Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja tenim un parell d'infotaules que s'omplen soles si hi ha dades a Wikidata, i tot i que ho fan amb molt pocs camps ja queda una infotaula mínimament presentable per posar-la en un article sense infotaula o per estalviar el temps de posar les dades bàsiques i dedicar-se a posar les més elaborades.

Les infotaules són:

  • La {{Infotaula persona}}, que posa la foto i el lloc i data de naixement i defunció.
  • La {{Platja}}, que posa la foto i la localització (habitualment el municipi).

A més, totes dues posen el nom agafant-lo del títol de l'article.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Felicitacions !.

Que et sembla anar documentant l'evolució aquí ?. De fet, va néixer per això, però es va quedar aturat fins que tu l'has (re)iniciat per altra via.

Jey (discussiócontribucions)

Bones notícies. Veient la documentació de la pàgina no em queda molt clar, però aplicant-ho en articles ho veig molt bé Pietro Carnesecchi, Blaise Cendrars. Gràcies!!

Jey (discussiócontribucions)

Una pregunta, com s'ha de fer per posar un peu de foto? Es pot posar manualment però aleshores la imatge a Wikidata pot canviar i no coincidir. Entenc que de moment Wikidata no permet associar peu de foto i imatge? Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, per posar un peu de foto val més posar la imatge en local per assegurar que no canviï. De fet, posar una imatge ben triada i ben descrita és en general una millora respecte a la de Wikidata.

Tot i això, ara mateix si hi ha una imatge de Wikidata i un peu en local crec que es mostraria, i potser hauríem de fer que el peu no es mostrés.

Crec que està previst acabar incorporant Commons a Wikidata. Si això arriba a passar, potser aleshores podrem fer servir les descripcions de les imatges com a peu, però de moment això és ciència-ficció.

ESM (discussiócontribucions)

Bravo!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre les fotos i els seus peus, si hi ha algú interessat en posar peus i mirar si hi ha fotos que s'adeqüin millor al contingut de l'article, costaria poc categoritzar els articles que tenen fotos de Wikidata.

Barcelona (discussiócontribucions)

Bon anunci, menys feina que podem dedicar a fer els articles i donar context

Manlleus (discussiócontribucions)

La millora de la relació amb Wikidata és futur i, tot i que dóna feina prèviament (codi i proves) resulta avantatjós a la llarga

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tinc un dubte, sobretot cara a la quinzena de la qualitat. Les infotaules automàtiques suposen una millora als articles que no en tenen, i en alguns casos fins i tot es podrien posar amb bot. Ara bé, per bé que les fem sempre els convindrà una ampliació o revisió manual. Aleshores, el dubte és si quan posem una infotaula automàtica hauríem de treure l'article de Categoria:Articles sense infotaula o si val més deixar-l'hi perquè se'l miri algú.

Exemples extrems d'avui: Ermita de l'Esperança d'Albocàsser i Pelai Vilar i Canales.

Manlleus (discussiócontribucions)

podriem fer una altra categoria "a revisar" suposo.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ho havia pensat, però tenim tantes categories de manteniment per revisar que no revisa ningú, que preferiria no fer-ne una altra si no és que l'ha de revisar algú.

Manlleus (discussiócontribucions)

ja però serà més difícil saber on són, podriem fer que si la infotaula té menys de 3 camps, pues que sigui categoritzat automàticament. Pensem que això també ajuda a millorar la inserció de nous camps des de wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Estic a favor de la proposta de @Manlleus. És cert el que diu el @Pere prlpz, però només estaríem bescanviant una categoria per una altra. Trobo que si la "pseudo infotaula" s'ha posat a mà, hom podrà veure com queda i determinar si deixa la categoria o la pot eliminar. SI això ho fa un bot, serà més complicat no tenir efectes derivats.

Per cert, aprofito per a fer publicitat de la nova {{infotaula d'obra artística}} que obté moltes dades de WD. Veieu una mostra a Bocca Baciata o Ecce Ancilla Domini, aquest darrer sense cap paràmetre. Salut !

Jey (discussiócontribucions)

La infotaula obra artística és genial! Bona feina @Amadalvarez un cop més!

Manlleus (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: m'agrada la infotaula aquesta d'obra artistica, sembla a ser com la infotaula de persona de eswiki i els camps que són locals aquí (inexistents a wikidata) doncs es poden passar manualment en la plantilla directament. Encara diria més, hauriem de controlar d'alguna manera les plantilles amb camps locals separadament dels de wikidata, ja que els locals és feina potencial de trasllat de nous camps cap a wikidata en el futur, per tan necessitem també una llista o categoria que registri això, i no haguem d'anar article x article revisant.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Manlleus, gràcies. La Infotaula persona nostra també n'hi posa uns quants gràcies a la feina del @Pere prlpz. El que passa és que som més discrets i evoluciona amb pas segur. El que dius de passar dades d'infotaula a WD, és cosa de Bots, no de categories, que si no tindrem una feinada manual. Penso que en bona part s'ha fet, si més no amb el que havia en algun moment del temps. Hauríem d'agafar el costum que, per a un article nou, tot allò que posaríem a la infotaula, ho posem a WD, si no hi és ja, i anar fent que les infotaules siguin cada cop més automàtiques. Hi ha començat un projecte per anar treballant en aquesta direcció.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A diferència de plantilles molt senzilles i tècniques com les de coordenades i commonscat, no crec que hàgim de tendir a migrar tots els camps de les infotaules a Wikidata, perquè el text ens dóna una flexibilitat que una base de dades estructurada no té. A més, en omplir manualment una infotaula, fem una feina de selecció que a Wikidata no es fa (per exemple, només cal veure la propietat "ocupació" de les persones a Wikidata, que s'hi sol acumular al mateix nivell les ocupacions anecdòtiques i les realment rellevants).

O sigui, posar a les infotaules dades de Wikidata està bé per estalviar feina, per mantenir dades actualitzades i per evitar certs errors, però passa molt poc sovint que una dada de Wikidata suposi una millora sobre una dada posada a mà localment.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per exemple, mireu la infotaula d'església a Catedral de Barcelona. Alguns camps són gairebé paràgrafs, que és el que cal perquè siguin exactes. Si ningú hagués fet la feina de fer la infotaula podríem posar-hi un número o un nom de Wikidata a cada camp i seria millor que res, però res no justifica canviar aquesta infotaula per una infotaula automàtica.

Jey (discussiócontribucions)

Jo estic a favor d'afegir una infotaula automàtica a tots aquells articles que no en tenen i marcar-la en una altra categoria de manteniment si es generen molt poques dades automàtiques. No veig problema en tenir més categories de manteniment si serveixen per tenir articles una mica millors (+1 @Manlleus)

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Infotaules automàtiques mínimes»