Campionats del món de ciclisme de muntanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Campionats del Món de ciclisme de muntanya
Detalls de la cursa
Datagener
DisciplinaCiclisme de muntanya
OrganitzadorUnió Ciclista Internacional
Història
Primera edició1990

Els Campionats del món de ciclisme de muntanya són la màxima competició internacional de ciclisme de muntanya. Els organitza la Unió Ciclista Internacional, i els vencedors són premiats amb medalla d'or i el dret a portar el mallot Arc de Sant Martí durant un any en futurs esdeveniments de la mateixa disciplina. Al contrari que amb altres competicions de l'UCI, els campionats del món els disputen equips estatals, no pas equips comercials. Les curses s'organitzen normalment cap al final de la temporada esportiva.

El primer campionat se celebrà a Durango (EUA) el 1990,[1] consistent només en proves de camp a través i descens.

El trial s'hi va incloure el 2000, encara que ja es disputava un campionat del món des del 1992 i el campionats passaren a anomenar-se Campionats del món de ciclisme de muntanya i trial. El Dual slalom s'hi afegí el 2000 però se substituí pel Four cross el 2002. El 1999 s'hi afegí una prova de relleus per equips.

La Marató de ciclisme de muntanya fou inclosa a l'edició del 2003 a Lugano, però d'ençà del 2004 s'instaurà un campionat del món separat específic per a aquesta disciplina.

Al 2017 els Campionats de Trial i els de Camp a través per eliminació es van separar, i van passar als creats de nou Campionats del món de ciclisme urbà.

Edicions[modifica]

Proves actuals[modifica]

Moments previs a la sortida de la prova masculina de camp a través sub-23 a la final dels mundials del 2009 a Canberra, Austràlia.

Proves anteriors[modifica]

Referències[modifica]

  1. Forster, Matt. Explorer's Guide Colorado (en anglès). 2a ed.. The Countryman Press, 2011, p. 297. ISBN 1581578393. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Campionats del món de ciclisme de muntanya