Usuari Discussió:Sax

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Sax! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

--Joanot Martorell 15:32 18 oct, 2005 (UTC)

espanya[modifica]

¿I per què esborres el template d'Espanya? ¿Catalunya no és una comunitat autònoma d'Espanya?

Sobre com revertir[modifica]

per favor, com ho fas per revertir pàgines? volia fer-ho jo amb budisme, però no he trobat la manera de fer-ho a l'ajuda --Saforenc 10:32 4 nov, 2005 (UTC)

Si ho vols revisar[modifica]

ho revises, això de efectes de les armes nuclears, perquè no ha de passar molt de temps abans que ho desfassi,en tres o quatre articles, és fassa llarg.

Plàcid Pérez Bru 20:15, 12 nov 2005 (UTC)

Deestructuració de la societat[modifica]

La deestructuració de la societat com a conseqüencia d'un atac nuclear no és cap especulació, tal vegada ho sigui en el sentit en que es planteja en aquest article en concret; Scientific American publicà un article sobre aquest tema. El cert és que un atac nuclear inutilitzaria nombroses estructures de la societat per molt de temps, impedint inclús la seva reconstrucció, i la població o repoblació de les zones afectades, durant molts d'anys. Tant la població com els recursos resultarien danyats, i no és cap bogeria afirmar que por sobre de un cert nivell de destrucció nuclear la vida sobre la Terra es faria impossible del tot.

Plàcid Pérez Bru 19:37, 13 nov 2005 (UTC)

    • Moltes gràcies per la teva colaboració. No m'havia adonat que, si no es posa una paraula amable, las comunicacions com aquesta queden massa seques. Plàcid Pérez Bru 07:35, 14 nov 2005 (UTC)
    • Post Scriptum: Per el que fa a l'article, és una traducció, i no sé ben bé d'on ho han tret, peró moltes d'aquestes coses i pitjors podrien passar, en un cas d'un atac nuclear, mirà en el cas del desastre recent de l'Huracà que hi va haver als Estats Units ja hi va haver coses com aquestes, a poca escala, evidenment.

Icones[modifica]

Trobaràs icones a http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Icons . S'estan fent servir especialment les de http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Nuvola_icons que no em negaràs que són les més boniques. No hi ha de tot per a tot els temes, però és igual ja que hi ha artistes. T'has fixat en la primera icona del segon enllaç? Rata de Biblioteca 18:22, 23 nov 2005 (UTC)

Portal[modifica]

El que falla ja ho sé. El que no sé és com arreglar-ho. El que passa és que a :es Portal és una paraula especial i totes les pàgines que comencen per Portal: són pàgines d'un rang diferent com les que comencen per Viquipèdia: o Ajuda: de manera que no apareixen a la llista de totes les pàgines i el codi hi actua de forma diferent. Això no passa a aquí on les pàgines que comencen per portal: són normals i corrents. Diu en Joanjoc que vagi a demanar explicacions a meta, però no sé com es fan aquestes coses. Cronos 09:11, 27 nov 2005 (UTC)

He contestat a [[Discussió:Portal:Mitologia]]. Crec que és més lògic seguir allà la discussió. Cronos 12:16, 27 nov 2005 (UTC)

Votació de proposta de política sobre noms de la llengua.[modifica]

Hola! T'envie aquest missatge perquè vas participar al sondeig sobre els noms de la llengua. Seguint diverses interpretacions del sondeig, s'ha fet una proposta de política sobre els criteris d'ús dels noms de la llengua que se sotmetrà a votació, en principi, a partir del dilluns dia 12 de desembre, i duraria el termini obert fins el dia 23 de desembre (12 dies). Vos pregue perquè, si en voleu, hi feu una ullada i, si cal, suggeriu alguna correcció o modificació del requisit de participació, de les normes del vot i d'aprovació, així com del mètode de recompte.

