Vaati

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula personatgeVaati
Vaati.jpg
Vaati, el malvat Mag dels Vents
Tipus Minish
Context
Rol antagonista
Present a l'obra The Legend of Zelda
Univers Universe of The Legend of Zelda
Primera aparició The Legend of Zelda: Four Swords (2002)
Dades personals
Espècie Minish
Sexe Home
Residència Hyrule
Modifica dades a Wikidata

Vaati (グフー Gufū), el Wind Mage (en català: Mag dels Vents) és un antagonista pertanyent a la franquícia The Legend of Zelda de Nintendo. El seu aspecte més comú és un orbe gegant amb sol ull, encara que el seu aspecte original era el d'un Minish porpra. És el segon antagonista principal de la franquícia i el que es repeteix en la saga després de Ganon. En la 210a edició de Nintendo Power, Vaati fou esmentat com un dels principals antagonistes de la sèrie només superat per Ganon.

Vaati és un poderós mag (o fetiller) que practica la màgia negra on se’l atribueix per saber controlar l'element del vent, així com altres elements de la natura (en especials el de la terra i el foc, vist així en The Minish Cap). Vaati es convertí en un fetiller quan es desvia al Mal. En aconseguir el seu objectiu es convertí en un mag molt més poderós, i ràpidament submergeix Hyrule en el terror.

Vaati també és un complicat boss, perquè és el Boss final (Enemic final) de The Minsh Cap i Four Swords, així també el penúltim Boss de Four Swords Adventures. Com a boss Vaati usa la seva màgia (igual que Ganon i altres antagonistes de la saga) en combat (i sovint manejant el vent i el foc) envers Link.

Biografia[modifica]

Personalitat[modifica]

Vaati és d'una personalitat orgullosa i narcisista (en un principi fou un Minish, abans de convertir-se en un maligne i poderós bruixot demoníac), ja que es creu de si mateix un ésser superior (més o menys igual de la mera de Ganon però d'una manera molt més arrogant). Vaati destaca per ser intel·ligent des del seu naixement (naixement i passat que és desconegut més enllà del vist en The Minish Cap) així com un dels alumnes més brillants de Ezero. Aquest privilegi el va convertir en extremadament arrogant, i aquesta arrogància fou l'inici al seu primer pas al camí del mal que més tard seria present en ell.

Volent-se convertir-se en un ésser diví per damunt de qualsevol constància, no li importa a qui haver de liquidar per aconseguir el seu objectiu. Vaati probablement fou desviat al mal pels seus estudis del costat malvat del cor dels homes, com així ho indica a The Minish Cap, tot i que no està especificat el perquè d'aquesta atracció. Sent aquesta la seva perdició, perquè el portaria a dur a terme a convertir-se en una de les principals amenaces de la història del Regne d’Hyrule.

Actor de veu[modifica]

L'actor que posa veu a Vaati és el mateix a Happy Mask Salesman, Ocarina of Time i Majora's Mask, tot i que mai parla com és costum en Zelda fins a Twilght Princess (en el cas de Midna); les seves rialles són sempre les mateixes. En Four Sword Adventures i For Swords el doblador és diferent tal com ho mostren les rialles, que no són iguals que les altres.

En els jocs[modifica]

En Vaati apareix en tres ocasions en la saga; dos del qual ell és l'antagonista principal i on en l'últim és un dels antagonistes principals juntament amb Ganondorf (conegut més tard del joc i ja nomenat com Ganon) i Dark Link. En dos dels jocs on apareix, Vaati és tancat en la Four Sword però no destruït, ja que el seu poder és il·limitat gràcies a la Light Force que posseí a The Minish Cap. Vaati és considerat per la llegenda de la Four Sword com un déu malvat encara que simplement se l'esmenti com a bruixot demoníac.

