Louise Rayner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLouise Rayner

Retrat de Louise Rayner. Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) Louise Ingram Rayner Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 juny 1832 Modifica el valor a Wikidata
Matlock Bath (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort8 octubre 1924 Modifica el valor a Wikidata (92 anys)
St Leonards-on-Sea (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatBritànica
Activitat
Camp de treballPintura Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball La Haia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintora Modifica el valor a Wikidata
Activitat1834 Modifica el valor a Wikidata –  1924 Modifica el valor a Wikidata
GènereAquarel·la Modifica el valor a Wikidata
Família
ParesSamuel Rayner Modifica el valor a Wikidata  i Ann Rayner Modifica el valor a Wikidata
Obres destacables

Bishop Lloyd's Palace, Chester

Louise Ingram Rayner (Matlock Bath, Derbyshire, 21 de juny de 1832St Leonards-on-Sea, Hastings, 8 d'octubre de 1924) va ser una artista d'aquarel·les britànica.

Família d'artistes[modifica]

Louise va néixer a Matlock Bath al comtat de Derbyshire.[1] Els seus pares, Samuel Rayner i Ann Rayner (née Manser) eren ambdós artistes destacats; Samuel va exhibir el seu primer treball a la Royal Academy of Arts quan tenia 15 anys. Quatre de les germanes de Louise (Ann ("Nancy"), Margaret, Rose i Frances) i el seu germà Richard també van ser artistes. La família van viure a Matlock Bath i Derby abans de traslladar-se a Londres el 1842.

Estudi artístic i tutela[modifica]

Louise va estudiar pintura des dels 15 sota el guiatge del seu pare i més endavant amb artistes reconeguts amics de la família com George Cattermole, Edmund Niemann, David Roberts i Frank Stone. El seu primer treball exhibit va ser titulat The Interior of Haddon Chapel ('L'interior de la Capella de Haddon), exposat a la Royal Academy of Arts el 1852; seria el primer d'una sèrie de pintures a l'oli.

Aquarel·la[modifica]

Des de 1860, les seves pintures van ser a l'aquarel·la i van ser exhibides durant més de 50 anys en entitats prestigioses com la Society of Lady Artists, The Royal Academy, Royal Watercolour Society i la Royal Society of British Artists.

Irongate (1924) exhibit a la Derby Museum and Art Gallery.

Chester[modifica]

Va viure a Chester a la Marca de Gal·les, encara que va viatjar molt, pintant escenes de la Gran Bretanya, durant els estius de la dècada de 1870 i de 1880. Els seus quadres eren molt detallats i pintorescos sobre escenes de carrers poblats, capturant el caràcter "de l'antic ambient" dels pobles i ciutats britànics en plena expansió de l'època victoriana. Les seves pintures són molt populars avui dia en impressions i trencaclosques. Pels volts de 1910 es traslladà amb la seva germana a Tunbridge Wells i més endavant a St Leonards, on va morir el 1924 a l'edat de 92 anys.

Llegat[modifica]

La col·lecció d'obres de l'artista està repartida entre la Russell-Cotes Art Gallery & Museum, Bournemouth, Derby Museum and Art Gallery,[2] i el Grosvenor Museum de Chester que posseeix la major col·lecció pública de l'autora amb un total de 23 aquarel·les.

Referències[modifica]

  1. Simon Fenwick, ‘Rayner, Samuel (1806–1879)’, Oxford Dictionary of National Biography, Oxford University Press, 2004 accessed 14 Feb 2011
  2. Rayner, Louise. «Irongate». Picture the Past. [Consulta: 23 gener 2011].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Louise Rayner