Resumidament, a diferència del sondeig anterior, aquesta vegada els vots possibles seràn "a favor", "en contra", o "blanc", i caldrà una majoria de 75% a favor per a aprovar-lo, o una majoria del 50%+1 en contra per a rebutjar íntegrament la proposta, i fer-ne una altra nova a partir de zero. Si no s'aprova amb percentatge suficient la proposta, es discutirà quins canvis calen, i es torna a sotmetre a votació la proposta modificada. També, per a reduir possibles manipulacions per part d'usuaris "fantasma", el requisit per a poder participar és tenir un compte d'usuari registrat a la Viquipèdia dos mesos abans de l'inici de la votació, i amb un mínim de 50 contribucions reals.

Finalment, només em queda encoratjar-vos perquè hi participeu a partir del dilluns. Gràcies. --Joanot Martorell 10:57, 7 des 2005 (UTC)



Sobre el sistema solar[modifica]

Gràcies per la teva recomanació del sistema solar. La veritat és que la composició atmosfèrica no l'havia vist en el requadre i he trobat interessant publicar-ho. Penso afegir els coneixements que pugui i que no estiguin publicats. --Siem 13:08, 28 gen 2006 (UTC)

Hores de Sol[modifica]

És una curiositat, com veig que tens afició per l'astronomia podries dir-me si a l'equador sempre tenen les mateixes hores de sol durant tot l'any, m'he fartat de buscar-ho i no he trobat un text que m'ho diga clarament. Pasqual · * 12:55, 12 feb 2006 (UTC)

Gràcies, n'estic satisfet, això saciarà la meua inquietud, has sigut ben clar fa l'ullet Pasqual · * 16:02, 12 feb 2006 (UTC)

Topografia planetària[modifica]

Hola Sax, com hauràs vist he començat a fer articles breus sobre trets de topografia planetària (de moment: cavus, chasma, catena). El problema que tinc és que no sé a quina categoria posar-los. De moment he posat "Geologia planetària" (que encara no existeix), però potser seria millor "Topografia planetària" o "Geografia planetària", no sé... Què en penses? Si tens alguna idea ja m'ho diràs. --Oersted 22:10, 14 mar 2006 (UTC)

Hola! M'agrada, sí, Astrogeologia crec que podria quedar prou correcte i seria una bona categoria. --Oersted 22:46, 14 mar 2006 (UTC)

Portal d'Astronomia[modifica]

Doncs vaig crear el portal en un rampell, en un moment que de cop la gent va començar a crear nous portals. El problema és que no puc ocupar-me de tot, ja prou feina tinc actualitzant el Portal de Física, fent articles nous i vigilant el vandalisme, de manera que darrerament l'he deixat una mica abandonat. Si tu tens alguna estona per dedicar-hi seria perfecte, així entre els dos mica en mica aniríem fent... De moment estaria bé crear un directori a l'estil del que vag fer per al porta de física. --Oersted 23:04, 14 mar 2006 (UTC)

Gràcies per la "n"[modifica]

Ostres! no m'havia adonat que m'havia menjat una "n" a Mars Reconnaissance Orbiter. Gràcies per corregir-ho, quina badada! --Oersted 10:08, 22 mar 2006 (UTC)

Venus Express[modifica]

Sí, tu, deu ser que m'ha agafat la dèria astronàutica ara que he començat a llegir Red Mars, oi, senyor Russell? ;-) De fet, com el tema m'agrada força, feia molt de temps que tenia ganes d'anar completant el tema de sondes espacials i fer-lo amb una mica de cara i ulls, amb articles complets i rigorosos. A veure si amb paciència... --Oersted 19:00, 4 abr 2006 (UTC)

Bé, de fet me'l vaig comprar fa uns quants anys, però encara no l'havia llegit. Espero acabar-lo aquesta setmana santa... (el Red Mars, els altres ja vindran) --Oersted 19:16, 4 abr 2006 (UTC)

Imatges de l'ESA[modifica]

Hola. Et volia preguntar a veure què en penses. Resulta que estava mirant-me les imatges de l'ESA sobre la Venus Express i la veritat no sé quin ús en podem fer ni si les podem carregar aquí a la wiki. A la web ells diuen:

The ESA Portal Multimedia Gallery contains images and videos used throughout the ESA Portal. The images are offered in the Gallery in the highest resolution available.

