Usuari Discussió:ACSA

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola ACSA! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Quan escriviu un article nou citeu les fonts. Així facilitareu la tasca dels companys que vulguin revisar la feina feta.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Judesba (digues...) 13:04, 5 abr 2011 (CEST)[respon]

Bon dia i suport a Wikimedia CAT[modifica]

Espero que em perdonis aquesta intrusió... Em dic Lluís i sóc simpatitzant de l'associació "Amical de la Viquipèdia" Amical Viquipèdia que està maldant per a ser un Chapter secció local de Wikimedia però fins ara no ho hem obtingut ja que es diu que només es poden crear chapters d'estat. Per mor de fer entendre que els Chapters haurien de ser oberts a totes les llengües s'ha engegat una campanya de suport i creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT que tens a la teua disposició per tal de posar-la a la teua pàgina d'usuari i/o signar al llistat de "Members and Supporters" seguint l'enllaç de la plantilla... Et necessitem, el suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies i perdona la intrusió a la teva pàgina, fins aviat, cordialment:--Lluis_tgn (disc.) 22:52, 28 abr 2011 (CEST)[respon]

Recordatoris[modifica]

Recorda: No t'oblidis d'afegir els interwikis (enllaços al mateix article a la viquipèdia en altres idiomes). Pots consultar com es fa això aquí.


Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 746.709 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.

Categorització[modifica]

Hola!. D'una banda, quan vulguis contactar amb algun usuari, el millor és escriure-li a la seva pàgina de discussió. Sempre hi ha un accés directe a la pàgina de discussió d'un usuari a la seva signatura, que normalment té el format nomusuari (disc.). Clicant a (disc.), pots escriure un missatge a l'altre usuari. Això és millor que el mail, perquè pot ser que l'usuari no obri el mail diàriament, i en canvi, sí visiti la viqui diàriament.

Pel que fa a la categorització, qualsevol pot crear una categoria, només has de seguir les instruccions que hi ha aquí. No és difícil, però pot ser una mica embolicat al principi. Tingues en compte que la política actual no permet crear una categoria si no conté com a mínim 5 elements (5 articles per exemple). I també que una de les gràcies de les categories és que permeten arribar a un article des de diversos camins, i que per tant, el perfecte seria que una categoria fos subcategoria de més d'una categoria, i no d'una sola.

Un exemple pràctic: l'article Contaminants orgànics persistents, que has creat, no té cap categoria. Diria que cal afegir-hi com a mínim les categories Categoria:Contaminació i Categoria:Química orgànica. La Categoria:Contaminació és subcategoria alhora de Categoria:Enginyeria ambiental i de Categoria:Salut pública. Això vol dir que una bona categorització fa que si jo estigués interessat en els contaminants orgànics persistents arribaria a l'article tant si el busco des del punt de vista de la salut pública com si el busco des del punt de vista de la contaminació, o de l'enginyeria ambiental.

Si volguessis crear la Categoria:Seguretat alimentària, primer, has de pensar de quina categoria (o millor, categories) serà subcategoria. Després has de mirar que tinguem ja 5 o més articles o categories per ficar-hi. I per crear la categoria, simplement, aplica aquestes meravelloses instruccions. També està bé mirar si d'altres viquis amb més articles (com ara l'anglesa o la castellana) ja tenen la categoria que vols crear, per tal d'afegir interviquis). Assegura't primer que ho hagis entès, i no diguis que ho has entès a la primera, perquè serà mentida. A mí em va costar bastantes setmanes d'equivocacions arribar a entendre realment com funciona això. Si vols cap ajut, no dubtis en preguntar.--Carles (enraonem) 12:13, 12 maig 2011 (CEST)[respon]

Hola i benvingut,

he vist que has millorat molt l'article sobre els Àcids grassos trans. Moltes gràcies. Només et manca una estructura en la redacció de les referències. Això no ha res de veure amb la qualitat del teu treball, peró és important per a la forma. Per exemple: no cal combinar dues fonts en una referència, però separar-les. No n'hi ha prou en esmentar l'editor (tipus AFFSA) i la data, però cal mencionar el títol complet, quan és possible el nombre de pàgines de l'obra o, millor, la pàgina a la qual refereixes. Jo, quan puc, afegeixo també la traducció del títol en català, però això és una preferència personal. També, del punt de vist tipogràfic, quan la referència vé a la fi d'una frase, es posa primer el punt, i després, sense espai, la ref. He refet la redacció de les teves referències, sense tocar al contingut (és una matèria que no domino gaire) tret d'afegir una foto il·lustrativa. Si vols coneixer le codi darrere la redacció, pots comparar les dues versions mitjançant l'historial. Si tens qüestions, em deixi un missatge, ja que una de les conclusions de la viquiprojecte:Viquitrobada 2012 era que ens manquen viquipedistes que tracten temes científics, ens calen persones com tu. Bona continuació i fins aviat a la viqui.--Flamenc (disc.) 18:34, 30 set 2012 (CEST)[respon]