Premi Ernst von Siemens

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El Premi de Música Ernst von Siemens (en alemany, Ernst von Siemens Musikpreis) és un premi internacional de música que concedeix anualment l'Acadèmia Bavaresa de Belles Arts («Bayerische Akademie der Künste Schönen»), en nom de la Fundació Ernst von Siemens per a la Música («Ernst von Siemens Musikstiftung»), i que honora a un compositor, intèrpret o musicòleg que hagi fet una contribució distingida al món de la música.

La fundació va ser creada per Ernst von Siemens (1903-1990) en 1972, en memòria del seu avi, l'industrial Werner von Siemens. Conegut com el Premi Nobel de la Música,[1] el guardó ha anat incrementant la seua presència internacional amb els anys i s'acompanya amb un xec de 200.000 € des de 2007 (150.000 € fins a 2006). A més, la fundació realitza moltes ajudes a festivals, concerts, institucions musicals, joves músics i intèrprets, per una quantia total de 2,3 milions d'euros. Entre aquestes ajudes, destaca també un premi als joves compositors per una de les seues obres, conegut com a «Composers Prize».

En 2006, el premi va ser lliurat el 12 de maig a Viena al pianista i director d'orquestra Daniel Barenboim. El discurs va ser pronunciat per Pierre Boulez, antic guardonat. En 2007, el premiat va ser el compositor anglès Brian Ferneyhough que ho va rebre el 3 de maig en el Kammerspiele Theaterment de Munic. La cerimònia de 2008, el 24 d'abril en el mateix teatre, va premiar a Anne-Sophie Mutter.

Llista de premis Ernst von Siemens[modifica | modifica el codi]

Llista dels Premis a Compositors (premiats per una de les seves obres)[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]