Usuari Discussió:Hribas888

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Hribas888! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Si teniu alguna consulta general a fer a ningú en concret, la podeu fer a la taverna de la Viquipèdia.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Àlex Esp (Discussió) 21:36, 20 oct 2010 (CEST)[respon]

Manquen referències a Ortografia de les sibil.lants[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Ortografia de les sibil.lants. --Bestiasonica (disc.) 21:27, 25 oct 2010 (CEST)[respon]

Sibilants[modifica]

Bones, Helena. Veig que no mires les anotacions que t'estic fent. No es poden retirar les plantilles: cal referenciar i desorfenar; el format ja l'hem millorat. Si de cas, has de consultar algú altre si es poden retirar quan creguis que ja està el tema solventat, però no pots fer-ho tu mateixa. I llegeix el comentari ocult que he inserit, també: s'ha d'evitar emprar majúscules (norma genèrica a Internet, ja que equivalen a cridar). Vaig a modificar les imatges que has inserit ( = millorar format). Potser no te n'adones, però estic col·laborant amb tu. Salut! --Judesba (digues...) 23:56, 27 oct 2010 (CEST)[respon]

Hola novament, Helena. Recorda que no es poden retirar les plantilles d'avís que es col·loquen en un article, ni amb el teu nom d'usuària ni amb una IP anònima; s'ha d'arribar a un consens o bé les ha de treure algú altre que valori els canvis fets. Mira't l'historial de la pàgina i veuràs quantes notes hem anat deixant, a banda dels canvis fets. Reitero que potser t'ho estàs prenent com un atac a la feina que fas, però és justament el contrari: col·laborem a millorar els articles. Personalment, ho faig amb usuaris novells, ja que jo també un dia vaig ser nova i em van haver d'ajudar; ara miro de donar un cop de mà quan algú ho necessita, i millorar el format dels articles iniciats per nous usuaris que encara no saben quins criteris de format han de seguir. Si vols, puc seguir-te ajudant, això ja és a les teves mans; però no retiris els avisos de l'article, que justament estan per a que qualsevol persona pugui millorar-los (en especial, la persona que el va crear). Pensa que si està malament, és orfe, no té referències, i no se'l considera notable poden demanar-ne la destrucció; jo intento arreglar-lo abans això no passi. Salut! --Judesba (digues...) 12:39, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Manquen referències a Ortografia de les sibilants[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Ortografia de les sibilants. --Judesba (digues...) 12:23, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Ortografia_de_les_sibilants. --Judesba (digues...) 12:23, 28 oct 2010 (CEST) .[respon]

Bon dia i benvinguda ací; suport a Wikimedia CAT[modifica]

Espere que em perdonaràs aquesta intrusió... Em dic Claudi Balaguer i sóc membre de l'associació "Amical de la Viquipèdia" Amical Viquipèdia que està maldant per a ser un Chapter secció local de Wikimedia però fins ara no ho hem obtingut ja que es diu que només es poden crear chapters d'estat. Per mor de fer entendre que els Chapters haurien de ser oberts a totes les llengües s'ha engegat una campanya de suport i creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT que tens a la teua disposició per tal de posar-la a la teua pàgina d'usuari i/o signar al llistat de "Members and Supporters" seguint l'enllaç de la plantilla... Et necessitem, el suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, fins prompte, cordialment, Capsot (disc.) 23:28, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Ajut[modifica]

Hola novament, Helena. Primer, dir-te que no era la meva intenció en absolut que et sentissis mossegada, i et demano disculpes si ha estat així.

Com ja et vaig comentar i també li he dit a la Irene, justament el que pretenia era ajudar a millorar l'article. Em vaig trobar amb un article acabat de crear per un usuari novell (cosa que significa que segurament tingui diverses mancances i que s'ha d'arreglar), i el que vaig fer va ser posar-me a arreglar-lo seguint les diverses normes de la Viquipèdia (estil, format, introducció, referències, categories, etc); però arriba un punt en que jo ja no sé què més fer, i per això poso avisos (les plantilles), tot i que en aquest article no vaig posar-los jo. Els avisos eren:

  • "millora de format" (i sota hi diu: Pot necessitar retocs en negretes, cursives, capçaleres, enllaços, imatges, categories, interviquis, infotaules ...)
  • "orfe" (i hi diu: Aquesta és una pàgina òrfena, ja que cap o molt pocs articles hi enllacen. Si us plau, afegiu enllaços cap aquesta pàgina des d'articles que s'hi relacionin.)
  • "falten referències" (i hi diu: Aquest article o secció no cita fonts o referències. Us animem a millorar aquest article afegint referències a fonts fiables i independents. Tota informació no verificable pot ser eliminada.)

Com veus, les pròpies caixes d'avisos t'informen de què passa i de com solucionar-ho; si cliques als enllaços en blau et duran a pàgines d'ajuda o bé a pàgines on s'exposa la normativa a seguir. Aquests avisos els pot veure qualsevol i, per tant, qualsevol pot editar l'article per tal de millorar-lo; però també li serveixen al creador de la plana per a aportar la informació que manca. En el teu cas, vaig veure que ets professora de català, així que vaig pensar que fàcilment podries trobar aquestes referències (tan importants en un projecte com la Viquipèdia, per tal d'aconseguir verificabilitat i notabilitat, entre altres coses). Per tant, les plantilles d'avís no es poden treure fins que el "problema" no s'hagi solucionat.

