Viquipèdia:Bots/Sol·licituds/2024

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Categories amb menys de cinc articles

També ens aniria bé un bot que ens fes una llista de les categories que tenen menys de cinc articles. En Joancreus en va fer un (Usuari:JoRobot/Logs/Cat menys 5), però no s'ha anat actualitzant. Si es pot millorar, no fa falta que surtin les categories no creades, ja que aquestes ja les tenim a Especial:Categories demanades. Pau Cabot · Discussió 09:45, 1 des 2013 (CET)

He fet la llista a Usuari:PereBot/categories petites, però està dividida i se m'hi han colat unes quantes categories no enciclopèdiques que no hi haurien de ser. Per arreglar-les serveix, però si cal comptar-les s'hauria d'esporgar i comptar bé més o menys a mà.--Pere prlpz (disc.) 10:19, 11 des 2013 (CET)
Molt bona feina, Pere. He fet la neteja. En teníem 293, però a hores d'ara ja n'hi ha unes quantes que s'han esborrat. Pau Cabot · Discussió 11:52, 14 des 2013 (CET)
Bona feina als 3! Si no és ja a la Quinzena de la qualitat, es podria afegir com una tasca a fer.--Kippelboy (disc.) 07:24, 17 des 2013 (CET)
Me sembla que hem fet neteja a Usuari:PereBot/categories petites (a excepció de les categories de monuments). Pere, es podria actualitzar la pàgina? Pau Cabot · Discussió 20:04, 2 gen 2014 (CET)
Ja està el bot en marxa.--Pere prlpz (disc.) 23:00, 2 gen 2014 (CET)
@Pere prlpz: ja es pot tancar?--KRLS , (disc.) 08:49, 24 gen 2014 (CET)
És una feina d'anar renovant de tant en tant. No sé si cal deixar-la oberta o tancar-la.--Pere prlpz (disc.) 16:28, 23 jul 2015 (CEST)
Tancat

Ja ho fa en Pau a Usuari:Rebot/categories petites.--Pere prlpz (disc.) 20:19, 20 gen 2024 (CET)

Articles curts

Un altre bot que aniria bé per detectar errades en redireccions o possibles articles a fusionar seria un que fes una llista dels 1000 articles més curts de la Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 09:47, 1 des 2013 (CET)

Crec que això es podria fer a la vegada que s'actualitza la llista de pàgines que encara tenen interviquis. De fet, estaria bé mirar d'agrupar totes les feines que requereixin mirar el text viqui de totes les pàgines de la Viquipèdia, perquè carregar la pàgina és una operació llarga, i un cop carregada es poden fer tantes comprovacions com es vulgui en un temps relativament molt curt.
Aleshores intento recordar-me'n per quan algú hagi passat l'interwiki.py.--Pere prlpz (disc.) 15:12, 16 des 2013 (CET)
Tancat
Això ja existeix a Especial:Pàgines curtes. Pau Cabot · Discussió 20:26, 20 gen 2024 (CET)

Infotaules a pobles dels EUA

Caldria fer una passada de bot per a corregir alguns aspectes a les infotaules en articles d'entitats de població dels EUA especialment en els articles creats via amicalbot fa uns quatre anys.

  1. Esborrar el paràmetre | país= ja que no és un paràmetre acceptat en la {{infotaula de municipi}} (posats a fer també es podria fer també per als articles de municipis de França que crec que també hi és, i eventualment a tots els articles que el continguin)
  2. Corregir els enllaços interns de la infotaula [[Comtat (divisió administrativa)|Comtat]] per [[Comtat dels Estats Units|Comtat]] (ep! només en els article de pobles dels EUA), ja que representa un article específic per a l'àmbit dels EUA.

Penso que és una feina per a bot. Gràcies per l'interès si decidiu fer-ho. Bestiasonica: enraonem? 17:27, 7 maig 2014 (CEST)

Si ningú ho fa abans, me'n puc encarregar quan acabi exàmens, d'aquí un mes.--Arnaugir (discussió) 21:58, 7 maig 2014 (CEST)
Suposo que després de quatre anys no corres una pressa excessiva. Bestiasonica: enraonem? 09:24, 11 maig 2014 (CEST)
@Arnaugir, Bestiasonica: Està fet això? Podem tancar el fil?--Pere prlpz (disc.) 01:13, 25 oct 2014 (CEST)
@Arnaugir, Pere prlpz: Fa unes setmanes encara no estava fet. Algun botaire hi podria implementar una rutina però ningú ho ha pogut/volgut/sabut fer. Bestiasonica: enraonem? 08:22, 25 oct 2014 (CEST)
@Bestiasonica: Per al·lusions. Aquests articles em motiven poc, i la tasca que si de cas hi faria amb bot és una que per ara no té consens. Notifico en Arnaugir per si encara hi té interès.--Pere prlpz (disc.) 00:31, 17 gen 2015 (CET)
Notifico a @Gomà: que és l'usuari que administra el bot que va crear la majoria d'aquest articles. Bestiasonica: enraonem? 09:47, 17 gen 2015 (CET)