Most images have been released publicly from ESA. You may use ESA images or videos for educational or informational purposes. The publicly released ESA images may be reproduced without fee, on the following conditions:

  • Credit ESA as the source of the images. Examples: Photo: ESA; Photo: ESA/Cluster; Image: ESA/NASA - SOHO/LASCO
  • ESA images may not be used to state or imply the endorsement by ESA or any ESA employee of a commercial product, process or service, or used in any other manner that might mislead.
  • If an image includes an identifiable person, using that image for commercial purposes may infringe that person's right of privacy, and separate permission should be obtained from the individual.

Això vol dir que podem carregar-les aquí sempre que citem l'ESA com a autora? No sé, no m'acabo d'aclarir amb això dels drets de reproducció... --Oersted 11:54, 5 abr 2006 (UTC)

Bé, de moment esperaré una mica, ja m'apanyo amb les que hi ha a Commons (però per exemple de la Venus Express o de la Rosetta n'hi ha ben poques). Tampoc és tan urgent, però estaria bé usar-les perquè n'hi moltes prou interessants. --Oersted 09:52, 6 abr 2006 (UTC)

Sol-síncrona?[modifica]

Buenas! Crec que sol-síncrona és una mala traducció de l'anglès sun-synchronous, amb "heliosíncrona" ja està bé, donat que helio- és el prefix habitual i correcte per al Sol. No sé si val la pena afegir-ho. --Oersted 17:45, 6 abr 2006 (UTC)

Sí, ja ho sé, però normalment no hi ha lloc a confusió quan es parla d'òrbites terrestres (òrbita polar heliosíncrona (SSPO), òrbita baixa heliosíncrona (SSLEO), etc.). De la mateixa manera podem tenir òrbites lunars geosíncrones (que no són geosíncrones en el sentit habitual del terme, però com les anomenaríem? Terra-síncrones?... no sé, potser sí). Deixem-ho tal com ho has posat i ja està, ja anirem afinant els termes i les definicions mica en mica ;-) De fet ara que parlem d'això ja fa algunes setmanes que em venen ganes de separar l'article aquest d'òrbites en diferents articles, un per a cada tipus d'òrbita: òrbita baixa terrestre (LEO), òrbita polar (PO), òrbita terrestre mitjana (MEO), etc... els articles per separat donarien per a molt. Per exemple, a les MEO tenim tots els GPS, els GLONASS, el futur sistema Galileo de la Unió Europea, etc. Posar tots aquests detalls a l'actual article sobre òrbites quedaria molt farragós, per això m'agradaria dividir-ho... algun dia. --Oersted 18:06, 6 abr 2006 (UTC)
Ah, ja he vist els retocs. Per mi endavant, ja et dic, de moment deixem-ho així. --Oersted 18:10, 6 abr 2006 (UTC)

Estrella doble[modifica]

Hola! Res, un moment per dir-te que m'agrada molt com ha quedat estrella doble, queda molt clara la diferència entre les dobles òptiques i les físiques. Molt bé! --Oersted 17:05, 9 abr 2006 (UTC)

Gràcies. Me n'alegro. --Sax 17:09, 9 abr 2006 (UTC)

Pere de Portugal[modifica]

Hola Sax, ja que has estat l'últim en editar l'article i veig que estàs ficat en questions d'història de Catalunya, t'ho comento a tu. En l'article Pere el Conestable de Portugal hi ha un parell d'errors greus: primer Ferran el Catòlic és fill de Joan II no del conestable Pere de Portugal, i segon, Joan II era germà d'Alfons el Magnànim i no pas de Pere de Portugal. Oersted.

Els noms dels asteroides[modifica]

Hola Sax! Pots mirar-te els comentaris que vaig posar fa temps a la pàgina de discussió de la Categoria:Asteroides, a veure què en penses? Com ningú va dir res no sé què pensar. Si vols podem comentar-ho allà mateix. --Oersted 19:11, 3 mai 2006 (UTC)

