STS-129

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
STS-129
Insígnia de la missió
STS-129 patch.png
Estadístiques de la missió
Nom STS-129
Transbordador espacial Atlantis
Plataforma de llançament 39-A
Data de llançament 16 de novembre de 2009 2:28 pm EST (3:28 pm EDT o 7:28 pm UTC)
Aterratge 27 de novembre de 2009 9:44 am EST (10:44 am EDT o 2:44 pm UTC)
Durada de la missió 10 dies, 19 hores, 16 minuts i 13 segons
Altitud orbital 373 km
Inclinació orbital 51,6º
Distància recorreguda 8,5 milions de quilòmetres
Foto de la tripulació
STS-129 Crewphoto.jpg
davant (d'esquerra a dreta) Hobaugh i Wilmore. darrera (d'esquerra a dreta) Melvin, Foreman, Satcher i Bresnik.
Missions relacionades
Missió anterior Missió posterior
STS-128 STS-128 STS-130 STS-130

La missió STS-129 va consistir en desplaçar cap a l'estació espacial internacional mitjançant el transbordador espacial Atlantis. El seu llançament va ser el 16 de novembre de 2009. La missió va instal·lar els components de recanvi en escena fora de l'estació, el que va incloure tres reeixits passejos espacials. La durada total de la missió va ser de 10 dies. La realització d'aquesta missió deixa a només cinc missions per al reemplaçament dels Transbordadors.

Tripulació[modifica | modifica el codi]

Portada de l'EEI Expedició 20 - 21[modifica | modifica el codi]

Càrrega útil de la missió[modifica | modifica el codi]

La principal càrrega útil del STS-129 va ser el Portador de logística exprés (ELC1) i el ELC2 per a la instal·lació de dos giroscopis de recanvi, dos acoblaments de tancs d'oxigen, un recanvi d'enclavament efector final per al braç robòtic de l'estació i un tanc de gas a alta pressió.

Notes de la tripulació[modifica | modifica el codi]

  • Randy Bresnik, va ser pare estant ell a la ISS.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: STS-129