Si es fa, s'hauria d'aprofitar per, a part de retocar la infotaula, fer uns canvis també en el text (crec que calia arreglar alguna referència trencada, a part de treure tot el paràgraf amb dades estadístiques superflues).--Arnaugir (discussió) 12:35, 17 gen 2015 (CET)

Tancat

Amb la reforma de les infotaules, les dels pobles estatunidencs ja no tenen paràmetres.--Pere prlpz (disc.) 21:26, 20 gen 2024 (CET)

Bot de càrrega d'imatges de diferents autors

Això és una petició concreta per fer un bot que carregui a Wikimedia Commons imatges de l'edició de l'any passat del permi Il·lustraciència. Però entenc que al fer el bot es podria fer de manera generalista i que servís per a casos similars. Vaig a explicar el context i què fa falta:

  • 'Context
    • En la 2a edició de Il·lustraciència l'ACCC que el promou en un acord amb Amical Wikimedia va incloure en el formulari d'inscripció la opció que els participants acceptessin publicar la il·lustració amb la que concorren al premi a Wikimedia Commons amb una llicència lliure copyleft CC-BY-SA 3.0.
    • Uns 200 participants van escollir aquesta opció
    • Les il·lustracions estan publicades en baixa resolució en un blog de Wordpress i l'ACCC les té també en alta resolució però no online
  • Petició. Cal fer un bot que:
    • Permeti d'una manera fàcil pujar totes les il·lustracions d'un cop, introduint les dades de:

Això no es pot fer ni amb Commonist (que no permet diversos autors), ni amb UploadWizard (tampoc), ni amb GWToolkit (li cal tenir les imatges finals online i un XML amb les metadades).

Tenim pendents de pujar les imatges de l'edició anterior i ja està en marxa la nova convocatòria. -- Dvdgmz(Escriu-me) 16:41, 17 des 2014 (CET)

@Dvdgmz: Quantes desenes de milers d'imatges són, que cal un bot? Al blog només hi veig un grapadet d'il·lustracions.
Per pujar quantitats petites d'imatges a Commons pel WLM (pocs milers) els concursants més prolífics hem fet servir programes com el Vicuna i el Commonist. Pots veure commons:Commons:VicuñaUploader. Si les dades les has d'introduir manualment, amb aquests programes en tens prou, però si les tens en un fitxer de text et pots preparar les plantilles amb Excel. El problema amb l'autor no l'entenc: al camp autor de la descripció pots posar-hi el que vulguis, tant si el programa el posa automàticament com si poses una altra cosa a la descripció. Per coses complicades o per fer via, sempre pots posar-ho tot a la descripció, que no queda gaire maco, però funciona. A més, si volies fer servir l'UploadWizard (que no és mala opció si només es tracta de pujar poques desenes d'imatges) i no et funciona pel que vols, sempre pots fer servir el formulari clàssic.--Pere prlpz (disc.) 19:16, 17 des 2014 (CET)
@Pere prlpz: Són unes 200 imatges, cada una d'un autor diferent. El Commonist només accepta que totes siguin del mateix autor (els altres paràmetres els pots posar independents, però no l'autor), igual que el Wizard. El clàssic és fitxer a fitxer. No conec el Vicuña, m'ho miraré. Cal trobar una manera fàcil perquè ho puguin fer ells, i per si va pujant el nombre d'imatges en cada edició. -- Dvdgmz(Escriu-me) 19:52, 17 des 2014 (CET)
@Dvdgmz: El que jo faria depèn de si les dades les tens en alguna mena de fitxer o si les tens has d'entrar a mà. Si les tens a mà, és igual quantes imatges carreguis cada cop, perquè no t'afectarà el temps (vas obrint pestanyes i vas descrivint més imatges mentre es carreguen les anteriors). Si les dades les tens en un fitxer, pots convertir-les en una plantilla d'informació amb qualsevol cosa (jo, per costum, faria servir un full de càlcul d'Excel) i copiar-les i enganxar-les al formulari.
Tot i això, diria que tant el Vicuna com al Commonist (i a l'UploadWizzard també) al camp de l'autor hi pots posar el que vulguis. Si no tingués una solució millor, hi posaria "veure descripció" i a la descripció explicaria cada autor.
Amb bot també deu ser possible (si n'hi algun d'escrit i no s'ha de fer de nou per pujar 200 imatges), tot i que això no seria una manera fàcil perquè ho facin ells, sinó més aviat el contrari.--Pere prlpz (disc.) 20:12, 17 des 2014 (CET)
Tancat

--Pere prlpz (disc.) 21:28, 20 gen 2024 (CET)

Hip-hop

Malgrat el Termcat, contem amb vora 300 articles amb el mateix error ortogràfic: hip hop. Creieu que cap bot se'n pot encarregar?