Efectivament, jo també voldria que hi hagués un organisme que s'hi mullés en aquestes qüestions, perquè l'IEC o el DGEC no arriben a filar tan prim. Al final tot acaba sent qüestió de costum, de com la gent s'acostuma a dir-ho i escriure-ho. Amb la topografia planetària no hi ha tan problema, perquè com quasi només l'utilitzen els interessats en el tema ja no es tradueix (vaja, jo no he vist mai "planura d'Hellas" en lloc d'Hellas Planitia a Mart, o "Terra d'Afrodita" en lloc d'Aphrodite Terra a Venus, i de fet és el mateix cas.
Bé, jo estic d'acord a traduir els asteroides més coneguts, diguem-ne els 10 o 15 primers, per exemple, però després ja no els traduiria, com en els exemples que vaig posar, seria absurd, per exemple, traduir l'asteroide (xxx) Mr Spock (que no sé quin número és) per (xxx) Sr Spock. --Oersted 22:13, 3 mai 2006 (UTC)
Sí, sí, jo estic a favor d'utilitzar el nom original i oficial sempre que sigui possible. A més, això vol ser una enciclopèdia rigurosa i ens hauriem de cenyir a les nomenclatures i convencions científiques establertes. Jo també m'inclino per la solució que adopten a la italiana o a l'anglesa (i no com a la francesa o l'espanyola que els tradueixen tots). --Oersted 23:29, 3 mai 2006 (UTC)

Astronomia i física[modifica]

Si l'astronomia està inclosa dins la categoria de la física, crec que la categoria d'astrònoms hauria d'estar dins la de físics. Dius que n'hi ha molts que no van ser físics, però no estic d'acord. Si l'astronimia és una branca de la física, si s'és astrònom s'és físic. En el camp de les matemàtiques, que és el que conec més, podria citar Pierre de Fermat que malgrat ser advocat i dedicar-se a les matemàtiques només com a hobby, és considerat un dels matemàtics més brillants de la seva època.--Xtv (que dius que què?) 22:17, 7 mai 2006 (UTC)

Observatori Fabra[modifica]

Hola de nou, Sax. He començat a ampliar l'article Observatori Fabra, que eren dues línies escasses. M'agradaria que pogués arribar a ser un article de qualitat, de referència per a les altres wikis, o sigui que si tens idees de què posar-hi o treure-hi, ja ho saps! Per cert, no tindries alguna foto pròpia (o lliure, en definitiva)? Jo en tenia alguna per casa però no sé on paren... Si no, algun dia que passi per allà ja en faré alguna. De fet un dia vull anar al museu d'història de la física que hi ha allà al costat, és molt desconegut, però tenen instruments antics prou interessants...  Oersted 9-05-2006 09:20 (parlem) 

Sobre el MPC: sí, ho he tret de la petita web sobre el Fabra de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. A mi també m'ha sonat estrany, diria que tothom ho coneix com el Minor Planet Center... ho canviaré i ja està, que serà més entenedor i familiar per a tothom.  Oersted 9-05-2006 17:49 (parlem) 

9 de maig[modifica]

Company,

No estic d'acord amb el text que proposes per al 9 de maig (la resta sí, tot i que amb reserves per al 7 de maig). És una banalització del significat d'aquell dia, molt més important del que, pel que veig, et penses. Tanmateix, com que aquest debat no és solament entre nosaltres dos, sinó que afecta famílies historiogràfiques senceres, no m'hi posaré pas fort, ja que no cal reflectir ací a la viquipèdia les nostres lluites historiogràfiques.

Després del primer canvi, vaig consultar les meves fonts i corroboraven el que vaig posar. Pensa, doncs, que el text que has introduït reflecteix solament un corrent historigràfic. Podríem arribar a un acord sobre el que podem posar el dia 9 de maig i així tothom quedaria content.

Vilallonga 09:21, 10 mai 2006 (UTC)

