Ana Marzoa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAna Marzoa
Biografia
Naixement(es) Ana Beatriz Vázquez Argibay Modifica el valor a Wikidata
15 setembre 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu Modifica el valor a Wikidata
Membre de

IMDB: nm0551314 TMDB.org: 1408467 Modifica el valor a Wikidata

Ana Beatriz Vázquez Argibay, coneguda també com a Ana Marzoa (n. Buenos Aires, 15 de setembre de 1949), és una actriu de doble nacionalitat argentina-espanyola.

Biografia[modifica]

Filla d'emigrants gallecs, va néixer en Buenos Aires i sent molt jove va fer estudis de teatre, dansa clàssica, magisteri i música.

En 1971 va tornar a Espanya, on ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera professional.[1]

Porta present més de tres dècades en els escenaris espanyols, on ha interpretat gran nombre de personatges. Entre les seves creacions més celebrades per la crítica i el públic estan les de Rosaura, a l'obra La vida es sueño, de Calderón de la Barca, dirigida per José Luis Gómez. Ha interpretat també, entre altres, La Dorotea, de Lope de Vega; El castigo sin venganza (1985)[2] i El concierto de San Ovidio, ambdues dirigides per Miguel Narros;[3] o l'obra Paso a paso, de Richard Harris, en versió de Nacho Artime.

Però el que li va donar més popularitat van ser les seves intervencions en les sèries de televisió Anillos de oro i Segunda enseñanza, d'Ana Diosdado i Pedro Masó.[4]

En 2017 va estrenar la sèrie Pulsaciones d'Antena 3, que tenia una trama tancada i va concloure en la seva primera temporada.[5]

Trajectòria professional[modifica]

Teatre[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]