capçalera incrustada (a [[fitxer:nnnn...|link=]] se li posa el paràmetre "link" sense que apunti enlloc)
- 4) No dieu res de la icona esquerra, assumeixo que només deixem la nota musical de la dreta i res més.
- Ep! A l'apartat 3, quan deia " i la icona els identifiqui", era la de l'esquerra.--Lohen11 (disc.) 13:47, 20 gen 2015 (CET)
- Accepto suggeriments d'icones. He remirat i no trobo res adient per cantant d'òpera ni bandes de rock.--amador (disc.) 22:44, 20 gen 2015 (CET)
- Ep! A l'apartat 3, quan deia " i la icona els identifiqui", era la de l'esquerra.--Lohen11 (disc.) 13:47, 20 gen 2015 (CET)
- 5) creat perfil per "cantant òpera". Podeu veure exemple de tot plegat a la pàgina d'exemples. Salut !--amador (disc.) 13:33, 20 gen 2015 (CET)
- @FranSisPac, Lohen11:. 1) Ja existeix "influenciat per / influí". Ho accepteu com a sinònim de "mestres / deixebles" ?. Ho dic perquè si ho afegeixo i algú omple els 4 paràmetres quedarà lleig.
- Dubte general (i no vull donar massa més feina): ¿què passa amb els compositors directors d'orquestra (exemple:Pau Casals actualment amb la infotaula d'"artista musical") o amb compositors més "moderns" (exemple: Mompou, actualment amb infotaula "persona", o Arvo Pärt, actualment sense infotaula)?(FranSisPac (disc.) 18:24, 20 gen 2015 (CET))
- Fàcil. Tots els paràmetres de {{infotaula persona}} + els que s'hagin definit com a particulars de la professió es poden fer servir alhora. El fet de tenir només una infotaula per a totes les professions d'un ram, dóna més joc. El paràmetre que diferencia entre compositor o cantant, només afecta a la capçalera, però no al format de la taula. Com a primera biografia de la pàgina d'exemples t'he deixat una mostra de com quedaria el Pau Casals (algunes dades són inventades). Honestament penso que s'ha de ser curós i no pecar per excés. Vinga, va. Més, més...!--amador (disc.) 22:44, 20 gen 2015 (CET)
- Ja que demanaves "mes...!", respecte a la meva qualificació de l'apartat "Activitat professional" com a "calaix de sastre", atès que hi ha coses com ara "Discogràfica" o "Artistes relacionats" que semblen no encaixar-hi, suggereixo un terme més "neutre": "Detalls professionals" o similar ("Dades professionals"?, "Particularitats professionals"?). Ja avisaràs quan "paris màquines".--FranSisPac (disc.) 18:39, 22 gen 2015 (CET)
- Et compro lo del catàleg com a una dada més de les dades professionals. Respecte al nom, veuràs: Per a que la base creada per {{infotaula persona}} serveixi igual per un músic que per a un científic i que, tot i semblar diferents, en realitat segueixen un mateix patró i mateixes etiquetes, he creat uns "blocs d'informació" que s'ubiquen al mateix lloc per a tothom (veure detall a {{infotaula persona/ús}}). Després dels dos primers blocs de dades personals, hi ha 3 blocs d'"atributs professionals", diguem-ne, de característiques personals pròpies de la professió. Darrera d'aquests s'inserta un bloc -que actua com a una ampliació d'atributs professionals- fet a mida per les infotaules particulars. En aquest cas, només he posat "àlies" i "origen". A continuació, hi ha una darrer bloc fixe per a tothom amb altres dades personals menys habituals o importants (cònjuge, fills, etc.). Darrera de tots aquests apareixen dos blocs que "sempre" es fan a mida per les infotaules especialitzades (el nostre cas): "Activitat professional" i "Guardons". El vaig anomenar així perquè aquí ubicava aspectes de la "producció professional" (grups, artistes o orquestres en que ha participat, obres produïdes, mestres i deixebles, etc...). És cert que hi ha alguns que tan poden estar aquí com al bloc "Atributs professionals" (veu, instrument, discogràfica, catàleg, etc..). Ara bé, si poso algun dels noms que proposes (dades, particularitats), crec que es confondrà amb el bloc d'"atributs". Bé, t'he fotut un rotllo però val la pena que afinem el sistema tant com calgui per a que ens permeti replicar-lo amb coherència a altres infotaules. Suggereixo: ara que t'he explicat l'estructura de continguts, quines dades particulars creus que han d'anar a "atributs" i quins a "Activitat professional" ?. Si creus que cal ajuntar tots els paràmetres que siguin professionals en un únic bloc, suggereixo que sigui en el segon (el de més avall) per a evitar que les dades personals (les bàsiques i les esporàdiques) quedin molt separades. Merci per l'interès i la paciència. --amador (disc.) 00:21, 23 gen 2015 (CET)
- Ja que demanaves "mes...!", respecte a la meva qualificació de l'apartat "Activitat professional" com a "calaix de sastre", atès que hi ha coses com ara "Discogràfica" o "Artistes relacionats" que semblen no encaixar-hi, suggereixo un terme més "neutre": "Detalls professionals" o similar ("Dades professionals"?, "Particularitats professionals"?). Ja avisaràs quan "paris màquines".--FranSisPac (disc.) 18:39, 22 gen 2015 (CET)
- Impressionant feinada! Arrib a misses dites, però em sembla més que coherent crear una plantilla per al conjunt i que només hi hagi canvis de capçalera o altres apartats quan sigui oportú. Felicitats a tots!!!--Sguastevi (disc.) 14:03, 5 feb 2015 (CET)
- Fàcil. Tots els paràmetres de {{infotaula persona}} + els que s'hagin definit com a particulars de la professió es poden fer servir alhora. El fet de tenir només una infotaula per a totes les professions d'un ram, dóna més joc. El paràmetre que diferencia entre compositor o cantant, només afecta a la capçalera, però no al format de la taula. Com a primera biografia de la pàgina d'exemples t'he deixat una mostra de com quedaria el Pau Casals (algunes dades són inventades). Honestament penso que s'ha de ser curós i no pecar per excés. Vinga, va. Més, més...!--amador (disc.) 22:44, 20 gen 2015 (CET)