Mmmmm, tot el que m'expliques és molt interessant, però encara complica més les coses. A veure, primer de tot, els aliats són els USA, la URSS, GB i, residualment, França. Per bé que les forces del bloc capitalista s'anomenin conjuntament "aliats", la URSS era tan aliada com elles i no hi ha diferència pràctica en aquesta distinció. En cosneqüència, historiogràficament no es pot tractar la URSS com una entitat a part dels aliats, encara que tinguessin independència d'actuació (possible pau per separat al 1944 amb el Reich). Els USA també actuaven amb independència, com les tropes de De Gaulle (més ben dit Leclerc)... Per tant, aquí ja hi ha una manera de veure les coses diferentment. Segon, els USA exigiren sempre al Reich una rendició incondicional a tots els fronts, la qual cosa també incloïa el front oriental. No veig en absolut una contradicció que la URSS exigís una segona signatura d'un document idèntic al front oriental. La URSS es volia verament assegurar la fi de les hostilitats al seu front, tenia els seus motius, molt complexos. La URSS signa el document del 7 de maig, atès que, en tant que aliats, signaven la rendició d'Alemanya a tots els fronts a Reims. Però també al 8 a Berlín, on hi havia l'altre front. En el fons, es tractava d'una rendició per fronts: primer el front occidental i després el front oriental, per bé que a cada document hi havia l'especificitat de la rendició incondicional a tots els fronts. Era un moment delicat i la tramitació era summament important, per tal com qualsevol cosa podia fer desencadenar nous combats. Doncs, la rendició se signa a trossos, per assegurar la fi de la guerra arreu del continent (tot quedant focus de resistència incomunicats o fanatitzats). Si t'hi fixes, ambdós documents fixen l'entrada en vigor de la rendició a les 23:01 del 8 de maig. La pau total solament podia arribar, arreu, sense excepció, el 9 de maig. Tots els aliats consideraren –i consideren encara– el 9 de maig com la data simbòlica i fefaent de la fi de la guerra, culminació de la rendició.
Com pots intuir, no estic gens d'acord que el 9 de maig sigui el dia de la Victòria per als soviètics. Ho és també per als USA, GB i França, ja que tots van a la una, sense fissures (els va costar, hehe). Proposo (exposo l'abstracció de la idea): 7 de maig, signatura a Reims (front occidental) de la rendició incondicional d'Alemanya efectiva el 8 de maig a les 23:01 a tots els fronts davant tots els aliats (la URSS també signa). 8 de maig, signatura a Berlín (front oriental) de la rendició incondicional d'Alemanya efectiva el 8 de maig a les 23:01 a tots els fronts davant tots els aliats (amb la URSS, és clar). 9 de maig: Primer dia de l'entrada en vigor de la rendició incondicional d'Alemanya a tots els fronts. Fi definitiva de la Segona Guerra Mundial a Europa. Dia de la Victòria per a les forces aliades (URSS inclosa).
Si em poso tossut per a aquest tema no és pas per una voluntat innecessària de discutir, sinó que el 9 de maig és un dia important a casa i que normalment recordem. La població d'aleshores rebé el 9 de maig com el ver primer dia de pau a Europa. I si ho reberen així fou per tot el que exposo. Finalment, solament et vull dir que els fets són circumstancials i que hi ha moltes maneres de mirar-los i interpretar-los. Les escoles historiogràfiques ho fan i es barallen i barallen... Els fets, per desgràcia, no són tan objectius com haurien de ser... Jo formo part d'un corrent i, en aquest aspecte concret, tu d'un altre. Em sembla que ens podem entendre perfectament bé! Vinga fins aviat i ja em diràs alguna cosa.
Vilallonga 21:10, 10 mai 2006 (UTC)

Permeteu-me que hi fiqui cullerada, però és que estic seguint la vostra discussió i no acabo de veure on és el problema i encara menys com es pot parlar de corrents historiogràfics diferents quan només s'està discutint una data. Les rendicions es signen en un moment concret ben determinat (com a mínim en aquest cas!) i una altra cosa és el dia en què cada país celebri aquella victòria (o aquella derrota)... segueixo sense veure on rau el problema...  Oersted 10-05-2006 22:58 (parlem) 

