Bernardino Maffei

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Cardenal de l'Església Catòlica

Bernardino Maffei (Bèrgam, 27 de gener de 1514Roma, 16 de juliol de 1553) va ser un arquebisbe italià. Era bisbe de Chieti, va ser també un humanista i un expert en numismàtica.

Segon de vuit fills de Giarolamo Maffei Antonia Mattei, nascut el 1514 (a Bergamo, o potser a Roma) d'una família de l'antiga noblesa, que va donar diversos cardenals de l'Església Catòlica: Van ser també elevats a Cardenals els seus germens menors Bernardino, Marcantonio, i el seu nebot Horaci, va ser oncle del cardenal Marcello Lante della Rovere i Naro Gregori.

Va estudiar Dret a la Universitat de Pàdua i es va convertir en canonge del Capítol de la Basílica de Sant Pere, a Roma, va ser triat com a secretari personal del cardenal Alessandro Farnese el jove.

El 22 d'abril de 1547 va ser nomenat bisbe de Massa Marittima per Pau III, que també va elevar-lo a amb el títol de San Ciriaco elle Terme al consistori del 8 d'abril de 1549: En aquesta capacitat, va participar en el conclave de 1550, que va acabar amb l'elecció de El Papa Juli III.

El 7 de juny de 1549, va ser traslladat a la seu episcopal de Caserta i després a la metropolitana de Chieti, el 14 de juliol de 1553 va deixar el govern de la diòcesi, i el seu germà Marcoantonio va ser enviat pel Papa Juli III, com a Cardenal legat al Ducat de Parma i Piacenza.

Va morir poc després a Roma i va ser enterrat a la tomba familiar a l'església de Santa Maria sopra Minerva.

Fonts[modifica | modifica el codi]