Ara el format ja em sembla més que correcte, ressaltant en negreta les lletres clau, fent servir diversos nivells, etc, i especialment evitant les majúscules (que es consideren de mal gust a Internet). Queda desorfenar-lo (que altres pàgines relacionades enllacin amb aquest) i aprotar referències (d'allà on has tret la informació que afirmes). Veig que ja n'has penjades dues, però encara no l'he treta esperant a veure si encara en tenies més, o bé enllaços externs (llocs web on es parli a fons d'aquest tema, com -m'ho invento- podria ser una secció determinada a la plana web de l'IEC). Advertir-te, arribades a aquest punt, que no qualsevol referència/pàgina web serveix: han de ser terceres parts, fonts "neutres" no autopublicades (raó per la qual el teu enllaç a l'article de la VQ "fonologia del català" no servia, o si fas la biografia d'algú no et servirà el seu web personal).

Tema orfe: significa que aquest article està sol com un mussol enmig de la Viquipèdia (tenim quasi 300.000 articles!) i que costaria trobar-lo. Exemple: jo puc anar a l'article de Madonna perquè conec el seu nom i el cerco directament; però si vull llegir un article sobre l'ortografia de les esses sorda i sonora, com ho faig? He de saber com es diu l'article exactament? No, has de fer "publicitat" d'aquest article i que d'altres t'hi portin. Exemple: l'article d'una actriu que no recordi el nom, però sé d'una peli on va actuar; a aquesta actriu hi arribarem (hi hauríem de poder arribar) des de qualsevol de les pel·lícules on ha actuat, dels premis que ha obtingut, etc. El "teu" article el vaig enllaçar des d'Ortografia del català; ara ja no està "sol", però diguem-ne que té pocs "amics"; doncs hem de trobar-n'hi més, però no sé quins. Potser tu sí saps quins articles poden tenir-hi més relació, així que et dono l'oportunitat de trobar-ho i anar coneixent una mica més el fantàstic món de la VQ.

Quan es posa la marca <!-- --> tot allò que hi ha enmig queda com a comentari ocult; per això he posat notes que tu podies llegir quan editessis. Quan creguis que aquell text ja es pot esborrar, tu mateixa, fes. Quan necessitis posar bibliografia o enllaços externs, ja ho tens escrit; només hauràs de treure-ho d'allà i que es "vegi".

No sé què més dir-te. Hi ha moltes coses, però és millor que les vagis aprenent mentre vas editant. Si dius que fas moltes proves i no et surt com vols, clica "mostra previsualització" i no "desa la pàgina", i així veuràs com queda i, si no t'agrada, cancel·les els canvis i no es publicaran. Si tens dubtes pregunta; aquí hi ha molta gent que et pot ajudar (entre elles, jo). Llegeix el text de les caixes d'avisos, i clica els enllaços i segueix llegint; jo crec que això és molt instructiu i útil (explicar-ho tot resulta massa llarg i ferragós). Ah, i mira't també aquesta pàgina, que és com una mena de "xuleta" que et pot anar bé.

Un parell de consells: ves familiaritzant-te amb els botons "què hi enllaça" (menú de la columna esquerra) i la pestanya "mostra historial" (a dalt a la dreta), on hi trobaràs un resum dels canvis. Aquest últim et permet veure les diferències entre una versió antiga i la versió actual.

Bé, ho deixo ja i no m'allargo més (que aquest missatge és etern!) Fins una altra, i molta sort! --Judesba (digues...) 02:44, 29 oct 2010 (CEST)[respon]

Fet Fet! Bones, Helena. Ara sí que ja no és orfe. Tanmateix, si trobes algun altre article que hi pugui tenir relació, ja saps... Si dubtes de com crear un enllaç aquí des d'un altre article, pregunta-m'ho. L'enhorabona, ha quedat bé i molt clarament exposat; molt pràctic. Bona nit! --Judesba (digues...) 00:33, 30 oct 2010 (CEST)[respon]
De res, dona! Ja et vaig dir que estem aquí per ajudar-nos mútuament. Ara t'encoratjo a que segueixis col·laborant en aquest projecte tan xulo, editant articles i creant-ne d'altres. Relacionats amb la llengua o no, com et sembli. Ànims, que hi ha molta feina per fer! --Judesba (digues...) 19:28, 30 oct 2010 (CEST)[respon]

Interactuar amb els companys del curs "Editar a la viquipèdia"[modifica]

Hola, Helena!