Vist que no em fas cas, llegeix Ian Kershaw, Hitler o bé la monumental Crònica de la Segona Guerra Mundial. També et recomano La paz simulada de Veiga, Da Cal i Duarte, on tracten aquest afer. D'altra banda, els meus sentiments es fonamenten en el símbol del dia que he heretat per història, no pas perquè m'ho inventi. I, finalment, la separació de la URSS dels aliats que fas de nou és típic dels corrents historiogràfics liberals conservadors, que també acostumen a negar el pes a la guerra de la URSS, però això és una altra cosa. Em sap greu que no t'hagis molestat a valorar l'argument que et vaig fer i a recomanar-me llibres. Quins em recomanes? Vilallonga 06:45, 11 mai 2006 (UTC)
No estàs gaire al cas del que es cou a ambients acadèmics. Com que no és una discussió gaire enriquidora, tot i que em pensava que ho podria ser (m'agrada discutir d'aquestes coses) ja et pots quedar amb tot això que tant t'estimes. No has escoltat res del que t'he dit, res de res. Molt bé, jo he fet l'esforç de fer tota el rotllo anterior, però no et mouràs de la teva postura. Si així t'haig de fer feliç, em sembla molt bé tot el que has posat, encara que no valoris la importància històrica del 9 de maig, que per sort alguns historiadors reconeixen. Vilallonga 07:30, 11 mai 2006 (UTC) P.S.: Cita'm algun llibre.

Avaluació article d'història[modifica]

Hola! Com veig que t'interessen les qüestions d'història, quan tinguis una estona podries mirar-te l'article Història de l'Equador, que vaig proposar per a article de qualitat, i avaluar-lo?  Oersted 11-05-2006 15:10 (parlem) 

Ei, moltes gràcies! N'has fet un gran review, sembles un referee avaluant un article de recerca per a una revista ;-) Ja m'agradaria que totes les avaluacions fossin així, és com realment millora un article. I bé, anem a pams:
0.- El mapa: "xungo", no en tinc cap de llicència lliure i fer-ne un o més, realment, no em veig en cor (si algú té un programa per fer mapes que me'l passi! que disfrutaré com un nan, amb el que m'agraden els mapes...;-) ). Tinc uns mapes que anirien de conya il·lustrant l'expansió de les cultures preincaiques, fets per l'Instituto Geográfico Militar, però clar, la qüestió de drets, ja se sap. Ja prou feina he tingut per trobar imatges (i la majoria són fotos meves!). Em sembla que de moment haurem de passar sense mapa o bé posar-ne un d'estàndard amb les fronteres actuals i ciutats més importants.
1.- Efectivament, hauria de posar alguna coseta sobre el període paleoindi, no hi ha gran cosa (és el paleolítc americà), però ja afegiré algun detall.
2.3.- És clar, no queda explicat l'enfrontament entre Pizarro i Benalcázar. La qüestió és que Pizarro no volia que Benalcázar comencés a conquerir i fundar establiments anant al seu rotllo, per això va enviar Almagro per controlar-lo, Benalcázar va passar d'ell però dvanat de l'arribada d'Alvarado es van unir (i després l'enfrontament va seguir però ara entre "almagristas" i "pizarristas", però això ja són figues d'un altre paner...). Vaja que hauria d'especificar-ho més.
3.1.- D'acord, ho posaré en català.
5.3.- Sí, les posaré en majúscula, com a noms propis. La Gloriosa sempre se n'ha dit així, sense el "revolució" davant.
5.4.- Ahem, sí és clar, són 60 anys ;-) I arreglaré l'última frase per indicar que les eleccions són al proper octubre.

Article d'un físic[modifica]

Company!

Vaig veure que eres físic quan vam tenir aquella discussió (aparcada fins desprès d'exàmens) que eres físic. Et voldria demanar què et semblaria de traduir a la nostra viquipèdia l'article de en:Martin Gutzwiller físic tèoric. D'ençà un ensurt que vaig tenir en fer l'article d'un viu que coneixia, ara no faig articles de vius que conec, però em faria il·lusió que aquest senyor tingués un article aquí. Com que ja el té a la viquipèdia en anglès crec que ningú hi dirà res, com la darrera vegada.