Normalment Vaati és representat com un gran orbe amb un sol ull tot i que a The Minish Cap es mostrà la seva forma autèntica de Minish i la seva forma de fetiller malèfic un cop li arrabassa al seu mestre Ezero el Barret del Desitjos i es converteix en un mag terrible, el segon més gran de tots després de Ganon (i possiblement igualat amb Zant i Agahnim), tot i que Vaati mai no ha sabut res de l'existència de Ganondorf.

The Minish Cap[modifica]

El primer aspecte de Vaati en la saga The Legend of Zelda és en la cronologia de The Legend of Zelda: The Minish Cap, on és un jove fetiller de gran poder màgic obscur que un bon dia introdueix incomptables monstres en el Regne d'Hyrule, i converteix la filla del Rei d'Hyrule, la princesa Zelda, en pedra gràcies a un encanteri malèfic. Apareix diverses vegades al llarg del joc seguint les passes del jove protagonista Link sempre rient-se de forma aguda i malvada en les seves aparicions.

Més endavant en el joc s'explica la història de Vaati. Era un Minish, deixeble d'Ezero; corromput pel costat fosc del cor dels homes, havia robat el Barret dels Desitjos[1][2] del seu mestre, i així havia esdevingut un tenebrós mag Hylia. Per aconseguir-ho, havia traït el seu mestre Ezero transformant-lo en un barret vivent.[3] Un cop convertit Vaati en un poderós mag, perseguiria el seu anhel principal: apoderar-se de la Light Force (Força de la Llum en català) que l'hi atorgaria un poder diví il·limitat. Quan Vaati sabé on era la Força (a l'interior de la Princesa Zelda), s'apoderà del Castell d'Hirule i el transformà en el seu cau, Castell Tenebros d'Hirule, amb la intenció de robar la Light Force de la princesa.[4] Abans que això posseí el Rei.

Vaati en la seva forma de fetiller

Vaati s'apoderà de gran part de la Light Force de la princesa i es convertí en un ser diví per combatre el jove Link, que amb l'ajuda d'Ezlo volia guanyar-lo. Link vencé la seva màgia i força a Vaati a convertir-se en un monstre per poder sobreviure a la batalla. Encara que la màgia del fetiller Vaati fos il·limitada, Link el derrota en última instància, i l'empresonà en la làmina de Picori que més tard seria coneguda com la Four Sword (Espasa Quàdruple), degut a la seva capacitat de desdoblar el seu portador en quatre entitats separades.

Four Swords[modifica]

Vaati reapareix en The Legend of Zelda: Four Swords en la seva forma d'orbe amb un sol ull, la forma amb què havia estat presentat el personatge en la franquícia The Legend of Zelda. En el joc present, la Princesa Zelda nota el debilitament de l'encanteri que mantenia el bruixot Vaati reclòs en The Minish Cap i demana Link d'acompanyar-la per a reforçar-lo. El malvat s'evadeix de l'empresonament i rapta Zelda per casar-s'hi. Amb l'ajuda de la Four Sword, Link derrota Vaati, l'empresona dins de l'Espasa i rescata Zelda. Aquest és el joc on debutà el malvat i primer joc on és l'antagonista principal.

Four Swords Adventures[modifica]

El fetiller Minish tornà de nou en The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. L'àlter ego malvat del protagonista, Dark Link, causa estralls per tot el Regne d'Hyrule aconseguint empresonar en cristalls foscos les donzelles guardianes de la presó de Vaati, les Six Maidens. Quan Link lluita contra Dark Link usant la Four Sword inconscientment allibera el malvat Vaati, que asola el Regne d'Hyrule per conquerir-lo una vegada més. Al final del joc se sabrà que Vaati inconscientment era utilitzat per Ganon, el Rei del Mal, mitjançant el Dark Mirror (Mirall Fosc) per apoderar-se del Trident of Power i així poder conquerir el món sencer. Vaati seria derrotat definitivament a la Torre dels Vents per Link, donat que aquest posseïa un poder molt superior al del Minish caigut. Així Vaati presumptament mor mentre Ganon es disposava a donar escena en la batalla final.