Mercès per endavant. AlbertRA (disc.) 03:24, 5 set 2023 (CEST)

Crec que sí, que es podria fer amb un bot. Jmrebes (discussió) 13:44, 22 oct 2023 (CEST)
Fet Fet!. Potser ens hauríem de plantejar arreglar també els hip hop que no són enllaços interns. Pau Cabot · Discussió 20:10, 18 gen 2024 (CET)

Fusionar les categories de FR del 2021

@Pere prlpz: Per tal de simplificar els recomptes i la proliferació de categories i d'acord amb el que començàrem ara fa dos anys, et semblaria bé fusionar aquestes categories? Pel que he llegit als antecedents, sembla difícil que poguem destriar o revertir res ...

Antecedents: Tema:Wnc9xmyavit7sgw9, Tema:Wnj3gurwczn81h0s i Categoria Discussió:Articles sense referències des de 2021. Pau Cabot · Discussió 12:42, 29 gen 2024 (CET)

Crec que no hem arribat a cap conclusió sobre què hem de fer amb els FR posats per bot. Jo crec que fan més nosa que servei i el que faria és eliminar-los. Com que poden ser difícils de trobar, una alternativa és eliminar tots els FR dels mesos en que es van posar, sobretot desembre de 2021.
Un cop eliminats ja no veig problema a fusionar les categories si ha de ser més pràctic així.--Pere prlpz (disc.) 15:24, 29 gen 2024 (CET)
A mi em va bé eliminar-los, però estan a gairebé a tots els mesos, no només al desembre, tal com et vaig comentar en anteriors discussions. Si els eliminam tots, llavors no hi hauria res a fusionar. Veus qualque manera humana o robòtica d'eliminar-los selectivament? Pau Cabot · Discussió 15:42, 29 gen 2024 (CET)
Robòtica sí, tot i que inclou unes quantes coses que no he fet mai. Caldria buscar les edicions del bot EVA del 2021 i mirar, pel sumari o pel contingut, quines estan afegint FR, i en els articles afectats esborrar la plantilla.
Els mesos amb molts articles on gairebé tots han d'haver estat posats per robots pot ser més simple eliminar la plantilla de tots.--Pere prlpz (disc.) 16:23, 29 gen 2024 (CET)
I ja no recordo exactament les converses, però també s'havia parlat de fer invisible la plantilla FR. En aquest cas deixa de ser un problema que s'afegeixi amb bot, tot i que posar-la indiscriminadament amb bot fa que deixi de ser útil. Si es fa invisible ja no cal treure-la i es poden fusionar les categories que es vulgui.--Pere prlpz (disc.) 16:25, 29 gen 2024 (CET)
Idò si poguessis desfer selectivament les accions del bot, que crec que és el que tendria consens, jo després faria net. Pau Cabot · Discussió 16:57, 29 gen 2024 (CET)
@Leptictidium: Va bé que intenti treure la plantilla FR dels articles on la va posar el bot el 2021?
@Paucabot: Encara que hi hagi consens, compta que no serà massa ràpid, perquè això de mirar historials amb bot gairebé no ho he fet mai i primer em tocarà aprendre-ho.--Pere prlpz (disc.) 18:22, 29 gen 2024 (CET)
Sí, endavant, si cal es poden tornar a posar per a diumenges de les referències.—Leptictidium (digui) 18:54, 29 gen 2024 (CET)
Per cert, si no recordo malament, el resum d'edició que posava l'EVA en aquells dies era «Plantilles de referències».—Leptictidium (digui) 20:43, 29 gen 2024 (CET)
Començar ha costat menys del que em pensava. Acabar trigarà perquè són uns quants milers d'articles.
Realment no estic fent servir les categories dels mesos per trobar els articles de manera que es podrien fusionar. Ara bé, si per fusionar les categories cal editar l'article, jo m'esperaria a haver tret la plantilla de tots aquests, per no editar-los dos cops.--Pere prlpz (disc.) 23:41, 29 gen 2024 (CET)
I si algú més s'hi vol posar, https://github.com/pere-prlpz/viquipedia/blob/master/treu_fr_eva.py --Pere prlpz (disc.) 23:50, 29 gen 2024 (CET)
Diria que ja està. Fet Fet!--Pere prlpz (disc.) 21:36, 3 feb 2024 (CET)
Gràcies. Idò jo ara passaré el meu bot per simplificar les categories. Pau Cabot · Discussió 11:07, 4 feb 2024 (CET)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 13:52, 6 feb 2024 (CET)