He vist que en el mòdul 5 del curs ens demanen que ens comuniquem entre nosaltres a través de la pàgina de discussió. He triat la teva pàgina, per començar, perquè ja vam coincidir en el grup de Llengües i així ja no és com partir de zero. He estat mirant la pàgina que has editat a la viquipèdia i la feinada que t'ha portat. Ha quedat molt bé, finalment. No sé tu com ho vius, però a mi m'ha costat força arribar fins aquí. La veritat és que partia d'uns coneixements més que precaris sobre el tema i ara, malgrat les grans mancances que encara tinc i els errors que cometo, puc dir també que el que he après és moltíssim. El fet d'haver d'anar descobrint tu mateixa com has de fer les coses t'obliga a dedicar-hi hores però això t'ajuda a interioritzar més bé els resultats, em sembla. Mentre el treball del curs era intern i quedava entre nosaltres jo em sentia més protegida. Ara bé, el fet d'entrar a la viquipèdia, de sobte i sense dominar aquest món, m'ha fet sentir malament més d'una vegada. Vaig esforçar-me de veritat per editar un article i ho vaig fer tan bé com vaig poder. Mentre l'estava editant hi vaig posar la plantilla que estava en obres. Quan el vaig deixar per definitiu (a mi em semblava quasi perfecte) vaig treure la plantilla. Al cap d'un parell de dies, en revisar-lo, vaig adonar-me que hi havien posat la plantilla d'article orfe. Quin disgust! A més a més, no sabia què volia dir ni què havia de fer... En fi, què t'he d'explicar, no? He intentat arreglar-ho però encara no m'he atrevit a treure la plantilla. Suposo que el més important de treballar a la viquipèdia és assumir la filosofia de fons. Fins ara estàvem acostumats a treballar de manera individual i a tenir cadascú de nosaltres les nostres coses intocables i a partir d'ara haurem d'aprendre a fer treball col·laboratiu. La idea m'agrada. Això és el que sovint demanem als alumnes, almenys en teoria, no? I, per acabar, voldria apuntar una última idea: ara que en començo a veure el funcionament, el sistema de treball de la viquipèdia em sembla molt més seriós del que m'havia imaginat en un inici. Bé, ja en continuarem parlant, si vols... --Mbatllos (disc.) 17:29, 3 nov 2010 (CET)[respon]

Curs Viquipèdia[modifica]

Hola, Helena! He vist el teu correu. Gràcies pels consells. Per contestar-te he obert una nova secció tot i que he vist en altres pàgines de discussió de viquipedistes més experts que els implicats ho fan sota el mateix títol. Volia assegurar-me, però, que el missatge t'arribaria. D'aquí a una estona provaré de contestar-te sense fer una nova secció. A veure què surt! O sigui que ja ho saps, si veus alguna cosa estranya no et preocupis, sóc jo que faig proves... Sembla que equivocar-te amb algú que, com tu, n'està aprenent no fa tanta vergonya com fer-ho amb els que ja en saben... Per cert, no he sabut veure les pistes que dius que hi ha a l'apartat Eines, Què hi enllaça. Abans de buscar enllaços em sortia buit i ara hi ha els enllaços que he creat jo. Em sembla, però, que faré com tu, buscar pàgines i afegir-les a Vegeu també. Em trobo amb el problema que el text parla d'un cas tan concret que trobo ridícul fer-hi enllaços gaire generals. Ho he fet, però crec que ho he fet malament i ho hauré de refer. Gràcies, però, pel text que em fas arribar, em serà útil. He vist que en el "teu" article hi han posat l'etiqueta que falta contextualitzar les referències. Aquest és un tema que també em preocupa. Quan tingui més bagatge vull fer una pregunta a la taverna. Jo vaig optar per posar-hi bibliografia, que és un concepte més general i sembla que no obliga a tant, no? I, per útim, sí, la Pili Morella treballa al Monturiol. Se li acabava aquesta setmana la substitució però l'ha poguda enllaçar amb una de nova. Li he donat records teus. Vinga, fins ara, ens anirem trobant en aquest món dels viquipedistes...--Mbatllos (disc.) 23:48, 5 nov 2010 (CET)[respon]

Viquiprojecte:Llegir en català[modifica]

Hola, fa un parell de dies va començar el Viquiprojecte:Llegir en català a la Viquipèdia, un viquiprojecte per animar-vos a llegir en llengua catalana i a conèixer els autors que publiquen llurs obres en català. He vist que tens l'etiqueta {{Plantilla:Lector}} al teu perfil d'usuari i he pensat que potser et podria interessar col·laborar-hi. Els 3 participants més actius del concurs tindran 3 lots de llibres en català. T'hi apuntes? Fins aviat! --Kippelboy (disc.), en nom d'Amical Wikimedia, 10:02, 21 gen 2014 (CET)[respon]


Portal Educació[modifica]

Hola, et contacto perquè he llegit a la teva pàgina d'usuari que ets professora. Des d'Amical Wikimedia hem creat un portal educatiu amb l'objectiu que els estudiants comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia com a deures de classe, ensenyant al món allò que estan aprenent. Com que ets viquipedista i professora, ens agradaria demanar-te dues coses: Per una banda que li donis un cop d'ull al portal, ens diguis què et sembla i com el podem millorar, i per una altra que ens diguis si t'agradaria implementar aquest projecte a l'aula durant el proper semestre. Què et sembla?--Kippelboy (disc.) 12:26, 17 nov 2015 (CET)[respon]