Discussió:La Vall de Boí

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He tret l'escut per què a sota posava que és oficial i és fals. Un poble mai pot tindre un escut sense corona. 81.36.149.221 18:41, 10 set 2006 (UTC)

Hola. Doncs no, l'ajuntament de la Vall de Boí hi posa aquest escut, doncs jo visc en aquesta zona i sempre hi he vist aquest així que no es fals. Nil M.R. 18:35, 12 set 2006 (UTC)

És fals que sigui oficial. No pot ser que un poble tingui un escut amb aquestes característiques. Si busques la llei d'oficialització segur que no la trobes.
Segur que l'Ajuntament el deu fer servir, com fan molts d'altres (com Badalona, Tarragona, Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Mataró o Manresa, per esmentar els municipis més poblats sense escut oficial), però no és oficial, ja que no segueix les regles heràldiques ni ha estat publicat al DOGC. Si entres a la pàgina de la Viquipèdia de cadascun d'aquests municipis, veuràs que tampoc no hi consta l'escut a la plantilla. --Enric 20:16, 12 set 2006 (UTC)

Doncs no n'hi ha cap més. Jo no tinc la culpa de que l'ajuntament de la vall de Boí hi posi aquest escut! NO N'HI HA CAP MÉS QUE AQUEST!. I en les cartes que t'envia l'ajuntament o documents sempre hi figura aquest escut. Així que no n'hi ha cap amb corona. I si teniu algun dubte busqueu-ho a internet. Nil M.R. 15:06, 13 set 2006 (UTC)

Sembla que et pensis que algú et posa la culpa. És cert, no n'hi ha cap d'oficialitzat i per tant no se'n pot posar cap a l'article. La llei posa que si un municipi no té un escut oficial té que fer servir el senyal de la Generalitat de Catalunya. El municipi està incomplint la llei. 81.34.149.210 16:02, 13 set 2006 (UTC)

Que hem de fer posar-hi el de la Generalitat, a la Vall de Boí no hi ha cap seu de la Generalitat ni res d'aixó, així que si heu mirat a internet ja ho podeu comprovar que aquest és l'únic. Jo defenso el meu municipi, com tú pots defensar el teu. Així no és que jo em pensi que em doneu la culpa. Nil M.R. 18:23, 14 set 2006 (UTC)

A veure, aquí no és qüestió d'anar a favor ni en contra d'un municipi determinat. No es tracta d'això. En el cas dels municipis que no tenen un escut oficial, senzillament no l'hi posem (és allò que et deia de Badalona, Tarragona, etc.), tot i que aquests ajuntaments tinguin totes les seves dependències, encapçalaments de cartes, sobres, etc. decorats amb aquests escuts no oficials. I si no compleixen estrictament la llei, que obliga a posar el senyal de la Generalitat quan un municipi no té escut oficial, és perquè la Generalitat, que hi té atribucions, fins ara no s'ha posat a sancionar cap municipi d'aquests pel que, se suposa, deu ser considerat només un incompliment i no una falta. Ara bé, si creus que a la Viquipèdia cal que hi hagi constància de l'escut que fa servir l'ajuntament de la Vall de Boí, només has de treure'l de la plantilla (on només hi ha els símbols oficials) i col·locar-lo a part, especificant que és l'escut no oficial utilitzat actualment per la corporació municipal. Jo també sóc de Terrassa, i a la meva ciutat fan servir una bandera que oneja pertot arreu derivada de l'escut, però no està oficialitzada i no surt pas representada a l'article, al costat de l'escut, aquest sí, oficial. Una altra cosa... Per reproduir l'escut a la Viqui (fora de la plantilla del municipi), no podries mirar d'obtenir d'alguna banda un exemplar de més qualitat? Aquest es veia com ratat... I d'altra banda, només hi ha aquesta versió en blanc i negre? No n'hi ha cap on es vegin els colors? Bé, és que realment això no és un escut heràldic, és un símbol o emblema (que és el que es podria posar com a peu d'il·lustració: "Emblema de l'ajuntament de la Vall de Boí"). Espero haver-me explicat bé. –Enric, 16:42, 14 set 2006 (UTC)
Hola Enric.

Començo per parlar-te de que potser si que no és l'oficial, tal com dius tú, potser si que s'hauria de treure de la pàgina, de fet hi vaig posar aquest, per que com que jo sóc habitant actual i originari de la Vall de Boí, doncs a casa quan ens arriba cartes de l'ajuntament sempre hi posa aquest escut i "Ajuntament de la Vall de Boí". Per que fà a la qualitat de la imatge, ja ho tornaré a buscar a veure si en trobo un de millor qualitat. L'escut sempre és amb blanc i negre. Gràcies per els consells Enric, i potser en les altres notes m'he passat una mica, així que et demano disculpes. Gràcies Nil M.R. 18:57, 15 set 2006 (UTC)

Potser m'he enrotllat massa amb la resposta anterior (de vegades ja em passa), però volia ser el màxim de didàctic perquè no et pensessis que això de treure l'escut de l'article fos per cap mania personal contra tu o el teu poble, com sembla que havies pogut deduir d'unes intervencions potser massa directes i succintes. Per tant, m'alegro que hagis entès quina és la política que seguim amb els escuts municipals, si més no en el cas de Catalunya i el País Valencià, on la qüestió heràldica està regulada, però no a les Illes Balears, o en realitats de fora dels Països Catalans. I endavant! –Enric, 17:31, 15 set 2006 (UTC)

Segur que hi cal l'article a "la Vall de Boi" ? (vull dir pel nom de l'article) Xevi 13:09, 14 gen 2007 (CET)[respon]

Segons el nomenclàtor el topònim duu article[modifica]

Segons el nomenclàtor es diu "la Vall de Boí". Les categories tipus "Geografia de Vall de Boí" s'haurien de reanomenar a "Geografia de la Vall de Boí". 158.109.210.96 (discussió) 18:01, 4 set 2009 (CEST)[respon]

En els enllaços inferiors de la pàgina també es fa servir aquest article quan és dintre d'una frase. 158.109.210.96 (discussió) 18:08, 4 set 2009 (CEST)[respon]
Va ser canviat fa poc amb l'explicació "El nom oficial del municipi és Vall de Boí, sense l'article." La web de l'Ajuntament de la Vall de Boí posen com a adreça "25527 La Vall de Boí". Al municat i a l'idescat també ho tenen amb article. A l'ICC, curiosament, distingeixen "Vall de Boí" com a element orogràfic, de "la Vall de Boí" com a municipi. En fi, ho torno enrere mentre no hi hagi cap justificació. --V.Riullop (parlem-ne) 22:15, 4 set 2009 (CEST)[respon]
Doncs tens raó, company. La versió impresa que jo tenia del nomenclàtor preveia que el nom del municipi era sense article. M'actualitzo, em baixo les darreres versions i, evidentment, ho tindré en compte!--Claudefa (disc.) 23:30, 5 set 2009 (CEST)[respon]

Serrat dels Hortons i serrat de la Corda[modifica]

S'han posat com a llocs d'interès paisatgístic molt pocs indrets, entre ells el serrat dels Hortons i el serrat de la Corda, sense cap referència ni cap indici que aquests serrats tinguin més interès paisatgístic que la resta de topònims menors del municipi. Aleshores, a menys que hi hagi un motiu per donar-los aquesta posició destacada, s'haurien de treure d'aquí i desfer les redireccions.--Pere prlpz (disc.) 20:10, 13 des 2019 (CET)[respon]