Vés al contingut

Usuari Discussió:Bernat Roca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Bernat Roca! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: A la pàgina de càrrega hi ha valuosos consells a seguir per pujar qualsevol fitxer. Llegiu-los atentament abans de pujar-ne cap. Paga la pena fer-ho, sinó podrieu fer feina en va que portarà més treball als administradors i per finalment acabar tot eliminat.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Bestiasonica (discussió) 17:08, 2 feb 2009 (CET)[respon]

Gràcies per les vostres contribucions. No obstant recordeu que la viquipèdia és una enciclopèdia i no un lloc per a fer promoció ni treballs creatius (Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és). Pel que sembla el grup és força nou i no compleix els criteris de notabilitat actuals de la Viquipèdia (Viquipèdia:Notabilitat). Disposeu de molts llocs web que donaran suport a mantenir aquests continguts si el que desitgeu és promocionar el grup. Salutacions. --Bestiasonica (discussió) 17:15, 2 feb 2009 (CET)[respon]

Manquen referències a Faerica[modifica]

Hola Bernat Roca,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió o traslladar-lo a la La taverna
Aquest recordatori és en motiu de l'article Faerica.


LLINATGE NOBILIARI DELS TOUS[modifica]

LLinatge nobiliari català que va ser encarregat de custodiar el Castell de Tous (Sant Martí de Tous-Anoia) i que amb el pas dels segles arribà a ser-ne propietari a mitjans del segle XIV fins a principis del segle XV. L'origen del llinatge el trobem a principis de l'any mil amb Bernat I de Tous que pel testament de Guillem d'Oló de 27 d'octubre de l'any 1032 obtén la castlania del castell que queda separat del Castell de Montbui. El propietari del castell era el bisbe de Vic.

Durant més de dos-cents anys els Tous foren castlans del castell fins que un dels seus membres, Bernat II de Tous, que havia acompanyat a Pere I, el Catòlic, a la batalla de las Navas de Tolosa i a la batalla de Muret, va acudir a la conquesta de València amb el rei Jaume I. El llinatge dels Tous crearà al Regne de València una nova i florida branca nobiliària.

Durant el segle XIV el llinatge arriba a la possessió del Castell de Tous durant el regnat de Pere III el Cerimoniós. Destaquen en el llinatge Bernat III de Tous, que serà Governador de Mallorca, conseller del rei i amabixador a Itàlia. L'investigador Bernat Roca Pascual s'està dedicant a reconstruir l'ascens i la caiguda d'aquest llinatge feudal que va tenir en el regnat del rei Cerimoniós el seu moment d'esplendor ja que tant Bernat III de Tous, senyor de Tous, Llorenç del Penedès, Banyeres i Lleger com Pere de Tous, Mestre de Montesa, al Regne de València foren defensors i executors de la política reial durant els anys crucials de la Guerra dels Dos Peres, la revolta de les Unions i la guerra contra Jaume III de Mallorca.

Malgrat que el llinatge continuà durant anys, tant als regnes de la Corona d'Aragó com a Andalusia, la fi del seu domini senyorial sobre el Castell de Tous arribà amb la mort de Bernat V de Tous a Sardenya en l'expedició catalana a l'illa que comandà el fill del rei Martí I, Martí El Jove, l'any 1409. La vídua de Bernat V de Tous, la noble Beatriu de Tous i Vilanova va mirar de tirar endavant sense ell una heretat que arrossegava molts deutes i l'hereu de la qual era un nen petit, l'infant Bernadó de Tous, ja que la mort de l'àvia d'aquest, Francesca de Tous i Bertran, el 1410, va deixar-la a ella com a tutora dels béns del petit Bernadó. Bernat VI de Tous va renunciar als seus drets sobre el Castell de Tous en favor d'Hug de Copons el 1424.

El Castell va passar a d'altres mans, els Saplana i finalment als Jeronims de la Murtra durant l'època moderna. Actualment el castell és propietat de la família igualadina dels Rojas i Godó.

Proposta d'esborrat de la pàgina Faerica[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Faerica», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 10:02, 8 feb 2009 (CET)[respon]