Fins aviat,

Vilallonga 19:25, 22 mai 2006 (UTC)

Moltes gràcies, company! Hehe, doncs sí, el conec personalment, mooolt personalment. Si el feia jo podia quedar parcial o em podien acusar de fer propaganda. De nou, moltes gràcies!
Fins aviat,
Vilallonga 05:49, 23 mai 2006 (UTC)

JoanjocBot[modifica]

Hola :-) He revertit els canvis en els articles que m'has comentat. La idea de l'estandarització és que el màxim d'imatges de la viquipèdia apareguin a la mateixa mida. Cadascú es pot adaptar la mida a la qual apareixen les miniatures, usant les seves preferències d'usuari (sempre i quant la mida no es prefixi en el codi). Per tant una persona que vegi la Viqui usant una PDA, li interessaran les imatges ben xiques, mentre que una persona que utilitzi un monitor de 21 polzades, les podrà configurar a la mida màxima. Si les imatges porten la mida prefixada, aquest aventatge de la Viqui, es perd... Si trobes però alguna mida que he canviat i no hi estàs d'acord, perquè hi ha text o el que sigui, reverteix els canvis sense cap remordiment :-) --Joanjoc (discussió) 19:03, 24 mai 2006 (UTC)

Vare, legiones redde![modifica]

Ei, gràcies pels comentaris! Sí això de les províncies ja ho he vist després. En els articles que he anat fent després (com el que estic ara traduint del castellà Imperi Romà d'Orient) ja les vaig posant en català. Les del bosc de Teutoburg no hi vaig pensar. Ara ho canviaré. --Oersted (parlem-ne) 20:12, 9 jun 2006 (UTC)

Ciència-ficció[modifica]

Compte, que ciència-ficció va amb guionet, segons el DIEC. rf 14:48, 11 jun 2006 (UTC)

Mundial de futbol[modifica]

Gracies per la col·laboració. Els teus canvis em semblen perfectes. MVP (de l'angles Most Valuable Player) és efectivament el jugador del partit. Ho afegiré a la llegenda. Salut. Per cert, si vols coneixer els MPVs els tens a "http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/mom/s1.html" --Felato 09:47, 16 jun 2006 (UTC)

la meva mania de dir-los descedents[modifica]

no hi ha manera, sempre acabo realitzant el mateix error i no me n'adono. M'ho hauré de repassar més... Masses coses al cap, diuen! Merci pels elogis però per les teves revisions veig que he fet moltes incorreccions en els articles creats (algunes imperdonables!). Sort en tenim que entre uns i altres ho anem millorant tot. Merci, i com sempre dic: tothom atent, que segur que m'equivoco molt i molt... Salut! --Gcm 14:20, 16 jun 2006 (UTC)

Imatge en Elements orbitals[modifica]

Hola Sax: Crec que la imatge que has posat en Elements orbitals i artícles relacionats i que has obtingut de Commons i l'has retocat esta roín. No es culpa teua sino del que va possar la primera imatge en Commons que ja tenia l'error. L'error consistix en cridar anomalia mitjana a el que s'anomalia verdadera V . L'anomalia mitjana va del centre de l'elipse i no plega al planeta sino al cos fictici que es mou uniforment. Si quelcom parteix del primari i plega al secundari, l'ángle amb el periastre no pot ser altra cosa quel' anomalia vertadera. Pots fer el canvi en la imatge o possar la del Commons: Orbital elements.svg Xgarciaf 21:01, 21 jul 2006 (UTC)


Grans TNO's[modifica]

Habies ficat el limit per a inclourer un TNO en aquesta llista en magnitud <4,6, aci ve el problema, he revisat la llista de TNO's de cfa i resulata que hi han 13 objectes més per baix de eixa magnitud, alguns d'ells inclosos en la Wiki anglesa. Que fem, incloure-los tots, incloure nomes els que estiguen a la Wiki anglesa o baixar la magnitud a 4 (aixi ens quedarien nomes 4 que incloure: 2005rn43,2003mw12 amb magnitud 3,8 i 2002tc302,2003az84 amb magnitud 3,9,tots a la wiki anglesa )pero hauriem de llevar a 2004 XR190 per q no passa de 4 ( 4,5) Sysluky 12:36, 20 ago 2006 (UTC)

felicittats[modifica]

Només t'escric per felicitar-te, fas una bona feina al'astronomia, articles molt interessants els de missions científiques. Entre tots, esteu fent que la nostra viqui sigui de referència en aquest camp!--barcelona 08:47, 4 set 2006 (UTC)

Avaluació de l'article Làser[modifica]