En el manga[modifica]

The Minish Cap[modifica]

Vaati apareix en el manga The Minish Cap com a antagonista i malvat principal d'aquest. El seu objectiu, com el respectiu joc que es basa el manga, és aconseguir la Light Force, un poder sobrenatural que permetrà el seu posseïdor poder diví il·limitat, així com qui la posseeixi podrá cumplir tots els seus desitjos (que en aquest cas era el de ser el fetiller més poderós del món). Vaati conegué a en Link en el bosc de prop de casa seva, on Link estava enfadat – per motius de no participar en el gran torneig d'esgrima de la seva escola en el festival dels minish – va tallar un arbre prop seu amb la seva espasa de fusta amb un cop sec i contundent. Però Vaati, aparegué i deixà en evidència a Link – que en principi Link li busca brega, perquè pensava que s'estava burlant d'ell – tallant tots els arbres de la zona amb sol moviment (efectivament utilitzant la seva màgia).

Després Vaati, tal com narra els fets del videojoc, guanya el torneig del festival dels minish, i a partir d'aquí trenca l'espasa sagrada i converteix la Princesa Zelda en pedra. Però no troba la Light Force en el pedestal de l'espasa sagrada, de manera que continua buscant-la. Quan Link aconseguí els dos elements – el Forest Element i el Fire Element – i aconseguí el Water Element a mans de la Gran Fada Libèl·lula, Vaati aparegué en escena, buscant la Light Force en el Temple de l'aigua. Transforma la Gran Fada Libèl·lula en una Arna i rebel·la la identitat d’Ezero: l'anterior mestre de Vaati. Finalment Link aconseguí tots els elements. Vaati se n'assabentà i anà al Castell d'Hirule. Allí, descobrí la situació de la Light Force: gràcies a la vitrina del Santuari de la Terra sagrada.

A continuació convertí en pedra a tots els habitants del Castell, i practicà un ritual per a apoderar-se de la Light Force de Zelda. L'acabà amb èxit i es convertí en un ésser diví. El seu poder millorà enormement. Així batallà amb Link. Però Vaati anava absorbint i conjurant tant poder que se li escapava de les mans; així es transformà en un monstre i se li escapà tot el poder que tenia de les mans. Demanà desesperadament ajuda a Link i al seu mestre, que aprofitaren aquest avantatge per guanyar-lo amb un cop d'espasa. Vaati tornà a la seva forma de fetiller. Ezero torna a la normalitat i li arravata el Barret dels Desitjos i Vaati torna a la seva forma Minish. Vaati suplica perdó al seu mestre. Ezero el perdona. Vaati es fa amic de Link abans d'anar-se'n, i junt amb el seu mestre creuaren la porta del Santuar de la Terra sagrada.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fool! A hat that grants the wishes of its wearer is a spectacular creation! Thanks to you, I have gone from being a meek, miniscule nothing to... the greatest sorcerer alive! You cannot stop me now, and I have you to thank for it! Accept this small gesture of gratitude from me. - Vaati (The Minish Cap).
  2. Hmm-hmm! The hat is breaking apart. It's overflowing with the power of life! The hat has the power to turn the thoughts of its wearer into reality. Vaati's heart was filled with evil, and that was reflected in what he became. But it seems that Zelda's pure heart, coupled with the hat's power... has created a miracle! - Ezero (The Minish Cap).
  3. That foul Vaati! What could he be scheminig now? Link... I feel I own you an explanation of what has happened. You see, Vaati and I are both Minish. I was once a famous sage and a renowned Minish craftsman. Vaati was only a boy when I took him on as my apprentice. But...he became enchanted by the wickedness in the hearts of men. One day, Vaati took a hat I made for the humans -- my pride and joy. It granted the wishes of its wearer. He put it on without my permission... - Ezero (The Minish Cap).
  4. If one with a just heart wears this cap, things can be made right again. Princess Zelda! Let your wishes be made real! - Ezero (The Minish Cap).