Usuari:Pallares/David O. Selznick

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

David O. Selznick l'any 1934

David O. Selznick va néixer a una família jueva. És el fill del caixer Lewis J. Selznick i de Florence TÉ. (Sachs) Selznick. Va fer els seus estudis a la universitat Columbia i va treballar (anglès) tant que appr(anglès)ti a la companyia del seu pare fins al que aquest faci fallida l'any 1923. l'any 1926, Selznick emménage a Hollywood i, gràcies a les relacions del seu pare, décroche una feina com pres(anglès)ciant la MGM. Abandona la MGM per a la Paramount Pictures l'any 1928 i treballa allà fins (anglès) 1931, any on agafa la RKO com « director de les produccions ». Els anys passats a la RKO són fructueuses, perquè produeix alguns films rellevants, tals que Herència ((en) HA Bill of Divorcem(anglès)t), (en) What Price Hollywood i King Kong. l'any 1933, torna a la MGM. Els seus films a èxits incluent Els Convidats de vuit hores ((en) Dinner at Eight), David Copperfield, Anna Karenine ((en) Anna Karenina) i (en) HA Tale of Two Cities.

Però Selznick desitjava esdevenir productor indep(anglès)d(anglès)t i establir el seu propi studio de cinema. l'any 1936, arriba al seu objectiu formant la Selznick Internacional Pictures i distribuint els seus films per United Artists. El seu èxit es prossegueix amb clàssics com El Jardí de Allah (((anglès)) The Garden of Allah), El Presoner de Zenda ((en) The Prisoner of Zenda), Una estrella ha nascut ((en) HA Star is Born), La Feliç Suïcidada ((en) Nothing Sacred), L'Enllaç jurat, Intermezzo i, ben segur, el seu cap-d'obra Tant n'emporta el vent. l'any 1940, produeix Rebecca, el primer film hollywoodien del realitzador Alfred Hitchcock, qui va fer obtenir el seu segon Oscar del millor film.

Després de Rebecca, Selznick va tancar la Selznick Internacional Pictures i va prendre algunes congés. Les seves activitats financeres inclu(anglès)t el préstec de diverses esteles tal(anglès)tueuses a d'unes altres studios, tals que Alfred Hitchcock, Ingrid Bergman, Vivien Leigh i Joan Fontaine. l'any 1944, torna a la producció amb el gran èxit de Des de to desisteix (Since You Went Away) que va escriure li-mateix. Van Seguir també el gran clàssic, La Casa del metge Edwardes ((en) Spellbound) i El Retrat de Jenny ((en) Va Retratar of Jennie). l'any 1949, ell coproduit l'obra mémorable de Carol Reed amb l'excepcional participació del llegendari Orson Welles: El Tercer Home ((en) The Third Man).

Després Tant n'emporta el vent, Selznick ha passat la resta de la seva carrera a provar d'igualar l'èxit del film amb d'uns altres projectes. Un dels més celebres és sense cap dubte Duel al sol ((en) Duel in the Sun). Amb el seu molt gros pressupost, el film és réputé per a la seva distribució composta d'esteles i per haver aixecat totes menes d'indignacions morals enfront del script audacieux de Selznick. Ell es avère que aquest film és un dels primers que el realitzador Martin Scorsese hi hagi vists a la seva vida, i qui la va inspirar per al seu futur ofici.

Selznick va passar la majoria dels anys 1950 a consolidar la carrera de la seva segona dona Jennifer Jones. El seu últim film, la súper-producció L'Adéu a les armes (((anglès)) HA Farewell to Arms), posant en escena Jennifer Jones i Rock Hudson, va ser mal acollit del públic. Per contra, l'any 1954, s'aventura victorieusement a la producció televisada, produint Light's Diamond Jubilee, qui va entrar a la història de la televisió sent difós simultàniament sobre totes les cadenes americanes.

Selznick ha defallit el 22 de juny de 1965 després de diverses crisis cardíaques. Ha enterrat al Forest Lawn Memorial Park Cemetery a Glendale a Califòrnia.

En més de la seva filmografia prestigiosa, David O. Selznick hi havia un instint entusiasta per fitxar de nous talents i ha saludat per haver presentat al públic americà Fred Astaire, Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, Vivien Leigh, Louis Jourdan i Alfred Hitchcock. No ha cessat d'haver una influència sobre Hollywood fins al fi de la seva vida.

Jennifer Jones i David O. Selznick l'any 1957
  • David Selznick ha conegut sota el nom de David O. Selznick (és de vegades mencionat que el O té per a Oliver), ara bé es va tractar d'una pura inventiva de la seva part, qui pertany d'ara endavant a la llegenda. Al seu llibre Cinema mémos (veure Bibliografia, al qual es pot descobrir com ha portat la producció del film Tant n'emporta el vent així com les lliçons de cinema que dóna a Alfred Hitchcock en el moment de la producció de Rebecca), debuta la introducció així:« I have no middle name.

    I briefly used my mother's maiden name, Sachs. I had any uncle, whom I greatly disliked, who was also named David Selznick, so in order to avoid the growing confusió between the two of us, I decided to take ha middle inicial and went through the alfabet to find one that seemed to em to give the best punctuation, and decided es "O". »(No tinc de segon nom.

    He breument utilitzat el nom de jove filla de la meva mare, Sachs. Hi havia un oncle que no estimava qui es nomenava també David Selznick i, per evitar les confusions de més en més freqüentes, he volgut adoptar una inicial suplementària: he recorregut l'alfabet per determinar quina carta convenia el millor i em sóc decidit per al "O").
  • Selznick épousa Irene Gladys Mayer, la filla del patró de la MGM, Louis B. Mayer l'any 1930. Van divorciar l'any 1948. Van haver dos fils, Daniel Selznick i Jeffrey Selznick.
  • Hi va haver casat igualment a l'actriu Jennifer Jones l'any 1949. Van donar naixement a una filla, Mary Jennifer Selznick, qui es va suïcidar l'any 1976.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès
  • Ha encarnat per Ron Berglas a RKO 281 i per Tony Curtis a Scarlett O'Hara War.
  • El seu germà, Myron Selznick, va ser l'un dels agents més poderosos de Hollywood. Va morir l'any 1944.
  • Per al seu ineffaçable contribució a l'art cinematogràfic, David O. Selznick posseeix el seu estrella sobre la Hollywood Walk of Fame al 7 000 Hollywood Blvd., enfront de l'històric Hotel Roosevelt.

Filmografia parcial[modifica]

En tant que productor[modifica]

<div style="-moz-column-count:* 1928 : Wyoming de W. S. Van Dyke

[[Categoria:Empresaris estatunidencs]] [[Categoria:Directors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Guionistes estatunidencs]]