Hola! Acabo de proposar Làser per a una avaluació crítica, per més endavant proposar-lo com a Article de Qualitat. Si tens temps, podries donar-li una ullada i dir què en penses? Gràcies! --Oersted (parlem-ne) 10:43, 2 oct 2006 (UTC)

colors[modifica]

m'he tornat a trobar amb la llista de colors, en la qual vam col·laborar els dos fa uns mesos. Caldria posar-se en aquesta àrea, però et pregunto, no trobaries millor organitzar els colors per gamma en comptes de per ordre alfabètic? serien més fàcils de consultar. Podem usar com a guia les plantilles "shade" del projecte de colors de la viqui anglesa.--barcelona 22:04, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Plantilla Mitologia grega[modifica]

Hola company,

A Plantilla:Mitologia grega, hi ha noms que estàn en plural i no sé perquè. Hi ha algun motiu que se m'escapi o ho puc canviar? Pots contestar-me a Plantilla discussió:Mitologia grega. Pau Cabot · Discussió 20:57, 13 gen 2007 (CET)[respon]

Estic fent campanya[modifica]

Hola Sax,

M'he presentat com a candidat a administrador. No és molt habitual que un candidat perda el temps promocionant-se però sempre hi ha una primera vegada. No sé quina va a ser la teua reacció, simplement et demane que passes per allí i dones la teua opinió. El teu vot compta, sia positiu o negatiu, t'estaré igualment agraït. El meu proposit és coneixer la vostra opinió i que la votació sia per part de tota la Comunitat.

Si creus que no reuneixes els requisits necessaris per poder votar fes m'ho saber, este missatge te l'ha deixat un bot i potser no haja fet la seua feina correctament (encara que la tria d'usuari l'he feta jo, però potser hage errat).

Si penses que no s'ha de fer este tipus d'accions no dubtes a comunicar-m'ho també. El meu propòsit és donar a conéixer la meua candidatura a tots el que tinguen dret a vot, tenint en compte que hagen participat en altres candidatures o que estiguen actualment actius. —Pasqual 00:22, 12 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquitrobada[modifica]

Hola Sax,

Estem intentant organitzar una trobada, en la qual es parlaran de tota mena de temes viquipèdics, el primer pas ha estat comunicar-lo a la taverna, el segon ha estat intentar concretar alguna data i un lloc. Finalment podrem tractar de tot el que volem abordar en eixa reunió.

Si penses que és una bona idea i vols participar-hi dirigeix te a esta secció de la Taverna i apunta-t'hi.

Este és un missatge enviat a tots els usuaris més actius o que han col·laborat en mantes ocasions a la viquipèdia i que per tant considerem que podran sentir-se involucrats en esta pròxima trobada.

L'objectiu d'este missatge és aconseguir el màxim possible de participants i que se n'assabente quanta més gent ja que en moltes ocasions els temes de la Taverna passen desapercebuts, si creus que no hauries d'haver estat avisat pots comentar-ho amb el Pasqual que n'és l'autor. Tingues en compte que ha estat una persona qui t'ha triat, no un bot. —Pasqual 00:51, 19 jul 2007 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrat de la pàgina Umbriel[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Umbriel», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Jordicollcosta (discussió) 12:52, 20 set 2007 (CEST)[respon]

Viquimedia.cat[modifica]

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 12:30, 28 nov 2009 (CET)[respon]

Board elections 2011[modifica]

Hola Sax,

S'han convocat eleccions al consell d'administració de la Wikimedia Foundation: http://meta.wikimedia.org/wiki/Board_elections/2011/en

Al teu historial veig que amb posterioritat al 21 de juny no has fet cap edició.

Per poder votar hauries de tenir fetes 20 edicions abans del 15 de maig del 2011, te'n caldrien 20. Si vols participar en aquestes eleccions encara hi ets a temps.

Salutacions.

Nota: T'envio aquest mail perquè el teu usuari no figura en la llista dels que no volen rebre correspondència electoral: http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list Si no vols rebre més informacions només cal que t'apuntis a la llista.

--Coet (disc.) 14:17, 6 maig 2011 (CEST)[respon]